-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick3D
senior tag
Üdv !
A kérdésem az volna hogy a képen látható - Termék azonosítója utána lévő 20 karakter az én aktivációs kulcsom ?
Egész idáig egy szakemberre bíztam a gépemet és ezért volna fontos ugyanis azon a 20karakteres (azonosítón) kívül nincs más a kezemben. Amennyire utána tudtam járni elvileg jogtiszta a win10-em.
Az MCT-vel ahogy az összefoglalóban szerepel , megpróbáltam pendrivera egy 64bites win10 telepítőt készíteni de valamiért ezt a hibát kapom többszöri próbálkozás után is : ( Formáztam elötte a pendriveot 8gb-os)
Előre is köszönöm a válaszokat !
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Nem rég vettem a gépembe egy új 120 GB-os M.2-ős SSD a gépembe, mert a régi 120-as Sata-s SSD már 3 éves, lejárt a garancia és romlott a kondíciója is, de még tökéletesen működik. Arra gondoltam, az újon lesz a rendszer a régire meg telepítek pár igényes játékot, amelynek jót tesz az SSD. Viszont legutóbbi Win 10 újra telepítésnél is maj' egy nap rá ment, mire nagyjából visszaraktam a rendszert és a szükséges drivereket, programokat, stb.
A mostani Win 10 regisztrálva van egy Microsoft accounthoz
(Bár nem éppen legálisan, tört Win 7-ből lett 10-re frissítve, de nem tetszett neki, tisztán újra telepítettem, minden rendben talált).Hallottam olyanról, hogy egyik meghajtóról a másikra átköltöztetem a rendszert, de nem tudom, mennyire macerás. Illetve az egyszerűbb ha "újratelepítem" vagyis kiveszem a régi SSD-t és az újra felrakok egy Win 10-et, egy Media Creation Tool-al készített pendrivval? És azt úgy, hogy mikor megkérdi mit szeretnék, akkor kattintsak az "Ezt a gépet szeretném frissíteni" opcióra?
Ha jól tudom, Win kulcsot alaplaphoz köti, és ha regisztrálva vagyok, akkor felismeri az alaplapot, ugye?
Előre is köszönöm a választ!
-
Peace
nagyúr
Kaspersky Total Securitym volt február végéig, de most KIS kulcsot sikerült nagyon olcsón, így visszaléptem kicsit. De tökéletesen ment vele majd egy hónapja. Aztán egyik pillanatról a másikra megmakkanna? Remélem tényleg csak valami hulladék kezdett el a háttérben dolgozgatni, amit ki tudok iktatni ügyesen...
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
Windows 10 vásárlására szánnám magam, mert eddig az egyetemi Education verziót használtam, de megszűnt a jogviszonyom és így kell vennem egyet. iPon-on néztem, de ott 50ezer, annyit sajnos nem tudok rászánni, van esetleg alternatív megoldás, ahol tudok a Microsoft-tól vagy valahonnan kulcsot venni?
Köszi előre is.
Üdv,
z -
Zoz
őstag
válasz
ChiliChili #57086 üzenetére
Hivatalosan még az akadálymentes frissítéses kiskapu él.
Nem hivatalosan pont ugyanúgy megy minden mint a határidő letelte előtt. Letöltesz egy 10-es telepítőt, megadod a 7-es kulcsot, és kész. -
_ ĐanieL™
tag
Ha mar szoba kerult a tema..
Káemes aktivalt rendszert ujratelepites nelkul erdeti kulccsal aktivalni vajon lehet?
Utemezobol kivenni a káemest, torolni a geprol es a windows mappabol a fajljait, registry pucolas majd a hivatalos kulcs megadasa mukodhet? Vagy meghulyul es mindenkepp ujratelepites kell?
Kaptam egy kerest.. legalizalni kene egy gepet a megvasarolt win10-el.<<ha ez a kerdes sem fer bele, torolheto a post>>
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Eszembe jutott még egy kérdés, kíváncsi vagyok meg tudom-e valósítani. Adott egy Lenovo laptop, amin Windows 8 volt gyárilag...erre rá lett frissítve a 10, de a tulajnak nem nyerte el a tetszését, hanem sajnos formázott. Így a Revocery opció kilőve. Meg tudom-e valahogy csinálni, hogy felrakok egy Windows 10 Home verziót és downgrade-elek 8.1-re, ami volt rajta gyárilag? Ugyanis a W8.1 with Bing volt rajra, amit elméletileg nem lehet beszerezni sehonnan. Vagy egyáltalán a W10 kinyeri-e az UEFI-ből a kulcsot, ha egyszer fel volt frissítve.
Köszönöm előre is válaszotok!
-
steele80
senior tag
Néhány napja játszottam a barátom gépén Battlefield 1-el. Gyengébb gép mint az enyém és mégis ultrán jobban futott az övén, amin Windows 8.1 volt. Egy próba erejéig visszatettem a Windows 10-re frissített 8.1-et és minden további nélkül elfogadta a telepítő kulcsot. A megdöbbenésem az, hogy gyakorlatilag minden mozdulatban gyorsabb a 8.1 és most már a Bf 1-is problémamentesen fut rajta. Szóval van még mit csiszolni a 10-en.
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
Mart10000 #56571 üzenetére
Vagy beírod a win7, win10 kulcsot és elfogadja. Vagy van lehetőség az aktiválás menüben "változott a hardver a számítógépembe" (vagy valami ilyesmi) hibaelhárítóval az új gépedhez aktiválni a win10-t. Legrosszabb esetben MS Supporttot felhívod és segítenek. Viszont OEM változatnál ez nem működik, mert az kizárólag ahhoz a géphez tartozik. Ha tönkremegy, akkor kuka hivatalosan.
Sebixxx: Otthonra bőven elég a home. Gondolom nem üzemeltetsz tartományt. Csak a Bitlockert bukod, ha az esetleg kellene.
Boxi88: Van még ez a lehetőség.
-
Mart10000
aktív tag
válasz
istvankeresz #56569 üzenetére
Ez esetben gépcserekor nekem se kell új Windows vételén törni a fejem.
Anno legális Win 7-re tettem fel a Win 10-et így mindkét kulcs megvan. -
choco01
addikt
Hali.
Vettünk egy dobozos USB kulcsos Windows 10 Home-t, és a kérdésem hogy a dobozon lévő matricát le kell venni és a laptop aljára ragasztani, vagy elég eltenni?
-
Atlantis
veterán
Használ valaki ASUS USB-s Wi-fi kulcsot Windows 10-zel? Valami miatt csak minden második indításnál indul el rendesen, elsőre nincs Wi-Fi vele.
Leállításnál is gondja van a rendszernek, nem kapcsolja ki a gépet, újra kell indítanom Reset gombbal, bebootol és újra lekapcs után már leáll rendesen. Nem tudom, hogy ezt is a Wi-Fi kulcs okozza-e, de Windows 7 alatt nem volt gondja.Elvileg minden fel van telepítve rendesen, szűz a Windows 10 a gépen.
-
Lacc
aktív tag
Sziasztok a Windows 7-es OEM (notebook) licensz kulcsot, minden gond nélkül feltudom használni Windows 10 esetén is? Frissíteném a notit erre a verzióra.
-
mckay
aktív tag
No, bár válasz nem jött, azért kipróbáltam.
Működött.
Igaz, mindenképpen hálózatra volt szüksége, hogy a kulcs-cserénél az új kulcsot kapásból leellenőrizze.
Szóval kész két OEM gép, eltérő windows-kulccsal, de anélkül, hogy syspreppelni kellett volna.
Azért köszi a figyelmet.
Üdv. -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Csinálnom kell OEM gépet, sőt, mindjárt kettőt.
Már jó régen nem csináltam ilyesmit, most hogy áll ez az ügy?
Ha elkészülök az egyikkel, átghostolhatom, és kicserélhetem a kulcsot második gépen a második telepítőn olvasható kulcsra, és ennyi?Persze a Windows aktivált az első pécén, de Office-ból az ingyenes LibreOffice van, így második termékkulccsal nem kell foglalkoznom.
Hanem a Windows sid-je értelemszerűen nem fog megváltozni, ez talán már kéne foglalkzni.
Ha így dolgozok, az gond lehet a Microsoft számára?Mivel csak két gépről van szó, syspreppel nem szeretnék igazán foglalkozni (ha egyáltalán még W10 alatt is így mondják).
Köszi!!!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Redneck #55733 üzenetére
Nem valószínű. Utánanéztem tegnap ennek az OEM témának, tiszta szívás. Nekem is van egy kulcsom egy Asus laptopról, de valszeg nekem sem fog menni az asztali géppel. És akkor az ugyanaz a gyártó... Eltérő gyártónál még ennyi esély sincsen, ha legális akarsz maradni. Lehet, hogy az aprós OEM helyett jobb inkább retailt venni, bár drágább, de legalább nem lesz gond vele (ilyen szempontból). Ahogy nézem az itteniek alapján maga a rendszer a 8.0 szintjét hozza, magyarul béta.
-
Restart®
tag
Sziasztok!
Van egy problémám jóanyám gépével
Állandóan szakadozik a wifis kapcsolat. Pontosabban mára eljutottunk odáig, hogy nem is hajlandó a csatlakozásra (nincs internet kapcsolat), pedig a wifis hálózatot látja. A neten próbáltam meg a "Win 10 wifis probléma" kulcsmondat alapján megoldást találni, de egyik sem működött (pl: driver törlés és újratelepítés, parancssori mókolás, etc.). Véleményem szerint nem a router a ludas (mert nálam Win 10 alatt és almás telón működik a net). Valaki tudna segíteni? Köszönöm szépen!
-
inf3rno
nagyúr
Úgy alakult, hogy a használtan vett SSD-men véletlen rajta maradt egy OEM Win7 Home Premium is. Az eladó nekem adta, ha tudok vele kezdeni valamit. Elindulni elindult az én gépemmel is, kinyertem belőle a kulcsot, aztán leformáztam. A cucc német nyelvű volt, azt olvastam, hogy home esetében nincs lehetőség nyelv változtatásra a licensz megsértése nélkül. A kérdésem annyi lenne, hogy ilyen kiindulási alappal el tudok e jutni upgrade-el egy angol vagy magyar nyelvű win10-re? Nekem annyi kellene, hogy az Origin meg az általa telepített játékok felmenjenek rá, és fussanak rajta, melóhoz úgyis Ubuntu lesz, szóval akár még ez a Home is szerintem megfelelne hozzá.
-
törölt tag
válasz
KubanitoS #55523 üzenetére
Ha mindkettő gépen ugyanazzal a fiókkal vagy belépve, akkor szinkronizálja a beállításokat. A Gépházban kapcsold ki a téma szinkronizálását.
vighpeter: Tudtommal a 10 telepítője még mindig elfogadja a 7 kulcsát, és aktiválódik is, esetleg próbáld tisztán telepíteni. Előtte mindenképpen csinálj mentést arra az esetre, ha mégsem működne a dolog (írták már ezt is).
-
mexel
veterán
Közben rákerestem a másik kulcsra, az egy "generic key" elvileg. Ha jól értelmezem néhány leírásban akkor frissítéskor generál egy olyat, tehát normális hogy az ott van? Sok helyen látható a neten az a kulcs mint "generic key"
-
mexel
veterán
Sziasztok! Kérdésem lenne a win 10 frissítés utáni érvényességről. Volt egy gép amin egy win 8 volt, jó pár éve egyetemen tanító rokon kapta, regisztrálta stb, nem tudom milyen módon. ( valami tsiztaszofveres megoldás volt, a lényeg hogy jogtisztán használta)
Amikor nem régen néztem a gépet, már azt írta hogy nincs aktiválva ( volt közben alaplapcsere stb, és akkor valami WMC kóddal újra aktiválták, megint aktív volt, kértek ms-től kódot az eredeti alapján, vagy nem tudom mit és sikerült ismét aktiválni. )
Abszolút bonyolult előélete volt a gépnek. Amikor kijött a 8.1 akkor nem lehetett frissíteni, azt írta nem frissíthető ( talán mennyiségi kulcs miatt ha jól emlékszem Vol MAK talán?)
Mindezek ellenére win 10-re sikerült nem régen frissíteni. Akkor viszont ismét az jött elő, hogy nem aktivált. Előkeresték a régi kódot, és telefonon aktiválták, elfogadta. Most nézegetem a gépet, és megnéztem mit ír aktiválásra: Tartósan aktivált, retail. Ez mit jelent, és mi akülönbség Retail és a mennyiségi között? Most miért ilyen? Biztos vagyok benne hogy amikor anno aktiválták akkor nem retailt írt a win 8.
Megnéztem egy progival mi a telepítési kulcs, és 2 db-ot látok. Az egyik az ami volt régen de van mellette egy másik. Az mi lehet? Miért látok kettő kulcsot?
Nem warez kérdés, a win 8 anno legálisan jutott hozzájuk, azóta én istápolom néha a gépet ha valami elakad, a win 10 frissítés előtt soha nem volt újratelepítve, kb 4 éve megy ugyanaz a win. -
jokeph
nagyúr
válasz
Balerik #55353 üzenetére
Üdv!
Hát, végigolvastam a belinkelt infót, és kérdőjeles lett a homlokom.
Ahogy fentebb is írták, nem sok a kézzelfogható előny, közel semmi.
Hiba és gond nélkül ment fel a W7x86Ult., W7x64Ult és a W10Prox64 is.
ez a részt kifejezetten nem értem:
""Figyelem:
UEFI telepítő készítésére ne alkalmazzuk a Windows 7 USB/DVD Download Tool és más hozzá hasonló programot, mert az automatikusan NTSF-re formázza az előkészített és FAT 32-re formázott USB-kulcsot!
operációs rendszert csak egyben GPT lemezre lehet telepíteni, ezért a műveletek előtt minden adatról végezzünk mentést!""Az összes Vista,W7,W10 telepítőm ezzel (Windows 7 USB/DVD Download Tool) progival készült, és hibátlan a mai napig.
Mit akar a FAT32 fájlrendszerrel? ősformátum, és max 4GB a határ... pppfff.
AllInOne W7 telepítőm 4,5 GB. -
Optimusx
tag
Sziasztok!
A mai nap azt írta ki a gépemen a win 10 pro az eddig használt fiókomba mikor be akartam lépni, hogy nem sikerült bejelentkezni a fiókjába, a probléma gyakran megoldható azzal, hogy kijelentkezik a fiókjából majd újra bejelentkezik, ha most nem jelentkezik ki a létrehozott fájlok és végrehajtott módosítások elvesznek. Kijelentkeztem, újraindítottam, de ezek után sem enged belépni.Létrehoztam egy új felhasználót, de nem az igazi, hogy nem férek hozzá a fiókomhoz.
Kerestem a topicban, hogy járt-e hasonlóan valaki, de kulcsszavak alapján nem találtam, tehát ha már volt róla szó korábban elnézést kérek.
Kérem aki tud valami megoldást erre segítsen.Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.:
Optimusx -
KEAN
tag
válasz
álommanó #55224 üzenetére
Ilyen olcsó áron leginkább OEM kulcsokat szoktak árulni szerintem. Tehát aktiválás után lockolja magát a géphez, azaz, ha bármilyen főbb komponenst kicserélsz a gépben, akkor buktad a windows licenset és újat kell venni.
Mondjuk az hallottam, hogy ilyen OEM kulcsot magánemberként venni eléggé szürke zónás dolog. (Amgy én is ilyent használok az egyik gépemen.)Azért valaki hozzáértő majd javítson ki, ha hülyeséget beszélek.
-
álommanó
csendes tag
válasz
tibike8 #55222 üzenetére
Szia!
Hadd meséljem el.
Megmondom neked őszintén.
Van egy haveri társaság akivel együtt kockulunk,TS-en beszélgetünk.Szóba került milyen op rendszert használunk.
Mondom nekem WIN 7 van.
Amíg lehet elhúznám a win 10 re váltást nameg a közel 30.000+ árat is sokallom.Mondja a másik srác,hogy miért adnék érte anníit mikor az ebay tele van pár ezres kulcsokkal.
Másnap ráírok a srácra.Intézzen egy win 10 kulcsot,mert se paypalom se angol tudásom ebayhez.Megjött a kulcs.Aztán kezdtem el agyalni,hogy biztos nem lesz ebből problémám.
Tizedéért kapok olyan kulcsot min a bolti win 10.Biztos ok ez így?
Utána döntöttem úgy,hogy rákérdezek itt és kérek állás foglalást.
Inkább vesszen 2000ft-om mint hogy később ebből problémám legyen és esetleg engem vagy a családom megrángassák.
-
álommanó
csendes tag
Uraim segítséget kérek!
Tegnap vásároltam az ebayen 3000ft-ért windows 10 kulcsot.
Nem merem telepíteni és aktíválni kulcsot mivel a forrását nem ismerem.
Az ebay tele van win 10 kulcsokkal 1500tól 4000ft-ig.Nem ismerem a kulcs forrását.
Amennyiben a kulcsot felhasználom és aktíválom a windowst úgy felelősségre tud vonni a microsoft vagy bárki??Az ilyen kulcs vásárlás legális vagy illegális??
Nem szeretnék a hatóságokal ujjat húzni egy op rendszer miatt.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #55168 üzenetére
-
törölt tag
-
Shrike7973
senior tag
Sziasztok!
Adott egy notebook, amelyhez jelenleg egy Windows 10 Pro licensz van rendelve. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom leregisztrálni azt a Microsoft aktivációs szervereiről. Csak olyan módszereket találtam, amivel az adott telepítést kulcsát lehet törölni, de tudtommal az nem értesíti a szerver oldalt. A célom az lenne, hogy az eladott eszközön Windows 10 telepítése után az ne aktiválódjon automatikusan, vagyis az új tulajdonosnak új licenszt kelljen használnia.
-
raidx
őstag
válasz
tom_tol #54905 üzenetére
A OneDrive eltávolítása emelt szintű parancsorban lehetséges, ahhoz, hogy eltávolítsuk, a következő parancsok használhatóak
Ha 32 bites a rendszer,
% systemroot% \ System32 \ OneDriveSetup.exe / uninstall
Ha 64 bites verzió fut
%systemroot% \ SysWOW64 \ OneDriveSetup.exe / uninstall
A parancs végrehajtásáról tájékoztatást nem kapunk!
Távolítsuk el a OneDrive könyvtárat a %UserProfile%,”% LOCALAPPDATA% és “% ProgramData% mappákból.
Majd a maradék OneDrive kulcsokat távolítsuk el, a beállításjegyzékből (Futtatásba írjuk be regedit) töröljük a két kulcsot, hogy eltávolítsuk az Explorer integrációt:
HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}
Készen vagyunk.
-
törölt tag
Szerintem arra gondolt, hogy talán nem fogod tudni elérni a recovery partíciót, ha újratelepíted a rendszert. Én is találkoztam már ilyennel, ott elég volt alaphelyzetbe állítani, és onnantól eltűnt az opció a gépházból, hogy vissza lehessen állítani a gyári Windowst. Maga a partíció amúgy érintetlen volt. Teljes klónozással állítottam helyre, úgy persze visszakerült a lehetőség is.
Ha nem fontosak a gyári programok és a rendszer, akkor akadálya nincs annak, hogy kettéosztás után újratelepítsd, attól még aktiválódni fog. Hogy ebbe beleköthet-e a szerviz gariztatáskor, az más kérdés.DS39: Az MCT-vel letöltött telepítő elfogadja az OEM és Retail kulcsot is, annak megfelelően fog aktiválódni a rendszer.
-
Redneck
nagyúr
válasz
szabonagyur #54849 üzenetére
Honnan tudom hogy a kód MSDN kulcs e?
Az eladó megkérdezte hogy mi az az MSDN. Annyit tudok, hogy tasakos, lemezes, matricás 10 64 bit Pro. -
Hunork
veterán
Hát még egyszer. Hátha lesz megoldás.
Egy érdekes problémám lenne, ami egyben nagyon idegesítő.
A Windows Store nem enged telepíteni semmit, csak az alábbi meghajtókra.És ami külön döbbenet, hogy a képernyőmentés a Gépház/Rendszer menüből lett kifényképezve. Mint látható az adatlapomon, van még bőven meghajtóm (ezt az Intéző látja is, hiszen azon vannak a játék kliens gigabyte-ok) .
De amit a Windows lát, az a három legkisebb területű meghajtó!!!Kérdésem: hogy lehet ez, hogyan lehet orvosolni? (lehetőleg Win újratelepítés nélkül, ami amúgy nem is olyan régen volt, még az ősszel, nem hinném hogy ebben van a hiba kulcsa)
Remélem, van valamilyen megoldás erre! És valaki tud segíteni!
Előre is köszönöm! -
Hunork
veterán
Üdv!
Hát egy érdekes problémám lenne, ami egyben nagyon idegesítő, és már ott tartok, hogy széttöröm a Win10 MS pendrive-ot...
A Windows Store nem enged telepíteni semmit, csak az alábbi meghajtókra. És ami külön döbbenet, hogy a képernyőmentés a Rendszer menüből lett kifényképezve. Mint látható az adatlapomon, van még bőven meghajtóm (ezt az Intéző látja is, hiszen azon vannak a játék kliens gigabyte-ok) .
De amit a Windows lát (de hogyan, miért?), az a három legkisebb területű meghajtó!!!
Agyam eldobom. (szelektál?
)
Kérdésem: hogy lehet ez, hogyan lehet orvosolni? (lehetőleg Win újratelepítés nélkül, ami amúgy nem is olyan régen volt, még az ősszel, nem hinném hogy ebben van a hiba kulcsa)
Remélem, van valamilyen megoldás erre! Ha nincs, akkor tényleg nem tudom, mi értelme sok pénzért operációs rendszert venni...
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok,
két kérdésben szeretnék segítséget kérni:
1. A Windows 10 biztonsági mentésével lehetséges CSAK a rendszermeghajtóról egy lemezképet készíteni, anélkül, hogy bármi mást is mentsen?
Másik merevlemezen van minden fájlom, így csak a rendszert és telepített programokat/beállításokat/drivereket tartalmazó rendszer SSD-ről szeretnék biztonsági mentést csinálni, hogy bármi gebasz esetén egy az egyben vissza tudjam tenni az utolsó még működő állapotot tokkal-vonóval.2. A dokumentumaimat és a fotókat tartalmazó mappáimat le szeretném titkosítani.
Ebben az esetben ugyebár egy jelszó segítségével oldható a titkosítás, illetve a kapott feloldókulccsal.A kérdésem az, hogy ha pl másik rendszerre/gépre átmentem őket, vagy újrahúznám a gépet (esetleg másik verziójú windowssal), akkor pontosan hogyan is működik a titkosított mappákhoz történő hozzáférés?
- megnyitom a kulcsot és kész az egész?
- mi a helyzet, ha nem szeretném hogy fixen hozzáférhető legyen és nem indítom el a kulcsot? Kéri a jelszót és azután férek hozzá?
- mi a helyzet olyankor, ha a kulcs megsérül? a jelszóval hozzáférek?
- egyéb tippek, tudnivalók ezzel kapcsolatban?Előre is köszönöm!
-
-FLY->
őstag
Meg tudná valaki mondani, hogy kulcs nélkül meddig használható egy win10 pro 64bit? Egyáltalán teljeskörűen használható? Később aktiválva lenne a megfelelő oem kulccsal.
-
kisbancsa
senior tag
Üdv. Lehet hülyeséget kérdezek, de nem tudom megmerjem e venni a win 10et. Korábbi verzionál volt jelen, ha cseréltél valami alkatrészt, vagy újra húztad a gépet, akk. nem tudtad a gyári kulcsot használni, mivel " felhasználtad". Ez a csodás szitu jelen van még? Windows 10 Pro 64-Bit DVD - OEM . Őt néztem ki. ( most is win 10et használok, win7ről frissítettem le).
-
King Unique
titán
válasz
CirrMee #54136 üzenetére
Ez általánosan igaz, de ha valakinek xy okok miatt pl. integrált ISO kell, akkor még legális kulcs birtokában is lehet onnan fogja szedni, ha máshol nem talál. Mert ugye maga az MS nem készít ilyeneket. Viszont én a "segítőket is beleszámítva" kijelentést nem értettem. Mi köze van ennek ahhoz, hogy a kolléga pl. ezt ajánlotta? Vagy ki buzdított arra, hogy ügyeskedjen itt bárki itt?
-
King Unique
titán
Amelyik kiadást megvetted, amelyikhez van termékkulcsod, illetve amelyiknél ezek teljesülni fognak a jövőben. Vagy esetleg, ha van jogtiszta Win7-ed, akkor akár annak a kulcsát is elfogadja. A hivatalos 1 éves ingyenes frissítési időszak ugyan már lejárt, de egyes beszámolók alapján még mindig működhet.
Az "olyan" aktiválási opciók viszont a fórum egész területén tiltottak, tehát ezt a témát jobb, ha fel sem hozod...!
-
Jól megszivatott az MS a downgrade joggal.
Megkérdeztem őket hogyan is működik a downgrade hivatalosan.
Tehát be kell szerezni egy akár milyen oem win7 kulcsot amely lehet felhasznált is, lényeg hogy elfogadja a telepítő. Majd ezt telefonon kell aktiválni. Első próbálkozásra a telefonos aktiválásnál neten talált kulcsok nem mentek és akkor mondták a telefonos aktiválásnál hogy érvényes kulcs kell de lehet felhasznált is.
Na én egy régi gépről sima nem brand kulcsal telefonon elég nagy munkával beaktiválgattam elég sok gépet, hibátlanul beaktiválta. Ment kb fél évig és most kb 15-gép vinnyog hogy nem eredeti.
Gondolom valami frissítés jött le a gépekkel ami látta hogy aktiválva van másik gépen. De akkor mi a gyíkért mondták hogy lehet aktiválva vagy felhasználva a downgrade-s kulcs?
Vagy szarjam le és rakjak mindre aktivátort, az eredetiséget úgyis papírral és matricával igazolhatom, nem?
Most ez miatt áll le óránként egy csomó gép.Na akkor a fő kérdés újra hogy hogyan is működik a downgrade jog mert sehol nincs normálisan leírva. Win 10 pro-ról van szó és Win7 pro-nak kellene mennie a gépeken.
-
TRob1
veterán
Ez egy különálló OS, külön (is) telepíthető, tehát nem kell alá/elé előző win. Az egy dolog hogy lehetett frissíteni az előzőekről. És aki megvette a 7est, 8ast, 8.1et, az azt vette meg, nem a 10est. Mégis sokan közülük a 10est használják 0Ft plusz ráfordítással - akár nem is frissítve hanem az előző kulcsot megadva, holott használhatnák az előzőleg megvettet is.
És a legszebb az egészben hogy a legtöbben (szerintem 80 helyett van az 98% is) tényleg 0,- többletköltséggel használják, mégis sokan csak sírdogálnak - pedig tudtommal nem kötelező használni (kivételek persze akadhatnak).
"Fogták a zenkóros win7/8.1-et "
Mé? Ezek fennvannak ott? És te honnan tudod? Csak nem tag vagy? Na de Miért? Csak a win-t kell megvenni, mást nem? -
lala42
őstag
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A gépházban azt írja a rendszer, hogy "Windows is activated with a digital license linked to your Microsoft account". Annak már utánajártam, hogy ez annyit jelent, hogy miután MS fiókkal jelentkeztem be, az Anniversary Update után hozzákapcsolta a licencemet ahhoz. Azt is tudom már, hogy ennek az előnye az, hogy hardver változás esetén -miután 8.1-ről frissítettem- sem kell vásárolnom új licenszet, mert a fiókom biztosítja az érvényességét a kulcsnak.
VISZONT kérdés számomra, hogy amennyiben én törlöm a fiókom, akkor a licencem feloldódik-e ez alól a kapcsoltság alól és akár hozzákapcsolhatom más MS fiókhoz is? Vagy innentől benyelte a cucc és csak ezzel a fiókkal él a lehetőség a licenc-továbbvitelre, amennyiben ezt a fiókot törlöm, akkor bukó?
Ezen túlmenően lenne még egy olyan kérdésem, hogy az a lehetőség még él, hogy "idegen" emailcímmel is lehet regisztrálni MS fiókot, vagy már csak @hotmail/outlook/live alapon lehet?
-
vlevi
nagyúr
válasz
KubanitoS #53917 üzenetére
Akkor sincs gond. Csak az alaplapcsere számít uj hardvernek, a hdd cseréje nem. Ujratelepited a gépet, telepiteskor a kulcs megadasakor azt valasztod, nogy nincs kulcsod. A korábbi, ugyanerre a gépre telepitett aktiválást fel fogja ismerni a telepites vegen, amikor internetkapcsolathoz jut, es így azonnal aktivalt lesz.
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem a 7-esnél nem volt ennyi hiba a kezdeteknél sem, de lehet, hogy tényleg user-e és konfig-ja válogatja, hogy kinél melyik, hogy működik.
Más programokat használunk, (sokan frissítik is, én pl.: nem mindig, van amit évekig használok. TC 5.51 vagy 6.51 évekig szolgált. Utorrent-ből 2.2.1-et használok, és egy csomó ingyenes programnak is a régi telepítője van meg, mert bevált. Foxit 5.14, AIMP, MPC-HC. Office 2007-et vagy 2014-ig használtam.)
Nálam a 95 volt, hogy a telepítés után beadta a kulcsot, az XP-nél 1000x volt megfagyott egy program, és nem lehetett bezárni. A Vista már felüdülés volt, mondjuk nekem elég volt hozzá a gép. A 8-at és a 8.1-et kihagytam, de ahol találkozok vele, ott kicsit stabilabbnak érzem a 10-esnél, viszont nem találok azonnal szinte semmit.
A 10-essel olyan sz*ásaim vannak, mint a 95-el annó. Nagyon nehezen barátkoztunk meg, néha elég jó, néha viszont elég bosszantó dolgokat tud csinálni, és rendszeresen bele kell nyúlnom, utána nézni, hogy az ilyen és ilyen problémákat hogy lehet javítani.
Kezdte a frissítés után nem működő start menü keresővel, a soha le nem töltődő frissítéssel, aztán volt még vagy 10-15 hiba, amire rá kellett keresnem, hogy hogy oldható meg, és a napokban is kérdeznem kellett, hogy mi a istent csinál ez a windows, miért van naponta kék-halál az indításnál, utána az ablakról lépkedett le. Valószínűleg nvidia driver okozta, de azt meg a windows update tette fel. Nvidia win10 driverek a kezdetektől elég jók, nem hiszem, hogy nvidia hiba.Ami nagyon bosszantó, hogy rengeteg hibát dob fel, mert nagyon kevés információt ad: Kiírja, hogy "Hiba történt." Hát ez nem igazán segít a megoldás keresésben.
A feladatkezelőben is nehezebb megtalálni, hogy mi az istent csinál éppen, ha az rendszer-folyamat. -
Darth_Revan
veterán
Pár napja kérdeztem, hogy működik-e Win 7 kulcs még Win 10 aktiválásnál..nos megerősítem, hogy működik! Win 7 64bit kulcs gond nélkül aktiválta Win 10 Pro 64bit-et
-
Kipróbáltam személyesen is, hogy mi történik, ha beteszek egy Win10-es winyót egy új gépbe: simán elindult, aztán telepítget meg frissít. A Windows 10 kulcs elveszett, ahogy vártam is. Ezt a kommentet erről az új gépről írtam, amibe csak bedugtam a régi Win10-es winyót.
-
Cr00py
senior tag
válasz
general #53514 üzenetére
Üdv. Van Persze..de előtte érdemes átnézni, hogy Digitális licensz-el lett-e aktiválva a 10-es , azaz Legális Win-ről lett -e frissítve ( Gépház - Frissítés és Biztonság - Aktiválás fül alatt ) - avagy MS fiókhoz tartozó Digit. licensz. Ha MS fiókhoz tartozik, akkor tiszta telepítés után elég ugyanabba az ms fiókba bejelentkezni, és aktiválja magát. Ha cd kulcs van, akkor értelem szerűen azzal kell majd aktiválni. Telepítéshez szükség lesz egy Min 8Gb-s Pendrive-ra , avagy egy Lemezre ( Ez opcionális. ) Az alábbi [Segédeszköz] -re is szükség lesz. Ha Pendrive-ra lesz, akkor azt az opciót kell választani, a telepítő elkészíti magának a telepítő"lemezt" - ami fontos, hogy üres Pendrive legyen, igaz Leformázza magának de ha van rajta bármi fontos, akkor azt célszerű előtte lementeni. Ha kész A Pendrive, avagy lemez , onnantól már gyerekjáték, feltéve ha maga a telepítés nem okoz problémát. A másik lehetőség ha már van egy letöltött iso file , azt a [Rufus] nevű programmal ajánlatos elkészíteni, ugyanis bootolható lemez/Pendrive kell.
-
Sziasztok,
Konfig váltásom lesz, jelenleg Windows 7-et használok.
Gondolom az új konfig is a DirectX maximális kihasználása miatt célszerű lenne Windows 10-re váltanom?
Ha váltok mire érdemes odafigyelnem?
boltban 40.000 körül van, viszont itt Aprón találni 10.000 alatt is. Aprón csak kulcsokat árulnak, ezek vajon többször használhatók ha én mondjuk évente-kétévente telepítem a gépem?Köszi!
-
Zoz
őstag
válasz
Fred23 #53342 üzenetére
Működik. És ha az új gépen már volt fent korábban azonos verziójú 10, akkor aktíválja is magát. Vagy pedig új kulcs megadás.
Átrakás előtt kapcsold ki a gyorsindítást, és az eszközkezelőben a lemezvezérlőt állítsd szabványosra. A BIOS-ban a SATA vezérlő legyen olyanra (AHCI vagy IDE) állítva mint a régi gépen. -
Próbálta már valaki, mi történik akkor, ha kiveszem x gépből a winyót, amin van egy Win 10-es rendszer, és egyszerűen beteszem egy másik, y gépbe? Tippre el kéne indulnia egy idő után, viszont a már aktivált Windows a winyón gondolom aktiválatlanná válik az új gépben, de egy másik kulcs megadásával megint aktívvá tehető talán anélkül, hogy a rendszert újra kéne húzni (azonos Windows menne az újra is, csak a kulcs lenne más).
Nem tartom jó ötletnek, csak érdekel, hogy működhetne -e egy ilyen megoldás?!
-
cog777
őstag
Udv! Eppen nem kovetem az aktualis hireket a Win 10 frissitesi mechanizmusaval kapcsolatban igy megkerdezem, eleg a szolgaltatasokban letiltani a Windows Update-et?
Talaltam egy oldalt ahol registryben letrehozznak par registry kulcsot illetve meteredre allitjak a kapcsolatot. [link]Muszaj tiltani az updatet mert elfogathatatlan hogy magatol ujraindul illetve felebreszti a laptopot alvasbol.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
OSXes vagyok, de szeretném streamelni az xbox képernyőjét, ehhez kellene az xbox alkalmazás a storeból.
DE, hogy lehet, hogy a win10en egyszerűen hiűába gépelem a keresőbe az áruház vagy store kulcsszót, nem jár eredménnyel.ez mitől lehet?
köszi!
ja , és ha itt kattintok rá, a get the app ra, egyszerűen nem történik semmi. WTF?
-
Popes
őstag
válasz
#81556480 #53145 üzenetére
Meg van rá az esély, de a későbbi bonyodalmak és hajtépés elkerülése végett inkább rakd újra.
Ha 7-8-8.1-ről frissített a rendszer akkor valószínűleg még az aktiválást is meg kell oldanod újra.(ha össze van kötve az MS fiókkal akkor már leírták itt egy páran hogy hogyan kell átvinni az új alaplapra az aktiválást, de még sok embernek most is elfogadja a 7-8 kulcsot
)
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Gondoltam karacsonyra kap a gep egy Win10et...hiba volt.
Telepitenem fel, toroltem a regi C particiot a telepitoben es a 350 megas masik particiot, a D adatmeghajtot meghagytam. Formaznam a 200 gigat, hogy menjen ra a 10, kiirja no way, majd ha gpt-ben lesz...(jegyzem meg a 8.1 siman elvolt, pedig elvileg az is gpt-s mar).
Na jo, akkor nezzuk mit lehet tenni...diskpart, ott lemez kivalaszt es clean.
Csak ez a gyoker letorolte az egesz vinyot, nem csak a 200 gigat.
En hulye pedig nem tartok persze biztonsagi mentest a D-rol. Szoval most szetb@sz az ideg, mert oda minden kep es miegymas csaladi cucc.
A clean restore kulcsszora rakeresve pedig semmire se mentem, azok a megoldasok mind haszontalanok esetemben.Mit tehetek, hogy visszahozzam a cuccokat? Mert igy telepiteni nem merek ra, nehogy megseruljon barmi is, ami anno rajta volt.
Jah es hogy tetezzem, notirol van szo.Remelem van valami megoldas es nem kell felkotnom magam a Karacsony tiszteletere.
Koszonom es boldog Karacsonyt!
-
Memphis79
aktív tag
Hali mindenki!
Új acer laptopomon star-up linux (mi a pöcsnek rakták rá ezt a f*st)van és az istennek se tudom kiválasztani,hogy usb kulcsról vagy dvd-ről induljon a telepítője.
Mi lenne a megoldás rá?
Köszi előre is -
Ez mennyire oké, hogy így árulnak kulcsokat?
-
Akelaus
senior tag
válasz
snooze #52540 üzenetére
Hello!
Azzal nem volt semmi gondom. Viszont ezt már minden nap eljátssza velem. Az már mellékes, hogy ezen a héten még azt is dobálja minden bekapcsolásnál, hogy a licenc lejárt, aktíváljam, miközben a gépházban meg aktiváltat mutat(mert az is, win7után ment fel, eredeti volt). Ma még nem kapcsoltam be, majd ha hazaérek.
Gondoltam rá veszek win10 kulcsot, de amennyibe kerül, inkább visszarakom az eredeti win7-et. -
wowpegazus
tag
Köszi mindenkinek a helpet!
Csak tudjátok lehet olyat hallani, hogy pl. laptopokat vesznek nagy mennyiségben gyárilag telepített win 10-el, valahogy leválasztják a szoftvert a gépről. Win10 nélkül eladják a laptopot, és a neten 13-15 euroért értékesítik a win 10 kulcsokat.
Pl. ilyesmik:
https://purchasewindowsproductkey.co.uk/?gclid=CNzwhOSK99ACFcOrGAod3Z8Jrg
- 13.95 EUrhttp://sov24.hu/operacios-rendszerek/18-windows-10-pro-32bit-64bitkey-olcson-operacios-rendszerek.html?gclid=CJ_htuL899ACFYI4GwodQXML4w
-19.990,- FtNyilván nem mindegy, hogy 4.500,- Ft, 20.000,- Ft, vagy épp 45.000,- Ft ugyanaz a szoftver. Főként ez állt a kérdés központjában. A nyelvbotlásért bocsi!
-
Köszi mindenkinek! Ezek szerint, ha quailstorm nem téved, tanárunknak maximum fél év elteltével mindenképpen újra kell aktiválni a Windows-át egy új kulcs megvételével. Gondolom, a régi kulcs már nem működne semmiképp.
Ha így van, biztosan lesz néhány nyugdíjas Windows Insider, aki nem akar már pénzért kulcsot venni!
-
Ha egy tanár mennyiségi licenszes Windows 10-et rak fel -kap a sulijától ingyen-, jogosult marad a Windows használatára, miután nyugdíjba megy? Vagy köteles lesz azonnal új kulcsot vásárolni és beregisztrálni azzal? Ezek a mennyiségi kulcsok is a gép alaplapjához kötődnek örökre, vagy idővel elavulnak?
-
hito
nagyúr
válasz
#22237440 #52489 üzenetére
Koszi! Pro van a géphez, de most még ráadásul aktiválási nyavajaba is botlottam, mert SSD-t cseréltem. Ki is írja, hogy aktiváljam a rendszert. Na majd utána nézek.
Viszont van egy eredeti oem Dell Win10 Pro 64bit termek kulcsom is. Egy alaplap cseres gepembol maradt még meg, ami az alaplapcsere után simán beaktivalta magát a kulcs beirasa nélkül
Akkor is néztem nagyokat
-
csixy
addikt
válasz
bexinho23 #52441 üzenetére
Az eddigiekből még mindig nem fogod tudni jól feltelepíteni az összes frissítésekkel a windows 7-est.
Ott van a prohardveres windows 7-es topic . Az összefoglalójában a tetején mindent szájbarágósan megtalálsz.
Tudsz letölteni integrált telepítőt ami már az SP1-es kiadást tartalmazza. Ennek telepítése után "kulcsfrissítéseket" kell telepíteni, hogy majd ezek segítségével az összes frissítést megtalálja. Ha így ugrasz neki ,akkor is egy fél éjszakás műszakba telik, mire kimondhatod , hogy győztél. .... Hát így ... -
lala42
őstag
Hali.
Nemrég raktam fel a Win 10-et.
Ez az AIDA szerinti verzió. Opr. verziója 10.0.14393.479 (Win10 RS1)
Ez mennyire friss? Eredeti Win. 8.1 Volt a gépemen. HDD csere után telepítettem, mert nem akartam a másik vinyót elbaszni.(több éves adatok). Feltelepítettem a 10-et, kulcsot nem kért, csak üdvözölt újra körükben.
(valamit a nagy testvér lát) Talán az IP.-m alapján?
Fent van kb. 2 hete (MS honlapjáról leszedve) tehát nem virágbolti és az itt fentebb leírt gondokkal nem találkoztam. Időnként frissit ezt-azt, de nincs rendszerösszeomlás, nincs kékhalál stb. Net nem dobódik el.
(T-Home leosztva wi.-fi.- vel.)
Kérdés!
Mit jelent az RS1 a verzióban, valamint frissíti-e valami újabbra?
Köszönöm.
Ja és szerintem jó lesz ez az op.rendszer. Szidtuk a 3.1-et, a 95-öt, a 98-at, az ME.-t (az tényleg xar volt) a 2000-et azt nem,az xp-t, a 8és 8.1-et, most ezt. Majd szidjuk a következőt is.
-
Bacusuz
őstag
Honnan lehet a legfrissebb win 10 et letölteni?
Van kulcsom, csak az iso kellene.
A"WINDOWS 10 LETÖLTÉSE KÖZVETLENÜL A MICROSOFTTÓL!"összefoglalóból linken nem találom.
Nektek ott van?tabletről ide irányít de windowsos pc rol nem ugyan ez az oldal jon elo
-
King Unique
titán
válasz
simo9555 #52121 üzenetére
Itt azért az is fontos, hogy milyen licence? Ha OEM, akkor azt eleve nem lehet másik gépre átvinni. Ha BOX (dobozos) kiadás, illetve retail kulcs, akkor már igen.
A régi gépen elég lehet akár a rendszer partíciójának törlése is, de magát a termékkulcsot is el lehet távolítani. Utóbbira vannak különféle parancsok. Ha esetleg nincs a kulcs feljegyezve valahol, akkor persze előtte érdemes kiolvasni pl. ezzel a programmal.
A másik gépen meg értelemszerűen csinálni kell egy tiszta telepítést. De lehet akár a régi gépről klónozni is a rendszert.
-
Tin
veterán
igen, hozzákötöttem, és köszönöm szépen. ha nem, akkor anyázok egyet, és bízom benne, hogy a win7 pro kulcs működni fog. merthogy az teljesen legális.
ez egy frissen összerakott gép, még nincs benne a vinyó és a vga. gondolom először húzzam újra a win10-et, aztán ellenőrizzem az aktiválás, és utána pakoljam bele a többit, ugye?
-
Tin
veterán
sziasztok,
win7 pro -> win10 upgrade után csináltam egy win10 install dvd-t, hogy nulláról újrahúzzam, uefi módban elindítottam, ahogy kell, de kulcsot kér, merthogy még nem volt telepítve ezen a gépen a win10. de volt, és aktivált is. igaz, csak pár órája frissítettem.
skip után ha újrahúzom, aktiválódni fog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Gitáros topic
- Hobby elektronika
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest