-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dandris
tag
És Apezka:
írtam hogy itthon mindhárom gépnek ugyan az a termék kulcsa, hát fogtam a telepítős csomagokat és másik termékkulcs megadásával beírtam a géphez tartozó kulcsot, és aktiváltam, és láss csodát, most már mindhárom gépnek kólönböző a kulcsa, és jól mutatja az aida
nem értem hogy történt, és miért nem szólt egyik gép sem???? én telepítettem, a torrentről leszedett faterbringer edition iso-val, de mindig megadtam a kulcsot, mikor feltelepítette a windowst, és többször is újra raktam már... ha most nem szólnak észre sem veszem hogy rossz a kulcsés hónapok óta így mennek, nem értem... azért a faterbringer iso, mert benne volt a frissítés és nem azzal kellett kezdeni hogy több száz megát frissít
a poén, ők is újra aktiválták a gépüket a tavaly októberben kapott termék kulccsal és náluk is rendben van...
-
Dandris
tag
Sziasztok,
két haver is felhívott egy órán belül, hogy azt mondja nekik a windows 10 hogy a "windows licensz hamarosan lejár"
windows 10 home, egyszerre vették a gépet, de nem volt a boltban windows, de kifizették és mailban küldte meg nekik a bolt a termék kulcsot pár órán belül. A windowst ők maguk telepítették. Tavaly ősszel kb.
Meg akartuk nézni a termék kulcsot, de az aida64 teljesen mást ír ki mint aminek lennie kellene.
Én is megnéztem itthon aida-val több gépünket, és nem a jó kulcsokat írja, ráadásul mindhárom gépre ugyan aztde nálunk nincs lejár üzenet csak kíváncsi voltam.
hogy lehet megnézni termék kulcsot és mi a teendőjük?
köszi
-
törölt tag
válasz
Bandita4141 #77905 üzenetére
Ahogy írták előttem elfogadja még a 7-es kulcsot, én is csak megerősíteni tudom. Ismerős próbálta pár hete. Redditen és tech oldalakon már hír lenne, ha már nem. Próbáld ki, nincs veszítenivalód. A Microsoft szeretné minden 7-es váltson 10-re, nem akadályozzák.
-
törölt tag
válasz
vaakuum #77796 üzenetére
Ha van meglévő Win7 vagy Win8 a gépeken lehet ingyen frissíteni még mindig. Ha nincs, nem a reklám helye a topikban láttam a linket: lehet venni olcsó kulcsokat is
-
törölt tag
válasz
Doky586 #77727 üzenetére
Nálam az volt a lényeg hogy feldobja a választási lehtőséget hogy ki tudjam választani a pro-t.
Ei.cfg nélküli telepítőben nem ajálotta fel mert érzékelte hogy home kulcs van a biosz-ban.
Notepad bemásolni:
[EditionID]
Professional
[Channel]
Retailfájl-mentés-ei.cfg
Nem állítottam semmit bemásolni a sources-be és mehet. -
Zotya84
őstag
válasz
#41473792 #77700 üzenetére
De az is megoldás, ha utánanézel, hogy hogy lehet paracssorból, DISM-mel telepíteni. Bonyolultabb megérteni, mint alkalmazni. Én ilyenkor úgy szoktam, ha tisztát kell. És a végén megkapja a saját kulcsát. És akkor nem kell vacakolni, hogy Home, majd vagy megeszi, vagy nem a Pro kulcsot upgradehez, esetleg kell-e néki a Generic Upg kulcs, vagy még azt sem eszi meg, és registry-mókolással kell megoldani, hogy frissíthető legyen. És eleve Pro kerül fel, az UEFI-kulcstól függetlenül.
-
törölt tag
válasz
Abrion #77679 üzenetére
Azt írtad meglévő Win7 volt. Azt írtad csodálkoztál nem kellett a vett 10 kulcsot beírnod sehova mert már aktiválva volt:
"Előzőleg egy win7 volt, jan 9 telepítettem fel a windows 10 pendriveról amit a dobozban volt, a telepítő elég gyorsan megvolt, alig volt 10 perc, amikor mindent végig néztem, és akartam aktiválni már aktiválva volt"
Mert valószínűleg a meglévő Win7 rendszert amikor frissítetted 10-re, akkor az ingyenes lehetőség keretében aktiválta a meglévő Win7 kulcs alapján. Ezért nem kellett az új most vett kulcsodat beírnod sehova, mert már aktiválva volt.
-
törölt tag
válasz
Abrion #77651 üzenetére
Elsőre nem írtad volt már korábban Win7-ről 10-re frissítés. Akkor az a Win7 kulcs digitálisan "tizesítődött" az ingyenes frissítési lehetőség keretében és ezért nem kellett beírnod a külön vásárolt 10-es kulcsot, mert már aktiválva volt 7-es alapján. Ha jól értem lehet most van egy plusz kulcsod.
Nyugodtan rakd újra a rendszered SSD-re, nem kell már megadnod semmilyen kulcsot, magától aktiválja a telepítés végén.
A fiókokról: lehet helyi vagy online MS fiókkal használni, a gépház fiókoknál látod te milyet használsz. Aktivációt ez nem érinti. MS fiókkal bejelentkezés előnye rögtön be vagy léptetve minden MS szolgáltatásba, áruház, email app minden szinkronizálódik felhőben és a többi kényelem.
-
törölt tag
válasz
#73959936 #77510 üzenetére
Amikor 7-ről frissítettél 10-re a kulcsod "tizesítődött" tehát nyugodtan gyalulhatsz a telepítéskor ki fogja írni ha már volt ezen a gépen Win10 akkor katt a nincs kulcsom gombra és tovább, nem kell beírnod semmit a telepítés végén neten keresztül magától aktiválja az előzmények alapján. Ahogy feljebb írtuk a 32/64 bit nem számít aktiváláskor, tedd a 64 bitest nyugodtan.
(#77506) Kékes525 : gusztustalan
bocs
-
törölt tag
Sziasztok.
Adott asztali pc, rajta windows 7-ről ingyé frissített win10 32bit.
Jön ugye valamiféle 1803-as frissítés. Ha a lap, a proci stb. alkalmas a 64bit-re, simán le lehet gyalulni a jelenlegi 32-es rendszert és még lehet a régi win7-es kulccsal aktiválni egy 64bites windows 10-et ?
Vagy az égvilágon semmi ilyesmi nem kell, hanem amikor felrakom a 64bites rendszert ugyanazt az elektronikus kulcsot kapja és első alkalommal, amikor netet kap beaktiválja magát ?
-
törölt tag
Nyelvet lehet választani telepítéskor vagy utólag nyelvi csomagot feltenni, aktiválja bármelyiket
32 bit vagy 64 bit nem számít, aktiválja bármelyiket
a lényeg a KIADÁS egyezzen, egy Home kulcs NEM jó Pro verzióra és fordítva
OEM alaplaphoz kötött, de már nem olyan szigorúan nézik, a Retail kulcs a legtutibb ha gyakran cserél hardvert az ember
egy korábban linkelt olcsó bolt (nekem nincs tapasztalatom velük)
-
Zotya84
őstag
válasz
Borisz76 #77495 üzenetére
Akkor lehet, hogy kelleni fog egy 8 telepítés, majd upg 10-re, hogy az új vason is aktiválja magát. Nálam a nyáron kellett hozzá. Mert a 10-hez ugye nincs kulcsod, csak digit licenced, amit nem tudsz hordozni. De amint frissítesz 8-ról létrejön arra a vasra is, és automatikusan aktiválja magát majd.
-
Kéne egy kis segítség.
Szóval vásároltunk gépeket, Windows 10 OEM matricával kaptuk, de már telepített rendszerrel.
Viszont nekünk kész image-ünk van, amit szoktunk használni.
Kérdés: Ha felteszem az image-m , és ott beadom a kulcsot, akkor gond nélkül fogja aktiválni, vagy előtte le kell vennem aktiválást?
Mi ennek a "szép" menete?
Hardverkörnyezet nem változik
-
Ferenc.
tag
válasz
King Unique #77449 üzenetére
Köszi szépen, valóban előtelepített volt home verzióval, de az a HDD már nincs benne(tudom már ez nem számít, mert uefiből szedi ki), mert új, üres SSD-t raktam bele, s ezért akartam feltelepíteni a windows 10-et, de pro-val mert majd lesz hozzá kulcsom.
S most utána néztem ,hogy lehet upgradelni home-ról pro-ra ha megvan a kulcsom, így igazából jó lesz minden:
"Válassza a Start gombot, majd a Gépház > Frissítés és biztonság > Aktiválás elemet.
Válassza a Másik termékkulcs megadása gombot, és írja be a Windows 10 Pro 25 karakteres termékkulcsát.
A Windows 10 Pro-ra történő frissítés indításához koppintson vagy kattintson a Tovább gombra." -
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Csináltam bootolható pendrive telepítőt, a microsoft oldaláról letöltött mediacreationtool segítségével.
Már akkor furcsáltam mikor az .iso-t töltöttem le vele, hogy a kiválasztásnál csak annyi volt, hogy windows 10 , de semmi ilyen hogy home , pro vagy enterprise stb.. Mondom nem baj, valószínű tartalmazza mindet s majd a telepítésnél kell kiválasztani melyiket akarom.
Na egy teljesen szűz laptopon elindítom a telepítőt és semmi ilyet nem kérdezett, mondom akkor kíváncsi leszek mit rak fel.. s a végén nézem, felrakott egy windows 10 home rendszert.. Miközben én a Pro-t akartam volna, mert majd veszek pro kulcsot az aktiváláshoz.
Kérdésem így adott, hogy hogy tudok konkrétan windows 10 pro iso-t letölteni a microsoft oldaláról pl az MCT-vel? Miért nem ajánlotta fel az mct, hogy én melyik verziót akarom beszerezni vele? Másnál se választható ez?
-
Skynet258
veterán
válasz
Panzermeyer #77265 üzenetére
Én innen vettem februárban, a neten nem írtak negatívumot, így gondoltam kipróbálom (akkor 10.79 USD volt). A meglévő rendszert beaktiváltam hiba nélkül, azóta újra húztam az alapoktól, és újraindítás után automatikusan be is aktiválódott ismét (cseréltem alaplapot, procit, meg mittomén mit) probléma nélkül.
Pedig ez utóbbit írták is, hogy lehet nem fog menni, de ez esetben dobni kell nekik egy mailt és adnak egy új kulcsot.
Ennyit nekem megért, hogy kipróbáljam működik-e. Igen, még nem telt el sok idő, de eddig nem volt semmi gond vele. Ez volt a legolcsóbb amit láttam - ez meg onnan jött, hogy PH-n is árulnak néha kulcsokat, csak némi felárral. Azok közül is van ami a linkelt oldalról van... -
Geth
veterán
Nem önmagában az UEFI vs 32 bit a probléma, hanem a 32 bit vs (UEFI tiltott 32 bit bootolással).
Amúgy menne szépen, talán 1-2 gép volt amit láttam ilyen firmware-rel, meg régebbi Mac-ek között volt ilyen..
Tabletek között gyakoribb.(#77259) Zotya84: nagyjából felfogtam
akkor én lényegében az MS acc-al viszem át az aktivációt a kulcs helyett (cserébe nem kell konvertálgatnom, stb).
-
Geth
veterán
válasz
Zotya84 #77243 üzenetére
Na, nem is tudtam, hogy a régi kulcsot engedi több gépen is, ez pozitív.
Mondjuk ha nincs kulcs (ilyen is van), akkor meg vagy lőve, szóval jól tud jönni az az MS accountÉn biztos nem váltanék vissza GPT-ről
(#77244) Doky586: jóvanna, reggel van én meg hülye vagyok
Nem tudtam, hogy a yumi ilyen tré, hogy csak egybe tudja... -
Zotya84
őstag
Nekem ottan vala a sárga matrica a 7ProBOX-omban, meg a 8upg kulcs emailek között. Legutóbb alaplap/proci/ram/SSDcsere után is megtartottam a rendszert klónozva az újon aktiválva. Csak fel kellett a régire tennem újként a 8 kulccsal egy prot, mert egyébként nem akarta elfogadni az újon. Aztán automatikusan újraaktiválta magát már az új HW-n is... Így nem, nem tudok más módszert, mert nem volt még rá szükségem.
Olyat meg már többször csináltam, hogy CSM-ről konvertáltam át rendszert, és szerencsére gondot nem okozott. De, ha okozna is, az se lenne gond, mert egyszerűen vissza lehet állni MBR-re is, csak kell egy live rendszer, amin vissza tudod konvertálni MBR-re adatvesztés nélkül, majd a win telepítőről indulva egy bootpartíció újrakreálása után bcdboot-tal újra létrehozod a BCD-t, és voilá.
-
Geth
veterán
UEFI bitness megkötéseiről ez a legjobb amit találtam anno: [link]
(És én is írhattam korábban hülyeséget konkrétan erről.)Röviden: a firmware gyártói raknak be korlátozásokat, hogy milyen arch bootolható.
1. típus: 32bit és 64bit OS/PE bootolható bármiről (ma már ritka, firmware update-tel általában 3. típusúvá váltak)
2. típus: csak 32bit OS/PE bootolható bármiről (tabletek között elterjedt)
3. típus: csak 64bit OS/PE bootolható bármiről (legelterjedtebb, több mint valószínű, hogy csak ilyennel találkozol desktop/notebook vonalon)
4. típus: 32bit OS/PE bootolható bármiről, 64bit OS/PE csak eltávolítható eszközről, pl. HDD-ről nem (passz, ezt nem vágom)Ahogy a felsorolásnál írták, desktop/laptop gépre majdnem biztos, hogy a 3. igaz, azaz nem fogsz 32 bites Win-t telepíteni (U)EFI módban. Ha van bekapcsolható CSM modul az (U)EFI-ben, akkor legacy BIOS módban telepíthetsz 32 biteset, de akkor ugye MBR
Fordítva szokott problem lenni, hogy a CPU amúgy támogatná a 64 bitet, de 2. típusú az eszköz...Termékkulcs SKU-hoz kötött (Pro, Home, stb, N is külön SKU), de független az architektúrától (64/32 bit), telepítés módjától (UEFI/BIOS) és a nyelvtől.
Digitális licensz esetén nem kell beírni újratelepítésnél semmit, online aktiválnia kell magát.Ha véletlenül VL channel állítódik be (pl. VL iso-ról megy fel a Win), admin cmd-be kulcsot váltasz:
"%SystemRoot%\System32\CScript.exe" "%SystemRoot%\System32\slmgr.vbs" /ipk VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
A példában a kulcs generic Pro Retail kulcs, aktiválásra nem jó, ez az alap kulcs, amivel a Pro Retail települ, ha kihagyod a kulcsot.Tehát kvázi channelt váltasz, mintha nem-VL-t telepítettél volna.
Egy restart, és illene aktiválnia magát.Ha nem aktiválja magát pl. alaplapcsere után, akkor MS fiókkal "áthozható" a licensz, ha a korábbi rendszeren is be volt léptetve (hozzá lett rendelve a fiókhoz a licensz).
-
atee_13
őstag
Üdv!
Van egy HP mini PC win 10 el. Van olyan lehetőség, hogy szűz win kerüljön rá telepítés nélkül? Olyasmire gondolok, hogy valami totál alap visszaállítás (akár külső progival is) ami minden telepített programot is leszed és alapba teszi a wint? Tudom, hogy a bioszba be van égetve a win aktiváló kulcs, de egyéb okok miatt másik win telepítése nélkül szeretném megoldani, ha lehetséges.
-
Kékes525
félisten
Tegnap beadta a kulcsot a Windows 10. Újraindítás után fekete képernyő fogadott egérkurzorral. CTRL+ALT+DEL-el a feladatkezelőt elértem, de az msconfig segítségével sem tudtam behívni a csökkentett módot, F8-al sem ment. Az msconfigból előhívott rendszer visszaállítás sem működött rendesen, pedig nagyon sok pontom volt. Kizárólag csak a parancssorból indított gyári visszaállítás használt, az adatok megtartását választottam. Legalább azok megmaradtak. Érdekes módon néhány Windows beállítás is és néhány program is megmaradt. Ja, még próbáltam a CD-jével is a javítgatásokat, de az sem használt.
-
Zotya84
őstag
Ha már volt rajta aktivált (eredeti) rendszer, akkor a megfelelő verzió telepítése után általában automatikusan aktivál, amint netet kap.
Viszont:
-ha UEFI-ben levő kulcs van hozzá, akkor az annak megfelelő verziót tudod csak telepíteni;
-azonban, ha ez Home, és te Prot akarsz, akkor sok sikert, mert manuálisan fog kelleni telepíteni az UEFI-kulcs miatt, vagy upgrade-llhetsz Prora utána;
-amennyiben matrica van hozzá, nincs gond, ott van, ha mégis kellene a kulcs.De.
Miért nem a Refresh tool-lal, vagy gépházból húzod újra? Lehet olyanra csinálni, mintha most vetted volna ki a dobozból. Ha meg 1709 előtti verzió, akkor meg csinálnék egy frissítést, adatok/beállítások megtartása nélkül. És megint tiszta telepítést kapsz. Ezen esetekben biztos, hogy automatikusan aktiválódik majd.
S ha rendes céges laptop, akkor csak kérdem: miért nem a rendszergazda telepíti?
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #76417 üzenetére
Kösz, még az jutott eszembe, hogy a tisztaszoftver oldaláról csak az Enterprise verzió tölthető le, elvileg ahhoz jó csak a licensz. Korábban az Education volt fent, de már nem elérhető.
Megfordítható e a dolog?
A licenszkulcs isneretében ellenőrizhető, hogy az adott kulcs melyik win10 kiadáshoz jó? -
chatran
őstag
Egy kb két éves win10-zel foglalkozó cikkben olvastam az alábbit:
Töltsük le a win10 ISO képfájlt 64 bites kiadásban. Ezt a Rufus nevű segédprogrammal írjuk ki egy USB kulcsra úgy, hogy uefi/fat32/gpt módot választunk. A bios-ban váltsunk UEFI módra. Az USB kulcsról indulva a rendszer GPT módba formázza a teljes rendszermeghajtót és innentől UEFI módban indul a gépünk.
Mct tool-lal ezt meg lehet csinálni? Alapértelmezésben milyen módban írja a pendrive-ot?
-
Geth
veterán
Free Upgrade aka digital entitlement esetén (W7/8-ról upgrade, W7/8 kulcs) átkonvertáltad az eddigi licencet géphez kötöttre.
Ha "nagyon" megváltozik a gép (legtöbbször alaplapcserét jelent), akkor elvész.
Ez alól csak úgy lehet kibújni, ha még csere előtt MS acc-hoz kötöd ("upgradeled" a local usert).
Ilyenkor az új gépen szintén rendszerszinten belépve az MS acc-ba áthozható. Elvileg a régi gép (mégsem füstölt el az alaplap), elveszti az aktivációt. -
SP4C3
veterán
válasz
csikosdapro #76063 üzenetére
Hasonló kaliberű lapost szedtem már szét asus-tól, abban csak 1 mem foglalat volt, szóval ha ram upgrade nem lehetséges (illetve SSD), akkor win7 - 32 vagy 64 bites, tökmindegy, amelyikhez van kulcsod, vagy hamár 7 alatt is lassú, akkor valami mást...
-
csixy
addikt
válasz
Mister X #76051 üzenetére
Nem gond. Csináltasd vele a 64bites, vagy választható az is hogy tudja a 64 bitest is meg a 32 bitest is( csak az már kicsit nagy darab és nem fog ráférni akarmilyen adathordozóra) és majd telepítsd a 64 bites Pro verziót. Telepítéskor ne adj meg neki termékkulcsot, ha mindenképp kell neki , akkor ráérsz utólag is beírni neki kulcsot a gépházban a frissítés és biztonság menüben.
#76054: Hát nem árt, vagy legalább a boot menüt csald elő valahogy.
-
Geth
veterán
Érdekes, én nem tapasztaltam ezeket a dolgokat, akkor most mi van?
~tucat gépen egyiken sem találkoztam ezekkel, nem adod be, hogy ennyire szerencsés vagyok.(#75982) ph2012: lekapcsolja az audio-t a rendszer, ha nem használod, és ha nem voltak elég gondosak a gyártók (helló Realtek), akkor a reinit-nél pattan egyet.
Ennek a kulcsnak nézz utána (nálam a lent megadott értékkel nem pattog).
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000\PowerSettings]
"PerformanceIdleTime"=hex:ff,ff,ff,ff -
sajog159
aktív tag
(Nem tudom, hogy megfelelő topikban kérdezem-e az alábbiakat…)
Sziasztok!
Összeraktam egy új gépet és most lenne az első indítás. Van egy Windows 10 telepítő USB és „termék kulcsos” licenc.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy a Windows 10 telepítés során hogy célszerű particionálni a 120GB-os SSD-t. Mennyi helyet hagyjak Windowsnak? Célszerű e egyáltalán partíciókra bontani az SSD-t? Lesz 1 TB-os HDD is a gépben. -
Mofarguru
csendes tag
Srácok, volna egy kérdésem Win10-el kapcsolatosan. Ha online megvásárolom a Home verziót (akarom mondani az aktiváló kulcsot) majd a Microsoft oldaláról letöltöm magát Win10-et és a Media Creation Tool-al kiírom USB-re akkor az minden további nélkül működni fog? Mindezt csak azért kérdem, mert nem nagyon vagyok járatos Win ügyben. A gépben nincs optikai (és nem is tervezem beszerezni a jövőben) így marad az USB-ről való telepítés. Járható út ez?
Thx!
-
Cs1csó
titán
válasz
sajog159 #75586 üzenetére
Letöltesz egy olyan gépre amin van operációs rendszer egy MEDIA CREATION TOOL nevű programot amivel tudsz letölteni egy magyar nyelvű 64 bites windows 10 verziót - multiple verzió esetén minden változat benne van home, pro stb. a kulcsod alapján majd a megfelelőt kell választani a telepítésnél.
Ha van bedugva a gépbe egy pendrive akkor közvetlenül arra is tud létrehozni egy telepítőt de lemezképként is le tudod tölteni és RUFUS nevű program segítségével tudsz csinálni egy telepítőt.Ezt bedugod abba a gépbe amire telepíteni akarod a windows 10-et és a bootolásnál F8-at vagy F2 nyomsz (vagy ha nincs oprendszer a gépen akkor lehet automatikusan bootol a pendrive-ról vagy megkérdezni hogy bootoljon e a pendrive-ról)
Aztán telepíted a telepítés elején van egy lehetőség ahol be tudod írni a KÓDOT oda beírod és ha jó akkor meg tovább a telepítés. -
sajog159
aktív tag
Üdv!
Felmerül bennem, hogy esetleg összerakom egy új gépet, ezért telepítenem kell majd egy Win 10-et. Erről kérdezek pár – feltehetően elég alapszintű – dolgot.
Ha veszek, mondjuk az aprón egy retail Win 10-et, kapok hozzá egy kulcsot és majd neten kell letöltenem. Hogy is működik ez, ha csak BIOS-om van? -
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Lock Screen (záróló képernyő)-vel kapcsolattalan lenne problémám. Legutóbbi frissítés óta egyszerűen nem tudom kikapcsolni, hogy ne zároljon a windows, és idegesítő hogy kettő darab enter lenyomással jutok vissza a rendszerbe. (adminisztrátori fiókom van és nincs jelszó) ezért nem is értem miért zárol
Ezeket a leírásokat már végig zongorásztam egyik se műkődik:Csináltam már reg kulcsot, beállítottam a házi rendben is hogy ne kapcsoljon be ennek ellenére csak lezárja a gépet 1-2 perc múlva.
[kép] [kép] [kép] -
válasz
bazsi83vp #75225 üzenetére
"SSD-re ... módszer arra, hogy az írási műveleteket minimalizáljam? Tudom..."
Hát persze! Kiveszed a gépből és berakod az asztalfiókba ami zárható és eldobod a kulcsát..
Ezután veszel egy 5400-rpmes HDD-t és arra telepíted az OS-t, ezzel is csökkentve a kedved hogy sokat ülj előtte.. -
pc360
addikt
válasz
#98452736 #75202 üzenetére
Tud, csak nálad valami már 3 hónapja tönkrement. Telepítsd újra friss forrásból! Azt is érdemes lenne megnézni, hogy nem sérült-e a HDD (már ha arról van szó, de tippem szerint igen).
Az ilyen problémákra ez a megoldás, nincs egyéb rejtett kulcs, aminek átírásával varázsütés szerűen helyrejönnek a dolgok. Esetleg az admin módban futtatott lemezkarbantartó tudja kipucolni a cache-eket a Win Update alól, de kétlem, hogy az rendberakná a dolgot.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném tőletek megkérdezni (mert elég vegyes információkat lehet ki guglizni), hogy a Microsoft még meghagyta a lehetőséget az ingyenes Windows 7-Windows10 upgrade-re (windows 7 felfrissítése ingyenesen 10-re), vagy már bezárult a kapu?
Esetleg Win7-es kulcsokat elfogad még a telepítő?Előre is köszi!
-
hódmaci
senior tag
válasz
hódmaci #75033 üzenetére
Megvan:
Napló neve: System
Forrás: EventLog
Dátum: 2018. 03. 11. 6:03:39
Eseményazonosító:6008
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: pityu
Leírás:
Az előző rendszerleállítás (2018. 03. 10. - 22:18:26) váratlan volt.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="EventLog" />
<EventID Qualifiers="32768">6008</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2018-03-11T05:03:39.435606900Z" />
<EventRecordID>2269</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>pityu</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>22:18:26</Data>
<Data>2018. 03. 10.</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Data>104499</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Binary>E207030006000A00160012001A000A03E207030006000A00150012001A000A033C0000003C000000000000000000000000000000000000000100000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>Bár ez nekem kínai. Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
quailstorm
félisten
válasz
Werkly #74554 üzenetére
Retail Channel a dobozos, VOLUME a mennyiségi, OEM-et még nem láttam, de feltételezem az meg OEM channelt írna. Most nem tudom olyan gépen megnézni.
De ha véletlenül retailt írna, akkor se tudom, hogy milyen W10 kulcsot kéne írni a másik gép telepítőjébe, nem vagyok profi licenszes. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #74310 üzenetére
Értelemszerűen legális frissítési alapról és a tiszta telepítésnél legális kulcsokról van szó, amit említ részben a magyar és bővebben az eredeti cikk is. Az okosított rendszerek pedig megint más dolog, de most eleve nem az a téma és az ilyen amúgy is tiltólistán van ezen a fórumon (is)... Abból a szempontból a cikk tartalma lehet nem újdonság, hogy eddig is működött a frissítés és az aktiválás mindenféle trükközés nélkül. De az, hogy a végső hátáridők lejárta után is, az azért mégiscsak érdekes... Nyilvánvaló, hogy mi a célja, de akkor ennyi erővel mondhatnák azt is, hogy akik megvették korábban a 7/8.1-et, ők továbbra is ingyen frissíthetnek a 10-esre. Viszont erre fel benyögik, hogy ez így már nem legális, de azért mégis simán engedik és a Windows is azt írja, hogy aktiválva van a rendszer és minden OK... Normál esetben ennek úgy kellene működnie, hogy technikailag is blokkolják a lehetőségét és a korábbi kulcsokat is letiltják, nem fogadja el azokat a rendszer. De nem így van és a végén még a user lesz a hibás, hogy élt a szoftvergyártó által felkínált lehetőséggel...
A diákverziónál meg max. a tisztaszoftveres, KMS szerveren aktivált Windows járhat le. Viszont a DreamSpark / Imagine már retail kulcsos verziókat ad, amelyek nem fognak lejárni. Sőt, utóbbiak egyszerre akár 2 gépen is használhatók.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #74310 üzenetére
Az eredeti cikkben szerepel legális Win7-8 kulcsokkal tesztelték és fogadja el továbbra is a Win10. A kalózkodás hogy jön a témához
technikailag lehet felmegy arra is, aztán ugyanúgy lelőhetik gondolom. A legális Win7-8 kulcsot pedig nem, hiába a sok kamu határidő után történt a kulcs vindóztizesítése. MS érdeke az új rendszerre terelni a népet.
-
törölt tag
válasz
Ferenc. #74245 üzenetére
Kb 20.000Ft csak átírási licencet kapsz. Hogy is néz ki ez a gyakorlatban,
Pl, Veszel egy használt laptopot, boltban. Ha régen vállalati eszköz volt, akkor annak az eszköznek egyszer már megvették a licencét, amit ugyan használhatsz, de hivatalosan nem vagy jogosult használni. Értsd úgy, hogy a NAV nem fogadja el, vagy ha kapsz egy ellenőrzést, akkor büntető jogi következményei lehetnek. Éppen ezért van egy kb 20.000 Ft-os átírási díj. Hogy a te neveden legyen a licenc. Erről adnak neked egy hivatalos formanyomtatványt, amire fel van tüntetve a licenc kulcs. Ezt a jobb boltokban meg is csinálják neked.
-
Land
veterán
Kezdek sokkot kapni.
Adott egy HP 8470p laptop. Erre próbálom a Win 10-et felrakni, de nem sikerült.
Alapból Win 7-tel jött ki a laptop és most annak demó verziója fut rajta. Az aksi kivétele után látható hozzá a kulcs. Esetleg ha aktiválom a Win 7-et, akkor az frissülne Win 10-re? Bár jobban örülnék normális telepítésnek.
Alapból IDE módban futott a gép, így most AHCI-re állítva kék halállal persze el sem indul. Ez nem is lenne baj, de a pendriveről el sem indul a Win 10 telepítő.
Tehát amit csináltam:AHCI-re állítottam a SATA device modet.
Boot mode UEFI hybrid (UEFI felsorolásban nem látható a pendrive)
Fast Boot előtt nincs pipa, gondolom ennél a BIOS-nál ez a Disabled.
Secure Boot: ilyen sehol sincs, nem tudom disabledre rakni...Rufus:
GPT-re is formáztam, MBR-re is, de a laptop nem látja UEFI módban a telepítőt...FAT32-ben persze.
Mi lehet a gond? -
pc360
addikt
válasz
Cs1csó #74056 üzenetére
Win 7-nél elég volt az energiagazdálkodásnál kikapcsolni azt, hogy ébresztés után jelszót kérjen. Gondolom, a 10-nél is lesz megoldás, ha a megfelelő kulcsszavakkal keresed.
---
de csak akkor ha hiányzó vagy hibás driver van
Akkor se.
Az újratelepítés viszont alap, valóban azzal kellene kezdeni.
-
imi123
őstag
Sziasztok!
Hardver csere előtt állok.
Cserélném az alaplapot+procit+ ramot.
Mi a menete az új kulcs kérésének?Előre is köszönöm.
-
Laca0
addikt
válasz
Hokunda #73908 üzenetére
Nem tudom, hogy mi ez a tisztaszoftver akció, de ahonnan kaptad a kulcsot, azt a céget, szervezetet keresd meg, hogy nem jó a kulcs. Adjanak másikat vagy tanácsot az aktiválásra. Ez a legegyszerűbb és a legtisztább.
közben utána néztem:
"A Tisztaszoftver Programban a Windows 10 és az Office 2016 programok aktiválása központi KMS szerveren keresztül történik. Amennyiben ez nem lehetséges, van arra mód, hogy az intézmény IP címe külön felvételre kerüljön az aktiváló szerverre, így az arról érkező kéréseket is kiszolgálja a rendszer. Ez ügyben kérjük vegye fel a kapcsolatot a Tisztaszoftver ügyfélszolgálattal a www.tisztaszoftver.hu oldalon található email címen.
Az intézményi IP cím beállításához fix, nem dinamikus IP cím szükséges." -
daninet
veterán
Sziasztok!
Újra akarom telepiteni a windowst, a laptopomnak bios kulcsa van. A lenovo oldala ezt irja:
Windows 8/8.1/10 will use the key embedded in the BIOS. For this reason you cannot use a download ISO of Windows or other version as they cannot use the bios code. [link]
Ezt nem értem. Ha leszedek egy win 10 Home-ot, akkor nem tudom aktiválni?
Nem akarom a reset funkciót használni mert elég sok bloatware volt rajta ami nekem nem kell.Hogy kell clean install-t csinálni hogy aktiválni tudjam?
-
-
winfos
tag
Sziasztok!
Adott egy medion tablet/laptop gyári windows 10 rendszerrel.
Szörnyen lassú volt ezért csináltam egy gyári visszaállítást rajta.Majd újraindítás után "Felkészülés a Bitlocker-alapú helyreállításra" üzenet.
Utána pedig kéri a kulcsot, amiről persze az eredeti tulaj semmi nem tud.
Hogyan tovább? /Az adatok nem fontosak rajta így nem gond ha az elveszik./
köszönöm
ui.: uefi windows telepítőt látja de nem bootol róla
-
tigipuf
senior tag
sziasztok!
Ezek a kulcsok megbízhatóak,működnek?
[link] -
King Unique
titán
válasz
philoxenia #73433 üzenetére
Ez a tiszta telepítésre vonatkozott közvetlenül a Windows 10-zel. Annál egy újratelepítésnél nem szükséges a termékkulcsot újból megadni, ha 1x már telepítve és aktiválva lett pl. digitális licenccel azon a hardveren. Egyébként felesleges volt a 7
—►
10 upgrade-et végigszenvedni, mert a 10-es a 1511-es verzió óta közvetlenül elfogadja a telepítésnél a 7/8.1 kulcsokat is. Hivatalosan egyébként már megszűnt mindkét lehetőség, de a gyakorlatban az egyes beszámolók alapján elvileg még mindig működnek. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
King Unique #73411 üzenetére
Ha 1x telepítve lett arra a hardverre a Windows 10, akkor regisztrálásra került a hardverazonosító és társítva lett hozzá a telepített Windows-kiadás. Tehát egy újratelepítésnél termékkulcsot sem muszáj megadni, mert utána automatikusan aktiválódni fog a rendszer.
Addig machináltam a minap, míg sikeresen elcsesztem a bootmgr-t, így leggyorsabbnak az tűnt, ha felrakom az eredeti hetest és azt frissítem újra a 10-re. Ha valaki így csinálná, arra vigyázzon, hogy a frissítés kérése előtt aktiválja a wint, mert én úgy jártam, hogy hiába volt engedélyezve az aktiválás, a telepítő nem aktiválta azonnal, ráfrissítettem és a nem aktív rendszeren nem volt hajlandó a 10 települni, kulcsot kért, persze a 7-es kulcsot nem fogadta el, így újrakezdhettem az egész cécót. Utána az aktivált 7-esen már semmi gond nem volt a frissítéssel.
-
pc360
addikt
válasz
Doky586 #73370 üzenetére
Bal lábbal keltél fel, vagy mi a f....? Lehet, hogy már a hsz-ed olvasása előtt megoldotta, vagy csak a leírt módszerrel jött nála rendbe, és ezt meg is osztotta velünk. Ebben nem találok semmi kirívót. Nem a probléma megoldása a cél, hanem hogy a te módszered kövessék? Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy különböző, lehet, hogy pont ugyanannak a kulcsnak a módosítása történt, csak nem az UI-n keresztül, hanem közvetlenül a reg-ben.
-
Werkly
őstag
Ha alaplapot cserélek akkor aktiválható a Home verzió? Win 7 Box verzió kulcs segítségével van a jelenlegi Home verzióm! Lapot cserélnék van erre megoldás?
-
SP4C3
veterán
válasz
Doky586 #73179 üzenetére
Ez már ugye súrolja a warez témát, azt meg ne...
Egy szervizelt gépről van szó, mókolva volt, frissült, aktivált maradt. Bios-ban nincs kulcs.Azt látom, hogy a Control Panel eltűnt, cserébe jött még két vödör
sz@rságjófajta APP.
Jött egy paint 3D is, ami szépen tud összeomlani, az összeomlást követően azonnal tekeri a gépet a report wizard. Mehh...Jött még valami szép pípöl gomb a taskbar-ra. Ez is rohadtul hiányzott ám. Cortana-t még mindig nem lehet kigyomlálni. Win Defender kapott egy szép settings APP-os felületet. Szóval, lassan minden Windows 10 (Home/Pro/Enterprise) átalakul a közkedvelt Windows 10 S-re. Zseniális irányba tart a Windows.
-
Még mindig áll a kérdés:
Van néhány Win7 és Win8/8.1 kulcsom. Egy friss 10-es telepítést még mindig tudnék velük aktiválni vagy már túl késő?
-
Sziasztok!
Van néhány Win7 és Win8/8.1 kulcsom. Egy friss 10-es telepítést még mindig tudnék velük aktiválni vagy már túl késő?
Másik kérdés, hogy a 10-es mennyire háklis a hardver cseréjére. Pár hónap múlva lehet, hogy AMD-ről egy Intel konfigra állnék át. Akkor újra kéne húzni, mint a régi win-ek esetén?
-
törölt tag
Igazából ezzel nincs gondom a Kasper részéről. Talán annyi, hogy ha már így tudják melyik kód honnan ered az aktiváláskor kiírhatnák, hogy Ön Mo-on van és egy Orosz promó kóddal próbálkozik, emiatt nem lesz támogatása (és fehérítés gyanánt fel is vehetnék a kapcsolatot, hogy kiderítsék ki élt vissza velük)
Rosszul értelmezed, ha nem rendelkezel megfelelő legális úton beszerzett licenc kulcsal, gyakorlatilag szóba se állnak veled. Mert mondván nincs miről beszélni. De abban a pillanatban, hogy te igazolni tudod hogy valóban jogosult vagy a termék használatára, megváltozik a hozzá állás. Különböző licenc kulcsok vannak kint a világhálón, amit sok embere használ. Nyilván első dolga, hogy azt le ellenőrzi, ebben nincs semmi kivetni való. Sőt ha úgy nézed, hogy te rendelkezel 4db licencel, de valaki megszerzi tőled, és azt használja, akkor gyakorlatilag kizár a saját előfizetésedből. Nyilván ez egy extrém példa, de mint tudjuk van rá példa. Szóval, ebben a megközelítésben nagyon is helyes az eljárás részükről.Közben még levelezgetek velük, mint kiderült a Kaspert nem érdeklik a bányászós programok, sőt, támogatják ezeket, mivel a jövőben reklám helyett ezek fognak üzemelni - szerintük
Tudomásom szerint nem sok ilyen vírus kereső program van, ami a bányászatot blokkolná. Addig amíg erre nem kapnak megbízást, vagy nem látnak benne üzletet, nem is fognak vele foglalkozni. Ugye már most is komplex biztonsági csomagjaik vannak. A bányászat blokkolás beintegrálása, további költségekkel jár. És ha az nem tudja vissza termelni a beinvesztált összeget, akkor ... Majd ha tömeges hiszti lesz, és sok botrány, akkor majd talán, éremben is foglalkoznak vele. Addig meg próbálják vissza szerezni a bizalmat, amit elvesztettek az elmúlt pár évben. Ugye itt a kémkedési botrányra gondolok, amiből nem tudtak jól kijönni. -
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #72844 üzenetére
-
blod001
tag
Kékhalál után nem kapcsol be a gép, a repairing toolba beakad és nem tudom csökkentett módban sem újraindítani. Szeretném újrahúzni a Windows-t úgy hogy az adatok megmaradjanak, de a D partíció bitlockerrel titkosítva van
Engedni fogja a C-n lévő Windows-t újratelepíteni anélkül, hogy formázni kéne? Sajnos a Bitlocker kulcs nincs elmentve sehol csak a jelszót tudom. -
törölt tag
Sajnálatos módon nagyon sokan nyerészkednek különböző licenc kulcsokkal, ez alól nem kivételek a vírus kereső programok se. A slussz poén, hogy elméletileg azzal a céllal telepíted fel, hogy megvédjen különböző kartevőktől. Ennek ellenére különböző forrásokból telepítenek emberek biztonsági szoftvereket. Annyiból jó hogy ezt megírtad, mert így mindenki le tudja vonni a konzekvenciákat.
Bármilyen vírus kereső program telepítése úgy működik hogy be regisztrálod magad az adott termék web oldalán, létre hozol egy fiókot, és azon belül vásárolod meg a szükséges licenc kulcsot. Ettől tisztább, átláthatóbb megoldás nincs.Kapsz egy emailt, abban benne van minden szükséges információ. Ebben az esetben jár termék támogatás. Személy szerint, én több alkalommal vettem fel velük a kapcsolatot, különböző problémákkal. Mindig segítőkészek voltak, és a hivatalos SLA időn belül mindig meg oldották a problémát. Ez ugyan így, elmondható a Microsoft Windows támogatásra is. Egy titka van, ki kell fizetni a licenc díjat. És nem kerülő utakon beszerezni az adott programot, vagy a hozzá tartozó licenc kulcsokat. És akkor nincs probléma, a termék támogatással. -
hzcs
senior tag
Hali!
Mit hallani/tudni a lezárt win10 frissítő kiskapuról? Ha nekiállok telepíteni 10 prót, el fogja fogadni a 8.1 kulcsot? Vagy már nem, inkább telepítsek 8.1-et?
Köszi!
-
t.imi
addikt
válasz
GEPESZ66 #72760 üzenetére
Köszi, kipróbálom. Szerencsére van mááásik
Viktor77 nálam gtx670 halála után jött egy 1050Ti, azzal csinálja
Volt 1-2 reg kulcs írd át, javítsd, csak nálam nem szerepel olyan. Itt akadtam meg pár hónapja.
Már vagy 5 éve fent van 8,1 - 10-re frissítve, lehet egy format ráférne. (?) -
válasz
Bubisati #72266 üzenetére
Szerencsére már régóta nem kell újra telepíteni a Windows-t, ha a nyelvet szeretnéd átállítani.
Ha meg akarod tartani az aktivált Windowst, akkor nincs más teendőd, mint töltsd le a magyar nyelvi csomagot (Settings/Time and language/Region and language) és ha kell, akkor a magyar billentyű kiosztásos csomagot, és kész.
Ha teljes újratelepítést akarsz, akkor fontos, hogy ugyanazon Win10 változatot töltsd le a Microsoft oldaláról, különben nem lesz érvényes hozzá a kulcs. -
Bubisati
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy német laptop amin német nyelvű win10 van digitális licencel aktiválva. Azt szeretném kérdezni, hogy rakhatok rá magyar win10-et? Kell hozzá kulcs , vagy aktiválódik szerveren keresztül?
Köszi a segítséget mindenkinek! -
Ferenc.
tag
válasz
Bazsee71 #72255 üzenetére
Ugyan így jártam két napja én is, írtam is fentebb erről, senki nem válaszolt, s egy ember írt privátot, ezzel a start menü és tálca nem működik problémáról, köszönet neki.
Lehet tudni valami hivatalosat, vagy honlap linket erről a átírtam 4 -re azt a bizonyos értéket? Holnap én is kipróbálom azon a laptopon ezt, csak szeretnék valami kézzel foghatót erről a megoldásról. Regedit vagy regedt32 -ben kell a kulcsokat álligatni?
De remélhetőleg az updaten hamarosan érkezik frissítési megoldás erre magától is a microsoftól, s nem nekünk kell mókólni hogy menjen a tálca normálisan.. -
Dikri
aktív tag
Sikerült megoldanom a magyarítást
Ha érdekel valakit a megoldás, az a következő:
Registrybe ezt a kulcsot kell felvenni:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
"Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,56,00,1d,e0,00,00,00,00Ez a jobb oldali CTRL helyére teszi be az í betűt, és természetesen Shiftre lesz Í betű is.
Én személy szerint a jobb oldali CTRL billentyűt nem használom ezért ide volt célszerű tennem.
Drivert lecseréltem a fent megjelöltre, bár lehet ment volna a simával is, bár elvben azon nincs olyan billentyű, mint amire hivatkozok a registryben.
a z betű melletti í betű kódja a 56,00, A jobb oldali CTRL pedig a 1d,e0,
Értelem szerűen az utóbbi 2*2 karakterkód változtatásával bárhova helyezhető az í betű. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #72162 üzenetére
Örülök, hogy el tudsz még ilyenekkel játszani
A VM mindenképp jó ötlet, akartam írni.
Nem azt írtam, hogy mindig jön ilyen hiba, én régen kaptam. De ezt egy keresés is kidobja neten, nem emlékszem rosszul.
Lehet, hogy 4 GiB-nál (nem 4 GB !) nagyobb .wim volt.
Lehet, hogy a VL iso-hoz volt köze (egy időben megfordult nálam olyan is).
Lehet, hogy a "%SystemRoot%\System32\Licenses" könyvtár tartalmához volt köze.
Lehet, hogy az adott gépen jött csak (beégetett kulcs, stb). Mondjuk akkor VM-mel nehezen fogja dobni
Ha gondolod próbálgasd végig az összes szcenáriót, rádhagyom.
EI.cfg-t én korábban is csak VL imageben láttam azt hiszem, lehet, hogy már ott sincs, támogatni támogatja.Mint írtam korábban nem érint, egyrészt 4 GiB alatt van, másrészt... netboot.
De akkor megnyugodhatsz, ha el is éri a 4 GiB-ot, darabolgathatsz.
Én nem fogok, olyan gagyi -
TESCO-Zsömle
titán
Nem, én azt használtam, amit az alaplapnál dobott a support: AI Suite 3 V2.00.03 és miután ez beadta a kulcsot, megpróbáltam az ASUS AI Suite 3 V1.01.72-est. Előbbi szimplán nem csinál semmit, utóbbi közli, hogy a kiszolgáló kivételt okozott és csókolom. A végeremény ugyanaz.
Egy bétát használok, csak ez változott, ebből kifolyólag pedig csak ez okozhatja a korábban leírt random crash és fekete képernyő dolgokat is: a Windows 10.
-
King Unique
titán
Nem csupán pletyka, cikk is van róla, hogy kitolták január 16-ra a határidőt. A magyar nyelvű weboldalon ugyan még jelenleg is a tavaly év végi dátum szerepel, de a verzióváltásra kattintva engedi letölteni az upgrade toolt. Az angol nyelvűnél viszont már január 16-át írnak. Aztán az más dolog, hogy mi lesz később, működni fog-e a gyakorlatban utána is ez a frissítés. Illetve a "kulcsos telepítés" szintén kérdéses, ami eddig is működött annak ellenére, hogy a korábbi 1 éves időszak már régen lejárt... Utóbbiról is van egyébként cikk.
(#71869) Dan-szan:
A Microsoft-fiók összekapcsolható a digitális licenccel és elvileg akár hardvermódosítás után is megoldható az újraaktiválás. ITT sceenshotokkal is illusztrálva van a folyamat. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Él a jan.16-ig való win7->Win10 update? Vagy csak pletyka? Mert a magyar oldalon még mindig dec.31. van.
Illetve a win7-em Pro 64 ENG, azzal a kulccsal nem tudtam beaktiválni a win10 pro hun-t. (64 bit-es volt mindkettő) Azt mondja a telepítő, hogy érvénytelen kulcs.
Mi lehet a gond? -
simo9555
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy windows 10 pro kulcsal lehet aktiválni windows 10 home-ot? Vagy a kulcs csak a windows 10 pro-ra érvényes? Másik kérdés, a windows 10 pro kulcs jó a windows 10 pro N-es verizóra is?
-
Geth
veterán
válasz
lanszelot #71836 üzenetére
(#71825) Geth válasza TRob1 (#71824) üzenetére 2018-01-13 12:56:20
Egyébként nem vonták vissza globálisan, beröffentettem egy VM-et, most rakja fel Updateről ebben a percben.KB4056892, igen, erről van szó.
Nincs letiltva, csak nem minden rendszer kapja meg:
- kezdettől fogva kivették azokat, amiken olyan AV szoftver van, amiről előre tudták, hogy nem lesz jó addig, amíg az AV szoftvert nem frissítik megfelelően (erre vizsgál egy reg. kulcsot).
- aztán most második hullámban kivették az AMD procis gépeket(/egy részüket?), sajnos már későn...Szakadjál már le a témáról, fogadd el, hogy nincs globálisan letiltva és sok embernek fent van a gépén, és aki most telepít, annak is simán leszedheti. Pont.
-
pc360
addikt
válasz
XboxGamePass #71635 üzenetére
Aj-aj, az újratelepítés azért problémás lesz, ha a pen-t sem tudod boot-ra rakni. Mindenesetre az alaplapod / laptopod típusát kellene keresned a Google-ön olyan kulcsszavakkal kiegészítve, hogy "boot setup", ilyesmi. Így remélhetőleg találsz arra megoldást, hogy legalább boot-olni tudj a pendrive-ról. De ahogy kiveszem a szavaidból, lehet, jobban járnál, ha erre megkérnél egy hozzáértőbb ismerőst, vagy valakit, aki profi szinten ezzel foglalkozik (a számtech boltok a legtöbb esetben kerülendők, csak akkor menj ilyen helyre, ha konkrét ajánlást kapsz valakitől).
Azért gondolkozom egyből újratelepítésen az általad linkelt fix kipróbálása után, mert gyanús, hogy a HDD adhatta fel, vagy egy frissítés borított fel mindent.
-
-
Iginotus
addikt
Retail kulcsot innen venni biztonságos? Vagy tudtok mást ami biztosabb?
[link] -
szilvásbukta
tag
A laptopomon 1703-ról 1709-re való frissítés után nem tudtam programokat eltávolítani. Elkezdem az uninstallt, aztán a rendszer fogta magát és újraindul, a program meg fent maradt. Ilyen hibába csak én futottam bele, vagy jelentkezett másnál is?
Egy-két programnál eljátszottam, hogy törlöm az összes hozzájuk tartozó regisztrációs kulcsot, de az kizárt, hogy állandóan ezzel játszadozzak, úgyhogy hétvégén újrahúztam.
Most egyből 1709-et tettem fel, a friss rendszeren már megy az uninstall, viszont most meg az akksi időmet "lopta el". 7-8 órás akksiból lett 3,5 órás, energiatakarékoson...
Ez egyébként 1511-ről 1607-re frissítés után ezt egyszer már eljátszotta, akkor is lefelezte az akksiidőt, aztán 1703-on ez újból jó lett. BatteryMon szerint az akkum rendben van.Kezdem unni, hogy minden update új buggal lep meg. Csak én vagyok ilyen paches, vagy ti is tapasztaltok hasonlókat?
-
Silεncε
őstag
Sziasztok! Az egyetemen van DreamSpark program, aminek keretében kapunk ingyen win 10 kulcsot. Az lenne a kérdésem, hogy ez jó a sima MCT-vel letöltött telepítőhöz vagy külön ISO-t kell hozzá letölteni? Ha jól tudom a kulcs Education verziót ad
-
Marci112233
addikt
válasz
nagy@gmx.com #71369 üzenetére
Win 7 Home Permium kulcsod van, legalábbis a matrica arra utal ha jól látom.Ha tényleg így van akkor annak a megfelelője a Win 10 home.
-
szabonagyur
félisten
válasz
nagy@gmx.com #71365 üzenetére
A 7 kulcsod eredeti volt? Te vásároltad rendesen boltban vagy a géphez kaptad a kulcsot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest