- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen joysticket vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vigyori78
őstag
válasz
diablo1984 #52898 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy ne kérjen jelszót :
Win gomb+R betű, a megjelenő ablakba beírod, hogy netplwiz Enter, az utána megjelenő ablakban pedig kiveszed a jelszókérés mellől a pipát, kétszer beírod a mostani jelszavadat, a gépet újraindítod és kész.
Ha csak a helyi fiókot szeretnéd ismét használni:
(#52890)
-
diablo1984
veterán
Win live regemet a win 10 magához kötötte, így jelszavas lett a windows 10 is, amit èn nem akartam. Hogy tudnám ezt a jelszavazást törölni a rendszergazda fiókból?
-
raidx
őstag
válasz
gyuribácsi88 #52894 üzenetére
Zavarni nem zavar semmit, a veszteség sem sok. Össze lehet vonni de rámegy egy csomó idő. Nembiztos, hogy megéri.
-
válasz
quailstorm #52895 üzenetére
Oké, hát ha nem zavar be ott semmit, akkor nem foglalkozok vele.
-
quailstorm
félisten
válasz
gyuribácsi88 #52894 üzenetére
valaha ott volt a rendszerindítási, gondolom én, viszont a C kezdő pozícióját nem érdemes módosítani, utána lehet helyreállítózni, 100MB-ot nem ér meg
Mikor Partition Wizarddal klónoztam HDD-ről SSD-re, akkor volt szenvedés mire elindult, ez is ugyanaz lenne. -
De egyébként azt a 100 megás partíciót nem tudnám valahogy hozzáadni a "C"-hez? Vagy hagyjam a francba, nem zavar az ott semmit?
-
Sziasztok!
Nagy help kéne, bemásolom a windows tablet topicos hszeim:
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Hozzám került egy ASUS T100T (Intel Z3740, 2GB ram, 64GB emmc) Windows 10 pro van rajta és egyéb SW-ek. Szeretném visszatenni rá a Windows 8.1-et abból is a Core-t hiszen az jár hozzá.
Első kérdésem, hogy rá tudom-e telepíteni pendrive-ról a Win 8.1 Coret?
Második pedig az lenne, hogy nem találtam az asus honlapján ehhez a típushoz se drivert se semmit. Van t100ta-hoz, t100tal-hez stb sima t-hez nincs.
Tudnátok segíteni? Asus szervíz nem játszik 24-ére kész kellene lennem, szóval sajátkezűleg kellene megcsinálnom...Megtaláltam hol lehet megnézni: BIOS F12=T100TA
Megtaláltam, h windows 8.1 recovery partíció is van
Nem lehet visszaállítani, hiányzik neki egy partició.
Sebaj ez van. Most folyamatos a boot loop Win8.1 felkészülés a javításra. Egyenlőre jó lenne ha a rátelepített Win10-el indulna el. Mit lehet tenni? -
válasz
gyuribácsi88 #52891 üzenetére
Szerk; semmi, megoldottam, letiltottam a kezelésnél.
-
válasz
vigyori78 #52890 üzenetére
Még egy kérdés, csinált a win 10 telepítésnél egy 100 megás meghajtót (partíció), (fogalmam sincs hogy ezt most miért látom itt a rendszerben, máskor is csinált már ilyet valami rendszer számára fenntartott akármi) le tudom ezt valahogy tiltani hogy ne lássam itt a saját gépen belül?
-
vigyori78
őstag
válasz
gyuribácsi88 #52889 üzenetére
Bejelentkeztél microsoft accal is ezért van két felhasználó, a gépház fiókokban ki tudsz lépni a microsoftból ha zavar.
-
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy újraraktam a win-t, egyedüli felhasználó vagyok a gépen, kivettem a jelszókérést ahogy kell, de minden indításnál 2x szerepelek az indítóképernyőnél, és mindig be kell írnom a jelszót mert azt írja ki hogy a felhasználónév vagy a jelszó helytelen. Aztán ha beírom a jelszót akkor utána belép rendesen.
A felhasználói fiókoknál csak 1 fiók van, ezért nem értem hogy a bejelentkezési képernyőnél miért vagyok ott 2x, és miért írja ki hogy a jelszó vagy a felhasználónév helytelen, mikor meg ha beírom a jelszót akkor simán belép, ezt hogyan tudom/tudnám orvosolni
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Mennyire ajánlott egy takarító program a Windows-ra?Ccleaner?Vagy inkább jobb,ha nem törölget?
Ti használtok hasonlót?
Thx! -
King Unique
titán
válasz
slecht #52884 üzenetére
Csak azért ajánlottam a téma topikját, mert ott azért mégiscsak több a tapasztalat ezzel kapcsolatban, illetve az összefoglalóban ott van pár hasznos cikk. Hasonló dolog ez, mint amikor valaki pl. vírusirtó ügyben érdeklődik, mert annak is megvan a külön topikja. Illetve a többség úgyis Windowst használ általában és az előbbi 2 topikban aktívan hozzászólók között is. Tapasztalat pedig nyilván a Win10-zel is van, tehát ez a része is ok.
-
slecht
aktív tag
válasz
King Unique #52882 üzenetére
Gondoltam, ha már 10-et telepítek rá, itt sokkal többet tudnak róla, mint az "átlagos SSD" topikban, de elnézést, ha megbántottam bárkit is, nem állt szándékomban. Ígérem, nem írok többet ide ezzel kapcsolatban.
Azért köszönöm a linkeket!
-
vlevi
nagyúr
válasz
slecht #52867 üzenetére
Lappozót nem érdemes kikapcsolni. Kisebbre, és esetleg fix méretűre veheted.
Én azért egy hibernálás kikapcsolást javaslok, ez az, ami az ssd kíméléshez hozzájárulhat. Alapbeállitasban ui minden altatás, és leállitas hibernaciós file írását jelenti, egyrészt sokáig tart, másreszt sokat ír az ssd-re. -
slecht
aktív tag
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Valaki tudna abban segíteni, hogy win 10-nél hol lehet az FN + gombra megjelenő pl.: hangerő megjelenési helyét módosítani.
-
-
Popes
őstag
válasz
Mobiltündér #52872 üzenetére
A biosban le van tiltva az integrált VGA?
-
-
-
slecht
aktív tag
válasz
#71746560 #52708 üzenetére
Szia!
A telepítéskor beírva a Win7 Home Premium Full kódomat, simán engedte telepíteni a Win10-et. Probléma mentesen fut a rendszer. Bár utólag jobb lett volna egy Pro "liszenszt" venni anno.
Win10-hez milyen SSD beállítások kellenek? A lapozófájlt kikapcsoljam? (16GB RAM)
-
TRob1
veterán
Akár azt is, de az nem akkora veszélyforrás... még MS is "szemet huny felette". Ha akarná, tiltaná élből, de neki fontosabb hogy inkább fizetés nélkül használják az ő rendszerét, mint bárki másét. És ha nekik megfelel, akkor másnak meg sztem kb semmi köze hozzá, hisz nagyjából csak az anyagiakról van szó jelen esetben.
(A vérpistike edisönök megint más tészta)
-
-
n42
tag
válasz
cool13 #52861 üzenetére
Ne csatlakozz az internetre!
Amennyiben mégis van ilyen igényed, fogadd el, hogy erre szükség van: hidd el, nem téged védenek/vegzálnak, hanem a közösséget. Amennyiben kikapcsolod a frissítést, potenciális veszélyforrás vagy, magadra nézve (kisebbik baj...), viszont másokra is (nagyobbik baj...).
-
cool13
őstag
Sziasztok! Hogyan lehet tényleg véglegesen kikapcsolni a frissítéseket? Elvben megtettem. És nem, nem szeretném frissíteni. Nekem jó így, ne nyomuljon. Ne töltse le a háttérben ne csináljon semmit. Soha nem volt gondom eddig ez miatt. De most megint ott van két lehetőség a főkapcsoló alatt.
-
choco01
addikt
Sziasztok,
az lehetséges hogy asztali gépnél bekapcsolódik a repülőgépes üzemmód, és mivel utána ezt nem találjuk ki se bírjuk kapcsolni és e-miatt nincs internet elérés?
-
TRob1
veterán
válasz
qpakcovboy #52857 üzenetére
Erre találták ki a dobozos verziót.
Amúgy notiban mit bővítenél, alaplapot? Mert ha memória, hdd, ssd, billentyűzet (egér
) csere van, annak semmi akadálya...
(#52858) pinnacle:
Az xbox app alapból telepítve van (ha azóta vki nem törölte). Azon belül a Beállítások (bal oldalt fogaskerék)/Játékvideó-rögzítő fülön lehet kikapcsolni. -
TRob1
veterán
válasz
tordaitibi #52855 üzenetére
-
-
-
Nauda
tag
Sziasztok!
Segítsetek mert megőrülök.
Van a gépen Adobe Acrobat, aminek van virtuális nyomtatója. A géphez csatlakozik még egy wifi-s nyomtató is. Hiába állítom be az Adobe vitruális nyomtatóját alapértelmezettnek, időnként ezt felülbírálja és visszaállítja alapértelmezettnek a valóságos nyomtatót... Miért önállósítja magát és változtatja meg magától ezt a beállítást? Létezik erre valami megoldás?Előre is köszi
-
Essejó
veterán
válasz
quailstorm #52842 üzenetére
Nem a hűtőtömb csavar oldásával van gondom hanem a rajta levő műanyag burkolattal. A videón olyan könnyedén két ujjal leveszik, nos az az én gépemen olyan stabilan ül a hűtőn, hogy két kézzel moccantani nem tudom, törni meg mint mondtam nem akarom.
-
Essejó
veterán
válasz
qpakcovboy #52843 üzenetére
Persze, úgy 30 napig aktiválatlanul. A W10 az alaplapod és a processzorod MAC száma alapján generál egy azonosítót és azt a gépedhez rendeli és tárolja a saját szerverén.
Két megoldásod van, veszel még egy W10 licenszet, vagy veszel még egy W10 licenszet.
A harmadik megoldásról ezen a fórumon tilos beszélni. -
fradi81
veterán
hello
ki lehet valahogy kapcsolni a win10-be épített 'recorder'-t ami játék indításkor jön fel mindig?
-
szilva01
őstag
válasz
quailstorm #52842 üzenetére
Na valahogy a 99.-ik ujrainditasnal feldobta az advanced settings menut, de safe modban sem indult el. Vegul vissza tudtam allitani egy hettel ezelotti allapotra es kinkeservesen ugyan, de elindult. Szerintem az unnepek utan ujrahuzom, talan az segit. Koszonom a segitseget, jopar hajszalamat megmentetted.
-
S-IW
tag
válasz
tordaitibi #52844 üzenetére
Nézet-navigációs ablak-pipa ki
-
-
qpakcovboy
őstag
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van otthon két gépem, de csak egy w10-et tudtam megvenni. Felraktam az egyik gépre, de általában ez nem online. A kérdésem az lenne, hogy a másik gépre felteszem, akkor fogom tudni használni?
-
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #52839 üzenetére
Azért egy boot mode átkapcsolást csak rá lehet bízni, csak arra kell hogy csökkentettben induljon legközelebb a Win10-e.
Win7-hez kellett nekem anno, elrontottam a BCD-t, de az pl egy laptop gyári helyreállítójának az ISO-ja volt amit letöltöttem. A lényeg ugyanaz, valami WinPE ami látja.A másik gond hogy ő már nem tud recovery meghajtót csinálni, muszáj letölteni valamit.
(#52840) Essejó: mondták már, etil-alkohol biztos nem olyan jó mint a WD40, a körömlakklemosót most nem tudom unokatesóm próbálta-e. Nekem egyik se áll rendelkezésre amit mondasz, vagy talán hígító maradt, de a WD40 is elég büdös meg káros. Amúgy meg tökéletesen old viccen kívül.
Csavaros, videó alapján marha könnyű. Apám DC5850-ében is ilyen van, semmi vész.
Gyári Intel csűrő csavaró húzom tolom baromságával viszont megszenvedtem.
-
Rainman05
tag
Sziasztok nem áll le a gép kikapcsoláskor csak kikapcsol a monitor és ennyi és egy kis idő múlva újra indul (Win10) Mi lehet a gond? Friss telepítés minden frissítés lefutott már amit akart.
-
Essejó
veterán
válasz
quailstorm #52800 üzenetére
Szerintem rúgós izé. WD40?? ne flancoskodjunk már, Nitro hígító vagy Acetonos körömlakk lemosó.
Engem megmondom őszintén jobban zavar a proci hűtőt takaró műanyag burkolat, még nem tudtam rájönni, hogy hogy tudom megbontani, lehetőleg a tönkre tétele nélkül -
King Unique
titán
válasz
szilva01 #52836 üzenetére
A Win8.1 tud helyreállítási meghajtót készíteni pendrive-ra, ami nálam csak 258 MB. Ha jól emlékszem van ilyen funkció a Win10-ben is.
(#52837) quailstorm:
Korábban ezt én is próbálgattam diagnosztikai célra, ez lényegében egy "live" Windows. Ennél egyébként ~ 1 GB az ISO, legalábbis a 64 bites verzió. Továbbá ezek nem hivatalos megoldások, hanem afféle házi tákolmányok...Tehát csak saját felelősségre érdemes ezekkel kísérletezni! -
quailstorm
félisten
válasz
szilva01 #52836 üzenetére
Biztosan nem elég, kisebb telepítőkhőz is kell a 4, integráltakhoz a 8GB.
Egy helyreállító lemezt tudsz leszedni, az 330MB körül van, abban csak az van ami neked kell, WinPE, parancssor meg helyreállító. -
szilva01
őstag
válasz
quailstorm #52835 üzenetére
Jol hangzik... 2gb pendrive eleg ehhez? Ennyim van most. Viszont fejsze akad tobb meretben is, igy megvalaszthatom melyiket allitom bele. A leg(szebb)rosszabb az egeszben, hogy meg torvenyes is ez a szar.: DDD Na mindegy. Koszonom!
-
quailstorm
félisten
válasz
szilva01 #52833 üzenetére
Elantech Touch Driver szállt el. Talán le kell titlani legközelebb a windows updateből jövő drivereket.
Jelen esetben kicsit megszívtad, mert a Win10 meg már a 8 is elég idióta szokásokat vett fel. Én vissza szoktam hetesíteni a multiboothoz.
Ez nagyon fontosAzon kívül quick start-ot is le kell tiltani a főkapcsolónál az energiabeállítások panelen belül, különben a fájlrendszert nem lehet kívülről elérni. Gondolom ez most a bajod mert ubuntu out of the box olvas NTFS-t. Valahogy lehet asszem forceolni a mountot...
És akkor hogy most mit: kell neked egy Windows 10 telepítő, esetleg helyreállító lemez, de lehet még egy 8-as is megteszi bár ez nem biztos. Aztán elindítod, oprendszer javítása, Win10-et kiválasztod, speciális újraindítás, és ott lesz csökkentett mód. Aztán nagyongyorsan legacyt beállítod.
(#52834) sanyek2: én nem tuningolhatok mert a G41-es FSB wallos
Így csak 2,5GHz az L5420.
-
sanyek2
senior tag
válasz
quailstorm #52757 üzenetére
-
szilva01
őstag
Sziasztok!
2 oraja probalom elinditani szeretett operacios rendszerem, ETD.sys hibaval mindig behal. Ubuntu hiba nelkul elindul. Gugliztam, de nem talaltam, hogyan lehet safe modban elinditani a windowst anelkul, hogy bootolna? Most kicsit baltasgyilkos hangulatban vagyok, mert kene ami a windows particion van de Ubuntu alol sem tudom elerni. -
Khaosz55
addikt
válasz
quailstorm #52823 üzenetére
Megnéztem.
Ez alapján javaw.exe okozza.Már csak az a kérdésem, hogy mi a teendő ilyenkor.
-
Laaari
újonc
Sziasztok!
Problémám volt a hangbevitellel, egészen pontosan az hogy nem ismert fel semmilyen beviteli eszközt a gépen. Kerestem megoldásokat a neten de semmi sem akart működni, úgy döntöttem hogy megpróbálom a drivert újratelepíteni.
Elindult a telepítő, lepucolta a driver minden nyomát majd nekiállt visszatelepíteni de mikor a végére ért egy hibaüzenetet kaptam : "A Realtek HD audio eszközmeghajtó telepítése sikertelen!! [Error code: 0x000003F1]"
Így most nemhogy be de ki sem jön semmi hang a gépemből.Próbáltam volna valami hibakód magyarázatot találni de sem a Realtek oldalán se sehol máshol nem találtam semmit.
Végső megoldásként megpróbáltam a Windowst alaphelyzetbe állítani de mikor nekikezdtem egy idő után az is feladta és nem történt semmi...Bárkinek bármi javaslata van azon kívül, hogy vágjam ki a gépet az ablakon azt örömmel olvasom
-
Boha
tag
Utolsó frissítés óta nem működik az "átvitel eszközre" funkció, rákattintok a filmre-videóra és átvitel eszközre a tv-n meg is jelenik hogy tölt befele, el is indul. Eltelik vagy 5-10 másodperc és a tv-n egy hálózati hiba felirat jelenik meg.
Mi lehet a gond vagy valakinek hasonló hiba ? Megoldás ? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Egyik pillanatról a másikra megjelent az asztalom jobb alsó sarkában ez:
"Tesztmód
Windows 10 Pro
Build 14393.rs1_release_inmarket.161208-2252"Eredeti Windowsom van.
Tudja vki, hogy ez mit jelent és miért jelent meg? -
Popes
őstag
válasz
pinnacle #52824 üzenetére
Ezeket megpróbálhatod futtatni rendszergazdai parancssorból:
Dism /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore
Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase
8.1 alatt nekem szépen takarított, a 10-en még nem nagyon kellett használnom, most lefuttattam de a 6.5GB-ból most ez sem tudott faragni, de nálad esélyes egy pár giga.
-
pinnacle
nagyúr
WinSxS-re van már valami megoldás, vagy továbbra is akkorára hízik amekkorára akar?
-
quailstorm
félisten
-
Khaosz55
addikt
Hali,
mért van az, hogy a gép soha nem megy el alvó állapotba?Torrent kikapcsolva. Tv-ről nem használom a megosztott file-okat, mégis még sosem ment el alvó állapotra, pedig 20 perc után el kéne. A monitort kikapcsolja.
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #52819 üzenetére
Még annyit a témához, hogy elmondta, hogy mi történt. Nem a Hupikék Törpikék költöztek be a gépházba és nem is magától kezdte el a műsort mint az én gépem.
Egy feltehetően Core2 vagy Pentium Dual Core CPU-t cserélt ki a legkisebb Quadra.
Szóval 65W TDP-ről 105W-ra ugrott. Ez ~61% plusz áramfelvétel, ami baromira nem elhanyagolható.Ekkor rákérdeztem két dologra. Sejtettem hogy gagyitáp lesz, meg bedobtam egy NBridge témát, mert csúnya volt látni a saját Giga lapomon, hogy egy ideje csökkentett hűtéssel megy az amúgy pokolian forrófejű chip. De ez kb csak bedobtam valamit kategória, kiszáradt pasztával is megy tovább (egy darabig).
Namost ha tudjuk hogy régi és újkorában is kaki a táp, és még a fogyasztást is drasztikusan megnöveltük, akkor 99%, hogy tudjuk mit kell cserélni. Igen, biztos vagyok benne hogy sokkoltam, de sajna ez van, tápok ára is csal felfelé ment 2-3 ezer Ft-tal az elmúlt években, 11 körül kapni valami 400-as CWT-t újonnan, azzal még ki lehet egyezni, Akygával nem. Használt tápot kellett volna mondanom, ezvan. Már elzavartam. Bár az is bosszantott hogy mondtam mit ne, erre pont hogy azzal jött, hogy azt vehet-e. És nem is egy "komolyabb" LC-Powerrel, hanem pont két 15 éves technikára épülő P4 tápot linkelt. Mikor a mai gép már 95%-ban 12V-ról megy, ott meg azok jó, ha tudnak 250W-ot (elég optimista mert annyi van ráírva ami tudjuk hogy csalás), és azzal nem biztos hogy előrébb van. Már határon menne, ahogy elkezdene öregedni mehet a kukába. Na az a pénzkidobás.
BIOS Voltage-ről: nem pontos, tizedeket tévedhet, tájékoztató jellegű, igazából azt se tudom minek van ott. Ha már bekapcsol a gép nagyon ritka hogy ott valami extrémfurcsát látsz, kivéve mondjuk -5V vagy készenléti feszültségen. Simán ír neked 11,5V-ot a stabil 12-re egy BIOS, azzal nem kell foglalkozni.
Van még valami nagyon szakmai kérdésed, vagy le bírsz állni a pusztítással? Még belemehetünk az ATX tápok védelmi áramköreibe, de már így is többszörösen szétspammeltük a topicot.
-
quailstorm
félisten
válasz
#51736960 #52813 üzenetére
Normális szakmai fórumon téged szednének szét a hülyetápjaiddal együtt. nehéz türtőztetni magam, mert köztudottan nem bírom a hülyeséget.
Igen, az lehet túlzás volt, de én azt tettem a nyáron és nem bántam meg. Mondva lett utólag a használt táp, az egy reális megoldás. Kölcsöntáp felesleges, szimpla matek, plusz én már ezen túl vagyok, túl voltam idén nyáron a random rebootokkal együtt. Nagy összegben mernék fogadni rá hogy egy FSP400-as modell behelyezése után betonstabil lenne.Akkor tételesen a baromságaid:
Memtest... ha az lenne a baj, annak lenne nyoma, kékhalál formájában. Ilyen, NINCS. Nem kód száll el.CPU stressz teszt, hát baszki, normál használat közben is kifagy és amúgy is Codegen van benne, mit stressz teszteljen rajta? Elég egyértelmű hogy nem működik.
Alaplapi szenzorok: újrapasztázta. Ha nem ferdén, féloldalasan rakta fel a hűtőt akkor hűt is, északi híd miatt nem történik ilyen jellemzően. Nem tudok róla. Persze alap, hogy meg kell nézni. Mellesleg ha nem hűtene, akkor először throttingolna, ergo lelassulna, nem puff elszállna. Az elszállás mindenféle napló és hibakód nélkül 99%, hogy tápellátási hiba, vagy a tápegységben, vagy az alaplapon. 1 hónapomba került a nyáron, és igen, kölcsöntáp lett a vége, mert nem akartam elhinni hogy a drága tápom a rossz, csak én tettem tönkre takarításnál. Képzeld el, nem az volt a megoldás hogy vettem egy Akygát, mert nem ér annyit. FSP550 (Hyper) és Deepcool Kendomen a Mercury akármi helyett. Igen, elvertem egy csomó pénzt és maradt egy Core2Quadom. De! Azóta csend van, nincs HDD morajlás (saját videó), nincs zúgás morgás. Viszont fenn van a gépház oldala, 15-20°C-al esett mindennek a hőmérséklete, és van PORSZŰRŐ. Magyarul nem kell havonta szétszednem a tápot mert iszonyat poros helyen élek, mert bele se megy. Csak le kell szívni a szűrőt és cső.
Még amire random rebootnál fülelni kell az a vinyó. Ha leesik a fordulata, és újra fel kell pörögnie, az táp lesz. Meg az is legyen gyanús ha csúcsidőben több a probléma mint éjjel.
Valamint, a Kendomen és FSP 550 kombó egy Skylake konfigot is befogad és esztétikus, ha arra kerülne a sor. Tényleg nem tudom, biztos kellett volna egy Akygát vennem, az elfüstölte volna az egészet amilyen szerencsés vagyok most meg lenne egy új gépem. Ja nem, annyi pénzem nincs.
Btw. ez egy mottóm, túl szegény vagyok ahhoz hogy olcsó szarokat vegyek.Feszültség, hát nem hiszem hogy van neki mivel meg azt üzem közben be akarja dugdosni a tápba. Ha a BIOS-ban lévő random számokra gondolsz, akkor nagy LOL a szakmaiságodra.
Az összes tényed annyi, hogy 99999-szer átmentél a piroson és nem ütött el semmi, ezért mindenkinek javaslod, hogy menjen át bátran mert az milyen jó. Én nem vállalom a felelősséget más cuccában a károkozásért. Inkább vegyen drágán egy tápot, ami mellesleg 6-8 évig táp (akár 5 év garival lásd XFX), mint egy semmigaranciás szart ami a lejárta után jellemzően el is hullik. Apám is szerette anno ezeket a vackokat, vette kilóra, szerintem több pénzt elvert 3 év alatt mintha vett volna egy normálisat. Azt se díjazom, hogy magyar kiskerbe többnyire nem hozatnak tápot csak szemetet, mert attól nem lesz gyorsabb a gép.
A nagy szakmaiságodban meg javaslom, hogy nézz utána mit tud az Akyga (sajna gagyi tápokat nem szeretnek annyira tesztelni az újságírók, szóval ezt neked kell), és vesd össze akár egy indiai piacra szánt Corsair VS450-nel. Csúfosan elbukna teljesítmény, stabilitás terén, biztonságban meg pláne.
(#52818) tordaitibi: húha, az 640x480 lesz. Chicken Invadersnél nekem levette, de 4:3-as a monitorom. Azt próbáld meg, hogy leveszed játékindítás előtt kézzel a felbontást, szerintem attól nagyobb lesz és csökken a keret. Ablakos mód nincs benne amúgy?
-
-
movax
őstag
válasz
Memphis79 #52815 üzenetére
Meg lehet próbálni másik pendrive-ról.
Vagy:
Van itt egy részletes útmutató, nem kell hozzá Rufus sem. Dolgozni kell vele kicsit, de talán megéri.
-
adika4444
addikt
-
törölt tag
válasz
quailstorm #52800 üzenetére
Nem muszáj válaszolnod a hozzászólásaimra, én sem neked írok most elsősorban, hanem inkább azoknak, akik véletlenül megfogadnák a rossz tanácsaidat. Most komolyan, szegény srác beír a topikba, hogy a 10+ éves c2q konfigja fagy, erre te csípőből azt javaslod neki, hogy rohanjon 16-18k-s tápot venni a gépébe? És mi van, ha nem az volt a rossz, akkor rád hallgatva kiszórta az ablakon a komplett gépe árának a felét. Talán először diagnosztizálni kellene: memtest, cpu stressz teszt, alaplapi szenzorok figyelése (hőmérséklet, feszültség, fan speed, stb) és ha minden rendben, akkor esetleg egy kölcsön táppal folytatni a hibakeresést.
A tényekkel alátámasztott érvelésemre meg nem is reagálsz, csak személyeskedsz. Egy normális szakmai fórumon úgy szétszednének 2 perc alatt, hogy vissza se jönnél soha többet... -
BlessedElroy
senior tag
Sziasztok!
Lehet nem a megfelelő topicba írok, de nem találtam mást. A problémám az lenne, hogy amikor elindítrok egy játékot, rövid időn belül a monitorom fekete képernyőre vált és megjelenik a no signal. A játék hangját hallom, megy a gép. Megnéztem a kábeleket, clean driver update, stb. Sokan azt mondták, hogy a win 10-nek köszönhető. Tudtok erről valamit?
Hardvert nem cseréltem, ezt a rendszert használom már régóta, eddig semmi baja nem volt. -
Memphis79
aktív tag
a boot sorrendet nem tudom megváltoztatni ott csak a win boot manager van ott fixen.
Lehet,hogy UEFI modban nem engedi az usb-ről telepitést mert a secure boot enabled fixen?
Válasszam a LEGACY módot?(#52805)Hát elég sok win-es progi kell sajna...
szerk: lagacy-ba elindul a telepitő-de attól minden fullon használható lesz? -
Memphis79
aktív tag
Hali mindenki!
Új acer laptopomon star-up linux (mi a pöcsnek rakták rá ezt a f*st)van és az istennek se tudom kiválasztani,hogy usb kulcsról vagy dvd-ről induljon a telepítője.
Mi lenne a megoldás rá?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Reklámblokkolók topikja
- Nintendo Switch 2
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest