Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz
King Unique #143487 üzenetére
Na szóval, most volt időm egy kicsit többet foglalkozni ezzel anyám gépén, és sajnos nem tökéletes a megoldás.
Van ugye a gépben egy belső SSD + egy belső HDD, az egyik a 0-ás, másik az 5-ös számú alaplapi SATA-aljzatra dugva. Alapból mindkét drive-ot leválaszthatónak mutatja a Win10, mintha külső USB-s meghajtók lennének. Régi ASUS alaplap, régi BIOS, nincs benne Hot Plug-ra vonatkozó beállítási lehetőség.
A megoldási javaslat pedig ez volt:reg.exe add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\Parameters\Device” /f /v TreatAsInternalPort /t REG_MULTI_SZ /d x
- ahol a sorvégi x a megfelelő bus number, ahova a meghajtó csatlakoztatva van.Na most, ha a parancsban a 0-ás buszon levő meghajtót adom meg, akkor újraindítás után a belső SSD-t már nem mutatja leválaszthatónak a Win10. Szuper. Viszont ha ekkor újból lefuttatom a parancsot, és megadom benne az 5-ös buszon levő meghajtót, akkor újraindítás után a belső HDD tűnik el a leválaszthatók közül, ellenben a belső SSD-t újból leválaszthatónak mutatja a Win10! Szóval úgy tűnik, ezzel a paranccsal csak egy meghajtót lehet belsőnek fixálni, és bármelyiket állítom be belső drive-nak, a másik megint leválaszthatóként fog megjelenni a rendszerben.
(Próbáltam a parancs végére mindkét bus numbert beírni, vesszővel elválasztva. Nem jelzett syntax errort, le is futott, de csak az elsőként megadott számot vette figyelembe...)Szóval hogy tudnám elérni, hogy egyik belső meghajtó se jelenjen meg leválaszthatóként?
-
kezo0
addikt
válasz
Na, most voltam anyámnál, szépen lefutott a parancssoros megoldás, és újraindítás után el is tűnt végre a leválasztható meghajtók közűl a belső HDD.
Szóval köszönöm, ez működött.
(Aztán majd meglátjuk, hogy van-e ennek bármi köze a drive időnkénti önkéntes lecsatolódásához...) -
kezo0
addikt
válasz
Köszi, a másodikat fogom megpróbálni, mivel ahogy írtam az utolsó mondatomban, a BIOS-ban nincs hot plug-ra vonatkozó beállítási lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest