- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Egyre több pletykában merül fel az Intel eladása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz Kiskokó #45702 üzenetére
Igen, mert nem a SATA milyenségétől függ (a HDD-ket a mechanikai korlátozza, nem az elektronika), hanem a háttértárolótól, nevezetesen HDD-vel, az bármilyen jó is lehet, csak 5.9-et kaphatsz max. Egyébként az élményindex totál' használhatatlan (ilyesmik miatt), jó lenne elfelejteni a létezését is.
The only real valuable thing is intuition.
-
vlevi
nagyúr
válasz Kiskokó #23750 üzenetére
"Vagy csúnya dolog ha letöltök egy ugyan ilyen windowst"
Nem csúnya, de laptopoknál sokszor előfordul, hogy nem járható út. Azért nem járható, mert a laptop gyártó által előreaktivált, a géppel árult windowsok szériaszámait nem minden esetben fogadja el a microsofttól letöltöttl telepítő lemez.De a windowsban van backup/restore, és abban baloldalt "create system image", vagy ahogy magyarul hívják. Ez pl. nálam sem csak a c-t menti, hanem az előtte lévő 100megás partíciót is. Szerintem be tudod rajta jelölni, hogy a laptophoz adott recovery partíciót is mentse le. Amikor a céges gépen vinyót kellett cserélni, ezzel mentettünk, és állítottuk vissza.
-
félisten
válasz Kiskokó #23747 üzenetére
Erre azt mondanám így elsőre, hogy esélytelen a dolog, mert
1. A W7 UEFI-ben van telepítve(GPT partícióstílus), W7-t is abban kellene, de az ilyenkor le szokta amortizálni a W8-t.
2. A W8-ról kellene egy Full Backup. Ezt csak úgy lehet megtenni, ha a lapos gyártója még megírta ezt az eljárást külön(vagy a gép indulásakor lehet egy billentyűzet kombóval előcsalni vagy külön Recovery gomb van a laposon) A W8 "hiper-szuper" recovery-je semmit nem ér, egyre több ügyfélnél megy a szívás, mert ha bedől a W8, akkor nem működik ez az új funkció, tipikusan azt írja ki, hogy nem találja a Recovery partíciót(ami amúgy létezik) és tedd be a telepítőmédiát(amit meg nem adnak előtelepített gépekhez a gyártók)
3. Ha hiányzik az említett recovery funkció, akkor az egész HDD-t ún. sector-by-sector módban kellene elmenteni, de ahhoz meg kell egy ugyanakkora(vagy legalábbis nagyságrendileg akkora) kapacítású másik HDDFigyelembe véve ezen 3 pontot, a legegyszerűbb az az lenne, ha VirtualBox vagy VmWare Player(mindkettő ingyenes) segítségével egy virtuális gépen használnád a W7-t.
(persze kérdés, hogy egyáltalán mi indokolja ennyire a W7 használatát?)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Kiskokó #23742 üzenetére
1. A jelenlegi W8 előtelepített formában van esetleg vagy külön/önállóan lett telepítve?
2. Lemezkezelőről dobj képet, ahol minden partíció jól látszik a rendszerlemezről
3. W7-et nem lehet így telepíteni, pontosabban csak W8 Pro-ról lehet downgrade-elni, de csak bizonyos W7 változatokra (mert amit kivitelezni szeretnél az downgrade)Ha ezekre válaszolsz és dobsz képet, úgy már lehet életképes javaslattal előállni.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
félisten
válasz Kiskokó #21050 üzenetére
Víruskergetőt mit használsz? Átmenetileg kapcsold ki a kergetőt, akkor mi a helyzet(restart után)?
A szolgáltatásoknál manuálisan sem tudod bekapcsolni?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
DS39
nagyúr
-
vilmaboy
őstag
válasz Kiskokó #20074 üzenetére
csak eltaláltam pont... bár mindenhez értenék...
szívesen tenném, de 2ig melózom, utána pénzt keresek és nem nagyon érek haza este 7-8 előtt és reggel 6kor ismét kelek. ha felmegyek netre még a család mellett, akkor nagyon szívesen segítek neked, de nem tudom garantálni, hogy odaérek. Megy a privi az elérhetőségekkel.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
válasz Kiskokó #20048 üzenetére
Elsőre azt mondanám, hogy ellenőrizd a winyót HDD sentinellel. az hogy menyi idős, részletkérdés. Másodszor, hogy nem jött össze a win telepítés. ez gondolom nem egy full hivatalos win Zone alarm nem hiszem, hogy bekavarna, de teszt képpen kapcsold ki a francba. Attól hogy neked van egy felhasználód a gépeden, pl Józsika és neki rendszergazdai jogköre van, attól ő még nem rendszergazda... Milyen vírus kergető, anti malware stb... stb van fent Zone-on kívül?
-
-
snowdog
veterán
válasz Kiskokó #18833 üzenetére
Holnap tankolok az audiba és már nem fog menni dizellel mint eddig kb ez olyan... .
Nevetni fogsz pont a napokban láttam egy ilyen esetet. Női vezető mellől kiszált a férfi utas, a benzines autót megtankolta diesel üzemanyaggal. Volt is nagy jajveszékelés, rohangálás. Persze a benzikút volt a hibás, mert miért fért bele a tankba a cső. És egyébként is mindig dieselt szokott tankolni. Legalábbis ezt üvöltözte a jóember. Népcsoportot szándékosan nem nevezek meg.
-
snowdog
veterán
válasz Kiskokó #18772 üzenetére
ez oké de istenem 2 hete ugyan ezen a rendszeren ment magától telepítette magát és kész... újratelepítettem a rendszert ugyan úgy és most meg nem jó... se magától se ha én telepítek drivert.
Ugyan azt a verziót telepítetted? Tehát vagy mindkettő 32 bites, vagy mindkettő 64 bites?
Elképzelhető hogy a 64 biteshez nincs is driver. Én a Canon szkenneremmel jártam így. Csak a 32 bites verzióban tudom használni.Egyébként ebben az esetben az lenne a legegyszerűbb megoldás, ha kivennéd a memóriakártyát és úgy szednéd le a képeket.
-
kiskornel
addikt
válasz Kiskokó #18772 üzenetére
Vazz. Eddig1x sem említetted, hogy meghajtóként akarod látni... Kariolvasót javaslok. Az ilyenre sokkal jobb.
Nézd át, hogy nem állítottál-e el valamit a fényképeződ menüjében. Egy pár canonon be lehet állítani, hogy "meghajtóként", vagy "lapolvasóként" viselkedjen.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
vilmaboy
őstag
válasz Kiskokó #18713 üzenetére
play menu / transfer order... mi van abban? Itt egy manual. keress computer szóra benne. Hátha találsz valami okosat. Ha nem megy, akkor folytatjuk
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz Kiskokó #18711 üzenetére
Az én fényképezőm setupjában lehet állítani, hogy ha usb-n kapcsolódik, akkor hogy viselkedjen... Mint egy fényképezőgép, vagy mint egy háttértár... Neked nincs ilyen opció véletlen? Mert ha igen, akkor azt kapcsold át és akkor olyan lesz mint egy pendrive.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyre több pletykában merül fel az Intel eladása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Az elfelejtett kiberfegyver
- SSD kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- További aktív témák...