- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
laci1892 #66594 üzenetére
Aki akármit is csak divatból csinál, annak úgy is kell.
Én amúgy nem akarok igazán tabletet, nem használnám a legtöbb esetben semmire. most is csak arra használom a N7-et, hogy utazásra vigyek pár filmet magammal, erre nem kell drágább.
lugosi: Nyilván megcsinálták egyszer (vagy inkább megvették alahonnan) és azóta nem foglalkoztak vele, mert nem igazán érdekel senkit. Főleg nem a kis nyelveknél. De a szifon prediktív bevitelére angol nyelvterületen is sok a panasz. Olyan, mint a régi T9-ek, aggresszív és pontatlan...
-
válasz
Воланд #66593 üzenetére
Ragozzuk csak. Olvass vissza, főleg azokat a részeket, ahol arról volt szó, hogy a telefon szótára (szókincs - innen indulunk) nem ismeri a saját márkáját. Nem hiszem, hogy volt valaha olyan telefonom, ami a sajátjánál bakizott volna.
Tehát amiatt, hogy ismerted a szó jelentését, továbbra sem őrületes, hogy javaslatod szerint, ahhoz, hogy a telefon prediktívje ne bakizzon múmiára a saját típusánál, magyarról spanyolra kellene állítani a billentyűzetet, mert ott egy szleng szó a jelentése. Írj még ilyeneket. Figyi, én tényleg ráérek.gyurkikrisz: ha elolvasod, másnak se volt benne. Egyébként én konkrétan egy lumia telefonról írtam azt a hsz-t, amiben javítani akarta. Ha megnézed. Nem más wp-s telefonról. De a korábbi példáim is ülnek, a Sony Z3 se google telefon, mégis tudta a szótára, hogy Sony nem Sanyi. Szórakoztató.
"a telefon márkáját nem tudja a telefon saját szótára" - a telefon amiről szó volt továbbra is egy nokia lumia volt. A telefon-t írtam, és nem a wp-t. De oké. -
gyurkikrisz
őstag
-
válasz
#16820480 #66590 üzenetére
És az a furcsa, hogy az összes szifon generációnak ugyanazok csinálták a magyar prediktívet. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy nem volt felhasználói visszajelzés, hogy ez így nem jó. Egyébként az összes telefonom közül a szifonon volt valaha a legfájdalmasabb gépelni. Annyira elcseszett egyszerűen az egész.
-
gg72
veterán
SD kártyát cseréltem a telefonomban (Lumia 730), Total Commander-rel elvileg minden fájlt és mappát átmásoltam az új kártyára, de valószínűleg valamilyen rejtett fájlokat nem, mert az új kártyát beletéve a telefonba, a korábban SD-kártyára telepített alkalmazások kiszürkültek. Hogyan tudnám 1:1-ben úgy átmásolni a régi kártyát az újra, hogy működjenek az oda telepített appok?
-
törölt tag
sajna a lumia 800-amban meghalt a felső hangszóró, és ha mar csere akkor cseréltetem az aksit is. volt már valakink ilyen cseréje?
más...
magyar billentyűzetnél hogy lehet hozzáadni a szótárhoz egyszerre sok szót(szószedetet), mert csak azokat ajánlja fel amiket én adok hozzá.... de ez elég sokáig tartana ha mindig egyesével adnám hozzá a szavakat.... valaki tud segíteni? WP7 (7.8) -
törölt tag
válasz
lugosi #66572 üzenetére
Igen, amíg volt szifonom, addig ki is volt kapcsolva a preditív bevitel, írtam ékezet nélkül a,hogy sikerült. Persze általában sok félregépeléssel, amilyen aprók a billentyűk azon a képernyőn, de még így is gyorsabb volt, mint a prediktívvel szívni.
Egyébként az Apple esetében nincs magyar nyelvért felelős ember/osztály, hanem külsős irodákkal csinálják az ilyesmi. Gondolom egy-két nagy nyelvhez talán van saját emberük, de a többihez nincs. Illetve a többieknek sem nagyon szokott lenni. Csak példaként, a Huaweinél több nyelvhez (például magyarhoz is) van saját fordítójuk ami általában jóval magasabb minőséget képvisel, mint egy forítóiroda, akinek nem érdeke, hogy utánanézzen dolgoknak meg aktívan javítsa a felületet.Egyébként ha a WP billentyűzeten beírod a teljes szót, akkor nem dobja már fel a találatoknál, cask amíg nincs teljes egyezés a szótárban levő szavakkal.
laci1892: Igazából cask meglepődtem, mert nem gondoltam volna, hoyg ez akkora nagy gond azért. Régebben, mielőtt a Nexus 4-et vettem volna, nekem is hatalmasnak tűntek az ilyen telefonok, de az a helyzet, hogy manapság egy 4,5-5"-os telefon nem olyan sokkal nagyobb fizikailag, mint régebben gy 3,8-4"-os, mert annyival kisebb a keret, illetve vékonyabb is a készülékház, így könnyebb megfogni.
Én sem szeretem a túl nagy tepsiket, volt (Oneplus One), de nem kényelmes használni, viszont a 930 teljesen jó. Kicsit lehetne könnyebb, de a mérete nem zavar. És bőven van még ezalatt is azért készülék. De mondjuk az ilyen 4" körülieknél meg annyira kicsi már a képernyő, hogy azért lesz kényelmetlen a kezelés. -
válasz
Воланд #66585 üzenetére
Ezt már moshatod, ezt akkor is benézted.
Az, hogy a telefon márkáját nem tudja a telefon saját szótára, és állítsam spanyolra a nyelvet, mert úgy egy szleng szó a jelentése egy finn telefonnál, ez magyarázható, fürdethető, de olyan égő marad hogy csak úgy süt. Néha mindenki hibázhat.
Ne csináld már, fáj, hogy láthatóan eszedbe se jutott hogy finn szó... Komolyan, minél tovább van magyarázva annál cikibb, szerintem. De én ráérek!hülyegyerek: azt írtam, hogy baki. Nem írtam, hogy baj, hogy véleményed van a témában. Amennyiben az "ennyi" vélemény.
-
hülyegyerek
addikt
-
laci1892
őstag
válasz
#16820480 #66531 üzenetére
Azért neharagudj de ez a képernyő méret harc ma 2015-ben az igazi faszméregetés! Félre ne értsd, szerintem jó dolog az hogy mindenki tud több méret közűl választani. Nem vagyunk egyformák így a kézméretünk sem az. De az a véleményem\ megfigyelésem hogy sok ( nem mindenki) ember csak azért vesz nagy képernyős mobilt mert az a menő. ,,s amúgy is ha nem öt colos legalább a mobí akkó' a haverok ki néznek az asztaltol" fasza.
Jah és van 4,5" alatti telefon. Még ujjonan is tudsz venni wp frontról. ( a legtöbb persze nem innen kerül ki)
-
Воланд
titán
válasz
lugosi #66582 üzenetére
legkozelebb egy kicsit korabban kellj fel.
amugy jah, biztos tok ciki, hogy elobb megtanulom a lumia jelenteset spanyolul, mint finnul.
-
válasz
hülyegyerek #66583 üzenetére
A szótár bakiját, azzal, hogy ennyi. Megjegyezve, hogy az "ennyi" egy orbitális tévedés eredménye volt.
-
válasz
Воланд #66579 üzenetére
Én elhiszem hogy kínos volt, de azért ne nekem mondd, hogy vegyek vissza
"ennyi erovel finn-re is atallithattam volna a billentyuzetet", persze abban az esetben, ha beugrott volna hogy ez egy finn szó. Kíváncsi vagyok, mennyit kísérleteztél az állítgatással, míg rátaláltál, hogy a spanyol prediktív ismeri
"a finn nyelvben es a spanyol nyelvben is van ertelmes jelentese igy azokban a szotarakban - milyen meglepo - benne is van a szo, mig a magyarban nincs"
A magyarban mi az apple jelentése? Mi a szerepe a szótárban? És hogy polkorrektek maradjunk, a 1520-am (magyar) szótára is ismeri. Szomorú, hogy meg kell magyarázzam, miért gáz, ha a telefon szótára a saját márkanevét nem ismeri, de azt hogy apple, azt igen. Mert benne van ez a "a magyar szotarban nincs benne egy magyarul semmit nem jelento szo".
Megérne persze az is egy gondolatmenetet, hogy az egyszeri nokia wp tulajdonos melyik szót fogja gyakrabban beírni, hogy lumia, vagy hogy múmia. De inkább ezért vicces: a dolognak annyiban is van külön pikantériája, hogy ha a lumiákat le kell szólni, akkor rendszerint múmiának nevezik őket. Mint ahogy az iphone-t szifonnak. Azért vicces lenne, ha a 4s-em az iphone-t szifonra javasolná változtatni.
hülyegyerek: gyakori viselkedési modell, hogy amikor valami kínos, akkor ignoráljuk. Attól még az marad. Persze ha egy szifon/android fórumban védenek egy ilyen bakit, akkor ők fanboyok. Wp esetén ez "ennyi", ugye, mert mi objektívek vagyunk.
hjoci1980: párszor beírtam már, nálam nem akarja. Nálam valamiért a múmiát szereti, ami szót pedig telefonról beírva viszont egyszer sem használtam még, szóval érdekesnek tartom a dolgot.
-
Воланд
titán
válasz
lugosi #66578 üzenetére
vegyel mar vissza egy kicsit a lenduletbol. ennyi erovel finn-re is atallithattam volna a billentyuzetet, a lenyeg ugyan az lett volna, hogy mivel a lumia szonak a finn nyelvben es a spanyol nyelvben is van ertelmes jelentese igy azokban a szotarakban - milyen meglepo - benne is van a szo, mig a magyarban nincs, mert ott nincs ertelmes jelentese. es milyen meglepo, a magyar szotarban benne van az apple, nokia, microsoft, samsung, sony markanev. tenyleg, ettol fog osszedolni a vilag, hogy a magyar szotarban nincs benne egy magyarul semmit nem jelento szo. mert tudod a szotar feladata az, hogy az ertelmes szavakat es a toldalekolast tartalmazza.
-
válasz
hülyegyerek #66577 üzenetére
Tehát azt ugye vágod, hogy a lumia egy finn szó, és woland kolléga szerint állítsam át spanyolra (?!?) a billentyűzetet, mert úgy jó lesz... Igaz, hogy spanyolul szleng szó, ami prostituáltat jelent.
Ezt leszámítva, tényleg "ennyi". -
-
válasz
Воланд #66566 üzenetére
... és ezt te sem gondolod komolyan, ez csak olyan wolandkodás.
Hogy állítsam spanyolra a billentyűzetet annak érdekében, hogy a telefon márkanevét ne tévessze el, maga a telefon, amin gépelek.
Például az iphone-on nem kell angolra állítanom a billentyűzetet, hogy mondjuk ne akarja Igor-ra javítani.
Ugyanígy a Sony Z3-amat se kellett japánra állítani, hogy ne akarjon belőle Sanyit csinálni.Sőt, ha kis betűvel akarta írni, akkor kijavította. Mint pl ha a szifonon apple-t írok, nem kell angolra állítanom, és az automatikus nagybetűt is beteszi.
A Passportom se akarja a Blackberry szót Biankára javítani, és még sorolhatnám. Szóval ez így valahogy továbbra is übergáz.Amúgy meg nem biztos hogy pont spanyol ajkú területen szerencsés a Lumia: [link]
Mellesleg finn szó... Ugye Nokia...
-
válasz
#16820480 #66553 üzenetére
A magyar városnevekkel egyébként nincs problémám.
Egyébként arról, amit írtál, hogy toldalékolás, és ezzel kapcsolatos hibák, órák óta gondolkozok, hogy mi jut eszembe (vagy akarna eszembe jutni). Valami volt nálam is ami nagyon zavart, de nem akart eszembe jutni. Aztán most beugrott, a szifonom prediktívje. Még 4s-em van, tehát ez a legújabb ios, ami már engedi, hogy ott is legyen swiftkey, bizonyos funkciókat nem támogat már, így csak a gyári billentyűzet (és prediktív) van. De mindegy is, új korában is ugyanolyan adottságokkal bírt. Brutálisan idegesítő volt sokszor az egybeírjuk-különírjuk kérdés. Rendszeresen igyekezett rám erőltetni, hogy az igét és az igekötőt írjuk külön, egyszerűen nem értem, hogy ennyire hibás és gyenge munkát hogyan csinálhattak. Idegesítően hibás volt. Na, szifonon nagyon utáltam szöveget írni (már nem használom, csak itt van a szekrényben). Talán azon volt a legrosszabb a valaha általam próbált prediktív.
-
ZavaBalazs
őstag
anyám 530-a nyíg, hogy kevés a hely a telefonon, pakoljon át az SD-re, de amit lehet, már átpakoltuk, csak a levelezés (~100 mega), meg az SD-re nem rakható appok vannak rajta, kb 150 mega maradék hellyel. ilyenkor wat?
a kukába az 530-cal, és vegyen egy normális telefont nem játszik, hiába mondtam neki, hogy ugyanannyiért megkapja a 630-at a vodától, neki az hatalmas tepsi volt...
-
Levente75
aktív tag
Létezik olyan ingyenes zenelejátszó ami FLAC-ot tud kezelni, lejátszani?
-
törölt tag
válasz
Burt1793 #66557 üzenetére
Jezus, mekkora kezed van neked? 😁 én a nexus7-én nem is tudok igazan jol két kézzel irni, kicsit nagy...
fizik: Ez ma az ötödik munkanapom a héten, kicsit lefáradtam
amugy tenyleg szerettem volna szeretni a swiftkey-t, csak mindig felhúzott valami aprósággal. Egyelore a wp billentyűzete egészen tetszik, amint lesz benne gesztusgepeles, ugy nekem szinte tökéletes lesz.
-
Burt1793
veterán
Nem tudom miről beszélsz, van pár normális droidos telefon idehaza, egyikkel sincs gond, igaz a 930-cal sincsenek nagy gondok, bár néha elkél egy-egy újraindítás, ha pl semmi áron nem akar wifire csatlakozni (restart után jó volt, eddig egyszer fordult elő).
Míg például a droidos tabletem habozás és minden probléma nélkül működik újraindítás nélkül, már 1130 órája.
Ezek tények. Tudom, hogy könnyű szajkózni, hogy szar a droid, meg hogy, ha én tudom, hogy jobb a droid használjam azt, én csak azt nem értem, hogy miért kell ok nélkül szapulni, van pár apró hibája, de a wp tele van eget rengető bugokkal.Mondom ezt úgy, hogy 930-am van, szeretem, meg minden, de nem szabad ennyire elvakultnak lenni.
Billentyűzet, amiről beszéltem, funkciókban jóval többet tud, mint a wp-s, sebességben sem rosszabb, én legalább is nem vettem észre ilyet, mindkettőt sokat használom. Arról ne is beszéljünk, hogy diktálni is lehet neki magyarul, mindent megért tökéletesen (bill. bal alsó sarkában lévő gombra kell nyomni), sajnos az írásjeleket nem pakolja le, tehát messze nem tökéletes, de jól felismer mindent.
Ez a kis ingyenes billentyűzet témázható, így pl amoledes droidokon full fekete kinézettel használtam, az a 930-nak is jól állna. -
no1r
őstag
válasz
fi:zi'k #66558 üzenetére
kukába vele, és maradj a jól bevált androidnál.
az nem indul újra, nem lassul be, nem fagy és még swiftkey(!4) is van.mert miazmár hogy újra kell indítani valamit, nehogy véletlenül elfossa magát mert a rendszerbe írt adatokat...
sima asztalin sem kell ilyet csinálni soha telepítés után. -
-
Tudtok valami jó/használható(bb) képernyőmegosztó alkalmazást ? (beamer-en kívül persze)
Olyasmire gondolok, mint ami pl. Az LG G Pad 8.3-mamon van, azaz a tv-t átváltom képernyőmegosztásra, tabon bekapcsolom a Miracastot, megtalálják egymást 2 másodperc alatt, és onnantól kezdve nagy képernyőn tudom nézni amit szeretnék.
válaszotok előre is köszönöm
-
Burt1793
veterán
-
törölt tag
válasz
Burt1793 #66554 üzenetére
Azt a részt a swiftkey-hez írtam.
fi:zi'k: Lehet, hogy ez is olyan, mint a desktop linux, biztos ezért tetszik annyira
Nyáron amúgy biztos jön a W10, most azt pletykálta valaki, hogy július végére, de majd meglátjuk.
Gondoltam legalább hasonló árkategóriát hasonlítsunk, de felőlem hasonlíthatod a 930-at is hozzá, szeirntem a kistesők is jobbak a Mi3-nál
Oké, lehet, hoyg több idő letölteni egy új billentyűzet nyelvet, de ezt megintcsak milyen gyakran csinálod? Mert én egyszer letöltöttem, amikor új volt a telefon, és azóta hozzá sem nyúltam
Amúgy mivel a kézírás meg az egyéb kiosztások is külön "nyelvnek" számítanak, így még jó, hogy nem csak hármat tud.
Ráadásul marha jó, hogy a swiftkey több nyelvet is kombinál, de ezt legalább kikapcsolhatatlanul teszi, így hiába váltok magyarra, ha tudom, hogy magyarul akarok írni, akkro is felajánl angol szavakat, ami azért remek, mert legalább csak három szó közül választhatok, amiből egyet máris egy angol szó foglal el -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Ez olyan, mint hogy "2015 a linux éve lesz"?!
Jön a W10. Majd, vmikor. Most ezt tudja, erre reagáltam.
Természetesen a droidos swiftkey sem hibátlan, nem is mondtam, viszont tud plusz dolgokat. Annyit még nem pötyögtem a WP-sen, hogy lássam mennyivel butább vagy okosabb a predektív része.Az én bajom!?
Való igaz, de eddig semmi szükségem nem volt rá.
Ellenben nehogy már a 735 vagy 830 mellé tedd a Mi3-at csak azért mert olcsóbb volt mint a 930-ad.
Vagy tőlem teheted, csak nem sok értelme van.Tényleg max 3 nyelvet támogat egyszerre a Swiftkey, bár szerintem elenyésző azok száma akik ettől többet is használnának, de akkor +1 a WP billnek.
Ellenben itt megvolt 3 mp alatt az új layout letöltése, míg WP-n egy szaros UK angol billhez szórakozott vagy 2 percig és meg újra is indult utána.
Meg a haptíc feedback kikapcsolásához is restart kell. Eszem megáll. -
Burt1793
veterán
-
törölt tag
válasz
lugosi #66549 üzenetére
Oké, a Lumia szót tényleg nem ismeri sem az angol, sem a magyar, fura... Viszont amin meglepődtem, hogy itteni városnevek egész korrektül megvannak benne, még a nem annyira népszerű városok is. Általában már Shenzhent sem ismerik a billentyűzetek, pedig a top 10 legnagyobb város egyike, ahogy Guangzhou is (azt sem ismerik).
A meg fog vs. megfog dolog jogos, nem írtam egyértelműen: amikor gesztusgépelést használ az ember, akkor mindig külön akarja írni, nincs is egybeírt opció (swiftkey esetén ugye eleve csak 3 opciót közül lehet választani). Ilyenkor vagy próbálkozik még párszor az ember, mire rájön, hogy akkor sem hajlandó egybeírni, vagy beírja betűnként.
-
Burt1793
veterán
-
válasz
#16820480 #66548 üzenetére
Példa a kitűnő szókincsre: Lumia
Mindezt egy Lumia telefonon. Azért ennek a poén-értékétől lehidalok
Egyébként a "meg fog" és a "megfog" is lehet helyes, környezettől függő. (Pl. "meg fog büntetni a rendőr, ha átmész a piroson", vagy "megfog egy csavarhúzót, és behajtja a csavart"). Ezeket nem fogja egy billentyűzet kitalálni helyetted.
-
törölt tag
válasz
lugosi #66545 üzenetére
A szókincsbe, illetve egészen pontosan a szótárkészletbe bele kell tartozzanak a toldalékok, igekötők, ragok stb. Ezeket elég vacakul kezeli a swiftkey. Próbáltam megszokni, próbáltam tanítani, de még hónapok múltán is alig volt valamivel hatékonyabb. Ráadásul az online frissített szótárkészlet miatt olanok is voltak benne (gondolom más userek szokásai alapján), hogy "meg fog" (megfog helyett), "el visz" (elvisz helyett) és hasonlók.
A másik két billentyűzetet csak azért kevertem ide, hogy miért nem azokat használtam swiftkey helyett.A lassúság egyébként nálam is volt, nem mindig, de elég gyakran. Még Oneplus-on is, pedig abban elég erős hardver van azért. Illetve nem csak a billentyűzet megjelenése, hanem a nyelvek közti váltás is időnként nagyon be tudott lassulni.
-
válasz
lugosi #66545 üzenetére
> Emvy: A swiftkeyben millisec-re állítható hogy mekkora ideig tartó nyomásra adja fel az ékezetes betűket.
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha egy beviteli mezore kattintok, akkor idonkent sokat kell varni, amig elokaparja magat a billentyuzet (WP-hez kepest, SGN4 vs 1520).
-
válasz
#16820480 #66540 üzenetére
Ez maszatolás. Te a szókincset írtad, most meg idekeversz minden mást. Hogy mi bajod a Google gyári billentyűzetével (?), ronda a swype (?) stb, nem is értem hogy jönnek ezek az alap felvetéshez.
A wp billentyűzetet mikor próbálgattam pl, és írtam valakinek hogy lumia amiről írok, és javítani akarta múmia-ra (mai napig ezt adja fel), az priceless volt
Emvy: A swiftkeyben millisec-re állítható hogy mekkora ideig tartó nyomásra adja fel az ékezetes betűket.
-
Burt1793
veterán
Ehh.
A 930 7 mm-rel hosszabb és 4 mm-rel szélesebb, mint a 630, tökéletesen elfér a zsebemben, sose rakom táskába (jó, azért érződik, hogy zsebben van, de ez a tömege miatt van). Használni nagyon kellemesen lehet, amúgy meg mindenkinek ekkora telefonja van, nem hiszem, hogy eddig nem lehetett megszokni, hogy mindenki ekkorával telefonál.Billentyűzet: sajnos én nem szeretem ezt a prediktív bevitelt (lehet, hogy most majd kipróbálom). Úgy, hogy mindent be kell gépelnem és az ékezetes betűkre fél másodpercet kell várnom, nagyon lelassul a gépelés.
Androidon AnySoftKeyboardot használok, amivel ki lehet rakni egy plusz sorba az ékezetes betűket, tableten még azok fölé a számokat is (nem ilyen undorítóan hosszúak a karakterek, mint a wp-s billentyűzeten). -
válasz
lugosi #66539 üzenetére
Elég régóta használok SwiftKeyt, meg is vettem anno, amíg fizetős volt, ezt a hozzaszolast is arról írom. A WP keyboard számomra kényelmesebb, három dolog miatt: nem kell várni, amíg felugrik, másrészt a toldalekolast jobban kezeli, harmadrészt érzésem szerint jobb a predikcioja. A SwiftKey fő előnye, hogy a magyar és angol szöveget lehet vegyiteni.
-
törölt tag
válasz
lugosi #66539 üzenetére
Egyrészt reggel 10-kor írtam azt, másrészt pedig használtam, mégpedig azért, mert a swype marha ronda, a gyári magyar billentyűzete a Google-nek pedig hulladék (sem ékezetek nincsenek, csak hosszú nyomásra, sem kiegészíteni nem tud szavakat). Kb fél évet szenvedtem vele, és nagyon nem szerettem. Ha nem használod a gesztusos írásmódot, akkor talán nem olyan feltűnő, de amikor mondjuk egy 10-15 betűből álló szót végighúzol rajta, feldob valami mást, aztán újra próba, és még mindig a közelében sem jár, akkor bepötyögni egyesével a betűket, és úgy sem adja fel, nos nekem elment a kedvem tőle. És persze hiába tanítom új szavakra, nem használja őket rendesen. A swype nagyságrendekkel jobb, több toldalékot tud.
-
válasz
"Eleve jobb a magyar szókincse a WP billentyűzetnek, mint a swifkey"
Ezt nyilván te se gondolod komolyan, vagy nem használtál swiftkey-t.
Ezt a hsz-t betudom valami lelkesedésnek, vagy a hajnal 4 órának.
Mondom ezt úgy, hogy alapvetően elégedett vagyok a wp billentyűzetével, de a swiftkey-jel még összehasonlítani is vicc. És nemcsak a gesztus-gépelésre gondolok, azt nem is használtam swiftkey-en. Egyszerűen olyan, mintha... de nem, hasonlatot se írok, a kettőt nem lehet összehasonlítani. -
galmat
aktív tag
Hali!
Dual SIM-es Lumia-n van lehetőség arra, hogy amikor hívnak, lássam, hogy melyik SIM kártyára érkezik a hívás? Mert jelenleg csak a hálózatot mutatja, de mivel mindkettő ugyanazon szolgálatónál van, nem vagyok kisegítve. Márpedig a munkával kapcsolatban kicsit máshogy köszönnék be, mint a személyes számomon.
A SIM kártyát sikerült elneveznem már, de hívásnál jó lenne látni, melyik az aktív SIM épp. -
Drag77
senior tag
Sms es contact backup sd-re http://m.windowscentral.com/microsoft-releases-contactsmessage-sd-card-backup
-
JamesFinn
senior tag
Sziasztok.
A feleségemnek vettem egy 532-es Lumiát. Jól látom, hogy a "normál" Microsoft kamerának nincs ikonja, csak az értesítési sávból indítható? A lumia kamerának van ikonja, simán indítható. (vagy ez minden exponálógomb nélküli lumián így működik? Nekm L625 van)
A másik, hogy a glance scereenhez nem tudom az időjárást beállítani. Van egy L620 is itthon, azzal megfelelő verziószámú ami az 532-őn van. Hr volt. -
törölt tag
válasz
fi:zi'k #66516 üzenetére
Nyáron a W10-zel jön magyar nyelvhez is a gesztusgépelés, bár meg kell mondjam, hogy a méretes billentyűzettel két kézzel elég gyorsan lehet írni így is, és szépen kiegészíti a szavakat ékezettel (a legtöbbet). Eleve jobb a magyar szókincse a WP billentyűzetnek, mint a swifkey, ahol hiába tud gesztusokkal írni az ember, ha minden második szót vissza kel törölni, mert a toldalékolás miatt nem találja el
Viszont a hosszan nyomós alternatív karakterek tényleg jók lennének, kár, hogy ezt nem nagyon akarják beletenni.
Az amúgy a te bajod, hogy még mindig mini-SIM-et használó telefonod van. Ideje belépni a 21. századba
Különben ne a 640-et hasonlítsd azért egy Mi3-hoz, inkább a 735 vagy 830 lehet legalább az ellenfele.
Hadeska22: Ez pont tök könnyen megoldható, és elég sok nyelvet/billentyűzet-kiosztást hozzá lehet adni, szemben például a swiftkey megoldásával, ahol ha jól emlékszem, akkor maximum hármat lehet egyszerre. Ráadásul sokkal gyorsabban vált a kiosztások/nyelvek közt, mint a swiftkey vagy swype.
Vodar: Ez most komoly?
Milyen évet írunk, 2009? Lehet egyáltalán még 4,5" alatti telefont kapni?
-
nagyúr
Nálam meg nem.
(#66523) Vodar
Ezt most miért is?
Ennyi erővel azt a hülyeséget is mondhatnád, hogy 4,5" alatt használj szmártvaccsot, mert mindegy.
Hihetetlen milyen okostónik vannak. Engedélyt ne kérjek tőled vásárlás előtt esetleg?!(#66529) kolosanyi
Te tényleg ráérsz.
Bezzeg Zoli. -
-
nagyúr
válasz
Hadeska22 #66517 üzenetére
Köszi, bár lehet hamar repülni fog.
(#66518) asound
Ekkora batár gombokat mondjuk tényleg nem nehéz eltalálni, de mellé tettem a Mi3-at, szintén 5" és Swiftkey-jel 5 gombsor+szó javaslat+webes javaslat (pl www) alig nagyobb mint a 4 soros WP bill.(#66519) kolosanyi
Én nagyon ritkán használok swipe-ot, ellenben tényleg nincs benne.
Mondjuk ami most leginkább bosszant, hogy mehetek SIM-et vágatni/cseréltetni, mert micro-t fogad ez a szerencsétlen telefon.
Írjál te is Zolinak, mert rám tojik. -
kolosanyi
veterán
válasz
fi:zi'k #66516 üzenetére
Magyar Word Flow (swype-szerű bevitel) lesz a W10-ben, a TP-ben már benne is van. Ez a videó szerintem hasznos lesz.
-
válasz
ZavaBalazs #66515 üzenetére
shame on me a idegennyelv dolgon átsiklottam rendesen
, ezért elnézést is kérek gyurkikrisz kollégától. A Qwerty/z-s dolgot viszont csak így lehet megcsinálni ahogy leírtad. Ez számomra félmegoldás.
Az utolsó ahogy írtam meg tényleg szubjektív.Nekem spec a droidon való írás kézenfekvőbb. Mondom ezt úgy, hogy gépelni Blackberryn is szeretek (tanítás-OS 10).#66516
igen,ezt elég rendesen benéztem.
Amúgy gratulálok a 640-hez -
nagyúr
válasz
#56474624 #66513 üzenetére
Még csak ismerkedek a telefonnal (640), így lehet nem lesz helytálló amit mondok:
- batár nagy,igénytelenfaék külső
- mérete ellenére nincs 5. sor a számoknak
- nincs a betűkön külön karakter gyorsabb eléréshez
- nincs magyar nyelven swipe
Hirtelen ennyi.(#66514) Hadeska22
Ahogy nézem a nyelvek között váltás semmivel sem bonyolultabb. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hadeska22 #66514 üzenetére
ömm... beállítások - billentyűzet, itt tudsz nyelveket hozzáadni, és a spacetől (vagy a smiley gombtól) balra tudsz váltogatni köztük. itt mondjuk egy angol-magyar beállítással megvan a qwertz-qwerty váltás is (bár nem teljes ékezetes, azt én sem bánnám, ha megdöntve bedobná azokat is jobbra, állítva nagyon zsúfolt lenne...meg mondjuk én prediktívvel használom, az a legtöbb esetben kiegészíti)
egy ötös beírásához azt is csinálhatod, hogy ráböksz az &123-ra, majd rajta tartva ráhúzod az ujjad az ötösre, és utána automatikusan visszavált, valamivel kényelmesebb. -
válasz
gyurkikrisz #66509 üzenetére
Kérlek meséld el, hogy állítasz be 3 különböző nyelvet amik között egy gombnyomással tudok váltani.
pl. Magyar-Orosz-Finn (ugye erre van módom droidon)
illetve, hogy egyszerűen max 3 gombnyomás) tudjak váltani kedvemre QWERTY és QWERTZ billentyű kiosztás között.
De akár azt is kifejthetnéd miért jobb az, hogy külön rá kell böknöm a "&123"-ra ahhoz, hogy egy ötöst beírjak, minthogy pl. a 't'-betűn tartom 2 másodpercig az ujjam.
(ez az egy mondjuk szubjektív,de én speciel jobban szeretem, de a többire nagyon kíváncsi vagyok!)
És ez még csak az alapbillentyűzet amiről beszélek.
Amúgy kétség kívül használható, de a jótól olyan messze van mint az alkalmazásbolt a megfelelőtől..
-
nagyúr
válasz
Majd meglátjuk, elsőre a hidegrázás kerülgetett, mikor megláttam.
-
foxymaci
senior tag
válasz
+1 én is így gondolom
-
válasz
ArsenalF #66495 üzenetére
és #66496
Ha nem bánjátok akkor egyszerre "letudlak" mindkettőtöketAmi azt illeti a Surface egy piszok jó masina, szó mi szó, amerikában élnék biztos , hogy megvenném. Sajnos a valóság az, hogy (még) Magyarországon élek, és hazánk "remek" felsőoktatásában tanulok.
A cél az lett volna, hogy a régi laptopom (ami eléggé döglődik) kiváltsam egy olyan eszközzel ami kompakt, sokáig bírja, és ha kedvem szottyan komplexebb dolgot is tudok vele művelni.Mivel a komplexebb dolog alatt a programozást és rajzolást értem, így ezeknek a kritériumoknak kellett volna megfelelni.Azaz, alapesetben a tabletet használom, aztán , ha kell akkor előveszem a dokkolót/USB-s billentyűzetet/Bluetooth Bill.t és programozok rajta, mert képes normálisan elfuttatni egy nyomorult Visual Studiot, meg egy Windows Phone emulátort. A sketchbookot mondjuk direkt nem hoztam most fel, mert nem egy hű de erőforrás igényes app.
az említett Toshiba 159.000 forint volt. A surface meg alsó hangon is 300.000-nél kezdődik.
És 159.000 ért IPS FullHD kijelzőt, 128GB SSD-t,digitalizáló tollat, Core i5-t, és 4GB RAM-ot kapok.Szerk. Az egyetlen magyarországi beszállító hétfőre ígért árajánlatot, mert ha minden igaz tudnak berendelni a fent említett modellből
..
-
Melack
veterán
Van egyszer az a fájl, amit letöltesz a storeból, az X mb. Ezek általában temp fájlok lesznek, mert csak a telepítés megkezdéséhez kellenek. Ez kibontja magát, ami feltelepül. A frissítés felülírja az eddigit, így összességében max egy kicsivel lesz nagyobb a telepített progi.
Az új feature-öknek is kell hely a progivan, hogy arról is tudj visszajelezni. -
Pikkolo^^
addikt
GDR2 esetén hol találom az sms karakterkészletet, hogy ne 2 üzenet legyen a száz karakteres üzenet?
-
T.ati
tag
Sziasztok!
Ha az áruház jelzi nekem, hogy van frissítés egy alkalmazásra, mondjuk 10MB, ha letöltöm, ennyivel csökken a háttértár?
Példának okáért, a Viber szeretne elvenni 21 megát. Miért kellhet neki ilyen sok? Pár frissítés, és 1 progira elmegy 100 mega. Ha nem frissítem, ugyanúgy tudom használni?
Még egy, évek óta csiklandozza az oldalamat: a Visszajelzés a Nokiának alkalmazás mit akar magán frissíteni?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest