-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz
kkdesign #136692 üzenetére
Én elsőre az SSD-re gyanakodnék, pláne ha már több éves darab, és esetleg egy kevésbé sikerült szériából van...
HDSentinel-lel meg kéne nézni, nem csak az aktuálisan kiírt százalékokat, hanem egy teljes olvasás tesztet lefuttatni, és nézni, hogy végig egyenletesen olvas, vagy vannak-e olyan területek ahol durván beesik az olvasási sebesség. -
hape60
aktív tag
Bocs, a jobb egérgombra gondoltam...
-
hape60
aktív tag
Szevasztok, mi lehet a gond?
Automata frissítésként felment a 21H1 (19043.1055) a gépemre. Látszólag minden rendesen működik, de a bal egérgombra feljövő menüpontokból több nem indul el.(Eseménynapló, eszközkezelő, lemezkezelés, számítógép kezelés Windows Powershell, feladatkezelő, fájlkezelő). A gépen nincs külön rendszergazda, 64 bites Intel gép. A frissítés előtt a fenti alkalmazások működtek... -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a lenti leírásom alapján, mi miatt lehet az a probléma, hogy időközönként fogja magát és befagy a gépem olyan 10 secre, majd megy tovább mintha mi sem történt volna.. Mivel lehetne megfogni magát a gondot, szűkíteni a témákat ami gondot okozhat.
A jelenség:
Bekapcsolom a gépet, sata ssdvel felszerelt gép, WIndows 10 van rajt.
ELindul mint a villám, bejelentkezek.. Hagyok szusszanás időt az azonnali processekre, majd nyitok egy böngészőt. Chrome/Edge.. betölt a kezdőoldalam, a google news. Ezután kb 10 secre rá, nyitom a lapot amivel kezdenék böngészni, de ott már fixen előjön a hiba. Megáll minden, egerem mozog egyedül, de nem kattintható seholsem a felület.3. gen i5 proci,
16gb ddr 3 ram,
ssd a rendszer alatt ami nincs tömve,
rx550 vga+az alaplapi vga hd3000 ha jól tudom.
feladatkezelő nem jelzi, hogy bármi is 100%on futna azazm hogy szűk keresztmetszet lenne abban az időpontban.Majd ez olyan kb 2-3 óra gépezés után újra előjön, de már nem olyan hosszan "fagy le" mint elsőre, tán kicsit rövidebb időre. de nagyon idegesítő..
Köszönöm szépen ha elolvassátok, bízom benne, hogy vkinek van ötlete mi lehet a gond, és mi lehet rá megoldás
Üdv, -
hokuszpk
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
dabadab #136684 üzenetére
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10
+ opciók:
• How to use CMD script and VBScript to control Windows Update in Windows 10
• How to Pause Updates or Resume Updates for Windows Update in Windows 10
• How to Defer Feature and Quality Updates in Windows 10
• How to Specify Target Feature Update Version in Windows 10
• How to Turn On or Off Automatic Device Driver Installation in Windows 10
• How to Enable or Disable Including Driver Updates in Windows Update in Windows 10
• How to Hide or Show Windows Updates in Windows 10Mint láthatod létezik, számos beállítási lehetőség van az automatikus frissítés konfigurálásához, letiltásához, a különféle frissítések halasztásához, szüneteltetéséhez a Windows 10 beépített eszközeivel és akár 3rd party programokkal is. Meg ugye már amelyiknél erre szükség van, mert az nemrég lett elmagyazázva hogy egy részük eleve csak válaszható frissítés, + remélhetőleg csak az automatikus frissítés kikapcsolása a cél és nem balga módon a frissítések végleges letiltása, amely utóbbi nyilván nem javasolt.
-
isti732712
aktív tag
Létezik!
Kihúzod a Lan kábelt vagy lecsatlakozol wifiről
-
dabadab
titán
Sziasztok!
Létezik valami biztos és ténylegesen működő módszer arra, hogy az ember blokkolja az automata Windows 10 frissítéseket? (W10 Pro, 64 bit, ha ez érdekes)
-
AssAssynn
őstag
válasz
King Unique #136682 üzenetére
Nem. Nincs beállítva PIN kód, de minden bejelentkezés után rá akar venni, amit én csak a bejelentkezési fehér ablak "beikszelésével" tudok eltüntetni.
A célom, hogy úgy működjön a bejelentkezés, mint az "eddig így volt" résznél van leírva. -
King Unique
titán
válasz
AssAssynn #136681 üzenetére
• How to Remove PIN from your Account in Windows 10
Már ha a PIN-kód kikapcsolása célzol, vagy hogyan kell ezt érteni...
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
Újratelepítés után valahogy nem az igazi a Win 10 bejelentkezés.
Eddig így működött: indítást követően megjelent a bejelentkezési háttér, nyomtam egy entert, beütöttem a jelszavam, még egy entert és már bent is voltam.
Most így működik: indítást követően nyomok egy entert, utána egérrel (amit korábban meg se kellett mozdítsak) rá kell kattintsak egy apró "Bejelentkezés" feliratra, utána kék háttérrel "Kis türelem..." feliratot kell kivárjak, majd egy fehér ablakban szintén egérrel a jelszó mezőjébe kell kattintsak és akkor ott végre megadhatom a jelszavam, de entert követően még előjön egy ilyen, hogy állítsak be PIN kódot, amit persze nem akarok, így legfeljebb bezárni tudom ezt az ablakot (egérrel), ami után nagy sokára végül bejelentkezik. Ja és kihagytam, hogy most már mindehhez internet is kell.Mondanom sem kell, sokkal macerásabb így. Hogy tudnám visszaállítani a régit?
Nem akarok PIN kódot, és teljesen jól megvagyok a jelszó beírással is, csak legyen minden a régi, gyors, egyszerű.
-
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy be lehet-e állítani (és főleg: hol?) azt, hogy az egér mozdítására NE ébredjen fel a gép alvó állapotból? -
Vastika
tag
válasz
Doky586 #136676 üzenetére
... a Windows sebezhetőség, vagy khm... egyéb okok miatt?!
(Mert a hosszú házasság titka: hazatelefonálni, mielőtt váratlanul hazamegyünk, és ez mindkét félre vonatkozik ;-)
Amúgy érdekes a hír, mert:
- a legtöbben szerintem nyomtatnak a gépükkel, főleg irodában ;-) szóval nem egy felesleges szolgáltatásról van szó...
- viszont nagyon kevés "otthoni" gép lóg közvetlenül az interneten.
- a szervereket meg reméljük, védi tűzfal!!!Szóval talán ez a sebezhetőség még nem hozza el a világvégét ;-)
-
-
-
zolee001
őstag
A mult hét hrei "szenzációs és klikkvadász" köritésben a szennylaptól
-
junior11
veterán
-
gergo5991
őstag
sziasztok, win10 update óta nem tudom a gépről a filmet tv-re küldeni.
beállitásokban azt irja a miracast nem támogatott
dxdiag azt irja miracast avaliable with DHCP. mi a teendő? win10 előtt fél éve még müködött a dolog. -
mrbego
aktív tag
válasz
Orionk #136666 üzenetére
Ha az utóbbi 10 évben vette a processzort/gépet, akkor valószínűleg 64 bit kompatibilis a processzor.
Egyébként meg a Gépház => Névjegy menüpont alatt kiírja, hogy milyen processzor van a gepben. Innen már csak egy ugrás aSugárGoogle és megtudhatod, hogy konkrétan mit tud a processzor. Ebből már kikövetkeztethető nagyjából, hogy feltelepíthető e a 64bites Win. -
Parallaxis
addikt
Jó esélyel nem erre gondolt a kérdező
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Azt mutatja a System alatt, hogy 32bites Windows van telepítve.
Hogyan tudom megnézni, hogy haveromnak ettől függetlenül 64 bites-e a CPU-ja?
Hogy döntsem el, hogy 64 bites Win10-et feltelepíthető-e neki?
köszönöm. -
tvamos
nagyúr
válasz
King Unique #136661 üzenetére
Nagyon szepen koszonom!
-
válasz
GreenGoblin #136663 üzenetére
Használok:
-
GreenGoblin
őstag
Használ itt valaki Power Toys-ot?
Mikor beírok valamit a Power Toys keresőbe akkor így tölti be a böngészőben
https://valami
ahelyett hogy rákeresne.
Mit csinálok rosszul? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #136661 üzenetére
+ 1 opció megpróbálni offline kiolvasni a régi SSD-n lévő W10-ből a termékkulcsot, de ha csak az általános termékkulcsot sikerül, akkor az sem sokat ér, utóbbival max. telepíteni lehet, ellenben az aktiváláshoz önmagában nem elég.
-
King Unique
titán
válasz
tvamos #136660 üzenetére
Linkelve lett már az előző válaszban mit is jelent a digitális licenc Microsoft-fiókhoz kapcsolása, ahol igen, ha eleve azzal volt használva a W10, akkor Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc szerepelt az aktiválásnál. Amúgy meg értelemszerűen be lehet lépni a Microsoft-fiókba és ott megnézni milyen eszközök vannak társítva, megoldani szükség esetén az újraaktiválást stb., ehhez is linkelve lett előzőleg útmutató...
"Windows 7 volt a laptopon, meg utana uborka."
Itt nem mindegy, hogy gárilag, vagy utólag rátelepítve, mi volt rajta eredetileg, stb. Ha régebbi laptop és gyárilag W7, akkor ott UEFI OEM Key nem valószínű, max digitális licenc lehet, ha korábban 1x már telepítve és aktiválva lett rajta a W10 adott kiadása, vagy W7-ről történt W10-re free upgrade, akkor akitválódik automatikusan egy újratelepítésnél a W10 annak megfelelő kiadása.
"Amugy azt meg nem probaltam, hogy az SSD-t a W10-zel berakom a laptopba, es megprobalok boot-olni. Ha az sikerul, es utana telepitem ujra, es utana belepek a Microsoft fiokommal, akkor az okes lehet?"
Jó esetben elindul, rossz esetben nem, meg ha a BIOS/UEFI beállításai nem azonosak és a szükséges egyéb előkészületek sem történtek meg, lásd egy másik válaszban leírtakat.
Ha van Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, akkor felesleges ez az egész, mehet a W10 install az új laptop saját SSD-jére, meg ha amúgy is az a cél, aztán vagy sikerül újraaktiválni, vagy nem, meg az sem mindegy OEM/Retail licenc volt-e, az utóbbi normál esetben pláne átvihető másik hardverre. Ha nem cél az újratelepítés és sikerül elindítani a régi SSD-n lévő W10-et + újraaktiválni is, akkor meg nyilván felesleges újratelepíteni a 0-ról, meg ha eleve Microsoft-fiókkal volt használva, akkor az is adott.Ha esetleg nem sikerülne az új hardverkonfiguráción termékkulcs híján aktiválni a W10-et, akkor meg értelemszerűen vagy megkeresed valahogyan a régi termékkulcsot, vagy veszel új W10 termékkulcsot, ennyi.
-
tvamos
nagyúr
Windows 7 volt a laptopon, meg utana uborka.
"Microsoft fiók segíthet, ha volt..."
Van Microsoft fiokom, de nem tudom, hogy ez a fiokhoz kotes hogy mukodik, es, hogy tudom-e ellenorizni ezt a hozzakotes dolgot. De szerintem a csaladban mind a 3 W10-et en aktivaltam. Akkor az hozza van kotve automatikusan a fiokomhoz?Amugy azt meg nem probaltam, hogy az SSD-t a W10-zel berakom a laptopba, es megprobalok boot-olni. Ha az sikerul, es utana telepitem ujra, es utana belepek a Microsoft fiokommal, akkor az okes lehet?
-
King Unique
titán
De, képzeld, elolvastam rendesen és nem véletlenül volt említve a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc, azzal az újraaktiválás. a többi plusz infó volt.
Az meg nem újdonság, hogy ha van digitális licenc az adott Windows 10-kiadáshoz az adott PC-n (alaplapnál), akkor azt a kiadást telepítve automatikusan beaktiválódik, ahogyan Windows 10-zel eltelepített laptopok UEFI OEM Key esetén, meg hogy alapesetben Windows 10 alól az általános termékkulcsot lehet kiolvasni, ezek is le vannak írva a linkelt válaszokban. -
Zoz
őstag
válasz
King Unique #136657 üzenetére
Nem olvastad el rendesen, az a problémája, hogy a régi gép megdöglött, így nem működik az újratelepítés-kulcs-nélkül-alaplap-alapján-aktiválja-magát megoldás.
Microsoft fiók segíthet, ha volt...
Kis szerencsével az új használt gépen van a BIOS-ban termékkulcs, vagy esetleg már korábban volt azon aktiválva Win10, és akkor az alapján aktíválodik.
Amúgy Produkeybe lehet offline registry fájlokat betölteni, de ahogy az Win10 esetén lenni szokott, 99%, hogy csak az általános termékkulcsot fogja kiolvasni.
-
King Unique
titán
válasz
tvamos #136656 üzenetére
Ugyanazon Windows 10-kiadás újratelepítésénél nem kell semmilyen termékkulcsot kiolvasni amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál, valamint szükség esetén a hardvermódosítás utáni újraaktiválás is megoldható, ha Microsoft-fiókhoz lett kapcsolva a digitális licenc, akkor megint nem feltétlen kell termékkulcsot megadni stb., lásd bővebben ebben és ebben válaszban leírtakat.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Egy eleg banalis problemaval fordulok hozzatok!
Par eve vettem egy Windows 10-et, de koltozkodeskor elhagytam az aktivalo kodot. (Ugy emlekszem, hogy egy CD, vagy DVD tok szeruseg volt, de sehol sem talalom.) Most viszont ujra kene telepitenem, mert kihullott alola a gep. (Egy asztali volt a regi, csak elromlott, es az uj gep meg egy hasznalt laptop lesz.) Ki tudom en ezt az aktivalo kodot nezni a drive-rol, vagy vennem kell megegy Windowst?
Nem nagyon hianyzik most a beruhazas, plane nem OS-be...
-
King Unique
titán
válasz
csakany2001 #136654 üzenetére
Akkor az már egyéni probléma, ott vsz nálad nem stimmelnek a dolgok, mert kikapcsolt Secure Boot mellett nyilván működnie kell UEFI-NTFS alapon, meg ugye NTFS-t nem támogató UEFI esetén is, ha eleve ott vannak az indításhoz szükséges fájlok a külön FAT fájlrendszerű partíción. + Ugye említve volt egyéb opció is, lásd MCT és fájlkezelős fájlmásolás.
Az MBR2GPT használatát a linkelt leírás világosan szemlélteti, lehet a telepítőről bootolva illetve WinRE környezetből és a telepített W10 alól indítva is, utóbbinál kell allowFullOS alapon a validate és convert parancs, majd konvertálás után átállítani UEFI-re a boot módot, amik normál esetben nyilván működnek és hibaüzenet nélkül lefutnak. Ha esetedben nem és minden a lelírtak szerint lett csinálva, akkor az megint azt feltételezi, hogy gondok vannak nálad a jelenleg telepített W10-zel. + Van egyéb módszer is az átkonvertáláshoz lásd a linkelt választ, szükség esetén adott UEFI szerint a reinstall is, sőt egy modern hardverkonfiguráció + modern OS párosításnál eleve UEFI-s telepítés kellett volna. -
csakany2001
senior tag
válasz
King Unique #136649 üzenetére
Megprobáltam és úgy sem bootolt be. Secure mode disable-n van alapértelmezetten. Most 0xc0000225 hibaüzenet fogad. Valamiért az MBR2GPT sem akar sikerülni, a rendszerinformációnál a legacy maradt a
mbr2gpt /validate /allowFullOS
Illetve
mbr2gpt /convert /allowFullOS
Parancsok után. -
Khaosz55
addikt
válasz
King Unique #136652 üzenetére
Köszi
sikerült, csak azt nem értem, hogy amikor létrehoztam a partíciót vagy formáztam akkor direkt adtam neki meghajtó jelet. -
King Unique
titán
válasz
Khaosz55 #136651 üzenetére
Mivel a mellékelt screenshot alapján nincsen (*) az SD-kártyán lévő partíciónak meghajtóbetűjele (+ AOMEI), ezért nem meglepő, ha annak híján nem jelenik meg a fájlkezelőben, ilyen egyszerű.
Önmagában az exFAT fájlrendszer meg nyilván nem lehet gond, azt Vista óta natívan kezelik a Windowsok, de még az XP-nél is megoldható volt a támogatása. Ahogyan a több partíció sem, mivel azt 1703-as verzió óta szintén natívan kezeli a Windows 10. Ha esetleg régebbi verziót használsz, akkor viszont értelemszerűen lehet gond cserélhető lemezen a több partíció miatt.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok, nem tudom hova írja véleményem szerint Win probla lehet.
A gopro kamerám által formázott 256-os samsung evo plus kártyámat akarom beolvastatni PC-n kártya olvasóval. A gopron keresztül tudok pc-re másolni de a kártyaolvasók nem ismerik fel a kártyát, kártyaolvasóval gyorsabb a másolás.
Leformáztam a másik kisebb 8gb SD kártyát a goproval és tökéletesen működik beolvassa kártyaolvasóval a win. Szóval a 256-os samsung evo plus valamitért nem akarja nem látja a win meghajtónak.
A következő olavasókat használom :
Kingstone MobiLite G4
Transcend RDF9Arra gyanakszom, hogy a vagy azért látja mert 256-os a kártya vagy mert exFAT-ra van formázva. Igaz próbáltam másra is formázni úgy sem ismeri fel.
Az Aomei látja az olvasóba behelyezett kártyát, de a fájlkezelő nem.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyaralás topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest