Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz King Unique #124390 üzenetére

King ne haragudj meg, nem szoktam ilyen felesleges posztokat írni de nem tudtam most megállni.

" manapság ahol jártam cégeknél, különféle közhivataloknál, intézményeknél, kb. mindenhol W10 futott a gépeken és tudták produktívan használni"

Ez kb. olyan mintha holnaptól pl. csak Opel lenne az egyetlen autó, vagy használod vagy gyalogolsz. Persze hogy "produktívan" használnák több 100 millióan, indul, indexel, kanyarodik, kilátni a szélvédőn stb. mert nincs más! Ettől még nem mindenki rajongana érte.
    Ez így nem fair amit írtál. Ez a rákényszerítés, majd a megszokás. De nem biztos hogy a megszeretése a os-nek, csak kötelező.

A másik, az OS gui testreszabása.
    Ezt hiányolom, és nem csak én, egy Windows2000 már tudta, ez meg nem:
    Nálam 20 éve piros az aktív címsor és kék az inaktív, valamint mostanába sajnos romlik a szemem és szeretném a fontok méretét szépen egyenként, nekem jóra beállítani.
    Ezt a W10-en ragedittel meg külső segédprogramokkal lehet és nem teljeskörűen így se, az uwp appok némelyike sza...rik erre is valamint mivel sötét témát használok, szinte belefolyik a háttérbe a fele app.
    Gépházzal az élen.
    Valahogy így képzelem el de ezt megcsinálni a 10-es alatt hááát... nem tudom hogy lehet.
    10 ablaknál is látom épp mi hol van, hol az ablakkeret, látom a gördítősávot, látom az ablakon belül az elválasztásokat a kijelölést stb.

A gyors elérés makacsságáról már szó se essen. Amit ott testreszabásnak hívnak az egy vicc, azt tesz bele amit ő akar, amit meg én akarnék azt esetleg regedittel lehet elérni..?
    Nemá.

• porker

tag

válasz King Unique #124390 üzenetére

A W10-nél pont nincs is az a régi, gejl, csicsás Aero felület...

OK. Sarkítottam. De attól, hogy egyesek a default GUI-t tudják használni az nem azt jelenti, hogy az jó. Kénytelenek, mert nincs más. Igaz nekik ritkán adódnak olyan problémáik, hogy távoli gépek felületén matassanak, nem annyira fontos az egyszerűség mint annak akinek egyszerre esetleg 10 ablaka van nyitva 3 monitoron (tipikus fejlesztői munkák). Ugyan a frissítéseket el lehet halasztani, de nem célszerű (az Entrprise edition-nak sem ez a lényege) és amúgy is mindkét rendszerrel dolgozik az ember.

Mellesleg kérlek mondd már el, hogy az "idejétmúlt XP/W7 GUI-nál, asztali felületnél ... " történt újítások mennyiben segítik a munka gördülékenységét!

Nem világos miért ne lenne meg az "elválasztás", amikor eleve beállítható, külön színezhető...

Csak én nem akarok külön színezgetni! Mi a frászért nem lehet egy olyan theme ami tartalmazza a régieket?

Új hozzászólás Aktív témák