- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Fuvaros
senior tag
Lenovo laptopon át tudom a "Windows" billentyűt konfigurálni pl F1-re?
köszi a segítséget -
felora:)
tag
Sziasztok!
Windows 10 pro, irodai használatban. Tálcával kapcslatban lenne kérdésem. Access, több excel tábla és sok-sok word dokumentum nyitva, total commander, böngésző, stb. 2 monitoron alig fér el átláthatóan, normálisan. Szeretném használni a "cetliket", viszont azok megjelennek a tálcán. Meg tudom oldani, hogy működjenek ezek a cetlik, de a tálcán ne foglaljanak helyet?
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #131236 üzenetére
És, mi azzal a gond? Létrehozod pendrive-ra a program WinPE/WinRE változatát, majd szükség esetén arról bootolva megoldható a visszaállítás, csatlakoztatni kell pl. a külső HDD-t és arról betallózni a lemezképfájlt, ennyi. Már ha nem bootol a Windows 10, mert amúgy akár még a működő rendszer alól indítva és a helyreállítási környezetbe bootolva is megoldható a visszaállítás, + hozzáadható a boot menühöz a Macrium helyreállítási lehetősége, stb.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #131234 üzenetére
-
allein
addikt
Sziasztok. Kettő routerrel is teszteltem az itthoni bejövő szolgáltatói hálózatot(DIGI), ONT-ra csatlakoztatva. Mindkét esetben az internet napi több alkalommal megszakad. A Digi ügyfélszolgálat elmondása szerint tegyek egy próbát úgy, hogy az ONT-ból a lan kábel közvetlenül PC-be csatlakozik.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ebben az esetben milyen módon tudom kiszűrni a kiakadásokat win 10 alatt? Amennyiben rossz helyen érdeklődöm, elnézést kérek(irányítsátok tovább légyszíves).
Nem akartam még a szerelőt kihívni, ha kiderül, hogy nálam van a gond akkor 5000 ft.-ot kiszámláznak.
-
sz.j
nagyúr
válasz
#86564352 #131238 üzenetére
"Ha van olyan programod, amihez kellene még, akkor én azt a programot is törölném"
Ezzel csak az a baj, hogy vannak olyan hardverek amik flash-alapú drivert használnak, mint például HP 2480 nyomtató .. Igaz, hogy régi már de addig míg nem tiltották le a flash-t kiválóan működött, most meg használhatatlan ...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Dumi86 #131239 üzenetére
szerencsekerek.eu, senki sem játszik vele?
Pedig elég hiánypótló... Amúgy most nem értem, akkor a böngészőkben (pl. Chrome) sem fog működni így?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
King Unique #131143 üzenetére
Hát ez az, a 60%-os tömörítéssel számolva kb. 20GB-ra jönne ki a mentés. Tehát lementeni persze le tudom winyóra, de ugye az újra felrakásához (neaggyisten ha mégis kellene) nyilván már egy Pendrive-ra lesz szükség.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #131233 üzenetére
Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #131233 üzenetére
Hopp, ezek szerint a WinToUSB is gyalulhatja létrehozásnál a célmeghajtót.
-
King Unique
titán
válasz
Krystal_s #131232 üzenetére
Windows To Go: How to Install and Run Windows 10 from a USB Drive
Mivel a Rufus a teljes célmeghajtót törli, majd újraparticionálja és újraformázza, ezért meglévő partíció megtartásához a WinToUSB, vagy egyéb program használható.
1. Ez nem egy szokványos telepítés, ha elolvasod a linkelt leírást a WTG létrehozásáról, akkor láthatod mi is történik, ahol normál esetben nyilván az USB-s meghajtón jönnek létre a szükséges partíciók. Windows Boot Manager meg UEFI-s telepítésnél van, ahol hardvertől függően lehet, létrejöhet WTG-nél +1 db bejegyzés is.
2. Az az UEFI OEM Key a helyi (belső) lemezre telepített W10-hez van, meg 1 db licenc egyidőben tudtommal 1 db Windowszal használható. De amúgy technikailag elvileg működhet a "kiolvasás", meg pl. meglévő digitális licenc is használható az aktiválásnál.
3. Attól is függhet milyen programmal és hogyan van létrehozva. De elvileg igen, elindulhat, meg ha a BIOS/UEFI bootolási beállításai is stimmelnek. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok, egy külső (usb) HDD-re telepítenék W10-et... (sebesség most nem számít)
A HDD 500 GB-os, amin kb 200 GB adat van. Arra gondoltam csinálok 2 partíciót, Win kapna 100 GB-ot. WinToUSB-vel (vagy Rufus) próbálnám.
1. Ezzel a megoldással 100%, hogy a gépben lévő SDD-re semmit nem írna telepítés közben? Notebook, nem szedem ki... A Win boot manager is biztos az USB-s HDD-re kerülne?
2. USB-s eszközre telepített W10 ki tudja olvasni BIOS-ból az aktiváló kódot?
3. Telepítés után egy hasonló konfig. notebookra kötve is elindulna? -
Submarine
senior tag
válasz
King Unique #131227 üzenetére
Fantasztikus ez a részletgazdagság Mester, le vagyok nyűgözve.
Controlled folder access - ezt pl. hogy találom meg magyarul a defenderben?
-
Faterkam
addikt
Ha már az előző 2x feltett kérdésemre nem jött semmi reakció... hátha erre lesz!
Új gép, Friss Win10 pro, ha létrehozok az asztalon egy parancsikont, és később áthelyezem egy mappába, vagy más helyre, akkor ottmarad egy maradványfájl, amit se törölni, se eltüntetni nem lehet. A következő újraindításig az asztalon marad, utána eltűnik, ha újraindítják a gépet.
-
King Unique
titán
válasz
Submarine #131225 üzenetére
• How to Enable or Disable Controlled Folder Access in Windows 10
• How to Add or Remove Protected Folders for Controlled Folder Access in Windows 10• How to Set or Unset Read-only Attribute of Files and Folders in Windows 10
• How to Change Owner of File, Folder, Drive, or Registry Key in Windows 10
• How to take ownership and get full access to files and folders in Windows 10 -
válasz
King Unique #131223 üzenetére
Nagy köszönet, végig zongorázom.Van amelyiket én is megtaláltam, az eddig nem segített.
-
Submarine
senior tag
Üdv!
Ezt remélem megint komolyan gondolták, mert viccnek elég kaka.
Az utsó frissítés óta a Dokumentumok/Képek mappába nem tudok képet menteni.
Sőt az egész Documents mappa zárolva van.
Ezt, hogy tudom orvosolni? -
King Unique
titán
válasz
SyMbioTe #131222 üzenetére
Nem, mostanában nem volt, max. korábban. De ha rákeresel, akkor láthatod, hogy vannak ilyen problémára különféle megoldási javaslatok, lehet próbálgatni.
• How To Fix 'Class Not Registered' Error On Windows 10
• Fix: Explorer.exe class not registeredHa nem nyílik meg a Start menü, tálca nem működik stb., akkor lásd egy másik esetnél leírtakat, erről is már volt szó itt többször.
Ha ilyen gond van, akkor kérdés, hogy nincs-e valami olyan 3rd party program telepítve, ami összeakad a rendszerrel, a frissítéssel, lásd nemrég más esetét. Ha igen, akkor értelemszerűen el kellene távolítani és lehet az megoldaná.
Ha egy frissítés eltávolítása és utána átmenetileg a frissítés szüneteltetése a cél, akkor egy másik válaszban le van írva hogyan kell, illetve linkelve hozzá komplett leírások amik szemléltetik.
-
Hali!
Valakinek volt mostanában olyan gondja, hogy explorer.exe-re hivatkozva kiírja, hogy az osztály nincs regisztrálva?
Napokban frissített a Win10, azóta nem működik se a start menü, se a kereső, fájlkezelő-vezérlőpult megnyílik, csak kb 15 percet kell rá várni. Ha mondjuk az email klienst vagy a számológépet nyitnám meg, akkor kapom a fentebbi üzenetet.
Van erre valami megoldás?
(Tuti a frissítés a ludas, mert reggel visszaállítottam frissítés előtti időpontra, és minden rendben volt, csak véletlen lefrissített megint) -
hamikike
tag
Van Windows intézőm??
Üdvözletem mindenkinek!Furcsa jelenségben kérnék segítséget.
A gépem elindítása után, a teljes bejelentkezési folyamat után megjelenik a tálca értesítési részén Intéző egy ilyen ikon, bár nincs kék háttere, fehér háttér előtt jelenik meg, de nem tudom itt csak így megjeleníteni, mert amint hozzáérek, (nem kattintok!) az egérrel, megjelenik az "Ez a gép" ablak.
Ezt én nem akartam, és nincs beállítva semmi, ami ezt teheti.
Viszont érdekes az, hogy amíg a tálcáról nem tűnik el, addig a "Gépház, Személyre szabás, Tálca, A tálcán megjelenő ikonok" résznél [Gépházban] ez jelenik meg, majd ha a tálcán rákattintok az ikonra, és megjelenik az "Ez a gép" ablak, a Gépházból teljesen eltűnik ez a beállítási lehetőség.
Bajt nem csinált eddig, remélem nem is fog, ha nem kattintok rá, a gép kikapcsolásáig ott van, de most már rendkívül bosszantó.
Nem szeretem a megmagyarázhatatlan, kezelhetetlen dolgokat.
A gépem: Lenovo IdeaPad 3 15IIL05, bár ennek semmi köze a jelenséghez.
Az oprendszer Win 10 HomeA windows rendszeresen frissít, mindig a legújabb állapot van a gépemen.
Nem akartam, nem akarom, és nem tudom megakadályozni, hogy megjelenjen.
Hogyan gátolhatom meg?
-
King Unique
titán
válasz
Soma01 #131217 üzenetére
Nem, alapesetben nem lehet! De amúgy miért is akarsz 32 bites Windows 10-et telepíteni UEFI-s gépre, meg miért is csak 32 bites telepítőd van, talán nem sikerült 64 biteset letölteni és abból telepítési adathordozót készíteni DVD-re / pendrive-ra, meg nincsen semmilyen pendrive-od / egyéb USB-s meghajtód, vagy mi?
Ha jelenleg GPT partíciós séma szerinti a céllemez, akkor arra Windows 10-et UEFI bootolási mód szerint lehet telepíteni és ahhoz meg 64 bites Windows 10 kell, nem 32 bites, ennyi. Ha a teljes lemezt nem akarod törölni, akkor elég csak a lemez elején a Windows 10-telepítésnek szánt lemezterületet törölni, majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak, stb. Vagy lementeni telepítés előtt arról a partícióról a fontos adatokat és utána már nem gond a teljes lemez törlése, sőt ha igazán fontosak azok az adatok, akkor eleve lenni kellene azokról másik lemezen biztonsági másolatoknak.
-
Soma01
veterán
válasz
King Unique #131213 üzenetére
Köszönöm a sok hasznos linket!
Az egyik helyen ezt olvastam: "32 bites windows csak legacy módban telepíthető"
Tehát, akkor 32 bites Windowst nem is lehet GPT lemezre telepíteni? Már csak azért, mert az én telepítő DVD-m 32 bites Windowst tartalmaz. Vagy csak DVD-ről nem megy ez? Mert a bios csak legacy módban látja a DVD-t.
A meghajtót nem szeretném törölni. Pontosabban, egy partícióját nem. Hely van rajta viszont bőven. -
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #131215 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #131211 üzenetére
Mármint az lett leírva, hogy előre és máshol nem kell fixen particionálni a céllemezt, valamint magánál a telepítésnél alapesetben a szabad területet megadva sem, egyéb esetben a telepítés közben lehet opcionálisan, ha ott a C mellett egyből egy külön D partíció létrehozása is cél. De az utóbbi akár utólag is megoldható a C zsugorításával, majd a létrejött nem lefoglalt területen egy új partíció létrehozásával. Ahol a C-re ugye alapesetben a rendszer és a telepített programok kerülnek, a D-re meg pl. a letöltött és nagy tárhelyigényű egyéb fájlok, esetleg a túl sok tárhelyet igénylő egyes játékok, stb. Szerintem ez így logikus és érthető, meg ugye ha a user képben van bizonyos dolgokat illetően.
-
King Unique
titán
válasz
Soma01 #131206 üzenetére
Egyrészt gondolom DVD akart lenni, mivel CD-re nem fér rá a Windows Vista, 7, 8.1, 10 telepítője, max az XP (és annál régebbi rendszerek) telepítője.
Másrészt az MBR/GPT magára a lemezre vonatkozik és nem partícióra, ahol épp nemrég lett leírva és a linkelt útmutatóknál - van Windows telepítés DVD-ről címmel is - is szerepel, hogy szükség esetén törölni kell a célmeghajtót, létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább, stb. Ha ilyenbe sikerült belefutni, akkor annál az esetnél szintén le van írva a lényeg, vagyis hogy ilyenkor vagy törölni kell a céllemezt (ha nincsen rajta semmi fontos adat), vagy a BIOS/UEFI-ben beállított telepítési módnak megfelelően elkészíteni a telepítési adathordozót, szükség esetén a megfelelő bootolási módot beállítani a BIOS/UEFI-ben és/vagy indításnál F12/egyéb billentyűvel előhívható menüben a megfelelő boot eszközt kiválasztani a telepítéshez, stb. + Ha GPT partíciós séma szerinti a célmeghajtó, akkor arra Windows 10-et nyilván UEFI mód szerint lehet telepíteni, nem Legacy/CSM.
-
Csupingo
veterán
válasz
idegen lény #131211 üzenetére
Akkor egyszerűbben. Ha jól rémlik, a 10-es telepítője is hasonló. Itt, mivel használt hdd-ről van szó, ha jól értettem, törölsz mindent (ha nem kell lementened semmit), míg 1 darabban nem látod az egészet, ahogy a képen is van. Aztán ha gondolod, az "új" feliratra kattintva létrehozhatsz mondjuk egy 150GB-os szeletet. Ezután nem kell formázni semmit, csak rákattintani a 150GB-os részre és rányomni, hogy oda telepítsen.
-
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #131210 üzenetére
Jó, akkor nem fogom particionálni. Így legalább nem kell állandóan azon agyalni, hogy melyikre, C vagy D, mi menjen. Köszönöm a válaszokat!
P.S.: Elég bonyolultan magyaráztok.
-
King Unique
titán
válasz
idegen lény #131204 üzenetére
Itt nem teljesen világos minden téren mit csináltál és hogyan, de az előző válaszokban, a linkelt anyagokban viszont világosan le van írva és linkelve hozzá a szükséges anyagok, hogyan kell pendrive-ról Windows 10-et telepíteni (példa), már csak megfelelőn alkalmazni kellene, kellett volna, azon szvsz nagyon nincs mit tovább magyarázni, ennyi.
"Na ez volt nálam is. Az EFI-re nem engedte telepíteni, ezért a Boot Menüben ki kellett kapcsolnom az EFI dolgokat."
Mivel az ESP alapesetben csak 100 MB-os, ezért nem meglepő, ha arra nem engedte a telepítő telepíteni a Windows 10-et. Meg nyilván nem a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat kell megadni telepítési célnak, hanem a C-nek szánt megfelelő méretű elsődleges partíciót, vagy a szabad területet, ami elég alap.
A Windows 10 aktivált állapotának nyilván semmi köze ahhoz, hogy működik-e clean install, vagy sem, pláne hogy normál esetben eleve törölve lesz ilyenkor a korábbi telepítés.
Ha figyelmesen olvastál, akkor szó nem volt arról, hogy minden 1 db partíción legyen, sőt nemrég lett az is leírva, hogy eleve létrejönnek kicsi partíciók is a rendszer számára. Arról volt szó és én azt írtam, hogy egyrészt a telepítésnél nem kell előre particionálni, formázni a célmeghajtót, majd a telepítő megoldja, illetve eleve particionálva lesz a lemez a telepítésnél és partíció nyilván szükséges ahhoz, hogy érdemben használni lehessen. Másrészt az, hogy a kicsi rendszerpartíciók mellett csak C, vagy C és D meghajtó is lesz, az már egyéni szükséglet kérdése és elsődlegesen a usernek kellene tudni, eldönteni, nem másoknak kitalálni ő hogyan akarja használni a rendszert, mit kíván tárolni a rendszermeghajtón, illetve a rendszerpartíción (C), stb. -
zolee001
őstag
válasz
idegen lény #131207 üzenetére
A méretezés egyéni preferencia,ki hogyan tervezi adatai tárolását.
Lehet az oprendszerre bizni a particiók létrehozását és majdan a windows alól uj particiót késziteni a rendszerparticiót elszeparálni
Mások "egyben" szeretik látni a komplett disket -
Zoz
őstag
válasz
"Szerintem az volt a gondja, hogy az előző tulaj aktiválatlan Windows 10-et tett rá, az meg lejárt."
Ez marhaság. Még ha így is lenne, akkor is elindulna, csak írná, hogy aktiválni kell. (Egyébként meg végtelenségig megy aktiválás nélkül is, a háttér képet nem tudod átállítani, kb ennyi a korlátozás...)"nem tudtam elindítani, mert csak pörgött a Windows 10 embléma rajta, és egyszer kiírta, hogy telepítési hiba."
Ez lehet szoftveres hiba, pl megborult egy frissítéstől, de lehet hardveres is, pl döglődő vinyó/SSD. De tuti semmi köze ahhoz, hogy aktivált vagy sem. -
Soma01
veterán
Sziasztok!
CD-ről indítva a telepítést, tudok GPT partícióra telepíteni Win10-et? (most a vinyó eleve gpt-s)
Most próbáltam, de nem sikerulteddig. De lehet, hogy csak a biosban kellene valami átállítani? Vagy CD-ről eleve lehetetlen küldetés? -
zolee001
őstag
válasz
https://www.speedguide.net/conversion.php
Segitség a bonyolult matek müvelethez:-) -
idegen lény
addikt
válasz
King Unique #131200 üzenetére
Úgy van, leformáztam és letöröltem az egészet, mert nyafogott és nem fért rá. Valami NTFS kódolási problémája is volt, ha jól emlékszem. Ezt a gépet pár éve vettem innen használtan, és most nem tudtam elindítani, mert csak pörgött a Windows 10 embléma rajta, és egyszer kiírta, hogy telepítési hiba. Szerintem az volt a gondja, hogy az előző tulaj aktiválatlan Windows 10-et tett rá, az meg lejárt. Egyébként az mikor jár le? Na de most már tényleg nem tudom, hogy tegyem föl, mert Csupingo szerint jobb, ha külön partíción van a rendszer, szerintetek meg legyen minden egy partícióban.
Nekem persze ez jóval egyszerűbb lenne, mint átszámolgatni a 120GB-ot MB-ra, mert abban számolja.
-
King Unique
titán
válasz
kromatika #131192 üzenetére
Lásd korábbi válaszokban, eseteknél leírtakat.
Nem, annyira azért nem sok idő telepítés után a naprakészre frissítés, pláne hogy kumulatív frissítések vannak és mindig a legutóbbit (nem preview) tölti le és telepíti a Windows Update, + már maga pl. a "gyári" 20H2 ISO is időnként frissítve, CU-val integrálva van a Microsoft által. Egy W7, 8.1 naprakészre frissítése a 0-ról már inkább jóval tovább tarthat. -
Benőke
őstag
Nem rég tértem át a 2018 as verzióról a legutolsóra. Sok egyéb probléma mellett ami a legbosszantóbb hogy mivel több monitort használok, az értesítési ikonok csak a fő monitoron hajlandóak megjelenni a többin nem. Van erre valami megoldás? Eddig működött hogy mindegyiken elérhető volt. Át tudom vinni egyikről egy másikra de mindegyike kéne ahogy az korábban működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Wise (ex-TransferWise)
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Medence topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest