Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- iPad topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Látom mennek itt a wareztémák elég szépen. Persze a kérdezők egyike sem vette meg az op. rendszert...Amit az a h0o2a7j6 nevű csávó tett fel kérdést az is warez témájú mert ilyen integrált AIO telepítőket az a bizonyos "K" nevezetű csávó (nem nevezem nevén a warez miatt) készít...
-
Doky586
félisten
-
adsl
aktív tag
válasz
szabonagyur #46691 üzenetére
Nincs telepíttő lemezem.Nem vettem meg!És sajnos az írom nem jó,nem működik!
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni!Még soha nem telepítettem újra a laptopom.A dvd írom sajnos nem jó!Azt olvastam hogy pendriveról is lehet telepíteni.Valaki segítenne ebben nekem hogy mi kell hozzá és hogy hogy kell csinálni?Van egy 16GB pendriveom.
-
törölt tag
válasz
h0o2a7j6 #46685 üzenetére
Miért fontos, hogy UEFI segítségével telepítsd? Csak úgy nem lehet kitörölni kedvre ezt-azt a telepítőből(kompakt). Úgy hangzik mintha warez lenne, mert külömben nincs ilyen telepítő, hogy külömböző bites, legalább én nem tudok ilyenről.
Telepítőből is meg lehet adni milyen verzió legyen, de hogy hány bites az nekem idegen.
-
h0o2a7j6
tag
Sziasztok,
Azt hogy kivitelezhető, hogy egy AIO WIN7 telepítőből kitöröljem a számomra felesleges verziókat?
Most 32 és 64 bites különböző kiadások vannak rajta, nekem csak a 64bit Ultimate kellene, hogy tudjak UEFI mellett telepíteni. -
-
cigam
titán
válasz
MaxxDamage #46677 üzenetére
Intéző pl látja a D: meghajtót?
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #46679 üzenetére
Nem biztos, de nekem valahogy mégis hozzafértek, lementettek minden cuccot róla, majd helyre passzolták a fájlrendszerét és újra hozzá lehet férni. Én mindig óckodtam a biztonsági mentésektől, amiket az OS diktált, ezért nem használtam. Szerintem itt még valaki tudhat többet a szervizen kívül.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #46677 üzenetére
Talán a gond az, hogy "(új)" a bizt. mentés. Volt egy előző biztonsági mentés is? Ezáltal nem találhatja a bizt. mentés lemezképét. Szerintem mindenképp a biztonsági mentéssel van a gebasz. Hasonlót a külső tárhelyemmel tapasztaltam, de az nem boot disk. Nem értem el és kész. Nem én oldottam meg a problémát, de az esetedben is van megoldás. Szervíz.
u.i. Bocs, most látom, volt előző mentésed is.
-
MaxxDamage
félisten
Win7 32bit Ultimate -nél volna ez a problémám , bizt. mentés hiába van létrehozva (új) akkor is ez a jelenség áll fenn . Mit lehetne tenni ? ("nem érhető el" aztán a merevlemez jelen van...)
Most is volt indulási problémám és nagy nehézségek árán (visszaállítás nélkül) el tudtam indítani a rendszert...
Indításnál a "javítási" lehetőséget választva az SSD vezérlő driverét betöltöttem és azt látta, de bizt. mentés lemezképet nem talált (vagy a SCSI vezérlő driverét is rá kell tölteni és fogja látni?) ha Win-be "nem érhető el" -nek látja és jelen van, akkor ott se fogja látni a mentett lemezképet hiába is tölteném rá a vezérlő drivert, hogy lássa magát a meghajtót...
L
-
jel1
aktív tag
-
jel1
aktív tag
hali
nincs hangom csomó netes helyen. wikipédia, soundcloud, google fordító sem olvas fel, vimeo..
ezzel mit lehet csinálni?youtube viszont hibátlan
mindegyik böngésző ezt csinálja, win 7.
elvileg minden a legfrissebb. -
csumpa93
tag
Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy az SSd-m 111GB-os és csak 43 giga szabad helyem van, de úgy, hogy megnéztem összesen mennyi van elfoglalva rajta, kijelöltem és csak 24 valamennyi GB foglaltat mutatott, szóval valahol 43GB!!!!!! kóricál. Na ez hol az istenbe lehet? valaki tudna segíteni?
ezért nem akarom újrarakni, de szerintem az lesz.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Szeretnék érdeklődni.W7 van felrakva a gépre (SSD>OS, HDD>programok), telepítéskor egy meghajtó volt jelen, ahogy illik.
Kérdésem az, hogy mi kerülhet egy HDD-re windows által, és annak hasznos dolog, amit érdemes ellenőrizni OS-reinstall, vagy a "csak az én cuccaim maradjanak minden más törlődjön"-átnézés alkalmával?
Gondolnék itt Lapozófájlra, System Volume infóra, vagyis ezen lista kiegészítésére, hogy ellenőrizhessem: a merevlemezemen csak az én általam odarakott infók vannak.
-
dany1710
csendes tag
Nem ide tartozik de szeretném megkérdezni hogy mikor jön ki a Windows 10?
-
Predator2
addikt
válasz
Doky586 #46636 üzenetére
Helló
Az mitől lehet, hogy nálam hol megy hol nem, vezérlőpulton belül az asztali minialkalmazások?
Hiába kattintok rá nem történik semmi. Win7 Ultimate x64
Az asztalai minialkalmazás is, hol megy hol nem. (napiárfolyamos)THX
-
mekker
őstag
válasz
mekker #46658 üzenetére
Regedit>> HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics >> új karakterlánc (new string)
Neve MinWidth, értéke: 200-300 közöttit érdemes beállítani, aztán kijelentkezés.
egyébként a legtöbb felületes dolgot itt lehet beállítani:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\ -
válasz
szabonagyur #46659 üzenetére
Vagy csökkenteni a betűméretet.
-
mekker
őstag
válasz
szabonagyur #46657 üzenetére
Az megvan, de egy ~20-30%-kal szélesebbre szeretném csinálni a helyfoglalókat, hogy kiférjen a címe (pl. zenelejátszó, böngésző). Most váltottam vissza Win 10-ről, és ott meg a böhöm hosszú helyfoglalókat szoktam meg.
Tehát ezt akarom szélesíteni: -
mekker
őstag
Hol tudom beállítani, hogy szélesebbek legyenek az ablakok "helyfoglalói" a tálcán?
-
cigam
titán
-
Strezi
őstag
Sziasztok,
kellene nekem install media Win 7 HomePremiumra. Van egy laposom, aljan a pecsetes matricaval es koddal erre a verzióra, de nincs install media hozzá
jelenleg pedig egy Win10 TP van rajta amivel vannak meg gondok
Tudna valaki segiteni, akar privatban is?
-
WD40
aktív tag
válasz
ubyegon2 #46638 üzenetére
Ezt megcsináltam, utána nem indult el a gép többet. Szerencsére visszaállítással megoldottam. Amúgy az nFroce AHCI drivert még a Win rakta fel első indításnál, kérdés nélkül.
Picit már remeg a szemem alja ettől a sz**akodától, amit az SSD óta a gépemmel csinálok, hogy működjön.Szerk.: BIOS-ban nálam sehol nem szerepel az AHCI, főleg nem beállíthatóként
-
Moonwolf
senior tag
válasz
szabonagyur #46647 üzenetére
Köszi szépen!
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Alaplap váltásnál hogyan lehetne a másik alaplapon használni a windows 7 et? Van valamiféle deaktiválás, ha igen akkor hogyan lehetséges?
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Szeretném.vissza állítani a rendszert tegnapi időpontra mert letöröltem egy progit,amit nem kellett volna s vissza rakni nem engedi. De viszont a vissza álíltási pontba nem szerepel,csak mai időpont amikor már le lett törölve.Hogy tudnám ezt megoldani?
-
Az SSDOK nem támogat egyes Nvidia/NForce chipset-es alaplapokhoz tartozó AHCI driverek-t, ezért nem talál kompatibilis meghajtót. Az Nvidia/NForce AHCI drivereket SSD esetén amúgy is le kell cserélni, mert egyik sem támogatja a TRIM parancs továbbítását. Ha majd lecserélted az OS alap AHCI driverére, akkor az SSDOK is el fog indulni, és biztosan az lesz kiírva, hogy a driver továbbítja a TRIM parancsot.
-
kromatika
veterán
köszönöm sikerült
-
szabonagyur
félisten
válasz
kromatika #46639 üzenetére
Szia
A billentyű kombó csak akkor megy ha engedélyezve is van.
AMD esetében elmész a tálcához és ott katt jobb gomb az ikonjára majd ott el tudod forgatni
Intel esetében asztalon jobb gomb és ott kell forgatni
Nvidia nincs előttem most, de az Nview vezérlőpultban is el tudod.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Kis fiam elfordította a monitoron a kijelzőt.Minden fejjel lefelé van,az egér is ellentétesen mozog.Hiába nyomom a ctrl és az alt gombokhoz a nyilakat ,azok csak a tálca helyét változtatják.Hogyan tudom vissza állítani.Win 7 -et használok.köszi előre is.
-
SSD-hez hasznos programok
Ezek között biztosan vannak, amik működnek, de az érdekes, hogy az Ssdok nem ismeri fel, ott van valami gubanc akkor.
AHCI visszaállítása a 4. pontbanEnnyi ugrik be most, megnézni nem tudom, mert nem Winen vagyok most.
-
Doky586
félisten
válasz
#41133696 #46630 üzenetére
Mióta a forint mélyrepülésbe kezdett azóta nem elérhető magyarországon a M$ féle valutaváltó..
Da a napiarfolyam.hu-n van egy ugyanilyen minialkalmatás ami ma is jól müxik.
Azt hogy a M$ a szervert miért állította le? inkább gyanakodnék arra hogy az azonos funkciót ellátó csempéknek konkurenciát jelentett és az nem terjedt eléggé..
-
szabonagyur
félisten
válasz
#41133696 #46632 üzenetére
A minialkalmazások bezárásának oka elsősorban az volt, hogy támadó felületet jelent, így szerintem jogos volt, hogy bezárták a központot. Magának a pénzváltónak a hivatalos bezárási okát nem láttam még sehol, de ott is ilyen lehet szerintem, hogy mivel neten kommunikál így felesleges. Mondjuk én amúgy sem szerettem hiszen nem lehet megadni nagyon forrást sem aztán az ottani értékek viszonyításhoz is kevesek szerintem, egyszerűbb volt felmenni valamelyik pénzintézet oldalára.
Az appos időjárás az szerintem nem fog erre a sorsra jutni hiszen mind a WP platform mint a Windows 8.1 ugyanazt a dolgokat használja, így azokra még építenek elég sokáig.
-
Zola007
veterán
adott Toshiba laptop, 1,86 GHz Celeron + 1Gb ram, integrált VGA
eddig Linux-al futott, most viszont a lánynak került rá egy Win7, de elég harmatos, még a böngésző is beszaggat néha.
Érdemes betennem még egy 1gigás modult vagy felejtős lesz úgy is a teljesítménye? -
törölt tag
válasz
szabonagyur #46631 üzenetére
Azért nem írtam be, mert arra tippeltem elsőként, hogy az OFP az adott fiókon esetleg fogta, még mielőtt átnéztem volna a szabályokat.. ha meg így lett volna, akkor valaki gyorsan beírja, hogy nála működik
Egyébként az időjárás még működik, én személy szerint elég gáznak tartom, hogy már a kiterjesztett támogatás lejárta előtt megszüntették, sőt azt, hogy a beépített minialkalmazás már 5 évvel a Windows 7 2020-as támogatásának lejárta előtt egyáltalán be lesz szüntetve, az sem volt szép, amikor bezárták a központi oldalt, de ez még súlyosabb. Így, hogy lehet megbízni bennük, hogy a Windows 8.x-ben bevezett Modern UI-s alkalmazásokat, majd pl a Windows 11-ben - vagy ki tudja majd hogy fogják hívni -, nem fogják ugyanígy kivezetni?!
-
törölt tag
Annyira másodlagos a másodlagos gép számomra, hogy, ez még most tűnt fel:
Ezek szerint a beépített árfolyam is le lett lőve?
-
brd
nagyúr
Akkor ez jónak tűnik. Esetleg még a kábel lehet rossz, vagy távolról nézve bármi más a gépben.
Más hibákat nem tapasztalsz, pl. nagyobb file (legalább 2x nagyobb, mint a fizikai memória mérete) másolásakor, nem sérül meg? Ugyanaz lesz az SSD-n is, mint ami a forrásnál volt (pl. a Total Commanderrel tudsz filetartalmat hasonlítani).
A TRIM parancssorból való ellenőrzése csak azt mondja meg, hogy a Win7 küldi-e a parancsokat. Arról nem nyújt információt, hogy a vezérlő drivere, vagy maga a vezérlő, ill. az SSD kezd-e vele valamit. Pontosan nem néztem még utána, milyen módszerrel vizsgálja a TRIM működését a HDSentinel (a topicjában esetleg rákérdezhetsz), de tény, hogy legalább annyira pontosnak tűnik eddig, mint bármi más. Tehát, ha azt írja, hogy inaktív, akkor szinte 100%, hogy nem jut el az SSD-ig a TRIM. -
WD40
aktív tag
Sziasztok!
Mióta SSD-ről megy a Win 7 (home premium 64bit), nem tudom frissíteni. Win update lefagy telepítés kezdetekor, megnyitom a feladatkezelőt, hogy mi van vele, majd az is lefagy. Utána az egér is, szép sorban minden. Reset segít. Többször próbáltam, vagyis nem "véletlen" egy alkalom volt. Tudtok segíteni?
(Kingston SV300 60Gb az SSD)
Szerk: eredeti Windowsról van szó.
-
-
papesz5
tag
Hali!
Hogy tudom win 7 - ben kikapcsolni a laptop fülhallgató kimenetét?Sajnos bent maradt a füles dugójának a vége,és ez miatt állandóan azt érzékeli,hogy fülessel hallgatom,így nem szól a laptop saját hangszórója.
Köszönöm az ötleteket előre is
-
petya2012
őstag
válasz
perge666 #46614 üzenetére
szió
bár annyira nem értek hozzá,de mivel vannak a HDD-n adatok így nemigen tudja a szektorokat kezelni particiót létrehozni
szerintem másold át az adataid egy külső vinyóra
Hdd leformáz,csinálsz rá egy particiót a windows-nak-rátelepíted a win-t és visszamásolod a másik particióra az adatokat -
perge666
veterán
Üdv.
Láttam itt egy 2013-as hozzászólásban hogy egyik illető hasonló gondokkal küszködött mint én Win7 telepítésnél.
Próbálkoztam mindennel,de nekem nem akar össze jönni,ez a hibajelenség : A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni.Ezt a telepítő lemezt már nagyon sokszor használtam másik gépen meg laptopon is.
Most egy 2 terás HDD-re szeretnék oprendszert rakni úgy hogy az adataim megmaradjanak.
Sógorom gépébe beleraktuk,készített egy 120GB-os partíciót,de se erre,se a másikra nem engedi,a fentebb említett hibát írja ki.Olvastam azt is hogy az USB-s dolgokat húzzam ki,megtettem,de úgysem sikerül.
Valaki tudna segíteni?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. A cégnél van jogtiszta win 7 és win xp 10-10 gépen. Valami többgépes licenc-vel.
Olyant lehet csinálni, hogy ha teljesen új gépeket kapunk áttenénk a windows op rendszereket az új gépekre és a régiek matricáin található kóddal élesítenénk? Lehet-e ilyent? Ha igen akkor csak az eredeti lemezükkel lehet vagy valamilyen release lemez is elég? Vagy mindenképpen új licenc-ek kellenek az új gépekhez?
Esetleg más mó, hogy ne kelljen új op rendszereket beszerezni mindegyik gépre?
Nagyon jó lenne egy hivatalos cikk is a témában, egyenlőre nem találtam. -
LonGleY
veterán
válasz
vigyori78 #46607 üzenetére
• Google első találat
• Egy másik első találatHa sima szöveges vagy egyéb fájlokban keresnél vagy cserélnél
szöveget, arraAgent Ransack vagy
TextCrawler.
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Windows 7 alatt hogy tudok rákeresni egy dokumentumban lévő kifejezésre?
Nem csak a saját gépen hanem hálózati mappákban is.Ugyan azt akarom csinálni mint xp ben ha egy adott mappában voltam a hálózaton -keresésnél->
speciális keresés-> dokumentumban lévő szöveg egy része.Tehát xp-n lehetett fájlra és szövegre is keresni ,ha fájl szövege tartalmazta pl: piros akkor azt is megtalálta, pl excel táblázat.
Köszi.
-
Predator2
addikt
Helló
Lehet tudni melyik frissítés blokkolja a minialkalmazások futását?
Vezérlőpultból az asztali minialkalmazások menüpont sem "működik" elérhető már.THX
-
LonGleY
veterán
Semmiket, jó alapból úgy, ahogy van, ha jobb középtájt kiválasztottad az ISO-t.
Majd a BIOS-ban kell beállítani, hogy arról bootoljon: általában a Hard Disks válaszó alatt érhető el a sorrendállítás, ott kell a HDD-d elé pakolni a pendrive-ot (aztán telepítés közben, az első újraindítás során ez vissza is állítható).
-
Bkrisz9
őstag
Mitől lehet az ,hogy lassan veszi észre a gép az USB eszközöket? (pendrive,egér) bedugom és csak várok és várok és percek telnek el mire észreveszi és a jön rendszerhang h valami csatlakoztatva lett. van amikor többször is ki húzom és vissza mire észreveszi. (érdekes ,hogy miután 1x észrevette és kihúzom meg vissza dugom egyből látja de ha kikapcsolom a gépet a következő bekapcsolásnál újra kezdi /igen megvárom ,hogy felálljon a rendszer ha 1 órát várok akkor is ezt csinálja/).. Baromi idegesitő főleg suliba amikor kicsengetéskor gyorsan át kéne pakolni a sulis gépről erre a gépre valamit pendrive-on és rámegy az egész szünetem..
Valaki ötlet? Nagyon hálás lennék -
Aylarth
tag
Sziasztok,
Most próbálok telepíteni egy új gépre windows-t, pendrive-ról (az alaplapon nincs is DVD olvasónak port) de a CD/DVD driver hiányzik hibaüzenetet kapom és még formatálni sem tudok.
Próbáltam az USB 2.0-es portot, partícionáló progit előre betenni, de semmi.
Kész vagyok, egyszerűen nem tudok hozzányúlni a géphez.
A BIOS-ban, nem mertem letiltani az USB portokat, de elviekben az is jó van beállítva.
Asus A88XM-PLUS alaplappal van ez a story.
Valaki tud segíteni?
Előre is köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest