Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJosef
őstag
válasz
King Unique #93592 üzenetére
Köszönöm a segítséget, működött. A telepítés elején egyből kérte a product key-t így választani már nem lehetett a verziók között, Windows 10 Home települt automatikusan.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #93505 üzenetére
cigam: n+1 éve user-ként használom a céges, és otthoni gépeket is
King Unique: legalább ne kevernéd a dolgokat... Más a céges használat és más az otthoni.cigam: Mondj egy életszerű példát amihez nap mint nap admin jogosultság kell
King Unique: szerinted nincsen olyan eset, amihez emelt jogosultság kell, megint roppant érdekesSzámomra sokkal érdekesebb, hogyan próbálod kiforgatni a mondandómat. Hihetetlen, hogy nem vagy képes elfogadni mások véleményét(vagy csak az enyém zavar?!), és csak csúsztatásokkal próbálsz érveket felhozni ellene.
még sincs évek óta semmilyen gondom az otthoni gépeken rendszergazda fiókkal sem
Ennek nagyon örülök, de Te nem vagy mindenki.
- nem mindenki rendelkezik akkora hozzáértéssel mint te
- nem mindenkinek olyanok a felhasználói szokásai mint neked
- nem mindenki bástyázza körül magát plusz védelmi rendszerrel
- ... -
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #93512 üzenetére
Utoljára kb 2 éve raktam 10-et egy notira, akkor pendrivera csináltam az MS oldaláról telepítőt. Hogy iso-ból vagy máshogy, már nem tudom. Megpróbálom a 8-asnak megfelelő verziót (ami azt hiszem a számomra felesleges Pro) aztán minden kiderül.
Megnézem a módszereket, és nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tippet!
-
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #93510 üzenetére
Megnézem melyik változat és azt szedem le. Hogy elfogadja-e a kódot, már az MSDN iso letöltésénél kiderül, nem? Bocs a láma kérdésekért.
Szerk:
Sosem volt felhasználva semmilyen hardverhez. -
cigam
titán
válasz
King Unique #93480 üzenetére
A felhasználói fióknál viszont továbbra is tartom, hogy nem minden usernek opció kizárólag korlátozott jogosultságú fiókkal használni a rendszert
Tartsad, csak ne hírdesd sehol mint jó megoldást, módszert, mert nem az. Mondj egy életszerű példát amihez nap mint nap admin jogosultság kell. Csak mert én nem tudok, és n+1 éve user-ként használom a céges, és otthoni gépeket is.
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #93464 üzenetére
Félreértetek
Szóval nem mondom,hogy csak és kizárolag UWP appokat használjon az ember hanem van az a lehetöség,hogy bekapcsoljuk azt az opciót miután telepitve van a win32-es alkalmazás.
A NE használjuk rendszergazdaként a gépet kb windows 2000 óta probagálja az MS mint 1/1 szentirás de ha te jobban értesz hozzá akkor lehet menni az MS hez reklamálni. hogy te jobban tudod (linuxot is használjuk root userrel? )Abban egyetértek ,hogy esetlegesen néha a defender nem talál valamit ekkor másik szoftver használata ajánlott,a hozzászolásom csak annyi volt .hogy érdemesebb talán "márkásabb" és talán megbizhatóbb virusirtot használni
-
need
addikt
válasz
King Unique #93448 üzenetére
Ez a furcsa üzenet amit kiírt ezt amúgy mi okozta??
Van egy 120Gb SSD erre ment a rendszer.
Az 500GB SSD-t és a 2 TB vinyót lehuztam és így fel tudtam rakni a win 10 et.Még nem raktam vissza a vinyokat majd holnap..
Gondolom hogy ha elindul a rendszer felismeri majd a particólat?! -
marcus1
tag
válasz
King Unique #93448 üzenetére
Nekem a rufus alapból az mbr-t állitotta be minkor be raktam a win 10 iso-t. A pendrive a bios-ban uefi boot-ra volt állitva.
-
Indian74
senior tag
válasz
King Unique #93349 üzenetére
Köszönöm a segitésedet,és mindenki másnak is
-
Indian74
senior tag
válasz
King Unique #93343 üzenetére
Hàt sajna hdd van benne,de kösz a tanàcsodat.
De baj lenne ha lepucolnàm ezt a gagyi dell-es win 10 és felraknék egy màsik win 10 pro-t példàul,és igy veszteném a garanciàjàt??? -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #93345 üzenetére
Tudom hogy használható, de ha már felrakja az ember akkor szívott. Legalábbis én nem gerjedek rá ha minden rendben, általában első boot oldali chkdsk vagy disk 153 event után kerül fel.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #93343 üzenetére
Ha ott a HDsentinel az asztalon akkor abba bizony tetűlassú HDD lesz szerintem is
-
válasz
King Unique #93207 üzenetére
Ennek az lehet az értelme, hogy így lehet particionálni. 1703-tól a Win10-ek már tudják, de a régebbi Windowsok nem kezelik cserélhető lemezen a partíciókat (pontosabban kezelik, de egyszerre csak egynek hajlandóak betűjelet adni.) Flip removable bit címszóval lehet rákeresni, hogy mit kellett hackelni, hogy hajlandó legyen minden partíciót kezelni a Windows.
Van pár pendrive, ahol a gyártó gyárilag megtette, a szóban forgó pendrive is ilyen lehet. Csak az a érdekes a történetben, hogy állítólag Win7-en nem ilyen volt... -
GAbre
veterán
válasz
King Unique #93185 üzenetére
Rájöttem,my mistake.
Ahogy beraktam iso-t visszaállította a tipust a rufus.
Rég telepítettem úgy látszik -
Elamaas
tag
válasz
King Unique #93183 üzenetére
sikerült elindítanom. fatra formázott pennel.
-
frizso
senior tag
válasz
King Unique #93071 üzenetére
EFI mód szerint volt telepítve az eredeti Windows 10 és úgy is vitte át 4x a klónozás (2x teljes meghajtót klónoztam, 2x csak a rendszert) de minden esetben az indításnál a windows kék képernyős hibát jelzett. Sajna nem fotóztam le a hibaképernyőt, azzal könnyebb lett volna behatárolni a problémát, de valami olyat írt ki, hogy a célmeghajtó nem elérhető. A rendszer javításához a Win10 hibaelhárítójába külső usb-s telepítővel be tudtam lépni, de nélküle ez se ment. A hibaelhárító azt írta ki, hogy nem tudja javítani a hibát....
Ami még ennél is furcsább, hogy az Asus Vanguard B85 bios minden esetben dobta az ssd-t és a gépben lévő másik 4 adattároló meghajtó közül próbált valamelyiken rendszert keresni, így minden alkalommal a biosban be kellett állítani a boot prioritást és az EFI módot. 6 Sata csati van a lapon 2 fekete és 4 barna, van valami prioritás a sata csatik között vagy elég ha biosban meghatározom, hogy melyik legyen a boot? -
frizso
senior tag
válasz
King Unique #93068 üzenetére
A gond az UEFI indítással volt, az valahogy a rendszer klóozás után az új meghajtón indítási hibát jelzett.
A biosban addig kavartam, míg ezt az opciót kilöttem és utána működésre tudtam bírni a rendszert. A gond az én hozzá nem értésemben van, nem hiszem, hogy a progival lenne gond....De a válasz a kérdésedre:
a régi rendszeren ez a boot meghajtó rejtett (meghajtóbetűjel nélküli) volt, a renszer klónozása után az új meghajtón már kapott betűjelet. Amúgy az is furcsa, hogy az eredeti meghajtón 2 rejtett partíció is volt a rendszer mellett, az új meghatón csak egy nem rejtett jelent meg a rendszer mellett.A helyzet az, hogy az anomáliák ellenére eddig jól működik a klónozott rendszer, de a boot mappát tartalmazó eddig rejtett meghatót szeretném ismét elvarázsolni. szerk.: ha ez nem fog gondot okozni?!
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
King Unique #93045 üzenetére
Azlesz hogy az eredeti gepen nezem majd meg. Holnap amikor lesz pendrive.Az ugy feláldozhato, max megint athozom letorolni az ssdt. Hogyha megvannak fertozve a fájlok akkor lassu formázok mindent a pitcsába. Ha nem akkor virusirtozok es örülök magamnak.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
King Unique #93041 üzenetére
Csak a meghakkelt gépemen a windows teljesen begoglott kekhalalozik. Ezert kellett athozni masik gepre ssd-t torolni.
Amugy a hdd-ket idemerjem hozni a masik gepemhez hogy megnezzem mi a helyzet a fajlokkal vagy inkabb varjak holnapig amikor lesz pendrive es tudok windowst telepiteni a meghakkelt gepre?
Gondolom Áttud jonni a virus a jo gepre ha elkezdem megnyitogatni a fajlokat a fertozott winyon. Vagy berakom a gepbe a hhdt es virusirtozom? Nah amugy ezzel a temaval atmegyek akkor a virusirtos topikba. -
balazs1956
senior tag
válasz
King Unique #92881 üzenetére
Köszönöm szépen, megpróbálkozom vele, mert van még két másik működő rendszerem is, tehát legfeljebb nekifutok még egyszer. (gondolom én)
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #92844 üzenetére
Köszönöm a jótanácsokat!
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #92830 üzenetére
Rendben! De akkor is megmarad a kérdés, hogy miért kell megkerülni a véndóz saját beépített mentési opcióját? Az újra telepítés irdatlan munkája után is előáll(hat) ugyan ez a hiba! És megint küldözgeti a Biztonsági mentés beállításainak ellenőrzése üziket. Akkómeg legalább mondaná, hogy mit hogyan!
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92800 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a telepítési videó döbbentett rá, hogy én hibáztam. Itt:[kép] beírtam a telepítő kulcsot. Bár a "Nincs termékkulcsom" opció kicsit megtévesztő mert van, de mégsem szabad beírni.
Jó is lett:
-
Henker2
addikt
válasz
Köszönöm!
Nagyon sokat segitettél
-
need
addikt
válasz
King Unique #92804 üzenetére
Yes Yes Yes... ez az ez az..
köszi köszi köszi
-
ates2
senior tag
válasz
Thx
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92771 üzenetére
Nem lehet előtelepített. 2014-ben én raktam össze asztali gép. Akkor még 1db SSD a Win7 Home-nak + 1db HDD kizárólag adatoknak. 2016-ban vettem egy másik SSD-t is a Win-10 Pro N-nek.
Újra telepítés előtt így nézett ki:
[kép]
Nem értem.
Próbálkozzak ezzel amit linkeltél:"De ha Home kiadás volt rajta gyárilag, akkor reális lehet, ha az újratelepítésnél alapértelmezetten az került kiválasztásra és telepítésre. Viszont ki lehet trükközni ezt is az EI.cfg / PID.txt fájl használatával".
De nem Home és nem előtelepített. -
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92764 üzenetére
Telepítésnél nekem meg sem jelenik olyan Windows választó lista amit linkeltél. Lehet nem jó az MCT-vel kiírt pendrive? Vagy valami beállítás?
-
Kiskutya
veterán
válasz
King Unique #92739 üzenetére
Közönöm!
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #92675 üzenetére
Kösz, O365-t tudtam, csak a win-nel nem vagyok tisztában.
Nem nekem kell én masszivan linuxozom már sok éve.#92674 - rákeresve itt a licence szóra sok értelmes nem jött ki...
-
general
addikt
válasz
King Unique #92698 üzenetére
okés, köszi szépen!
-
general
addikt
válasz
King Unique #92695 üzenetére
minden hdd NTFS rendszerben van, a screenshoton látható D: Fotó is, és emlékezetem szerint mindent Win alatt formáztam. az említett D:-t biztosan, 100% és ott is van EFI partíció... kicsi az esély rá, de max az lehet, hogy Mac alól, Paragon szoftverrel formáztam esetleg a problémás hdd-t, de szintén NTFS-re. (nem tudom, ismered-e, ez egy segédszoftver, ami által zökkenésmentesen használhatóak az NTFS kötetek is Mac alatt. ha ismerted, sorry)
krealon nem multiboottal használom a két rendszert, simán biosban azt bootolom manuálisan, amelyiket akarom. tehát indítólemezt választok. elég így nekem, mert nagyon ritkán használom a Wint.
-
general
addikt
válasz
King Unique #92638 üzenetére
ez volt az első hozzászólásom ebben a témában: helló!
akadt egy olyan gondom, hogy bekapcsolom a win 10-et, és a Fájlkezelő nem mutatja/látja 2 vinyómat, pedig a lemezkezelőben ott van, nem jelez hibát, viszont nincs betűjele és nem is enged hozzárendelni, ki van szürkülve az opció. hogyan lehet ez, mi lehet a megoldás szerintetek?
előre is köszönöm, ha reagál valaki!
(legális win 10 home)
nem azt írtam, hogy nem látni Win alatt.
na akkor részletesebben:
2 éve álltam át Macre, előtte 20 évig Wint használtam. most már csak azért van egy kis ssd-n Win, mert néha játszom kikapcsolódásként. de a vinyóim a mai napig NTFS-ben vannak (ha HFS lenne, nem írnék ilyen hülyeséget, persze, hogy nem látná a Win), most akarok majd átállni a Mac fájlrendszerére a munkára használt hdd-kel. magyarul évek óta nem nyúltam a hdd-khez, úgy vannak, ahogyan eddig is használtam Win alatt. évente 1-2 alkalommal kapcsolom be a Wint, eddig nem volt ilyen jellegű gondom. most látok ilyet először, hogy a Fájlkezelő nem látja 1-2 hdd-met, de a Lemezkezelőben ott van. (most az egyik hdd-t kivettem, így egyet nem lát, egy 3 terás WD Red-et.
az alábbi screenshoton felül a hackintosh/Mac ssd, legalul az, amit a Fájlkezelő nem mutat, pedig ugyanúgy NTFS, régóta használatban lévő hdd.igen, jónéhényszor újraindult a Win, cserélgettem a sata helyeket is, hátha.
az első válaszra kapott screenshot, Powershell pedig....írtam erre reagálva, hogy nem ismerem a parancssorokat, nem tudom, mit kezdjek egy screenshottal, nekem a dispart beírásával nem listáz, de biztosan nem is azt kell, ne feltételezed, hogy mindenki ismeri ezeket.
-
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #92681 üzenetére
3,5"-os HDD volt a gyanúsított, egy SATA-USB adapterrel. Az adapter maradt, csak a HDD lett cserélve rajta, és működik.
Javasoltam a formázást, mert elvileg minimális adatot tartalmazott (1db mp3 album), de mivel a vinyó egy 3. személy tulajdona, a segítséget kérő barátom, nem erőltette a dolgot.
A lényeg, hogy megoldódott a probléma. -
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #92670 üzenetére
Szia!
Újra indítás/csatlakoztatás, másik port megvolt. Arra jutottunk, hogy a külső HDD okozza a hibát, és egy másikkal próbálkozva ez be is igazolódott, mert a csere után működik.
(#92672) Doky586 Én a problémával, csak telefonon keresztül találkoztam, de erre irányult az első kérdésem a hívó felé.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #92549 üzenetére
Anno a torrent-et kizártam, a telepítést, és minden cache mappát átirányítottam HDD-re. Van egy rossz szokásom (amit már igyekszek magam mögött hagyni), hogy min: 100+ tab van egyszerre megnyitva Firefox-ban, ill. eleve ennyivel indul, és néha van még pár összeomlást őrző session-store is benne. A Firefox cache is át lett helyezve persze, de valószínűleg a lapozófájl így is írta a böngésző adatait (meg minden másét is persze), azt meg nem tudtam kikapcsolni 4 GB ram mellett (8-10 GB is volt a lapozó mérete), ill. áthelyezve HDD-re meg belassult, így nem volt értelme.
Azt nem tudom, valójában meddig bírta volna még az SSD (a teljesítménye megmaradt 100%-on), mert kísérletezés helyett inkább gariztattam, és visszakaptam az árát. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
King Unique #92529 üzenetére
Pendrive az volt, de a futó Windows-ból indítva, nem pendrive-ról bootolva. A legfájdalom mentesebb, de mégis teljes újratelepítéshez az volt a legközelebb opció hogy megtartom a személyes adatokat, de az alkalmazásokat nem.
Fájdalmas ez a Windows továbbra is.
(Kicsit hasonlít az Apple féle - jobban tudom én helyetted is hogy mit akarsz - szemlélethez ez a telepítési megoldás) Ha már egy telepítő van minden verzióhoz, legalább rákérdezhetne hogy melyiket akarom telepíteni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
King Unique #92529 üzenetére
Igen...kicsit olyan mint egy Dr. House epizód, ahol a beteg nem gondolta volna hogy minden apró információ számít a diagnózishoz.
Ez is csak egy sokadik megerősítése hogy maradjon Mac a fő gépem.
Arra már nem emlékszek, hogy előtelepített gép volt, vagy vettem hozzá egy OEM-et.
Most telepítéskor nem akartam választani a totál teljes újratelepítést, hogy ne kelljen előtte lementenem a személyes fájlokat, de lehet hogy az megoldaná és telepítéskor felajánlaná a Home edition választását?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
King Unique #92526 üzenetére
Sosem volt Pro W10-em...komolyabb Windows a Vista Ultimate óta nem vettem, szóval azóta csak home edition van a gépeimen.
Esetleg az okozhat problémát, hogy egy nem aktivált (talán) Pro Windows volt a gépen? Külföldön dolgozok, az SSD upgrade-et nem én végeztem és sajnos ismeretlen nem aktiválható windows került a gépre. Én kértem, hogy maradjon az eleve rajta lévő Windows, de fejbe ütötték egy ilyennel. Most hazajöttem, panaszkodnak a családban, hogy nem megy ez, nem megy az, szóval mondom akkor újra húzom és kerüljön rá vissza a régi W10, főleg ha már fizettem érte anno és eredeti.
Telepítésnél azt választottam, hogy csak a személyes adatok maradjanak a gépen, és lehet hogy a már rajta lévő rendszer (nem néztem meg milyen edition) miatt a telepítő úgy gondolta hogy legyen Pro verzió?
-
válasz
King Unique #92474 üzenetére
Nyüves Manjaro telepítő meg csakis DD be írva indul, a fene se érti ezeknek a lelkivilágát..
-
cigam
titán
válasz
King Unique #92474 üzenetére
Hopsz, ezt nem tudtam.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92464 üzenetére
(erősen javallnám az alaból magyar nyelvű ISO-t, apósoméknak voltak érdekes tapasztalataik utólag magyarított win10zel, igaz pár évvel ezelőtt).
-
válasz
King Unique #92425 üzenetére
Az 1 indexes és .swm módszeren kívül sokaknak támogatja az alaplapja az NTFS pendrive partícióról való UEFI bootot is. (bekapcsolt CSM-el de UEFI módot választva a gyors bootválasztó menüben)
Tehát legtöbbször még trükközgetni sem kell a 4GB+ .wim install fileokkal.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92425 üzenetére
Persze, lehet darabolni is, csak feltételeztem, hogy egy embernek egy, max kétféle licensze van a háznál, így a 11ből 9-10db teljesen felesleges számára.
A 4.09-et meg export/darabolás/esd-be tömörítés nélkül nem lehet megkerülni, ugyanis vagy a most hivatalos ISO-t használod (=install.wim 4.09GB), vagy a korábbi hibásba már az új CU-t teszed, ami alkalmasint mégnagyobbra hizlalja. Illetve a kerülőút az eleve ESD-s ISO letöltése mct-vel (amit utálok, mert melóhelyen szoktam ilyesmiket letölteni, olyan gépről, amihez persze nincs adminjogom - a M$ meg valami rejtélyes oknál fogva adminjogot kér egy szerencsétlen iso-letöltéshez + persze egy ideje esd-s isot ad, ami nekem plusz macera integrált telepítőkészítésnél).
#92428: ja, jogos, teljesen hülye vagyok, tiszta raid 0
. Én tiszta új win-telepítést javasolnék, illetve a későbbiekben a szokásosnál szigorúbb backup-rituálét, mert ha vmi miatt elszáll a raid vagy az egyik meghajtó, akkor lőttek a tartalomnak.
#92426: pffh, minden bios/uefi más és más, nincs más megoldás, mint átnyálazni az egészet
. civilizált biosokban vannak port-beállítások pl, de lehet találsz energiatakarékossági beállításokat - egy laptop biosa nem túl nagy...
-
BenQhunria
tag
válasz
King Unique #92416 üzenetére
Köszönöm a segítséget, minden működik!
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92416 üzenetére
A magyarról nem tudok nyilatkozni, a 1809-es angol iso-ban 11 index van és 4.1GB az install.wim mérete, azaz önmagában kövér a fat32-höz, exportálni kell belőle azt az egy képet, amit telepíteni akarunk, problem solved.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
King Unique #92359 üzenetére
köszi az infókat. easeus, aomei backupper programokat próbáltam.
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #92311 üzenetére
Nincs most már gond. Csak mutatni akartam, hogy a segítségetekkel eljutottam ide és lényegében megnyugodtam. Köszi.
-
TRob1
veterán
válasz
King Unique #92291 üzenetére
WinPE-t terveztem először, de aztán meggondoltam, mondom Linux csak kukáz mindent amit akarok. Hát, vmiért nem.
Nagyrészt amúgy törölte, de x db fájl maradt (kb. 6 megányi a kb 2Giga helyett)
Most nem is ez lett volna a legnagyobb gond, csak én naiv azt gondoltam, ha ez eltűnik, Store újra összeszedi magát és felrakja a gámét. Hát nem jött össze (így se). -
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #92271 üzenetére
(#92269) Doky586 és (#92271) King Unique :
Igaz, a 10 - 14 nap még odébb lesz.A hiányzó ~12GB tárhelyet ki lehet valahogy nyomozni, hogy hova tűnhetett?
Vissza lehet nyerni?
Vagy az a hely az újabb Windowsnak kellett?Eddig a 100GB-os partícióból volt 40GB szabad helyem, most meg csak 20GB van. Lassan már 150 - 200 GBos partíció kell csak Win-nek és szoftvereknek.
-
TRob1
veterán
válasz
King Unique #92282 üzenetére
Nah, mondom miért kérdem. (Közben átjöttem telóról gépre, itt könnyebb írni
)
Lényeg a lényeg: laposon egyszer áttettem c-ről (ssd) d-re (hdd) az Asphalt8-at (win áruházas game)
Közben lett 60as helyett 120as ssd benne, illetve most egy másik hdd-t tettem bele d-nek, amire át lett klónozva előző d.
Viszont volt 1-2 áruházas app ami nem ment, de felajánlotta az újratelepítést. Oké is minden, kivéve említett Asphalt8.
Eddig sehogy sem tudtam megoldani hogy felrakja nekem újra a laposra, akár c-re, akár d-re (jópárat gugliztam, próbáltam, de nem jött össze) Viszont törölni sem engedi sem c-ről a Windows apps mappából, sem d-ről a Windows apps mappát vagy belőle a maradványait. És rendszerben nincs sehol, de áruházból meg szimplán hibát dob kb. mindig a 3,68-adik megánál... Mondom próba ajánlott iobit. Semmi, nem tudja törölni. Oké, egy usb-ről Linux Mint, na baxx, azon lepődtem meg, az elkezdi, de az sem tudta rendesen letörölni!!! Nah, kb. ennyi, csak ez miatt kérdeztem.ui: Én meg most itt vagyok Asphalt nélkül - "távol" az otthontól (anyósnál ) - , és bukom a napi bejelentkezéseket, játékokat, amik megvoltak kb. 3 éve napi szinten.
(NA nem egy nagy tragédia azért, csak az idegesít hogy soha semmi gondom semmi gépemen mióta létezik a win10, erre most ezt szarozza velem, pont mikor mindenhova utazgatunk...)
-
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92282 üzenetére
Koszi, vegulis a hibaelharitoval sikerult valaszt kapnom, kiirta korrekt modon, hogy ehhez a hardverkulcshoz, home licensz tartozik.
Ezert pirospont a microsoftnak, hogy igy kideritheto van e ervenyes licensz a gephez es ha igen, milyen verzio
Akkor kezdem elorol a telepitest... -
TRob1
veterán
válasz
King Unique #92271 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdem, és nem baxogatásból, meg vitaindításból.
Mikor pl. iobit xarját vagy Live linuxot ajánljátok ezen mappák törlésére, azt azért teszitek mert használjátok és bevált? -
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92277 üzenetére
Ez jogos....
En pro-t telepitettem de nem tudom mi volt rajta, mert el se indult a win, total behalt. Csak gondoltam, hogy pro lehetett rajta.
Akkor legrosszabb esetben megprobalom a home-ot felrakni hatha azt aktivalja...
Egyebkent mennyi ido alatt aktivalja? Telepitesnel megadtam a wifi adatot fel is csatlakozott, ilyenkor mar kene aktivalja, vagy van ennek par nap atfutasi ideje?
A hibaelharito annyit irt, hogy futtassam a win update-et es telepitsem a frissiteseket az megoldhatja a problemat. -
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #91930 üzenetére
Sziasztok,
Köszi.
Amit kérdezni szeretnék:
- Még mindig nem törlődött magától a létrejött Windows.old mappa. Valami gond lehet?
- A Windows.old mappa csak 8 GB. Azonban nekem a Build upgrade előtt 40GB szabad helyem volt, most pedig 20GB szabad lemezterület van. Ha a 8GB-ot levonjuk, akkor még kb. 10-12GB hely hiányzik. Az merre lehet? Hogyan kaphatom vissza?
köszönöm
/Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok és pihenést!
/
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #92264 üzenetére
Akkor majd csak a telepítés közben választhatok? Ez esetben legalább kivehetnék a MCT-ből a verzió választási opciót, mert értelmetlen, csak megzavarja az embert.
"De ha Windowszal előtelepített hardverről van szó és az UEFI BIOS tartalmazza a termékkulcsot, akkor a telepítésnél lehet nem fogja felkínálni a választási lehetőséget, mert alapértelmezetten a a kiadás (Pro) lesz kiválasztva, amelyikre a licenc érvényes."
Na ennek viszont legalább már van értelme.
+ köszi a két alternatív opciót, megnézem őket!
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #92248 üzenetére
HDD-s gépnél amíg keresi a frissítést illetve tölti, halál módon lefogja, mert a letöltés miatt még a víruskereső is rászabadul. 100%-on fut a HDD terhelés és béna a gép.
Ugyan ez volt a laptopon is, de amióta SSD-t tettem bele, nem zavaró ez a folyamat.
Tíz éves az asztali, kisebb frissítésekkel, - azt agyoncsapja.
Csak egy másodlagos gépbe nem akarok SSD-re költeni. Öreg vas, jól megy egy adott verzióval, minek szétcseszni erőszakos frissítéssel. Halasztottam amíg lehetett, de az "elfogyott".
Az E5440 CPU még bírja. Nem akarom kidobni, mert az ms diktál, mint ov.
Ha nem lett volna véges a frissítési lehetőség, hagyom a hetest, mert azzal stabil, jó volt minden.
Nemrég olvastam, újra emelkedett a hetest használók száma. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #92246 üzenetére
A 1803-at töltötte, azért nem tudtam előző nap használni a gépet.
A Rollback lenne a visszavonás, de erre már nem futotta, hogy magyarul leírják.
Rákattintok, Nem lehetséges a visszaállítás.
Anyád - reset, Újra indul, megint hozza, a telepített verzió****.
Majd továbblép és elkezdi visszavonnia a frissítést.
Most van kezdő képernyő, ablakban, nem sikerült telepíteni a win 10-et.
Hülye most is az van rajt.
De legalább működik a gép.
Ez akkora lo***sz katyvasz, hogy szégyelljék el magukat.
Ilyenkor újra próbálkozik, vagy egy időre békén hagy a frissítési bohóckodással. -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #92155 üzenetére
King, neked erről mi a véleményed?
A lefagyásokat az új SSD okozza, rossz a bekötés, HW hiba, vagy a win10-et kéne újrarakni a 2 SSD-vel. -
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #92147 üzenetére
Meg ugyebar frissen telepitett Win10 eseteben a rendszer visszaallitasa alapbol ki van kapcsolva.
-
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92137 üzenetére
Nagyon koszonom, akkor megprobalom ezt a vonalat.
Mindenkepp visszajelzek mi lett az eredmeny, halas koszonet -
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92134 üzenetére
Koszi a valaszt, amit linkeltel "egyeb modon" ezt en is probaltam de az a menupont egyszeruen nincs, nem jelenik meg ez mint opcio pedig a microsoft oldalarol letoltottem a legfrisebb win telepitot de meg azzal sincs.
A particionalatlan win-t ugy ertettem, hogy csak a C particio van, nincs kulon d vagy mas amin az adatok lennenek, es mivel a user mappan belul van minden a win titkositja igy nem latok ezekbol semmit (legalabbis gondolom en hogy titkositja es ezert nem latom - vagy mas oka van?). Ezert lenne szukseges hogy valahogy elinduljon a win, hogy bejelentkezve hozzaferjek az adatokhoz es le tudjam menteni.
De eddig barmilyen megoldast olvastam vagy neztem youtube-on egyik se sikerult.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92055 üzenetére
Egyelőre számolom, mennyi HSZ keletkezik érdemi szakmai vélemény nélkül a kérdésfelvetésemre. A szakmais számláló sajnos egyelőre 0-án áll.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92048 üzenetére
A problémára válaszolj, ne terelj. Miért nem működik az eredeti, friss ADK-ból származó DISM
?
Aki fizet egy termékért és panaszkodni mer, mert sz.rt sóztak rá, azt fizeti valaki
?
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #92036 üzenetére
A HitmanPro csak Chrome süti szemetet talált, azokat töröltem. Mást nem, köszi.
IObit tiszta úgy tűnik... -
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #92034 üzenetére
Csak Defendert használok, az meg nem jelzett, de beraktad a bogarat a hallójáratba, így lefuttatok egy teljes vizsgálatot, biztos ami tuti...Köszi az infót.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #92031 üzenetére
King Unique : Köszönöm, pont ezt a tortúrát szerettem volna elkerülni, olvastam róla, de nekem kínai és túl bonyolult lett volna, a kolléga ötlete bejött viszont (IObit Unlocker).
VikMorroHun : Köszi, az IObit Unlocker tette a dolgát
Ctrl+Shift+Esc-re nálam megnyílik a feladatkezelő...
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #92012 üzenetére
És van olyan is belőle, ami freeware? Mert az a régi quiteHDD teljesen free.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91973 üzenetére
Én a saját magam és pár régi motoros nevében tudok csak nyilatkozni, akik RC korától teljes megelégedéssel használunk win7-et (2 gépemen még mindíg az van), én személyszerint tuti nem ekéztem, lévén semmi okom nem volt rá.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91968 üzenetére
Ha bepötyögöm, hogy rearm, attól kalóz leszek
?
A hozzám hasonló rengeteg troll és hater valami miatt "létrejött", valahogy nagyrészünknek semmi baja nem volt a win7-el (ami effektíve egy ltsb/c típusú termék).
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91958 üzenetére
" azokkal általában többen nem szoktak egyetérteni, "
Azt a kb 80%-ot se felejsd ki, aki egyetért. hogy ez a topik a win10 hívők bázisa lett, akik előtt egy rossz szót se lehet mondani a szent rendszerről, arról nem tehetek.Valóban, ezt a vállalatoknak szánták, meghagytak egy szegmenst, ahol nem akartak olyan dolgokkal égni, ami már a pro verzióba se való.
Ha valakit nem zavar az évenkénti újrarakás, akkor egyéb probléma nélkül full legálisan használhat LTSC-t otthon, ráadásul ingyen.
Mindenesetre ki fogom próbálni a mostani ltsc-t, lehet szimplán csak a trial verziót. Persze, elképzelhetőnek tartom, hogy piacszegmentálási okokból itt meg hanyagolják a 3D teljesítményt - de ez épp most nem valószínű, hogy kimérhető lesz, uis a 2019-es LTSC ugyanarra a bázisra épül, mint a 1809.
Education=Enterprise, nem használtam még (pont ilyen nincs a cégnél
), de a nejem révén tudok szerezni. Ez azért egy szinttel feljebb van a Pro-nál.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91927 üzenetére
Igen, lehet jönni trollkodni
. Valós problémákról szoktam írni, sajnálom, ha ez vkinek nem tetszik.
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #91920 üzenetére
Én ezt látom ott, abban a menüben, amit te mutatsz.
Ez alapján mit gondoltok?
köszönöm
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91865 üzenetére
Köszi
Ha minden igaz megoldódott. -
ates2
senior tag
válasz
King Unique #91723 üzenetére
Nos dobtam fel Pro-t és hát érezhetően jobb mint LTSB volt. Még FPS is stabilabb lett game alatt.Szóval thx az infót.
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91854 üzenetére
Köszi,
ismét megtudtam valami újat(kat). De hidd el, ha otthon lennék a témában, nm kérdezném mit h . Totál újak nekem ezek.
Azt sem tudtam eddig, h havi 1re is lehet ezt korlátozni, ill h nm mindegyik jár restarttal . illetve
"mert pont a Pro kiadásnál lehet külön csak a havi összesítő frissítéseket is" - ha tudnál segíteni, hogy hogy tudom ezeket elővarázsolni azt megköszönném.
szép estét -
King Unique
titán
válasz
King Unique #91854 üzenetére
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91832 üzenetére
Úgy értettem, hogy nm tudom előre mikor nem használom a gépet én, vagy bárki más. Mikor nm fut rajta semmi stbstb. Az aktív időszak is totál kiesik, mert mivel nm egyedül használom és nincsenek fix időpontok előre tervezhetően, ezért nm tudok találni egy olyan időpontot amikor 100%osan nm fut rajta semmi. Ezért kéne az az opció, amit írtam , hogy kikapcsoláskor tegye csak fel a letöltött frissítéseket és next bekapcsnál meg is vagyunk
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91830 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A szüneteltetés, halasztás szuper lenne,de sajnos soha nm tudom előre mikor fut a gépen valami...
Ezért is felejtős a halasztás és a 18 órás aktív időszak is(este is megy), illetve a heti halasztásos opció is amit említettél. Tőlem jöhet minden frissítés, az pont nm zavar, de csak akkor menjen fel amikor offolom a gépet. NE INDULJON ÚJRA amikor ő feltette .... (ha offolom utána azt csinál amit akar)
Ez a lényeg . Szóval sajnos amiket ajánlottál nm jók számomra. -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #91802 üzenetére
Naja, fél tera alatt nem vennék SSD-t
Eddig alatta csak ingyen szereztem be
-
TCs911
csendes tag
válasz
King Unique #91757 üzenetére
Köszi a segítséget!
Milyen SSD-t ajánlotok? Lehet külföldről is akár. Min. 250 GB-os legyen. -
ates2
senior tag
válasz
King Unique #91723 üzenetére
Thx.
-
default.
őstag
válasz
King Unique #91624 üzenetére
Köszi az infókat!
A második gépről való telepítést úgy értettem, hogy ezen a gépen, amit használok, letöltöm a Win 10 Pro ISO-t, elindítom a telepítőt, és a gépemre rákötve egy SSD-t (ami a leendő gép rendszer meghajtója lesz egy HDD mellett) kiválasztom azt a telepítés célmeghajtójaként. Ezt így lehet? (SATA csatim van beépítve a gépházba, azzal nincs gond...)
Köszi!
-
omg
csendes tag
válasz
King Unique #91533 üzenetére
Ok. Köszi!!
-
omg
csendes tag
válasz
King Unique #91530 üzenetére
Ezzel a törléssel nem sérül maga a rendszer? utána is minden "normálisan" fog működni?
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91506 üzenetére
Köszönöm,sikerült!
-
kromatika
veterán
válasz
King Unique #91469 üzenetére
Néztem a cpu terhelést google volt csak nyitva.25%.nincs telepítve virus írtó,és a frissítések is fel vannak rakva.proba képpen meg probálom rá fel rakni a win 8.1 et hogy avval mennyivel gyorsabb.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #91397 üzenetére
Ok, igazatok volt, az infóimat meghaladta az idő (most utánanéztem frissebb forrásokból), bár azt hiszem nem okoz kárt ha tiltja SSD-nél az említett funkciókat.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #91393 üzenetére
Nincs mentség, nezd meg ennek a cikknek a dátumát
-
Archttila
veterán
válasz
King Unique #91393 üzenetére
Köszi, de az egyébként nem ilyen N-es kiadás? Mondjuk most lehet baromságot írtam
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #91389 üzenetére
Kösz már hördülőfélben voltam.
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91322 üzenetére
A többi usb portban is próbáltam egyikről sem akart bootolni.
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91320 üzenetére
Igen,valószínű.Jelenleg nincs lehetőségem másik gépen kipróbálni.
De elég fura ez így. -
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91315 üzenetére
Uefi volt beállítva nem Legacy mód!
Valamiért nem tetszett neki a pendriveom,érdekes haveréról egyből bootolt. -
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91287 üzenetére
Üdv!
A pendrive FAT32-re lett formázva,és rufuszal GPT módban lett megcsinálva.A Biosban látta is a pendrivot fel is ismerte,az is lett megadva boot sorrendben az elsőnek,de így sem akart bootolni.
Valamit kifelejtettem amit esetleg még meg kellett volna tennem?ezzel szemben haverom pendrivjáról,ami szintén rufuszal lett csinálva,simán bebootolt.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #91295 üzenetére
Az elsőhöz még annyit, hogy ugyan a Windows és az MCT csak max. 32 GB-os FAT32-es partíciót tud létrehozni, de attól még lehet a pendrive-on akár több partíció is, mivel a Windows 10 már támogatja ezt. Vagyis nem feltétlen kell nem lefoglaltnak lennie, plusz az MCT-nél is lehet elvileg csak partíciót megadni célnak.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest