- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Félkörpanorámás ASUS ház érkezett a nem túlságosan drága halmazba
- Rejtett csatlakozós VGA MSI módra
- Powerbank választás okosan: mAh, Wattóra, PD... mit jelentenek valójában?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
- E-book olvasók
- ASRock lapok általában
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
donatel
tag
válasz
kraftxld #981 üzenetére
Csak ki akartam próbálni egy leírás alapján a sysprepelést. Ez alapján a leírás alapján: [link]
Az 57. oldalon kezdődik. Ott is lemásolt egy tartományvezérlőt egy második szervernek majd azt sysprepelte.Akkor csak DC-t nem lehet sysprepelni vagy másfajta szerepkörrel rendelkező szervert sem?
-
donatel
tag
Hali!
VMware Wokrstationben klónoztam egy Windows Server 2012-őt, ami egy tartományvezérlő (AD, DSN, DHCP) volt (teljes gép klónozás). Majd sysprep-el eltávolítottam az alap SID-et (OOBE és Generalize).
Majd kiírta ezt a hibát: „a windows telepítő nem tudta konfigurálni a windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra”
De ezt meg oldottam ezzel: [link]
Megadtam a beállításokat:
1. ország, nyelv, billentyűzet
2. licenc elfogadás
3. felhasználónév (Rendszergazda), jelszó, jelszó újraPróbálok belépni a felhasználó név és jelszó párossal a helyi gépre, de nem tudok.
Mi lehet a gondja?
-
donatel
tag
Van egy virtuális hálózat VMware Workstation-ban:
1. Main-Server (Win. Server 2012 R2)
2. Server-2 (Win. Server 2008 R2)A kiszolgáló kezelőben felvettem a Server-2-őt. Az irányítópultban a Minden kizsolgáló -> Szolgáltatásoknál ez a három figyelmeztetés jelenik meg.
Mi lehet a probléma?
-
donatel
tag
Hali!
Van egy virutális Windows Server 2012R2 (VMware Wokrstation-ben telepítve) gép, az ip cím be van állítva és átjárónak a routerem ip címe van megadva (a DNS server cím az 127.0.0.1). Ha elindítom akkor a jobb sarokban lent a Hálózat ikonon van egy sárga háromszögben egy felkiáltó jel és jelzi hogy nincs internet elérés.
Ha CMD parancssorban pingetem pl. a google.com-ot (a pingetés sikeres) akkor eltűnik és egyből van internet kapcsolat (ha a 8.8.8.8-at pingetem (a pingetés ekkkor is sikeres) akkor még mindig ott marad a sárga háromszög felkiáltó jellel).Mi lehet a probléma?
-
donatel
tag
Hali!
Van egy virtuális kis hálózatom vmware workstation-ban, a következők szerint:
1. Fő szerver: Server 2008R2 Core ,amelyre telepítve van: AD, DNS, DHCP
2. Második szerver: Server 2008R2 ,amelyre telepítve van: Fájlszerver, Webszerver
3. Desktop 1: Windows 7 amelyre felraktam a Remote Server Admininstration ToolsA desktopon lévő Kiszolgálókezelővel rácsatlakozom a fő szerverre és az AD users and computers-ben a felhesználónál be szeretném állítani hogy csatlakoztasson fel egy meghajtót a felhasználó nevével amely a második szerver egy mappájára mutat. Ezt a felhasználó Profil fülén meg is tettem:
Meghajtóbetűjel: H Csatlakozott mappa: \\server-2\workers\%username%
A következő hibát írja ki:
A kezdőmappa nem hozható létre a következő okból: A hálózatnév nem találhatóMi lehet a gond?
Korábban azt már megcsináltam, hogy a csoportházidrendben a felhasználók dokumentum mappáját át irányítottam egy users documents nevű mappába (Felhasználó konfigurációja / Windows beállításai / Mappa átirányítás / Dokumentumok -> Tulajdonságok).
Bocsi most vettem érszre hogy nem jó helyre írtam!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro E-SIM 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3508, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 12T Pro 5G 256GB // Számla+Garancia//
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Dell Latitude 5440 Intel i7-1365U vPro 16GB RAM 512GB SSD 14" FHD Gar.: 2027.03.21
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest