- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hiuuz #119009 üzenetére
Most megint kapom majd a támadást.
Aki bizonyítékot kért, itt van, hogy ezek a kulcsok milyen szürke kulcsok, amik ilyen olcsók.“Itt egy előugró ablakban a Windows magyar ügyfélszolgálat telefonszáma és egy 9*7 számjegyű kód jelent meg. Az ügyfélszolgálaton az autómata után kapcsoltak egy ügyintézőt aki bekérte a kódot. Kis várakozás után azt a választ kaptam, hogy nem fogom tudni aktiválni, ez egy mennyiségi licensz amit azóta kalózverziónak minősítettek.”
Ettől több nem is kell. Használd az újat, még nem tiltják, de tud, hogy ezek minimum szürke kulcsok.
jah:
[link] -
válasz
hiuuz #119009 üzenetére
Szia!
Lehet érdemes lenne megnézni, hogy a mostani kulcs milyen.
Hogy ezt megtudd, indíts egy parancssort admin módban és oda gépeld be, slmgr -dli, majd enter. Ekkor látni fogod, hogy Volume vagy Retail a kódod, amivel aktiválva lett a windows.
Ha ez retail, akkor oké vagy, ha vl, akkor kérhetsz másikat. -
hiuuz
csendes tag
Sziasztok!
Goodoffer24.com-os sztorimat osztanám meg.
Itthoni számtek oldalak ajánlása után tavaj én is vettem egy 3-4 ezer forintos Win10Pro licenszkulcsot, egész pontosan 2019 júliusban. Egészen a mai napig ott csücsült a licenszkulcs az e-mailban, nem használtam fel. Tegnap összeraktam az új vasat és ma délután nekiálltam a rendszertelepítésnek.
Meglepetésemre a kulccsal nem sikerült aktiválni a Windowst!
Egyből Goodoffer24 ügyfélszolgálati csetre mentem. Ott bekérték a vásárlást igazoló adatokat, valamint egy képernyőképet a meghiúsuló aktiválás hibaüzenetéről. Kisvártatva visszaüzentek, hogy a Win+R gombbal előugró ablakban üssem be a "slui 4" parancsot, majd kövessem az utasításokat. Itt egy előugró ablakban a Windows magyar ügyfélszolgálat telefonszáma és egy 9*7 számjegyű kód jelent meg. Az ügyfélszolgálaton az autómata után kapcsoltak egy ügyintézőt aki bekérte a kódot. Kis várakozás után azt a választ kaptam, hogy nem fogom tudni aktiválni, ez egy mennyiségi licensz amit azóta kalózverziónak minősítettek.Ezt előadtam a Goodoffer24-es ügyfélszolgálatosnak, kért pár perc türelmet, majd küldött egy másik kódot, hogy próbáljam ki. Az újonnan kapott kulccsal aktiválódott a Windows, majd elköszöntünk.
Ezzel kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés, de igazán arra lennék kíváncsi, hogy aki Goodofferes kulcsot használ, már kb egy éve annál minden OK? Nem mondom, hogy a 4e Ft-ot sajnálom, inkább az érdekel, hogy ha véletlen ez a kulcs is tiltólistás lesz, akkor "deaktiválódik" a Windows, vagy a következő telepítésig jó vagyok, vagy ez az alaplap (ha jól tudom azt regisztrálják) már legális lesz mindíg?
Köszönöm ha elolvastad és az érdemi válaszokat ezzel kapcsolatban!
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék most 1 win10 rendszert telepíteni és hamarosan pedig kulcsot vásárolni hardveraprorol pl. Melyik verziót javasolnátok ami biztos aktivalhato és árban is kedvezőbb. Gondolom szürke megoldás.
(privátban megbízható eladó ajánlást szívesen fogadok) -
King Unique
titán
válasz
#73959936 #118863 üzenetére
Ha 32 bites Windows 10-ről 64 bitesre akarsz váltani, akkor ahhoz mindenképpen újratelepítés szükséges. Viszont pl. a BIOS/MBR szerinti telepítés UEFI/GPT-re konvertálásához nem, ami egy másik válaszban le van írva. Meg annak a végén a licencről, újrakativálásról is szó esik, de az esetedben eleve nem téma, ha nem történik hardvermódosítás... Meg ha amúgy is Microsoft-fiókhoz van kapcsolva a digitális licenc, akkor pláne nem az.
Ha UEFI/GPT szerinti clean install a cél, akkor az alábbi hozzászólásban + az iménti másik válaszban részletezve van leírásokkal, hogyan is kellene Windows 10-et megfelelően és tudatosan telepíteni pendrive-ról, amiről már amúgy kismilliószor volt szó itt, a topik keresőjét használva is rá lehet akadni. UEFI-s telepítésnél a Secure Boot kikapcsolása Windows 10 esetében nem szükséges, nem világos ez honnan jött. Ha újratelepítés történik, akkor hardvertől, illetve UEFI BIOS verziótól és beállításoktól függően max. azt kell megcsinálni, amiről nemrég volt szó itt a topikban. + Egy másik esetnél arról, hogy a Secure Boot kulcsokat, ott a különféle opciókat max. szükség esetén javasolt piszkálni, ellenkező esetben viszont inkább nem kellene.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
A Rendszer egy ilyen update-et tervez:
Feature update to Windows 10, version 1909
Ez mennyire kockázatos? Ilyenkor újra kér licensz kulcsot?
Mi egyébbel jár ez? Köszönöm. -
törölt tag
Sziasztok.
1 kicsit bele szeretnék nyúlni pár dologba, tudnátok segíteni ?otthoni pc jelenleg 32 bites win10 pro fut, laposon 64 bites win10home.
egységesíteni szeretném, magyarul: laposra is 64 bites win10 pro, meg a pc-re is. Gondolom a laposon lévő rendszerre elég egy 64 bites pro kulcs...a pc az más tészta. azt újra kell rakni a 64 bit miatt. jogtiszta és ms fiókos win és office előfizetés tartozik hozzá...
a kérdés az office-ra vonatkozna: kell-e bármit is mentenem a jelenlegi levelezés alól, vagy ha újraraktam a rendszert és bejelentkezem az ms fiókba minden működni fog és minden beállítás látszik, minden levél meglesz ?
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Húgom gépére telepítettem egy W10-et Elitebook6930p
Nekem is ilyen gépem van hiba nélkül fut a W10 rajta, ezen nem tudom életre kelteni az USB portokat. Intel usb driver szoftver ismeretlen hibával leáll. Eszközkezelőn keresztül próbálom ott szintúgy nem megy. Egér nem megy, de USB kulcsot meg fel ismeri...
Ráadásul tuchpad balgombja halott igy egér hiányábal nem egyszerű machinálni vele
Ötletek?
Előre is köszönöm. -
flash-
veterán
üdv
van tippetek hogy win 10 x64 hun hoz hol(webáruház) vegyek kulcsot? állítólag vannak már párezer forintosak is nem tudom ezek közül melyik jó?ötlet? -
King Unique
titán
válasz
pendre54 #118646 üzenetére
A Microsoft weboldalán erről is van dokumentáció, amit már linkeltek. + Egy ASUS specifikus leírás jól szemlélteti a Secure Boot be/ki kapcsolását, kulcsok lementését, visszaállítását stb. Viszont ha már feltelepítetted a W10-et UEFI módban bekapcsolt Secure Boot mellett és minden oké, akkor nyilván nem szükséges piszkálni a BIOS-ban, meg nem is javasolt, ha nem tudod mit csinálsz.
-
válasz
VGYke #118613 üzenetére
"Akkor az a helyes eljárás Secure Boot esetén, hogy win újratelepítés előtt kapcsoljuk be és a telepítés FAT32 pen-ről fut?"
Igen és igen."Egyébként telepített rendszeren a be/ki kapcsolás utáni "beledöglés" fordítva is igaz lehet, mármint ha be van kapcsolva és kikapcsoljuk?"
Megmondom őszintén ezt még sosem követtem el, szvsz minden előfordulhat, de mint az ellenkezője is -ahogy írtam- nagyon ritka.Ha újratelepítés nélkül megpróbálnád a Secure Boot bekapcsolását, akkor fel fogja ajánlani az alapértelmezett kulcs telepítését, amit meg is kell tenni.
Ha meg kikapcsolnád a Secure Boot-ot akkor előtte el kell távolítani/törölni a kulcsot és utána kikapcsolni a Secure Boot opciót.Szerk:
Na Doky586 képén épp jól látszódik is, hogy be van kapcsolva ill. kikapcsolás esetén ott a Clear Secure Boot keys lehetőség is, amiről írtam. -
válasz
VGYke #118605 üzenetére
Nincs bekapcsolva a BIOS-ban a Secure Boot opció. Ha tudod mi a funkciója, akkor eldöntöd, hogy "érdemes-e" bekapcsolni avagy sem...
10-ből 9 embernél (amikor semmi nem indokolja, hogy kikapcsolva legyen) nem szokott bekapcsolva lenni, ezek a versenyzők azok, akik a stop tábláról is azt hiszik, hogy az csak ajánlás...UI: Az alaplapodon a Security fül alatt található, de így utólag nem javaslom a bekapcsolását és a kulcs legyártását, mert ritkán (tényleg ritkán), de beledögölhet a rendszer (nem boot-ol be).
-
lm83
őstag
Igen, egyik régebbi másik újabb.
Itt kértem épp segítséget vásárláshoz, mondjuk válasz nem jött rá...
Ez a sztori:
Van egy Kingstone HyperX Genesis KHX1600C9D3/4G, 4gb modul a gépben.
Volt mellette egy Kingston HyperX Savage HX316C9SR/4 az elmúlt pár évben ami beadta a kulcsot, ez is cl9 1600-on ment, így eléggé szerették egymást, bár nem tudom dual channel, ment -e.
Most a genesis mellé vennék egy 8 gigás módult, savage nincs már így marad az új fury:/
Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX HX318C10FB/8 -t néztem ez cl10 1866-s alapban.
De ahogy néztem az tud menni cl9 1600-n is.
Így szeretnék egymást vajon? nem lehet gond elméletileg?A baj, hogy a 8gb-s modulnak nem cl9 az időzítése, hanem cl10 a biosban is.
-
King Unique
titán
válasz
karesz1978 #118331 üzenetére
Ha rákeresel a topikban és elolvasod az ezzel kapcsolatos információkat, akkor láthatod, hogy igen... Persze ha szimplán csak egy működő termékkulcs kell az aktiváláshoz, akkor végül is a MAK kulcs is megfelelhet, már ha később nem kerül tiltásra a túl sokszori aktiválás (mások is használhatják) miatt...
Szóval ismét ennyit az ilyen nagyon olcsó Pro termékkulcsokról, ráadásul még drága is volt ehhez mérten, a linkelt példában lévő webshopban olcsóbban adnak MAK kulcsot...
-
karesz1978
tag
válasz
King Unique #118328 üzenetére
Igen, úgy néz ki hogy MAK kulcs, és? Bajaz?
-
King Unique
titán
válasz
karesz1978 #118326 üzenetére
Frissítés a Windows 10 Home kiadásról a Windows 10 Pro kiadásra, vagyis igen, lehet közvetlenül váltani Home kiadásról Pro kiadásra pl. másik termékkulcs (Pro) megadásával is. Amúgy az nem derült, hogy otthonra miért kellett Home helyett okvetlenül Pro kiadás, meg ha Pro termékkulcsot vettél, akkor miért Home kiadást telepítettél, de mindegy.
Egyébként csak kíváncsiságból, milyen az a termékkulcs, biztosan W10 Pro, illetve OEM/Retail (check), vagy talán itt is MAK kulcsokat küldözgetnek?
A termékkulcs lecsekkoláshoz egy + lehetőség a ShowKeyPlus program és annál a check product key opció.
-
karesz1978
tag
Sziasztok!
Apámék.gépére win 10home telepítettem.
Viszont vettem.egy kulcsot ami professionalhttps://www.keysworlds.com/windows-10-professional-pc.html?a_aid=pcwd
Ezzel be tudom.regelni? Annak.ellenére hogy a home van feltelepítve?
Köszi! -
Thermaltake
tag
válasz
King Unique #118297 üzenetére
Köszönöm nektek ( sz.j és King Unique ) a szuper segítséget!
Ha mégse klónoznám, akkor ha kapna SSD-t a gép, akár tölthetek le jogtiszta aktiválatlan (ugyanilyen) típusú win-t, és nem fog kérni kódot, mivel hardware-hez már rég hozzá kötötte, így ha telepítéskor azt mondom neki ,hogy majd később legyen aktiválva, akkor első indítás után, net-re kötve a gépet, a win azonnal aktiválja is? Anélkül, hogy keresgélnem kellene a kódot? ( Mert a gépen nincs pl kód matrica. ) Mert ha jól értettelek King Unique valami általános kulcsot kapott a gép, az W8.1-ről W10-re való update-kor?
Ez a UEFI BIOS OEM Key ...ezt látja vajon az AIDA? Vagy azt hol lehetne kikeresni? Vagy ez nem kéne nekem valahova felírni a biztonság kedvéért?
( Ez alapján próbáltam meg kiolvasni de nem sikerült. ) -
Thermaltake
tag
Helló!
Adott egy noti ami anno gyárilag Win 8.1-el jött előretelepítve.
( Amíg ingyen lehetett frissíteni megkapta a Win 10-et. )
Tegnap visszaállítottam a "gyári beállításokra", mert valami folyamatosan hajtotta a HDD-t.
Viszont olyan lassú, hogy ebbe mindenképp kellene egy SSD.
Ebben a formában, ha pl Aida-val megnézem a win kulcsot, és szedek le egy iso-t a microsoftól, ezt a kódot így lehetne érvényesíteni az új SSD-re? Vagy ha veszek SSD-t bukom a jogtiszta win-t is?
Mi lehet a megoldás?
Valahogy "klónozni" kellene az SSD-re a most is épp frissítő, ( de nagyon lassú ) win-t?
Segítségetek előre is köszönöm.
üdv -
RoyBatty
aktív tag
-
válasz
King Unique #118211 üzenetére
Hányan keresnek meg ilyennel engem....
mindig azt mondom, vegyen kulcsot. Felteszem, ha nincs a géphez rendelve win, akkor a tulaj dolga. -
vaszaszi
friss újonc
Nagyon köszönöm a válaszodat, hasznos volt. Még valami.Lehet, hogy itt kellett volna kezdenem?
Startmenü, Office(ahogy írod nekem) : Kiírja, hogy szép napot és jobbra két lehetőség: Az Office telepítés, mellette Az Office megvásárlása. Lehet, hogy telepítenem kellene? Lehet, hogy majd itt fogom látni a kulcsot? (Ugyanis korábban egyből a Wordre kattintottam, és ott kérte, hogy igazoljam a fiókomat (van) Viszont ez után jön ki a korábban felsorolt három lehetőség, köztük a termékkulcs.) Nem merem addig telepíteni, míg rá nem bólintasz. Sikerült végre feltöltenem egy fotót[kép]
-
vaszaszi
friss újonc
Szép napot Mindenkinek! Tegnap jártam itt, kérdeztem, választ is kaptam Kingtől. Közben elfelejtettem, hogy hol jött fel a problémát okozó kérdés. Szóval igen, gyárilag van ellátva a gép Windows 10-zel, legális, valahol meg is találtam, hogy aktív. Viszont, amikor rákattintottam az Office-ra, na, ott írja ki az egy hónapos próbát, vagy megvételt, vagy kulcsot. Nem kattintottam semmire... szóval nem egyértelműen használhatom ezeket a funkciókat? Külön meg kell vennem?? Köszönöm a választ!
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
ArthurShelby #118017 üzenetére
Szerencsére (vagy sajnos, nézőpont kérdése) a NAV már régóta túllépett azon a szinten, hogy van róla számla, tehát minden legális, nincs itt semmi további látnivaló. A te példádra utalva hiába van az asztalostól egy számlád 1.000.000 + ÁFA értékre, ha csak egy hokedlit tudsz az ellenőrzéskor felmutatni, akkor bizony meg fognak büntetni. Persze simán lehet, hogy az általad vett kulcs teljesen jogszerű, de ezt lehet, hogy egy hosszadalmas (és költséges) jogi eljárásban kell majd bizonyítanod, miután megfellebbezed a számodra elmarasztaló NAV döntést. Mindezt persze úgy, hogy hónapokat/éveket ül közben a lefoglalt gépeiden a szakértő.
Olyanokról már nem is beszélek, ha mondjuk a neked kulcsot eladó vállalkozás megbukik valamilyen ügyleten, akkor bizony a NAV végig szokott menni a partnereken is egy rendkívüli vizsgálattal. Az én cégemnél volt olyan vizsgálat, amit azért kaptunk a nyakunkba, mert az általunk teljesen jogszerűen kölcsönzött munkaerő kölcsönadó cégénél találtak valamilyen szabálytalanságot.
Természetesen van rá elvi lehetőség, hogy valaki egy teljesen rendben lévő kulcsot vesz a neten töredékáron, de én azért erősen gyanakodnék, hogy vajon minden rendben van-e egy eredeti árának huszadrészébe kerülő licensszel. -
CirrMee
addikt
válasz
ArthurShelby #118017 üzenetére
Nem mindegy mi szerepel a számlán, amivel veszed. Ha olyan számlával veszed amiben szerepel hogy licencet kapsz (licenckulcs minek minősül?), akkor jogilag védve vagy.
Nem tudom, miket beszélnek itt egyesek, hogy vagy kulcsot, vagy licencet vásárolsz, amikor a jogi környezet világosan fogalmaz: vásárláskor jogot kapsz a szoftver használatára. Ennyi, a többi itt leírt okosság csak mese habbal.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
RoyBatty #118004 üzenetére
Most nem tudom lehet-e rá (itt) válaszolnom. Nemcsak neked válaszolok.
"NAV ellenőrzése során felmerül, hogy nem jogtiszta szoftvereket használsz"
De ezt nem értem miért merülne fel? Aktiválva van, működik, tehát látható nyoma nincs a gépen problémának. Fel tudok róla mutatni számlát, tehát papíron is nyoma van."Attól, hogy én adok neked egy kulcsot a szomszéd lakásához 5000-ért számlával, attól még nem a tied a lakás, csak tudod használni."
De ha már írunk róla papírt (számla/szerződés/adásvételi), amiben benne van, hogy melyik házról (licencről van szó), akkor már enyém a lakás."Szóval itt az a baj, hogy a NAV ellenőr "jóindulatára" van bízva, hogy elfogadja-e"
Ezek alapján minden az ellenőr jóindulatára van bízva. Ha egy asztalossal megcsináltattam mindent az irodában, adott róla számlát, de lehet belekötnek, mivel ő csak egy kis senki asztalos. Lefoglalják az egész irodát, és elviszik az egész bútorzatot.
Továbbá szerintem itt az is különbség, hogy van egy hirdetés, amire én/cég jelentkezem. Nem közösen leülünk, és kitaláljuk mit írjunk a számlára (és hogy mennyi megy zsebbe)."Önmagában egy Termékkulcs nem minősül licenciának, így pusztán egy Termékkulcs megszerzése nem foglalja magában a program használatára való jogosultság megszerzését is. A Termékkulcs csak arra való, hogy lehetővé tegye a szoftver aktiválását és használatát annak, aki megszerezte a szoftver használatára való jogot (licenciát) is." [link]
Ez itt a kulcs mondat, csak nincs kifejtve. A kérdés leegyszerűsítve, mikor kapsz/veszel jogot a szoftver használatára?
Attól függ mi szerepel a számlán (milyen számlát ad az eladó), lehet egyes szavakon lovagolni. A számla csak a kódról/kulcsról szól, vagy licencről (a kérdést tovább bonyolítja, hogy ha jól tudom így is csak használati jogot/használati licencet kapsz).
De akkor most a licenckulcsot hova kell sorolni? Az licenc, kulcs, vagy licenckulcs (a kettő egyben)?Szintén újabb kérdés. Én mint cég/magán ember, amit vettem licencet továbbadhatom-e és ha igen milyen (formai) követelményeknek kell megfelelnem?
" Az ún. „használt szoftverre” vonatkozó ajánlatok: A Microsoft nem ellenzi az ún. „használt
szoftverek” értékesítését abban az esetben, ha az adásvétel megfelel az EU jogszabályai és az Európai Unió Bírósága által támasztott követelményeknek."
Szóval zárásként a konklúzióm:
Nem mindegy mi szerepel a számlán, amivel veszed. Ha olyan számlával veszed amiben szerepel hogy licencet kapsz (licenckulcs minek minősül?), akkor jogilag védve vagy. Ettől függetlenül még "öröklicenc"-ileg még nem vagy védve. -
válasz
neil_mullen #118007 üzenetére
Szia. Ha va pro kulcs a kezedben, akkor a gépház/aktiválás pontban a másik kulcs megadásánál beírod és kész, de ettől még 1809 marad, azt ugyanúgy frissítened kell. Vagy ha nem kell adat, akkor telepítesz egy pro-t. Talán gyorsabb lesz. Viszont ha nincs hozzá pro kulcsod, akkor azt venned kell. A gép alján milyen matrica van, ha van? Ha nincs akkor Operációs nélkül lett véve, valaki tett rá enterprise-t.
-
válasz
Cs1csó #118001 üzenetére
Hogy is szól? A törvény nem ismerése....
Egyet fgjunk fel ILLEGÁLIS, mindegy, hogy vki ad róla számlát. Attól, hogy én adok neked egy kulcsot a szomszéd lakásához 5000-ért számlával, attól még nem a tied a lakás, csak tudod használni.
Privátba küldök linket, amit olvass el. Ide nem szeretném kitenni, mert kitettem jó párszor, és vannak akik nem tudnak olvasni, -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #117969 üzenetére
Hamis állítás, aha, mármint szerinted...
A linkelt hozzászólás lényege az volt, hogy aki jogtisztaság terén annyira biztosra akar menni, nem (utólag) találgatni, az Microsoftos forrásból, hivatalos viszonteladótól beszerezve stb. eleve megteheti ezt. Meg ugye milyen érdekes, hogy ebben a topikban is általában soha nem azok érdeklődnek a licenc, termékkulcs legalitása felől, akik az előbbi forrásból, vagy hardverrel előtelepítve szerzik be, hanem mindig az olcsó kulcsokat vásárlók... Ahol ha az EU-mantra annyira szent és lefed, ráhúzható általa a legalitás minden egyes olcsó forrásra, akkor nem világos, hogy egyáltalán miért is kérdéses ez sokaknál...
Meg amikor nem hardvercserét érintő, hanem általános aktiválási problémákkal jönnek ide, mert éppen nem működik a kapott termékkulcs, vagy korábban még működött, de később már nem, akkor szintén azokat a bizonyos olcsó kulcsokat érinti, hogy mik vannak.
-
válasz
zolee001 #117978 üzenetére
Én sem ajánlottam soha CÉGES vásárlásokra az 1-2-3k-s kulcsokat, hacsak nem 100%-os a dokumentációjuk, amire kevés esély van. Működik, használható, magánembernek teljesen rendben van, de cégnek sosem ajánlottam ilyet. Én arra az egyértelműen hamis és félrevezető állításra reagáltam ismét, hogy csak a ms-tól lehet legális kulcsot venni. Aki ezt mondja, az önigazolásból vagy érdekből direkt félretájékoztat, vagy fogalma nincs a jogállásról. Az eu-ban tény, hogy ez NEM így van. Hogy ezt egyesek nem képesek felfogni és értelmezni, az nem az én saram.
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #117969 üzenetére
Nem tudom,engem hidegen hagy bármilyen MS licenc korlátlanul áll a rendelkezésemre igy pontosan tudom mit árulnak az ilyen olyan oldalak.
Azonban itt a poszter CÉGES vásárlásról azon belül tanácsamra UPGRADE licenröl kérdezett
Gondolom nem magyarországon élsz mert a megboldogult pufajkás apeh és a jelenlegi fideSS nav eljárásmódjairól nincs tudomásod a birságolás terén (ha van sapkád azért ha nincs azért)
Igen,biztosan léteznek olyan cégek akik ténylegesen leválasztott használt licenceket árulnak de amiket itt probagálsz azok nem olyanok(1,5 millás windows server 2019 30.000 -ért ?)
Ha tanácsodra nem redeti windowst vesznek és nav ellenörzésen megbuknak akkor ugye fizeted a birságokatEgyébként mint már irtam megy a windows kulcs nélkül is (nekem Pl WS 2016 1 éve amit most vettem észre) és azon rugozni,hogy kiadtatok érte akár 1-2000 ft ot is...hááát,nobel dijat azonnal
-
válasz
ArthurShelby #117936 üzenetére
Értem, attól, hogy kapsz valamiről számlát az egy dolog. Magánszemélyt nyilván nem ellenőriznek.
Ezt már kiveséztük itt, hogy ugyan illegális, de használja ameddig tudja.
Viszont cégként az ellenőrt nem fogja érdekelni, hogy van számlád egy illegális dologról. Jó tanács, le van írva ms store és csak a különbözetet kell fizetni, abből sosem lesz bajod.
A többi olcsó kulccsal lehet bajod cégként.
De lefordítom.
CÉGKÉNT NE VEGYÉL ILYEN OLCSÓ KULCSOT! -
válasz
ArthurShelby #117930 üzenetére
pl emag is ad számlát 2-3000-es win10 kulcsról, egy ellenőrzéskor meg a büntetésről.
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Visszaolvastam már egy kicsit a témában, de lehet, hogy jobban össze vagyok zavarodva, mint előtte. Kérlek gyújtsatok világosságot fejemben...
Cégnél szeretnénk W7/W10 Homeról W10 Pro-ra váltani. Hivatalosan, jogtisztán, de minél olcsóbban. Ahogy olvastam sokan a sofware-codes.com-ról vettek W10 Pro kulcsot, és volt akinél bejött, volt akinél reklamálni kellett. Ez cég szempontból mennyire legális út? Illetve milyen alternatív beszerzést javasoltok, ami jogtiszta? Előre is köszönöm, és bocsánat a lerágott csont téma miatt...
-
zolee001
őstag
-
r3dsnake
nagyúr
Ez egy eredetileg win7-es gép, és kulcs nincs rajta.
Ez nem aktiválódik úgy, az alaplaphoz rendelve, mint a retail változatoknál kulcs nélkül?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
seger #117729 üzenetére
Van egy win10 mbr hdd és legacy módban volt telepítve.
Gép csere lenne, az uefi mód és gpt.
És mi a lényegi ebbe ?
Win 10 mindenképp tud fogadni egy 4-5-6-10TB -os HDD-t !
A HDD-t kell majd GPT-re kijelölni 3TB és felette.Gépcsere esetén más lesz az alaplap is akkor, így meg mindenképp kell újratenned a Win 10-et ! Akkor meg
Ha a kulcsért aggódsz, akkor deaktiiváld még időben, hogy a másik alaplaphoz (géphez) tudd újra aktiválni.Az a gond, hogy sokan nem jól gondolkodtok, rosszul tálaljátok , hogy mit is akartok. Ahogy nézem fórumotkat, sajna még el sem tudják sokan mondani mi a gond, mit szeretnének és azt úgy lehet-e, vagy hogy mit is kellene tenni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kicsit komplex kérdéssel jövök, kérlek így kezeljétek. Érint Win10-et, B.I.O.S-t, és chipset-et is.
Adott egy öregecske MSI noti.
[link]
Nos hozzám került a szokásos "lassú, Win7, .... ecetera..." problémával. A HDD kapufa benne, kivágja már a bios smart ellenörzéskor.
A noti kimondottan szép állapotban van, kipucoltam-átpasztáztam. Aztán gondoltam beledobok egy teszt SSD-t és egy MCT-s Win10-et installálok rá. Hogy mégis mit mutat ezzel az OS-el. A gazdája a HDD állapota okán már kukázná az egészet.
Felment szépen a Win10, lefrissítette magát, drájvereket behúzta magának.
Még is van valami hiányérzetem a reszponzivitást illetően. Van összehasonlítási alapom sok féle konfiggal Win10 terén, ezért is kérdezem.
Két dolog miatt kezdtem agyalni ezen a kis problémán.
1: Mivel SSD-re tettem a rendszert, ezért alaposan szétnéztem a biosban és a AHCI-ra utaló beállítás nincs. Itt arra gondolok, hogy anno annak idején ez a SyS chipset még nem volt rá felkészítve.
2: Vagy egyszerűen tudjuk be ezt a dolgot a T4500-as procinak és a 4GB (de csak DDR2/667-es) memóriáknak?Az 1. számú esetre esetleg megoldás lehet-e egy bios frissítés? Elvileg van frissebb. A notit 2006-ban vették, a legutolsó bios update meg 2010-es.
Külön érdekesség, hogy volt ezen valamilyen W7 és valamilyen W10 is (anno OS nélkül vették). Simán beaktiválódott a Win10 Home. Azt választottam, mert úgy voltam vele. Hogy majd valamikor egy Home kulcs megy majd rá úgy is.
AFUDOS állományból lehetne bios updatelni.
-
Sziasztok,
bár használtam a keresőt, de sajnos nem találtam érdemi választ. A rossz kereséséi kulcsszavak használata részemről nem kizárt, szóval előre is elnézést kérek, ha már ki volt vesézve a téma.
Adott egy Pavilion G6 laptop. AMD A6 3400M, egy dedikált és egy APU-ba integrált GPU-val- Alapból Win 7-el jött ki.
Mivel a családban kiszorult a napi használatból, ezért gondoltam, életre lehelem az öreglányt, back up-nak jó lesz alapon. Felraktam rá a legutolsó Media Creation Tool-al egy Win 10-et, gyönyörű szépen fel is ment (meg is lepődtem), minden HW elemet látja és mind működik is.
Windows update jelzett, hogy vannak fontos frisstések, amiket mindenképpen tegyek fel. Ennek eleget téve elindítottam a letöltést, le is szedte az update-eket, majd újra indult. Azóta bejön a Windows logo, alatta a kis karika, hogy bootol, majd eltűnik és utána nincs kép. Kijelző jó, mert ha újra rakom a Win10-et és nem frissítem, akkor megint minden működik megfelelően. Teszteltem HDD-vel, valamitn SSD-vel is, same story sajnos.
Ami gyanús volt számomra, hogy az ominózus Windows update tartalmazott egy AMD SMBus frissítést valamint az Ati Radeon HD 6520G APU-ba épített "GPU" frissítést. Szóval erre a kettőre gyanakodtam, ezért gondoltam, hogy elindítom csökkentett módban és leszedem ezt a két updatet, hátha megoldja. Na a gond az az, hogy a csökkentett módban sosem akar elindulni a masina, valami hibára hivátkozva, ezért most újra telepítem a dögöt immár ötödjére.
A KÉRDÉS pedig. Hol tudom beállítani azt, hogy a Win10 minden esetben csak értesítsen az elérhető frissítésekről, de azokat csak én telepíthessem, csak manuálisan kiválasztva a listából?
Google bár jóbarátom, de mindenhol csak a Microsoft bullshit leírását találtam, ami nem is erre vonatkozik.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Zoz
őstag
válasz
zoltannagy #117624 üzenetére
Ha nem jogtiszta, attól még működhet a frissítés is. Amikor kiírja, hogy nincs aktiválva, akkor beírod a kódot a matricáról és kész.
Persze ha most Pro vagy Ultimate van telepítve és a matrica csak Home, akkor nem megy. (De ha lesz véve 10-es Pro kulcs hozzá, akkor úgy is megoldható.)Ha tiszta telepítés lesz, akkor meg csak simán beírod a matricás kódot.
-
Cs1csó
titán
válasz
zoltannagy #117617 üzenetére
Ha jól tudom nem kell semmit tenni, fogod feltelepíted a Windows 10-et (kulcs megadása későb vagy kulcs nélkül módra kattintva a telepítsé során) és automatikuasn aktiválni fogja.
Ha meg nem akkor majd bírod a kódot telepítés után a Gépház egyik almenüjében található helyre.
Amire a link mutat azzal Windows 10-et lehet készíteni, tehát letölti és ISO-t csinál belőle vagy ha van bedugott pendrive akkor arra létrehozza a telepítőt.
Inkább innen töltsd le: [link]
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Újfent kérnék egy kis segítséget.
Telepítenék egy Win7-es gépre Win10-et. Itt egyszer egy tag megadta azt a linket, hogy hogyan lehet egyszerűen (csak már nem emlékszem pontosan) a Win7 kulcsal beaktiválni még mindig Win10-re (HP PC az oldalán van az eredeti kulcs).
Ez volt az?
[link]
Köszönöm előre is! -
Üdv
Tud valaki segíteni megbízható áfás számlás retail kulcsra eladót, üzletet?
Hardveraprón nézelődök, de csomónál csak PayPal van, nekem az nem jó, mert cégre kellene, és csak átutalással menne a dolog.
-
fer
őstag
válasz
King Unique #117370 üzenetére
Én is a macrium-al operálok, valójában arról van szó, hogy a jelenlegi nagyon belakott 8.1-et nem akarom még dobni, hanem átklónoztam a macrium-al egy másik meghajtóra, majd azon frissítettem 10-re, de a kulcsot még nem mertem megadni neki, nehogy ki lőjje a 8.1-et, mivel lehetnek driver vagy más (számomra nem tetsző beállítási) gondjaim, és akkor muszáj lesz visszatérnem a korábbira, akkor ezek szerint megadhatom a termékkulcsot, nem lesz semmi gond. Köszi!
-
krealon
veterán
válasz
adika4444 #117360 üzenetére
"Ha BitLocker-rel bevédem a C (rendszerpartíció) és a D (adatparti) meghajtómat, a Windows telepítő emlékeim szerint a grafikus felületen nem indítható el.
Ha megadná magát a Win, mi a legegyszerűbb újrarakási mód adatvesztés nélkül?"Ha nem mentetted el a titkosito kulcsot (nem hasznaltal microsoft account-ot), akkor a Bitlockerrrel titkositott adataidnak bucsut inthetsz.
"Diskpart-tal gyalulni mindent kivéve a datát?"
Ha nincs meg a kulcsod, akkor mindent gyalulhatsz.
"A BL okoz gyakorlati sebességvesztést?"
i5 vagy modernebb (dedikalt AES modullal rendelkezo processzornal) nem okoz eszreveheto lassulast.
-
King Unique
titán
válasz
adika4444 #117360 üzenetére
Az mégis honnan jött, hogy nem indítható el, pláne külön telepítési adathordozóról (pl. pendrive) bootolva?
Meg az sem teljesen világos a "grafikus felületen" itt pontosan mire vonatkozik.
Ha van külön adatpartíció, rajta a fontos adatokkal, akkor egy 0-s újratelepítésnél azt nyilván nem kell törölni, csak a C-t és Windows számára létrehozott kicsi partíciókat. Az meg alap, hogy legyen meg a BitLocker jelszó, illetve helyreállítási kulcs, máskülönben nem fogsz tudni hozzáférni a tikosított partíció tartalmához. Egyébként meg nem újratelepíteni kell állandóan a 0-ról, hanem menteni és visszaállítani, ami akár a BitLocker-titkosítású köteteknél is megoldható és akkor nem lesz adatvesztés. + Ha már fontos adatok, akkor alap, hogy azokról máshol is legyenek biztonsági másolatok, valamint titkosítást is ennek tudatában tessék használni.
Okozhat valamennyit, de ennek mértéke hardvertől, illetve a hardveres AES-NI-támogatástól is függhet, ami az alábbi leírásokban részletezve van: [link], [link]. Ideális esetben egyébként nem vészes, illetve alig / nem észrevehető a titkosítás hatása a sebességre.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Wind10 PRO esetén, ha kicserélem a gépem, 1 napig még kellene párhuzamosan használnom mind a kettőt (nyilván csak egy eredeti kulcsom van). Ebben az esetben ezt hogyan szokták megoldani?
Valahogy a régi gépről "le lehet venni" a kulcsot és utána még használható lenne pár napig?
Köszi előre is.
-
Win-T
őstag
Üdv Mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogyha én eddig töréssel használtam a windowst de most vásároltam legális kulcsokat akkor újra kell telepítenem a rendszert és úgy megadni a kulcsot vagy elég ha letörlöm az aktiváló szoftvert és a vezérlőpulton a "Másik termékkulcs megadása" menü alatt megadom a kapott kódot?
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Három-négy topik is érintett volna, remélem elfér itt a kérdésem.
Nem tudom hogy, de rávettek, hogy vegyek kezelésbe egy Samsung N150 notit. Egy egész gigabájtnyi rammal a fedélzeten.
Egy tízéves kisfiúnak kellene, abszolút alapvető funkciókra, általános felhasználásra (ami amúgy fogalmam sincs, mit takarhat).Apuka Win10-t szeretne, a most fent lévő, - aktiválatlan - Win 8.1 helyett.
Ha jól sejtem, felfrissíteni (már ha lehet még) csak aktivált 8.1-t lehet.Kérdésem az volna, 1.67GHz-vel és 1GB rammal minek volna a legtöbb értelme. Simán újrahúzni a 8.1-t, visszatenni a Windows 7 startert (amihez van a noti hátulján kulcs), vagy felfrissíteni Win10-re (Win7-ről).
Utóbbi esetén melyik változatot érdemes beszerezni?Tudom, hogy alapvetően egyik sem valós opció és kis túlzással instant kuka a gép
, de egy kedves barátomnak tennék szívességet, aki épp egy válás kellős közepén áll, s pár hete elveszítette az állását - így még az sem opció, hogy lőjön valami jóárasított használt notit.
Én pedig szívesen rászánom az ezzel való vesződésre az időt, ha ezzel segíteni tudok neki.Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy új gépet nem régen és mikor elindul a gép 5-10 percig akadozik a hang. Csináltam egy videót róla, belinkelem majd. Néha magától megszűnik, néha csak újra indítás segít rajta. Software-codes-ról vettem windows kulcsot, elég olcsó volt. Ez lehet a baj? Próbáltam újra rakni az audio drivert, de egy ponton mindig lefagy. Mi lehet a megoldás erre? Hardver: Amd ryzen 7 2700x, msi x570 mpg gaming plus alaplap, kingstin hyperx 16 gb 3200 mhz.
-
Tényleg felesleges erről vitázni de - legalább is számomra- sokkal érdekesebb, hogy honnan szerzik ezek az emberkék ilyen mennyiségben a legális-illegális de működő kulcsokat...
-
TRob1
veterán
válasz
RoyBatty #117029 üzenetére
Ennyi faxságot ami itt mindig felbukkan pl. kulcs ügyben... (És ilyenkor kiderül hogy mindenki jogász, meg ügyvéd, meg MS részvényes...stb
)
Ha egy klikkeléssel letiltja (nem fogja), veszel másikat az olcsóból. Ki az a hülye aki akár csak egyszer is elmenne bíróságra 1-2 ezer forintért? És nem azért nem tiltja mert nem éri meg, mert túl sok pénz/energia, hanem mert úgy gondolják (anno ki is jelentették) hogy inkább így vagy úgy az ő terméküket, mint máshogy a másét... Ha valakit tiltanak, akkor jó eséllyel nem Őt, hanem a "céget" aki eredetileg vásárolt. A júzer ilyenkor ugye a vonzata. Persze ez se olyan túl gyakori. -
válasz
RoyBatty #117029 üzenetére
"ha a Microsoft ....egy klikkeléssel letitja, akkor neked kell majd a bíróság előtt bizonyítani"
A letiltásból egyáltalán nem következik "bíróság". Jogilag szankcionálni a nav jogosult, ha ellenőriz egy céget. A letiltás meg egy technikai eljárás, amit a ms intéz, ha nem tetszik neki egy kulcs.
Meg marha érdekes ám, hogy valójában mi is ez a félelmetesen hangzó dolog, hogy "letiltás". Ettől mindenki összaszarja magát, pedig mit jelent valójában? Semmit.A windows pont ugyanúgy használható tovább bármeddig, némi külalak-korlátozással. Ezen is érdemes elgondolkodni.
"Ezen kulcsok minimum szurkezonasak"
Ezt mi alapján jelented ki így általánosságban, vagy melyik hirdetésben szereplő melyik kulcsról beszélsz konkrétan?
"Biztosan legalis Windowst a Microsoft-tol es hivatalos viszonteladoi partnerektol lehet beszerezni!"
Cégek esetében érdemes biztosra menni, de amit írsz, az az eu-ban konkrétan nem igaz. Lehet másod-harmadkézből is legális kulcsot venni, és az eu nem határozta meg, ki árulhat és ki nem, újrahasznosított kulcsokat.
Azon nem érdemes vitatkozni, mert közismert tény, hogy az eu felülírta a ms szabályait és érdekeit. Régebben csak a Microsoft volt az irányadó windows-liszensz kérdésében, de ma már ez nem így van. Nem lehet kijelenteni, hogy ami nem közvetlenül a ms-tól vagy általa meghatározott viszonteladótól van, az nem jogtiszta. Általánosító és hibás előítélet, hogy ha "olcsó" (kérdés, milyen összegig számít annak) és nem ms, akkor az illegális. -
RoyBatty
aktív tag
válasz
d@minator #117017 üzenetére
Ez igaz, viszont ha a Microsoft egy szép napon úgy dönt, hogy márpedig egy kulcs valamilyen okból nem érvényes többé és egy klikkeléssel letitja, akkor neked kell majd a bíróság előtt bizonyítani, hogy te azt a kulcsot legálisan vetted. Matrica és számla nélkül, gipszjakab97 emailben elküldött kulcsát lobogtatva nem sok esélyed lesz a dologra. Az más kérdés, hogy amíg a Microsoft a HW gyártóktól és rengeteg nagy ügyfelétől beszedi a licenszek árát nem fog az egyszeri home userek ügyeivel foglalkozni, mert szimplán nem éri meg nekik ebbe túl sok pénzt/energiát ölni. Szóval lehet neten venni mindenféle bizonytalan kulcsokat, csak ne csodálkozzon az ember, ha egy szép napon nem működnek tovább.
-
King Unique
titán
válasz
hobizoli #117024 üzenetére
Eddig is letiltottak termékkulcsokat, itt is volt példa többeknél az ilyen-olyan szürkezónás kulcsoknál, nem újdonság.
Meg ha esetleg nem lenne meg, akkor egyrészt bevételük bőven van egyéb forrásból is, sőt a Windowsoknál is eleve az előtelepített hardverek + a vállalti licencek a fő bevétel, nem a magánszemélyként külön vásárolgatott termékkulcsok. Aztán ott van még az Office, Azure, stb. Másrészt a W10-nél is nemrég sikerült átlépni az 1 milliárdos határt, több mint annyi eszközön fut már, ez volt az egyik fő cél.
-
pzstm
titán
Ezen kulcsok minimum szurkezonasak, keretik privatban, offtopikokban esetleg megbeszelni.
Biztosan legalis Windowst a Microsoft-tol es hivatalos viszonteladoi partnerektol lehet beszerezni!
Kéretik az ezzel kapcsolatos temat mellozni/ a leheto legminimalisabbra csokkenteni! -
válasz
hobizoli #117020 üzenetére
Értem, már 1000x túltárgyaltuk az értetlenekkel nem tudok mit tenni. Hirtelen olyan sok lett itt a jog/jogszabály ismerő. Ezen is el lehetne gondolkodni.
Ezeket azért olvasd át, de kommentáld csak értelmezd:
[link]
Nem szeretnék ezzel tovább foglalkozni.
Ahelyett hogy itt kioktatásokat tartotok a hülyeségről... áá semmi... belefáradtam... vegyétek csak az illegális kulcsokat.......
Köszönöm szépen, szép estét. -
CirrMee
addikt
válasz
Pyttawrx #116998 üzenetére
Értem, lehet venni az olcsó kulcsokat, csak leírtam az illegális......
Akkor kérlek jelentsd az aprós modiknál, ha meg nem, akkor ne terjessz hülyeséget.
Még mindig nem akarod megérteni, hogy csak kulcsot kapsz és licenszet nem.
A hivatalos időablakban, win7/8/8.1 -ről váltott példányokhoz miféle licencet kaptál? Álmodj még, királylány...
-
válasz
Pyttawrx #116987 üzenetére
Tudom, mi lesz a válaszod (vagy mi nem lesz
), de azért megkérdezem újra, mert mindig vannak újszülöttek, akinek minden vicc új. A "liszensz" az milyen formában érkezik egy digitális kulcshoz? Ráadásul mindegy számodra, hogy van-e hozzá liszensz, ugyanúgy leillegálisozod azt is.
-
válasz
mefistofeles #116981 üzenetére
"Gyakorlatilag mindenkinek jól van ez így."
Pontosan így van.Nem véletlenül működik ez évek óta nagy volumenben, rengeteg nyílt platformon. De akinek nem tetszik, vegye meg nyugodtan listaáron a ms-tól, senki nem tartja vissza.
Csak ne terjessze, mert nem igaz, hogy minden kulcs illegális, amelyik "olcsó" és nem közvetlenül a ms-tól van. A dolog ettől lényegesen összetettebb, és nem fekete-fehér, legalábbis az eu-ban.
-
válasz
mefistofeles #116981 üzenetére
Tudjuk már azt, hogy bárhonnan töltöd le az os-t, az az aktiválás pillanatában dől el, hogy legális marad vagy nem. Amúgy nem is érdemes töltögetni torrent oldalakról, hisz letölthető mct-vel is. Hogy miből látszik? Pl az hogy kapsz egy kulcsot licensz nélkül.
Ajánlom figyelmedbe:
[link]
Nem szeretnék ettől jobban belemenni. Meg kell érteni ez illegális és kész.
Mi meg azt értjük meg, hogy mindenki azt vesz amit szeretne.
Sokkal jobb úgy venni gépeket, amihez alapból van os az nem sokkal drágább úgy és legális. -
válasz
Pyttawrx #116980 üzenetére
Miről akarod "őket" meggyőzni? Hogy illegális? Az miből látszik? A kódok működnek akár többszöri újratelepítésnél is a hirdetők teljesen nyíltan árulják évek óta és senki nem tesz ellene semmit. Gyakorlatilag mindenkinek jól van ez így. A microsoft termékek pl. a magyar átlagkeresethez képest erősen túlárazottak és ha valaki teljes biztonsággal juthat egy kulcshoz mondjuk az ár 10%-ért akkor mit fog választani? Nyilván vannak a becsület felkent lovagjai is de ők vannak kevesebben. Az is biztos, hogy pl. vállalkozások nem kockáztatják meg. Otthoni használatra viszont nem tartom akkora bűnnek.
Ez még mindig 100x jobb mint a torrent oldalakon letölthető agyonhekkelt verziók. Az tényleg a legallja..... -
-
pontyos
senior tag
válasz
Cs1csó #116972 üzenetére
Szia, ezek megvoltak, és még jobban bizonytalan lettem! Mint egyik lehetséges opciót vettem számításba, hogy kapok ajánlatot itt. Pár napja kérdeztem, hogy ellenőrizhető e a licence kulcs eredetiség valahogyan. Most, hogy volt mire telepíteni, pákk - nem jó a kapott - még jó, hogy nem fizettem ki.... sucks. Nézek az aprón valakit!
Kellemes ünnepeket mindenkinek ! -
válasz
grizlisandor #116961 üzenetére
Szia.
Telepítsd újra offline, vagy tedd heliyfiókká a gépházban. Bár vannak módok, de sokkal jobb és lehet gyorsabb, ha net nélkül újrahúzod, és helyi fiókot hozol létre. Amúgy ha olcsó kulcsot vettél akkor jobb is ha ne kötöd hozzá -
oke
senior tag
válasz
King Unique #116719 üzenetére
Jövő héten jön meg az új alaplap, proci, akkor kerül feltelepítésre, majd kiderül megy-e. Remélem.
Ami még eszembe jutott, mi van akkor, ha 1-2 év múlva újra kell telepíteni a gépem és már nem engedik a 8.1-hez való kulcsok aktiválását. -
King Unique
titán
Hát a válaszok alapján tényleg kb. felesleges, meg úgyis csak azt mantrázzák, hogy működik a küldött termékkulcs, lehet vele aktiválni, aztán hogy miféle, honnan van, mennyire legális stb., az nyilván kevésbé téma náluk.
Bár korábban a linkelt példa alapján másnak még küldtek ténylegesen W10 Pro Retail kulcsot, de lehet már kifogytak belőle és csak MAK maradt, meg W7 Pro, Ultimate, W8.1 Pro Retail, aztán azért azokat küldözgetik...
Ha most jelenleg W8.1 Pro Retal termékkulcsod van, azzal technikailag működhet az aktiválás, nem kell a W8.1—►
W10 upgrade, mehet egyből a W10 clean install, ahol elfogadja a W10 az aktiválásnál a 1511-es verzió óta közvetlenül a W7, 8.1 termékkulcsokat. -
King Unique
titán
Mármint ez sem teljesen stimmel, ha ugye eredetileg W10 Pro Retail termékkulcsot vásároltál és most éppen helyette W8.1 Pro Retail kulcsot küldtek...
De technikailag működhet még mindig az ingyenes aktiválás a W7, 8.1 kulcsokkal hiába járt le hivatalosan a hátáridő, viszont a linkelt cikk végén azért van egy megjegyzés.
Egyébként a kapott válaszok annyira nem meglepők, ezek ilyenek, összevissza küldözgetik a kulcsokat, mikor éppen milyet sikerül...
Meg ahogyan írták is, ennyi pénzért most éppen ilyet tudtak küldeni, ami technikailag jó lehet az aktiváláshoz. De legalább nem MAK kulcs, annyi szépítés azért történt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Weblap készítés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Autós topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest