Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
XplayR
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne hogy vásároltam egy win 10 termék kulcsot ami meg is kaptam emailbe, de az emailt véletlek kitöröltem az aktiválás után pár hónappal szóval ha újra rakom a gépet akkor elveszeik az eredeti kulcsom. Szóval valahogy nem tudom megnézni hogy milyen termék kóddal van most aktiválva a Windows 10 em hogy letudjam menteni ?
A válaszotokat előre is köszi!!!
Üdv Sanyi
-
lacos001
senior tag
Hi
Az itt található verziók közül a Home 64bit elég egy általános netezés, képek-videók, fps, pro tools felhasználásra?
Windows 7nél leragadtam. Ezt a váltást is húzom-halasztom, de jön sok SSD max jöv héten, addig meg kellene valami új rendszer, ami nem a W7.
Arról sincs fogalmam, ha innen vásárolok, akkor mit kapok.
Lemezes telepitőt, kulcsot vagy mást? sötétség uralkodik még...
Ezek meg micsodák?....[link]thx
-
Nem tudjatok hogy windows 10 educationrol at lehet terni home verziora ? Vagy kulon termek kulcs kell hozza ?Elore is koszonom a valaszokat .
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Amatőr kérdésem van:
Vennék olcsón win10 Home kulcsot, azt aktiválnám be. Jelenleg az unregelt win10 prom-n van. "Vissza" tudnám így eredeti home-ra aktiválni ennek ellenére? Pro meg home között semmi különbség érdemben, csak fontos nekem, hogy 100%-os, ne ilyen korlátozott legyen.Köszi
-
Penguin95
senior tag
válasz
Albigator
üzenetére
Saját részről én csak ajánlani tudom, mint írtam. Jelenleg 710 pozitív értékelése van (ugye eddig jóval több volt, csak átalakult az értékelési rendszer), és 0 negatív. Emellett ha jól tudom, a SoftDirect nevű weboldal is hozzá tartozik, ahol ugyanezeket árulja, kicsi felárral (pontosabban a HA-n akciózik).
Egyébként a dolog úgy működik, hogy leszedsz egy Windows 10 ISO-t a Microsoft-tól (itt ugye kulcsot nem kér), kiírod egy adathordozóra, felteszed, és vagy telepítés közben, vagy utána megadod a kulcsot amit vettél. Telepítés után erre van direkt egy 30 napos türelmi időszak a rendszerben, meg ha még nem változtattak a dolgon, akkor ezt ki lehet tolni 60-120 napra (pontosan már nem emlékszem, hányszor lehetett eljátszani). Ez jogtiszta használat, mivel maga a Microsoft biztosít egy próbaidőszakot, néhány korlátozással (nem állíthatod át a háttérképet, stb.). Ezek a korlátozások viszont azonnal eltűnnek, ha aktiválod a rendszert. Ha megvan a licenc, akkor a CoA matricáról csak beírod a kulcsot, és kész is. Csak arra figyelj, hogy olyan rendszert telepíts, amilyen kulcsot vettél / venni fogsz.
Na de most már hagyom érvényesülni a többieket is.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
"Hogyan lehet rávenni a 10-et, hogy őrizze meg egy mappában az előnézeti képeket?"
Ez engem is bosszant, 1709-ben változtattak ezen karbantartás címszó alatt folyton törli a thumbnail cache-t feleslegesen, illetve bevezettek egy limitet mekkora lehet a mérete. Két registry kulcsot kell átírni és akkor nem piszkálja többet.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
rumkola
üzenetére
Ha egy legalis kulcsal, ami win 7, vagy 8, vagy 8.1 aktiválod be, akkor elfogadja.
A szimplán frissítés a weben elvileg már nem műkődik.Korábban egy win 7 est magától 10 re frissített nekem is, az a 7 es daz loaderrel volt aktiválva, és átment.
Vannak véletlennek.
Ha az ms felől tisztának aktiváltnak tűnik a rendszered, akkor sikeres lesz a frissítés, és innen már egy reinstallnál kód sem kell, mert be fogja magától aktiválni.(#84127) lck
Ez eddig is volt. Nincs új a nap alatt, ha az MS körbe akar nézni a rendszeren, ahhoz nem kell win 10(#84128) CPT.Pirk
Lehet, hogy neked is a windows defender fogja a gépet.
Amig az működött, addig a Photoshop volt, hogy 30 mp volt mire betöltött, most hogy nem az dolgozik, nincs 10 mp.
Pont ilyen megáll minden volt nálam is. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Regedit, kereses, program neve, osszes kulcs torlese?
C kereses, program.neve, osszes maradek torlese?
Startupbol torolni, msconfig, induloknal tiltani, ha felvette magat szolgaltataskent akkor a services alatt tiltani.
Ha esetleg bongeszobe beepul, abba tiltani.
Ezek a megoldasok kezi virus es egyeb szemetek ellen nekem eddig bevaltak, talan egy beragadt programnal is jo lesz.
Nemart csokkentett mod. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Elfogadja még mindig a Win10 a 7-es kulcsokat, ennyi a magyarázat.
-
Megint én.
Szóval a sztori, hogy vettem egy notit (TP X220i tab), amin volt egy törtnek tűnő Win10 próbaképp gondolom.
A HDD-t kivettem, betettem egy üres SSD-t, amin régesrég a 7-es Winem volt egy régebbi notiban.
Tettem rá egy hivatalos iso-ból egy W10 Home-ot, mikor kulcsot kért, megadtam neki a noti akkujánál lévő Win 7 Home Premium kulcsát, mivel jobbat épp nem tudtam, gondolva, hogy aktiválatlan marad, míg nem veszek Hardveraprón egy W10 licenszt, de a gép most ezt írja:Igaz, hogy csomó kacatot használok felváltva, de nem tudok róla, hogy valaha linkeltem volna az MS accomhoz Win10-et (mivel minden más eszközön frászt kaptam tőle eddig, ezúttal viszont az érintőkijelző miatt szeretném majd használni).
Mi erre a magyarázat?
-
Cs1csó
titán
válasz
Potyka03
üzenetére
AZ OEM kulcs az alaplaphoz kötődik elsősorban de olvastam már olyat is ha MS fiókkal használod a gépet akkor az MS fiókhoz rendeli és ha meghal a géped és egy új gépen bejelentkezel és troubelshootolsz és azt állítod hogy ez a te géped akár még szerncséd is lehet és folytathatod azon a gépen a licencet.
Nemrég ajánlották itt ezt az oldalt: [link]
Amúgy megjegyzem mivel ez kvázi az UTOLSÓ windows - elméletileg - ezért ha veszel egy RETAIL kulcsot azt öregkorodig tudod hasznáni

Korábbi oprendszerek kb. 3 évente cserélődtek itt akár - géptől függetlenül - 5-10-15 vagy akár még tovább is tudod használni a retail kulcsot.
Itt 14 dollár (4 ezer forint) egy OEM win 10 home és 28 dollár (8 ezer forint) egy RETAIL win 10 home -
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Laptophoz szeretnék OEM kulcsot vásárolni a lehető legolcsóbban. Tudtok mondani olyan oldalt ahol olcsón megbízható forrásból tudok kódot venni?
Üzenetbe is küldhetek hogy ne OFFoljuk szét a topikot. Köszönöm előre is
Illetve egy kérdés,ha 4 GB RAM van benne,s 8 GB RAM-o teszek bele később attól az OEM kulcs még jó lesz,nem? -
ManY
senior tag
válasz
blackmacs
üzenetére
Ha UEFI-s a géped amire fel akarod pattintani akkor Rufus-al készíts a telepítőből egy UEFI GPT-s kulcsot.
Továbbá előfordulhat hogy convertálnod kell a winyód MBR-ről GPT-re amit simán megtehetsz windows telepítő alatt, miután bootoltál a telepítő pendriveodról...
[link]
Én a terminalos (windowsosoknak: parancsSOROS) megoldást ajánlom
XD
További jó mókázást. -
KubanitoS
veterán
válasz
Kapanyél
üzenetére
Mert ez egy sima kulcsos szürkebolt, mint G2A, CDkeys és társai. Nem azt mondom, hogy nem fog működni a kulcs (erre is megvan az esély), de attól még ez abszolút nem legális. Már eleve az árazásra ha ránézel láthatod, hogy valami nincs rendben. 30 dollár egy win 10 pro retail cd kulcs, miközben boltban, dobozosan, vagy a Microsoft hivatalos weboldalán majdnem tízszer ennyi? Nincs elérhetősége a cégnek, elég rendesen tele van helyesírási hibával az egész oldal. A jósiten se tudja megmondani honnan szerzik ezek be a cd kulcsokat.
-
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Szia,
Engem nem zavar, de ha ellenkezőleg lenne, mert például adott tekintetben kényes dolgokat tárolnék ott, akkor húzós jelszóval becsomagolt állományokat töltenék fel, amiknél a mappa tartalmának a megtekintése is csak a kulcs ismeretében/birtokában lehetséges.
-
Geth
veterán
Nem biztos, hogy működőképes ötlet, de mi lenne, ha lescriptelnéd?
Azt kell detektálnod, éppen melyik környezetben indul a Win, és ha változott az utolsó óta, akkor a megfelelő product key-t tolja be neki (slmgr.vbs /ipk), esetleg az aktiválást is tolja rá (slmgr.vbs /ato).
Tehát 1-1 kulcs környezetenként (natív vs virtuális).
A scriptnek természetesen induláskor érdemes lefutnia
-
Sziasztok,
Megótudom azt nézni valahool, hogy aktiváló kulcs használatban van-e? -
-
GAbre
veterán
Üdv!
Nem figyeltem mikortól,de ma azt vettem észre,hogy teszt mód vízjel fut.
Nem nagyon találtam megoldást neten.
Ez most mit jelent?
A kulcsom tökéletesen működik aktivált,és nem is töltött le mostanság frissítést,pláne nagyobbat nem. -
Geth
veterán
Elvileg még elfogadja (ahogy korábban írták), és a kulcsok nem architektúra függőek (32/64 bit), SKU-nként van kiadva. Külön SKU-nak számít a Home, Pro, Pro N, stb. Illetve esetedben az upgrade útvonal is figyelembe veendő, pl. 7U-ból 10P lehet.
In-place upgrade, tehát Winből indított upgrade csak azonos architektúrán megoldott.
(#82091) Kékes525: neked a nyelvtan nem az erősséged

-
Cs1csó
titán
Igen, egy a fontos: home-hoz van a kulcs akkor home-ot, pro - pro stb. a nyelv is mindegy.
Raysen623
Ilyenre még senki sem panaszkodott, én sem. Sajnos ott nálad van valami gubanc, rájönni max az eseménynaplót megvizslatod esetleg csökentett módban használod a gépet egy ideig és ha akkor nem jön elő akkor valamelyik olyan programoddal van a gond ami csak normál rendszernél indul.Ha a hardver rendben van: nem túl poros a gép és ezért esetleg túlmelegszik vagy minden csatlakozó stabil akkor egy újratelepítéssel kezdeném MINIMÁL programokkal ami nagyon szükséges de semmi egyéb ezzel használnám - ha napi szinten előjön akkor egy - két nap használat után ki kell derülnie hogy a korább windows volt a ludas ha nincs gond akkor lehet belakni ha nem azaz előjön akkor esetleg egy memória diagnosztikát lefuttathatsz mondjuk. Esetleg egy aida64 extreme-et is pár tesztet tolni megnézni a SMART adatokat a háttértárra stb.
-
Immy
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A tiszta telepítés oké. A kérdés hogy fellehet használni a 32bites kulcsot 64bites rendszerhez?
-
törölt tag
válasz
Sztlaci
üzenetére
Szia.
Van ellen példa is.Idén május 14-én próbáltam ki a Windows 10-et, előtte hetekig tájékozódtam ebben a topikban. (előtte 11 évig Linux-szos voltam)
Csak úgy kedvtelésből tettem, valamikor xp-m volt 3 évig 2004-től mint totál kezdő. Mezei, vagy átlagos felhasználó vagyok. De ugye Windowson kezdő. Nos, az itteni tájékozódás elrettentő volt! Probléma probléma hátán, a topikot végig veszekedő felhasználókkal különösen egy fószer mindenkivel veszekszik így nem voltak jó előérzeteim de semmi baj, a LinuxMint egy másik ssd-n csücsült használatra készen.
Infós barátom feltesz egy Windows 10 prot, kreált hozzá violint és haza ment. kezdtem belakni az új op rendszerem majd ahogy a nagy könyvben avagy ebben a topikban meg vagyon írva minden oldalon, fél nap múlva csak úgy semmit el nem nyomogatva (frissítés) összeomlott a rendszer. Itt fel is adhattam volna, visszamenve az én jókis Mintemre amivel probléma 1 szál se.
Csakhogy nem adtam fel már csak azért sem. Előre bocsájtom, hogy ebben a topikban és a gugliban kikeresve 66 féle képpen írják le segítség képpen, hogyan kell telepíteni. Ezt kapcsold ki utána vissza, azt kapcsold ki, sőt töltsd le ezt meg ezt a progit és ehhez még több másik progit és így telepítsd stb, stb, stb...…..A progikhoz is progit ajánlanak, hogy majd úgy szuper lesz minden!

Láttam a jogtiszta és nem jogtiszta Windowsok gazdáinak tipródását, vitáját, bizonygatását sőt, valaki nagy bőszen leírta, hogy totál hülye aki ebben a jóságos kulcs dömpingben OEM-et találna venni.
Én voltam olyan hülye, hogy rendeltem egy Windows 10 prot (OEM) ami megjött, mindenféle buhera nélkül telepítettem egy ssd-re, be se néztem a BIOS.ba, nem kapcsoltam ki-be semmit, hanem UEFI módban úgy ahogy volt csináltam egy tiszta telepítést.
Tudom, nem használok különleges cuccokat és nem dolgozok a gépen, de azért olyan hülye se vagyok mint amit ma vagy tegnap? pötyögött be egy user, hogy tulajdonképpen az átlag felhasználó az 1 hülye. Volna számára pár keresetlen szavam vagy mondatom de hagyjuk. Tehát:
Sikerült hiba nélkül telepítenem a win10-et és szépen testre szabtam ahogy nekem jó. 1709 volt és ebben a topikban már jó előre elrémísztettek az 1803-tól ezért mivel nem is akart erőszakosan telepüni mint az előző kalóz rendszeren azonnal (az vágta haza azt a rendszert) ezért nem is kerestem vele a kapcsolatot. csakhogy pár napja csak felajánlotta. Gondoltam egyet és ráeresztettem. Szerencsére minden jó maradt nem kell gyakorolnom a telepítést aminek nagyon örültem.
Ezt azért írtam le neked, hogy nem teljesen úgy van az ahogy itt olvassuk a dógokat.

-
default.
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
/King Unique (#82006) /Doky586 (#82007)
Ok. Akkor megpróbálok érthetőbben fogalmazni:
Adott egy 64 bit-es HP G 250 notebook, amin egy jogtiszta, szintén 64 bit-es Windows 10 (valamelyik) verzió van fent. A licensz kulcsot nem látom sehol a rendszerinformációknál. De ahogy írtátok, az talán nem is kell hozzá, mert automatikusan felismeri.
A BIOS UEFI módban működik, és a "Boot Options" menüben az "UEFI Boot Order" alatt a következő a sorrend:Internal CD/DVD ROM Drive
USB Diskette on Key/USB Hard Disk
OS boot Manager
USB CD/DVD Rom Drive
! Network AdapterIgazából a problémám az, hogy hiába használom az MCT-t, vagy egy ISO-t, amit linkeltél, mindenképpen pendrive-ról kellene boot-olnom, mert nincs itthon más adathordozóm, viszont valamiért nem akar pendrive-ról boot-olni a rendszer.
Sajnos itt most kell a 32 bit-es rendszer, mert van egy specifikus driver, ami csak 32 bit-re megy fel rendesen, és ezt kell telepíteni az ügyfélnek. Egyelőre ezt kellene kipróbálnom, a többi megoldás egyelőre nem játszik. Próbáltam kompatibilitási módban is telepíteni az említett drivert a 64 bit-es Windows 10-re, de sajnos ugyanaz volt a hibajelenség.
Köszönöm,
Üdv! -
szabonagyur
félisten
válasz
default.
üzenetére
Ha tényleg eredeti akkor valószínűleg a gépbe van integrálva, akkor semmi extra nem kell mivel beaktiválja magát, telepítéskor kulcs nélküld rakd fel azt a verziót amihez kulcs van.
MCT megcsinálja a teljes telepítőt, neked csak pendriver kell meg elindítani és kb 10 perc ha olyan a net és kész.
-
default.
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szia, köszönöm szépen!
Hol találom a jelenlegi kulcsot? (matrica nincs rajta, de tudom, hogy eredeti a win..)
És az MCT-vel tudok úgy is telepíteni, hogy gyorsformázom a jelenlegi partíciót? -
zolee001
őstag
válasz
turbolya
üzenetére
Aki egy kicsit is ért a személyi számítógépekhez, többé-kevésbé tisztában van a BIOS mibenlétével, szerepével. A BIOS épp olyan "öreg", mint a személyi számítógép: amikor az IBM létrehozta az IBM PC-t, a számítógép részeinek alapvető vezérlését végző firmware-nek a Basic Input-Output System elnevezést adta. Az azóta eltelt több, mint 30 év alatt a személyi számítógépek hatalmas fejlődésen mentek keresztül, miközben a BIOS - a kompatibilitás megtartása érdekében - alapvetően nem változott, illetve az újabb és újabb beépített kódrészek miatt bonyolulttá, rosszul szervezetté, néhol hibás részeket tartalmazó kóddá vált. Mindeközben például a merevlemezek tárolókapacitása lassan meghaladja az eredeti BIOS implementáció megalkotásakor elképzelhetetlennek tűnő 2 TB-ot, aminél nagyobb méretű HDD-ről a BIOS nem képes rendszert indítani.
Elkerülhetetlenül szükségessé vált tehát a BIOS utódjának megalkotása. Az Intel által kifejlesztett, és Extensible Firmware Interface-nek, röviden EFI-nek elnevezett új rendszer továbbfejlesztése 2005 óta a vezető technológiai vállalatok (többek között az AMD, Apple, Dell, HP, IBM, Intel, Lenovo, Microsoft) által létrehozott Unified EFI Forum nevű szövetség specifikációi alapján történik, UEFI név alatt.
Az UEFI legfontosabb előnyei a BIOS-szal szemben:
Hordozhatóság. Míg a BIOS az x64-es gépeken is csak x86 módban fut és más architektúrákat nem támogat, addig az UEFI az x86, x64, Itanium, ARM processzorokon is natív módon fut.
Az új eszközök támogatása. Az UEFI 2,2 TB-nál nagyobb meghajtók, akár 128 elsődleges merevlemez partíció és több, mint 17,2 milliárd GB méretű memória kezelését is támogatja.
Gyorsaság. Az UEFI gyorsabb rendszerindítást és hibernálásból való visszatérést tesz lehetővé.
Modularitás. A moduláris felépítésből adódóan az UEFI egyes részeinek frissítésekor nem szükséges a teljes tartalmat lecserélni.
Fokozott biztonság. Az UEFI fokozottan védi a számítógépet a rosszindulatú kódok ellen azáltal, hogy a rendszerindítás folyamatát felügyeli és csak megbízható kód indulását engedélyezi. Ezzel a technológiával kiküszöböli a bootkit típusú támadásokat.
Mindezen előnyök mellett a jelenleg forgalomban lévő UEFI firmware-ek kivétel nélkül tartalmaznak egy, a BIOS-szal való kompatibilitást megvalósító modult (Compatibility Support Module, CSM), ezért az UEFI-vel szállított PC-ken is lehetőség van olyan, régebbi operációs rendszerek használatára, amelyek nem támogatják az UEFI-t.
Az UEFI specifikáció része - a BIOS által támogatott MasterBoot Record (MBR) helyett - a GUID Partition Table (GPT) partícionálás. Erre azért volt szükség, mert az MBR legfeljebb 4 partíciót kezel egy merevlemezen, míg a mai felhasználói követelményeknek ez már nem minden esetben felel meg. MBR partícionálás esetén a partíciós információk (maximum 4 partíció adatai számára van hely) a Master Boot Record területre kerülnek. A BIOS itt tárolja azt a kódot is, amelyik elindítja az operációs rendszer boot-olásának folyamatát. GPT partícionálás esetén a merevlemez első szektora a BIOS-szal való kompatibilitás érdekében egy Master Boot Record számára van lefoglalva, azonban az UEFI nem használja ezt a területet. Ebből nem csupán azkövetkezik, hogy az UEFI máshonnan olvassa ki a merevlemez partícionálásának adatait, hanem az is, hogy az operációs rendszer boot-olásához nem egy rögzített helyen (MBR) található kódot használ. Ehelyett az UEFI boot manager rutint használ, ami arra szolgál, hogy az operációs rendszer betöltő programját indítsa el. Az operációs rendszer betöltő (OS loader) program egyszerűen a fájlrendszerben tárolódik (a kiterjesztése.efi), ezért például egy UEFI bootolásra alkalmas DVD vagy USB kulcs elkészítésekor elegendő a szükséges mappákat, állományokat egyszerűen átmásolni az eszközre, nincs szükség a MBR megfelelő elhelyezésére is alkalmas speciális programok használatára! A telepítő média kialakításánál figyelembe kell venni, hogy az UEFI csak FAT12, FAT16 és FAT32 típusú fájlrendszereket támogat.
A 64 bites UEFI kizárólag 64 bites OS loader programot tud kezelni, ezért a 32 bites operációs rendszerek betöltése egy UEFI-s számítógépre nem lehetséges.
Az UEFI egyik hasznos (ki-bekapcsolható) biztonsági funkciója a Secure Boot. Ez a szolgáltatás a boot folyamat során ellenőriz betöltés előtt minden állományt és kizárólag olyan OS loadert, valamint eszközmeghajtót (driver) enged betöltődni, amely digitális aláírással rendelkezik. Ezáltal a Secure Boot funkció megakadályozza rosszindulatú kódoknak a számítógép indulásakor történő betöltődését. Az ilyen, úgynevezett rootkit-ek azért rendkívül veszélyesek, mert a fertőzött számítógépen a boot folyamat során hajtják végre rosszindulatú akcióikat és elrejtik magukat az operációs rendszer, illetve a vírusvédelmi programok ellen. Az UEFI Secure Boot funkciója teljesen kizárja az ilyen típusú támadásokat, mivel még a kód lefutása előtt felismeri a fertőzött állományt és nem engedi azt betöltődni.
A fentiek alapján bátran állíthatjuk, hogy az UEFI elterjedése a piacra kerülő számítógépeken úgy a rendszerépítők, mint a felhasználók számára kedvező változásokat hoz megbízhatóság, használhatóság, rendelkezésre állás és biztonság szempontjából is.
Az UEFI és a Windows
Az UEFI-ről, az új számítógépek egy részén a BIOS-helyett található firmware-ről több ismertető, cikk is található a szaksajtóban, interneten. Ebben a cikkben azt ismertetjük, hogy a rendszerépítőknek az UEFI-s számítógépeken történő Windows telepítéskor mire kell figyelniük, milyen problémákkal találkozhatnak, és azokat hogyan küszöbölhetik ki.
A Microsoft az UEFI támogatást a Windows Vista SP1 verzióba építette be először. A jelenleg az UEFI-t támogató Microsoft operációs rendszerek:
Windows 8 Windows 7 Windows Vista (SP1) Windows Server 2012 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008
Az UEFI megvalósítása az x86-os számítógépeken 64 bites, ezért csak az imént felsorolt operációs rendszereknek csak a 64 bites változata támogatja. (Az ARM processzoros mobil eszközökön az EUFI 32 bites megvalósítása található).
Az előzőkből máris adódik az első kérdés: 32 bites Windows operációs rendszert nem lehet telepíteni UEFI-s számítógépre? Nos, ilyen probléma nincs, ugyanis az UEFI-ben található egy BIOS kompatibilitást megvalósító modul, a CSM. A számítógép felhasználója az UEFI-hez ugyanúgy hozzáférhet az eszköz bekapcsolása után, mint a régebbi gépek esetében a BIOS-hoz és a rendelkezésre álló beállítási lehetőségeket használhatja. Ily módon bekapcsolhatja a BIOS kompatibilitást és ekkor már tudja telepíteni a 32 bites operációs rendszert. Nagyon fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy az ilyen módon telepített gépen ezután nem szabad kikapcsolni a BIOS kompatibilitást, mert UEFI módban a számítógép nem fog boot-olni! Természetesen egy másik, UEFI-t támogató operációs rendszer telepítése előtt mindenképpen érdemes kikapcsolni a BIOS kompatibilitást, hogy az UEFI által nyújtott előnyöket a felhasználó az új operációs rendszer használata során kihasználhassa.
Az UEFI-t ismertetőben írtunk arról, hogy az UEFI másfajta partícionálást valósít meg a számítógépeken, mint a BIOS. A Windows telepítő a telepítés során elvégzi a megfelelő partícionálást, a telepítést végző rendszerépítőnek csupán arról kell gondoskodnia, hogy a nem megfelelő partícionálást (tehát UEFI-s telepítés esetén az MBR-típusú, BIOS-kompatíbilis telepítés esetén a GUID típusú partíciókat) törölje. Amennyiben a telepítés során ezt a műveletet nem végezzük el, a telepítő hibaüzenetet fog adni! Ugyanez a helyzet akkor is, ha egy UEFI-vel (tehát GUID partícióra) telepített operációs rendszerrel ellátott számítógépen teljes újratelepítésre (clean install) van szükség. A telepítő ugyanis a GUID partíciók közül egyikre sem tudja telepíteni az operációs rendszert. A legegyszerűbb megoldás ekkor a telepítő által kínált lemezműveletek segítségével a partíciókat törölni. Arra azonban ügyelni kell, hogy ilyen esetben a telepítés után nem található majd a merevlemezen Windows.old mappa a korábbi telepítésmappáival és állományaival!
A Microsoft a Windows 8 fejlesztésekor messzemenőkig kihasználta az UEFI adta lehetőségeket, így az UEFI-vel telepített Windows8 számítógépeken a boot folyamat gyorsabb, és a Secure Boot funkció kihasználásával biztonságosabb is. A másik újdonság, hogy az UEFI kulcs-érték párok tárolására vonatkozó képességét kihasználva, a márkás számítógépre a gyártók által előtelepített Windows 8 operációs rendszerek termékkulcsa nem a számítógépre ragasztott COA matricán található, hanem az UEFI memóriájában eltárolva. Ez a megoldás rendkívül előnyös a szoftverkalózkodás visszaszorítása ellen is, de a felhasználók a termékkulcs elvesztése ellen is védve vannak, ugyanis az operációs rendszer újratelepítésekor a telepítő automatikusan az UEFI memóriájából olvassa ki a termékkulcsot, nincs szükség annak manuális megadására.
Ugyanakkor azonban ez az előny problémává válhat abban az esetben, ha a számítógépre egy másik operációs rendszer telepítése válik szükségessé. A telepítési folyamat során ugyanis alapesetben a termékkulcs az UEFI-ből kerül kiolvasásra és mivel ez a termékkulcs nem a telepítendő operációs rendszerhez tartozik, így a telepítés hibaüzenettel megáll.
A probléma elhárításához tudni kell, hogy a telepítő a termékkulcsot elsősorban egy úgynevezett válaszfájlból (unattended állomány, EI.CFG vagy PID.TXT) olvassa ki, -
szabonagyur
félisten
A taskbar teljesen lehalt Win10 legújabb kiadás alatt. Már indításkor sem működik, start menü működik.
Mit lehet ezzel csinálni?
Illetve Win8 kulcsot vissza lehet nyerni valahogy a Win10-ből?
Sajnos kellene vissza a 8.1 de a kulcs otthon van meg ami pár száz km.
-
-
galocza
aktív tag
elnézést urak, van egy hülye kérdésem, ráadásul az idő is sürget, nincs most pár órám kiokosodni.
ősz atyám vett egy laptopot, win10, matrica nincs.
le vagyok maradva s az már nem kell?
s ha így van, és megdeglik a win, honnan lesz nekem kulcsom?
köszi és bocsi,
g -
törölt tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem gond az, mi is családban vettünk már üres laptopot aztán utólag kulcsot, mert úgy érte meg. Konkrétan Windowsos HDD laptop vagy üres SSD laptop, nem volt kérdés.

Nem értem a 100-150 ezer kategóriában az átlagnak szánt 1 TB HDD gépeket, az életben nem kell nekik annyi tárhely facebookozni, szövegszerkesztőzni viszont HDD helyett egy 120-as SSD tárhelyben ugyanúgy elég és óriásit dob a használaton. -
atyca
senior tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Esetleg most,hogy törölted újrahúzni a Wint?
És ott, telepítés alatt add meg a kulcsot. -
válasz
diegho
üzenetére
Szia,
Amikor a Pro verziót elkezded (külső adathordozóról, legyen az penderive, DVD lemez...stb.) telepíteni, próbáltad úgy, hogy itt megadod (az eltérőség okán) a Pro kulcsot: Link?
Elvileg a Windowson belül is van lehetőség sima váltásra, de az nem tiszta telepítés, ezért több a hibalehetőség. -
Sátán44
addikt
Hivatalos mennyiségi licences kulcsom van (W10 Enterprise). Használhatom ugyanazt a kulcsot az Enterprise 2016 LTSB változathoz?
-
kidnou
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Esetleg úgy trükköznek, mint a másik hasonló másik áruházlánc. Win10 pro hirdetik a gépet, otthon meg rájössz, hogy egy kulcs nélküli "demo" változat van rajta. Ha használni akarod fizesd ki. A legszebb, hogy a gépet drágábban adják a Windows miatt
-
-
törölt tag
válasz
C_hris
üzenetére
A régió helyesen van megadva? Amúgy menj az óra beállításaiba, ott automatikus régió, meg pontos idő KI majd BE.
eax1650: Azt valamid tuti átállította, mert a rendszer nem tiltja le. Csoportházirenddel lehet, vagy registryben. Futtasd a regedit-et, menj a HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DeviceAccess\Global\{BFA794E4-F964-4FDB-90F6-51056BFE4B44} kulcsra, és ott Value = Allow legyen, ne Deny.
-
-
Geth
veterán
válasz
pilóta
üzenetére
Milyen SKU ( Home, Pro, Pro N, stb. ) volt a Win7, a korábbi Win10, és a mostani Win10?
Szerk:
Akkor ezt meg is válaszoltad
Automatikusan akkor választódik ki pl, ha EFI-ből kinyert OEM kulcs van.Milyen image-ből lett felrakva? Volt benne Pro-n kívül más is? (A gyári "retail-ben" szokott, VL-t nem tudom.)
Telepítésnél átugorhatja a választást akkor is, ha használtál autounattend.xml-t, EI.cfg-t vagy PID.txt-t. -
törölt tag
válasz
repvez
üzenetére
A szisztéma jó. Retail kulccsal cserélhetsz hardvert ahányszor akarsz. OEM kulccsal lehet próbálni hibaelhárítót MS fiók alapján hátha aktiválja, és a telefonos ügyfélszolgálat jóindulatában is lehet bízni sok esetet olvastam nem vették szigorúan az alaplap változást. A problémát inkább ott látom a reklámok és tukmált appok ellenére a hivatalos ár nem lett olcsóbb. Gáz még egy Pro verzió tiszta telepítés után is másfél gigányi kéretlen kacatot kell lepucolni. (saját szerencsém annyi nem teljes áron vettem Pro kulcsot, hanem amikor volt a nagy Win8 akció)
-
Geth
veterán
válasz
idegen lény
üzenetére
A Free Upgrade hivatalosan minden módon lejárt, mégis működik: lehet in-place upgradelni, elfogadja a régebbi kulcsokat, stb.
Elvileg meg tudja mondani az MS, hogy időn túl történt a frissítés, gyakorlatilag nem foglalkozik vele, talán nem is fog...
A Jegyzettömb sima szöveges file-okkal (.txt), dolgozik, a jegyzetfüzet más. Jegyzettömb szerintem soha nem fog kihalni. -
kekigyu
aktív tag
Eredeti 64 bites Win 10 Home-ot honnan érdemes venni? Olyan verzió vásárolható, amit új gépre mindig tovább vihetek? Nem muszáj dobozos, elég a kulcs is de eredeti legyen.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, világos!
Illetve az nem, hogy akkor feltelepítem onnan, az OK, de valahonnan ki kell nyerjem a jelenegi Winből a serialt vagy kulcsot vagy hogy hívják azt, hogy tudja a telepítő, hogy nekem van ilyenem. Vagy?

-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm újra akarja rakni a Windows 10-et és eredeti cd kulcsa van. Hogy kell hozzáadni a hotmail fiókhoz?

-
pc360
addikt
válasz
trialboj
üzenetére
Macrium Reflect telepít, net enged (ez az ingyenes kulcs miatt kell, automatán intézi), regisztrálás nem kér, Windows backup indít, másik drive-ra ment. Ez visszaállítható lesz később, ha kell.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Akkor viszont ezt kipróbálom én is

tavaly decemberben az x220-am w7 pro kulcsát nem szerette... -
lesstardust
csendes tag
válasz
svgyula
üzenetére
Szia! Én is találkoztam a problémával, és csak ACER gépeken jelentkezett, azokból sem mindegyiken. A legfrissebb VGA driver telepítése a kulcs. Mivel nem minden készülékhez és nem minden gyártó gondoskodik a Win10 támogatásáról, általában a Win7-hez készült driverek működnek 10 alatt is. Ebben az esetben viszont nem. Tehát a gyártó oldalán nem fogsz olyan drivert találni ami megszüntetné a hibát. Példa: Acer Aspire E1-510 (Intel HD Graphics v10.18.10.3349) ezzel a driverrel ment fordítva. Ami megoldotta: (Intel HD Graphics v10.18.10.4885) (15.33.46). Remélem tudtam segíteni!
-
King Unique
titán
válasz
The.Bali
üzenetére
Hivatalosan idén január 16-án járt le az utolsó utáni lehetőség. Viszont a gyakorlatban az egyes beszámolók alapján még mindig működik / működhet az upgrade, illetve a 7/8.1 kulcsokkal történő telepítés, sőt még egy korábbi cikk is van erről. Viszont annak az alján oda van írva erre vonatkozóan egy fontos kitétel, szóval úgy próbálgassa mindenki! Igaz, ezért nem feltétlen a lehetőséget kihasználó usereket kellene elővenni, mert az nyilván az MS felelőssége is, ha stikában esetleg még mindig engedi...

-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Win10 alól próbálok belépni távoli asztal segítségével több gépre, egy részükre sikerül, másik részükre nem. Az alábbi hibaüzenet miatt, ami korábban is jelentkezett, de az alábbi kulcs törlése megoldotta a problémát. Most már az sem segít.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSLicensing
Lenne valakinek ötlete mivel lehetne ezt orvosolni még, vagy mi okozza pontosan?
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
RAiN91
üzenetére
De nem tud felébredni, mert nem jó a driver, legalábbis az alvó mód nem működik megfelelően. Elvileg korábbi rendszerről frissítve nem is engedné a 10 telepítését a VGA-ra hivatkozva.
Vagy nem altatod (esetleg próbáld a hibernálást helyette), vagy veszel egy nagyon olcsó, de támogatott kártyát, vagy felrakhatod a 8.1-et, arra ugyanis van driver.Ferenc.: Még nem költöztettem licencet, ezért azt tudom, hogy elvileg hogy működik. MS fiókba belépsz, hozzáadódik az aktiváció (ez megvan). Új gépen belépsz, nem tud aktiválódni, felajánlja a hibaelhárítót. Ott ráböksz, hogy új géped van, és követed az utasításokat. Probléma esetén ügyfélszolgálat, előbb deaktiválják a régi gépen, és hozzáadják az újat. Egyébként az MSDN kulcs is retailként működik. Lehet, hogy ha többen próbálják aktiválni, akkor a Microsoft letiltja. De az is lehet, hogy igazat mondtak, és nem fogják. Ezért lett volna érdemesebb inkább biztosan megbízható helyről vásárolni, hogy ne legyenek ilyen kétségeid. A vásárlást igazoló számla vagy a matrica nagyon sokat segítene.
-
Ferenc.
tag
válasz
üzenetére
Igen, nagyjából ez van, ezért kérdezgetem, hogy működnek a kulcsok.
De ahonnan vettem külföldi honlap, direkt rákérdeztem a live chaten, hogy msdn kulcsot árulnak-e, s mondta, hogy nem, hanem oem és retail kulcsot. Vettem retailt. Be is aktiválta a gépem, minden rendben. Ez a része oké is, parancssorból ránézve tartósan aktivált a gép, retail channelen, (s a microsoft fiókomhoz is hozzá adódott valahogy mert újrahúztam a gépet s már be se kellett írnom a vett kulcsot, már aktív volt a gép ha a microsoft fiókommal beléptem)Engem az érdekel, hogy:
1. A jövőben mivel retail kulcsom van, elvileg átvihetem bármilyen gépre ha a mostani elromlik. De a költöztetés hogy működik? Elsőnek amin most használom el kell távolítani a kulcsot és akkor mehet az újra? De mi van ha használhatatlan lesz a gép s nem tudom róla eltávolítani? Nem szivesen babrálok a kulcsokkal, s nem akarok kísérletezgetni ezért itt kérdezem.2. Mi van ha a honlap nem mondott igazat és másnak is eladja ugyan ezt a 25 karaktert s az elkezdi beaktiválni a gépét? Védve vagyok, hogy az már használt kulcs így nem sikerül neki?
-
törölt tag
válasz
Ferenc.
üzenetére
Ja már értem, vettél valahol kulcsot, igaz? Nos, a legjobb esetben nem MSDN-es vagy hasonló kulcsot vettél, elsőként aktiváltad, nem lesz gond. De előfordulhat (és neten írnak is ilyet), hogy idővel blokkolják a kulcsot, mert valami nem okés vele (MSDN-es kulcsot több gépen is lehet aktiválni, mielőtt letiltják, régebben egyszerre két gépre szólt, nem tudom, hogy most mi van). Ilyenkor az ügyfélszolgálat talán tud valamit mondani. Legalább van matricád vagy számlád?
King Unique: Eddig is tisztában voltam az aktív partícióval, te pörögsz a témán, te akarod mindenkire ráerőltetni az akaratodat, meg te nem bírod abbahagyni. Baromi unalmas már.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Akkor arra senki nem tudja a választ, hogy mi van akkor ha a vásárolt win 10 pro retail termékkulcsommal beaktiváltam a gépem, s mi van ha ezzel a kulccsal beakarok aktiválni egy másikat, akkor mi történik?
Tehát, nem engedi aktiválni a második gépet mert kiírja, hogy már használatban van, vagy beaktiválja és a másik amin eddig volt használva a kulcs az aktiválatlanná válik? Vagy hogy működik ez az egész?
-
törölt tag
Akkor ezt megbeszéltük
Még a Rufus-szal vagyok így, az sem árt, bárki használhatja, de egyszerűbb felmásolni az iso tartalmát pendrive-ra, és úgy telepíteni. Elég régi laptopot is telepítettem már így újra, az NTFS sem zavarta a BIOS-t (így volt mellette egy rakás másik fájl is).
A registry tisztítása lassan szükséges lesz (mondjuk kézzel), mert a 10 kicsit bugos most is. A memóriaintegritás védelmét bekapcsolva inaktív lesz a gomb (tehát nem lehet kikapcsolni), és azt írja, hogy a rendszergazda kezeli. Csak a kulcs törlésével lehet kikapcsolni. -
Ferenc.
tag
válasz
Doky586
üzenetére
Igen, most már megértettem mindent, itt mindig tanul az ember!
Elsőnek az villant be, hogy átvert az eladó és mind a négy kulcs ugyan az valójában, de ugye mos tmár letisztázódott a helyzet, s nem is lehet az eredetit kiolvasni hanem a digital license-t aminek köze nincs az eredetihez.Itt kérdeznék akkor még egy utolsót ezekkel a licenckulcsokkal kapcsolatban.
Ugye retail kulcsot vettem, tehát ha lesz másik számítógépem akkor átvihetem arra és így tovább, bármilyen gépre átvihető de csak egyszerre egyen.De a költöztetés, hogy működik? Csak simán beírom az új gépre és kész, azon aktiválódik a másikon ahol eddig volt az pedig aktiválatlanná válik? Vagy fordítva van s addig nem használhatom a kulcsot(mert nem tudom ír-e ilyet hogy már használatban van), s csak akkor ha az előző gépről el lett távolítva, így ezután lehet az új gépre beadni? Vagy hogy van ez?
Köszönöm.
-
Ferenc.
tag
Köszönöm a sok kimerítő választ a termékkulcs kiolvasással kapcsolatban!
Azért vetődött bennem fel ez a kérdés, mert vásároltam külföldi oldalról jó áron 4 darab win 10 pro retail kulcsot, mint egy korábbi hozzászólásomban olvasható #80478 [link]
S beaktiváltam utólag 4 darab gépet feltelepítés után ezekkel a kulcsokkal. Sikerültek is az aktiválások, s csak hogy meggyőződjek a dologról, parancsorban és Aida64 -ben utána néztem mit ír ki a gép a licenckulcsra. S megdöbbenve tapasztaltam ,hogy mind a 4 gépre ugyan azt a kulcsot írja ki, miközben én négy különböző kulcsot írtam be, s sikeres is az aktiválás, tartósan.S ezért tettem fel a kérdést, hogy ez most jó vagy nem, vagy hol van a kutya elásva, vagy ez így rendben van (mert a win10 már nem fogja kiírni hogy eredetileg milyen kulcsot írtam be hanem a genericet), tehát hogy nem vertek át? (Illetve azért lett volna jó kiolvasni eredetileg mit írtam be, mert ha nem írom fel egy txt-be hogy melyik gépre melyik kulcsot írtam be akkor később kavar lehet belőle)
-
törölt tag
Sziasztok.
Jelenleg win10 home 32bit, win7-ről ingyé frissítve.
Kérdés: ha most win10 home 64-et rakrék fel (1803) akkor elfogadná még a win7 (32/64) kulcsot ?

-
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Tegyünk még egy próbát

Itt ahol a táblázatban "Digital license"-t látsz, nincs egyedi product key. Nemhogy tárolva nincs, hanem egyáltalán nincs.
Ekkor van a megfelelő generic kulcs tárolva a rendszeren. De egyedi product key nem létezik, lásd: Microsoft doesn't keep a record of purchased product software keys.
A táblázatban látszik, hogy nem csak a "free upgrade" esetén van így, hanem pl. akkor is, ha 8.1 Coreban MS store-ban veszel egy 10 Pro licenset upgradelésre.És végül, bár [link] nem MS forrás, szóval biztos nem elég "bizonyíték":
A clean install erases all traces of the original key. An upgrade stores the previous key in the new registry as well as retaining it in the old (Windows.old)
A ShowKeyPlus amúgy mutatná a régit is, de mint ahogy a készítője írja, csak addig tudja, amíg megvan a .old mappa, hiszen annak regitry-jét mountolja be, hogy kiolvassa belőle.
Tehát 1 Win 1 kulcs, ha az pedig a generic... -
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Nem is neki válaszoltam.
Amúgy ha upgrade volt, vagy régebbi (W8/7) kulcs lett megadva, szerintem sehogy nem lehet kiolvasni utólag a konkrét régi kulcsot, mert nem az a kulcs kerül be valójában, hanem a generic.(#80575)
neked is ez lesz, ha újratelepíted (home-pro tól függően)..Ha bolti, Retail W10 kulcsal lett aktiválva a rendszer, akkor ha újratelepíted:
- vagy megadod újból telepítésnél -> az lesz bent
- vagy nem adsz meg kulcsot -> generic lesz bentUtóbbi esetben, ha valaha volt upgrade, vagy régi kulcs használva az adott gépen, akkor amiatt amit korábban írtam, aktiválni fogja magát, de semmi köze nem lesz a Retail kulcshoz
Tehát a generic lesz továbbra is kiolvasható.
Ha utólag adod meg a saját kulcsodat, sikeres aktiválás után már azt fogod tudni kiolvasni szerintem
Másképpen: a W10 csak W10 kulcsokat tud tárolni. Az egy másik dolog, hogy elfogadja a régi kulcsokat, de azokat nem tárolja, helyette marad a generic.
-
-
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Amit látsz, az a generic Retail kulcs (van Generic Volume License Key is).
A generic azt jelenti, hogy mindenkinek ez van bent alapból, ha nem ad meg egyedi kulcsot (például Retail esetén tényleges egyedi kulcsot, volume esetén MAK, stb).
A generic ugyanúgy SKU-nként eltér, de a kulcsok listája publikus.
Egy generic kulcs jó installra, de aktiválásra nem. Ez kerül be akkor is, amikor telepítésnél nem adsz meg kulcsot.
Annyi történt W10-nél Retail esetben, hogy ha ezt a kulcsot látja a rendszer, és nincs aktiválva, akkor időnként megnézi a hardverazonosító alapján MS szerveren, hogy tartozik-e hozzá license (pl. free upgrade).
De ilyenkor nincs valódi Retail W10 kulcs, tehát végig a generic van bent.
Akinek bolti, Retail kulcsa van, szerintem továbbra is azt tudja kiolvasni.Tldr upgrade esetén mindenkinek ugyanaz a kulcs, ha az SKU azonos, pl Pro N.
-
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Vásároltam 4db win 10 pro retail kulcsot, a korábban már emlegetett külföldi honlapról, jó áron. Jelentem mind a négy gép beaktiválódott, működik. Egy valamit nem értek.
Hogy leellenőrizzem mégis mit ír a gép a kulcsra, ugye vannak parancsok pl slmgr -dli meg -dlv vagy -xpr véggel. A gép írja ,hogy tartósan aktiválva, s retail channelen. Ez mind oké. De ahol írja a termékkulcs utolsó 5 karakterét, megnéztem ,s én nem is azt adtam be.. Megnyitottam az Aida 64 extreme programot, s ott Termékkulcsot konkrétan kiírja azt a 25 karakteret, s nem egyezik amit én beírtam. Ez, hogy lehet?
S megnéztem a másik három gépen is amit beaktiváltam a kapott különböző kulcsokkal, de érdekes módon mindre ott is ugyan azt a termékkulcsot hozza ki az aida 64, pedig amiket beírtam az aktiváláskor mind különböztek, de most a windows és az aida is mind a négy gépre ugyan olyan termékkulcsot ír..
Ez baj, vagy miért van ez? Hol van a kutya elásva? Lehet ebből gond? Amúgy mind a négy gép aktivált, látszólag semmi baj, csak ez zavar amit leírtam, s utána akarok nézni.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Aryon87
üzenetére
Nem oldod meg rammal a sebesseget. A kulcsszo itt a valaszido.
Peldakent:
cmd megnyit admin modban
Üsd be hogy winsat diskMasold be ide a kimenetet.
Példa kimenet fél terás EVO 850 SSD-vel:
C:\WINDOWS\system32>winsat disk
Windows System Assessment Tool
> Running: Feature Enumeration ''
> Run Time 00:00:00.00
> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 0'
> Run Time 00:00:00.66
> Running: Storage Assessment '-seq -read -n 0'
> Run Time 00:00:02.73
> Running: Storage Assessment '-seq -write -drive C:'
> Run Time 00:00:02.28
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -seq'
> Run Time 00:00:00.48
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -ran'
> Run Time 00:00:01.25
> Dshow Video Encode Time 0.00000 s
> Dshow Video Decode Time 0.00000 s
> Media Foundation Decode Time 0.00000 s
> Disk Random 16.0 Read 334.01 MB/s 8.1
> Disk Sequential 64.0 Read 500.76 MB/s 8.1
> Disk Sequential 64.0 Write 503.88 MB/s 8.1
> Average Read Time with Sequential Writes 0.119 ms 8.8
> Latency: 95th Percentile 0.496 ms 8.7
> Latency: Maximum 2.472 ms 8.8
> Average Read Time with Random Writes 0.268 ms 8.8
> Total Run Time 00:00:07.59Ez egy ipari storage teljesítménye 15 ms fölött mondjuk hogy lassúcska 25 fölött meg használhatatlan.
-
törölt tag
Sziasztok!
Win 10 Home és Pro közt kellene döntenem. Egyetlen számomra fontosnak tűnő különbség volt, a Remote Desktop hiánya Home rendszeren.
Ez alatt mit kell érteni? Én sem tudok másik számítógépre csatlakozni vele, vagy csak ez a gép nem lesz így elérhető? Előbbit napi szinten használom, fontos lenne hogy működjön.
Köszi szépen előre is!

Még valami eszembe jutott közben: ha Hardveraprón veszek kulcsot matricával, akkor az csak egy gépre települhet? Mármint egyidejűleg nyilván csak egyen lehet rajta, de ha valami miatt cserélni kell a gépet, az újra is felrakhatom ugyanazzal a kulccsal vagy újat kell vennem?
-
Geth
veterán
válasz
Norby86
üzenetére
N-es változat gondot okozhat még az MTP használatánál is (pl. telót/fényképezőt csatlakoztatnál).
Ráadásul ha N-es változatot szerzel be, a kulcsa nem jó a simához (az N változat külön SKU-nak számít).(#80157) Doky586: érdekes, nálam teljesen független a gyorsindítástól a WoL és a billre ébresztés is.
-
DellFan
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a minap amikor az Alaphelyzetbe állítással kellett egy friss példányra visszaállítanom a Windowst, akkor az utolsó fázisban kaptam egy olyan kérdést, amiben nem tudom, hogy helyesen jártam-e el.
Nevezetesen a TPM-ben tárolt adatok törléséről van szó. A két lehetőség közül (az adatok megtartása = Esc ill. minden adat eltávolítása = F12) szerintetek melyik a helyes választás?
Azt olvastam valahol, hogy a BitLocker a TPM modulban tárolja az aktuális helyreállítási kulcsot is. Nem szeretném véletlenül kizárni magamat a rendszerből egy átgondolatlan döntés miatt.
Tudom, hogy a BitLocker helyreállítási kulcsot a Microsoft fiókomban is megtalálom, de mivel csak egyetlen internet elérhetőséggel bíró eszközöm van, ezért saját erőből ehhez nem tudnék hozzájutni.Op.rendszerem Windows 10 Home 1803.
Köszönöm!
-
CirrMee
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Ha van kulcsod, bármelyikkel telepítheted. Viszont a 32/64bit váltáshoz újra kell húzni...
-
Komplikato
veterán
A magát makacsul tök ismeretlen céges W10 kóddal beregisztráló rendszer problémáját úgy tudtam csak megoldani, hogy egy amúgy WRZ katsgóriás tool segítségével végérvényesen töröltem a rendszerből az összes hivatkozást és kézzel megadtam a jó saját kulcsot. Alap esetben ezt parancssorból is meg lehetne csinálni, de ugye olyan kulcsog tett fel magának aminél csak az admin nyúlhat hozzá bármihez és csak céges hálóról. Nem jöttem rá, hogy az SSD-ről szedte a gép ezt a kulcsot vagy az alaplapot adták el többször? De a lényeg, hogy megoldottam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
JanR
addikt
Bogarásztam a neten és láttam, hogy vannak már kulcsok pár száz és pár ezer forintér is a windows 10-hez.
Mi a különbség a retail és az oem kulcsok között?
Mi van, ha vásárlok egy retail kulcsot, vagy egy oem kulcsot? Az addig tiszta, hogy (elvileg) aktiválom a windowst, de utána? Ha újratelepíteném?Az alkatrész csere valamennyire világos, hogy az OEM liszenszhez tartozik egy hardver azonosító, így egy alaplap cserénél buktam a kulcsot. Na de mi van egy tiszta újratelepítésnél, majd újraaktiválásnál?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég SSD-t cseréltem, és újra kellett telepíteni a Win10-et (az aktiválás is zűrös volt, végül az a legális Win7 kulcs mentett meg, amiről még anno upgradeltem). Mindegy, a fő problémám, h a sok telepítgetés közben létrejött egy Boot menü (ez már msconfigban törölve), és a Boot mappa, a bootmgr, valamint a bootnxt nem az SSD-n vannak, hanem egy másik meghajtóra kerültek (trehányság, de sokadik alkalommal már nem húztam le minden meghajtót, mea culpa). Hogyan tudnám ezeket a legegyszerűbben a C: meghajtóra átvarázsolni (megelőzve későbbi problémákat...)? -
Cs1csó
titán
Magam részéről utálom az ÖSSZES UWP-s appot és törlöm is MINDENT nem sokkal a telepítés után erre ezt a programot használom: DWS a 2.2.2.2-es verziót ebben lehetőség van egy kattintással az összes UWP-s appot törölni FONTOS! számos dolgot lehet még megváltoztatni ezzel a programmal de az már kockázatot hordoz ezt a részt elegendő használni (a pontos használatról privátban tudlak részletesen tájékozatatni)
Ezzel annyit nyersz hogy nem fognak futni a háttérben és helyet is megtakarítasz ugyanis van köztük pár játék is sajnos amiknek a telepítéséért biztos jó pénzt kap az MS.
Megjegyzem van pár beállítás amikről szintén inkább privátban itt a fórumban lehet hosszúra nyúlna.
A "ceges Win10-et" mit takar? Melyik verzióhoz van kulcsod? [ITT] egy leírással egybekötött táblázat ahol láthatod hogy mik a különbségek a főbb windows 10 kiadások között.
Azt mondom hogy OTTHONI használatra bőven elegendő a HOME verzió. A PRO verziónak otthoni használatra én 3 helyen látom némi előnyét:
1. bitlocker - ha titkosítani akarod a meghajtódat - otthoni használatra nem hinném hogy fontos
2. windows biztonsági és/vagy verziófrissítések halasztása - erre amúgy a O&O ShutUp10 is képes sőt korlátlan ideig a PRO-val szemben ami talán max 1 évig. Ez egy ingyenes program. A biztonsági frissítések elhalasztását nem ajánlom DE a verziófrissítések elhalasztásának már látom értelmét: vagy azért mert manuálisan szeretnéd telepíteni majd tiszta telepítéssel vagy biztos ami biztos alapon inkább várnál mondjuk a verziófrissítés utáni 2. patch keddig hogy minél kevesebb bug legyen.3. a windows defender - és úgy általában a windows védelmének - jobb testreszabhatósága, de mivel én külső féltől származó védelmeket prefereálom (jelenleg Avast Free) ezért ez sem egy nagy fegyvertény.
GEPESZ66
A TeamViewer-t számos eszközre lehet telepíteni PC-re, androidos telóra, IOS-re is stb.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bestbuy játékok
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kompakt vízhűtés
- EAFC 26
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)