- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabka
tag
Sziasztok!
Windows 2000 SBS telepítő lemezre lenne szükségem, 1,2,3 lemezre. Angol/magyar is jó.
Van még valakinek ilyen? Tudna segíteni valaki?
Nem jó más csak ez a verzió.
Köszi
szabka
-
mkbla
senior tag
Üdv mindenki!
Már rég nem volt ide írva, úgyhogy megtöröm a csendet win2000 témában, ha esetleg vkinek van vmi 5lete nyugodtan irjon!
Szóval adott a cégnél egy win2000 server, ami folyamatosan elveszti az időt és a dátumot, késik siet össze vissza jár, cseréltem a biosban elemet, akármikor belépek a biosba a bios órája jó, újratelepitettem a windowst, sp4-et is felraktam, ekkor is ugyanaz, javasolták h valami óra progit tegyek fel, ilyen chameleon clock és társait, az is megvolt a de még mindig rossz az óra, mit csináljak még vele?
Előre is thx a helpet.
-
kraftxld
félisten
Szerintem én se küzdök tovább vele, közlöm az emberkékkel, hogy ennyi idő alatt nem lehet megcsinálni, meg tessék rendesen kifizetni a teljes migráláshoz az óradíjat
A Product ID-s story:
Egy másik ügyfél boltolt a helyi vateráról egy DL380 G4-et ócsópénzért. Beüzemelték egy trial Server 2K3 Standard-el meg egy trial SQL 2005-el. A project lényege volt a reporting services tesztelése, hogy miként tudnak egy MySql DB-ből linked database-el gyorsan, hatékonyan riportokat készíteni. Ezzel kiváltva a sok manuális excel-es bohóckodás. Szépen lassan haladt a project egyre jobb eredményekkel, végül úgy döntöttek, hogy oké, megvesszük a licensz-t hozzá. Egy OEM licensz megvásárlásra került, aztán jött a pofáraesés
A Server 2K3 trial-ban nem úgy megy, hogy csak beírod az legális serialt, aztán kiírja, hogy köszönjük az aktiválást és mindenki boldog. MS szerint, CD be, és upgrade telepítést kell nyomni. Oké, megértettük
CD be, kövér error, upgrade not supported
Reinstall nem játszik, SQL-ben kb 1000 munkaóra eddig.
Kis utánajárás, azért problémázik mert nem azonos a trial product ID-je mint a CD-n lévő i386\setupp.ini-ben. Regedit elő, rákerestem a system properties-ben lévő Product ID-re, kicseréltem az összes helyen ahol tudtam a CD-n lévőre persze hozzá kellett adni a -OEM- et plusz az eredeti maradék részét. (a wpa részen nem lehet, de ez nem is gond)
Amúgy itt a lista a product id-k első részéről: [link]Eztán lefutott az upgrade, még a .net-et meg 1-2 dolgot meg kellett rugdalni, hogy működjön minden.
-
bobsys
veterán
ez a product id butykoles erdekelne
az sbs-el az a baj hogy hogy o a pdc master es ezert nem egnedi magat lefokozni, illetve ezert nem lehet upgradelni
a role-t meg nemtudod atvinni masik dc-re mert az sbs-nek szukseges a pdc role
ordogi kor
aztan hogy kezi hegesztessel hatulrol mellbe modszerrel mit lehet azt nemtudom -
kraftxld
félisten
Röviden a sztori:
Van egy gép, szerintem már kiheréltek belőle mindent, korábban SBS 2000 lehetett. Jelenleg sima terminal serverként üzemel, mint domain member és ezt szeretnénk 2003-ra migrálni. A 2003 telepítő közli az elején, hogy bocsi, SBS2000-ről nem járható út az upgrade. Tudom, hogy rendes helyen simán csak telepítek egy 2003-at, rá TS-t, meg a progikat, de elég sok program van a szerveren, és 3-4-5 óra (ne is kérdezd ki volt az a marha aki ennyi időt adott egy szerver migrálásra) alatt le kellene zavarni.
Ja, ami kimaradt: saját szabadidőben azért bütyköltem egy kicsit még. Elhoztam a szervert egy image file-ban, beüzemeltem vmware alá.
Win2k std telepítővel végigmegy egy upgrade, de ugyanúgy SBS marad.
A win2k3 telepítő ebből a reg key-ből szedi a rendszer adatait:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ProductOptions]
"ProductType"="ServerNT"
"ProductSuite"=hex(7):54,00,65,00,72,00,6d,00,69,00,6e,00,61,00,6c,00,20,00,53,\
00,65,00,72,00,76,00,65,00,72,00,00,00,00,00A product suite-t sajna nem tudom piszkálni
Másrészt, mivel OEM 2k3-ra kell upgrade-olni, a product id-t is bütykölni kell, ez már rutinból megy -
kraftxld
félisten
SBS 2000-ből hogyan tudok Windows Server 2000 standard-ot csinálni?
-
Pompi
nagyúr
Köszi srácok a segítséget
megtaláltam a lemezt!
-
VaZso
senior tag
Szerintem ha utólag felment rá az SP4, akkor telepítéskor is el kell fogadnia.
Nekem XP-nél rémlik ilyen telepítőkódos akadály, ott a service pack sem ment fel, illetve az újabb SP-vel szerelt telepítő nem fogadta el a kódot.
Nem rémlik, hogy 2000 alatt lett volna ilyen probléma, de ez alapján (mivel SP4 telepítve van rá) nem hiszem, hogy lesz vele gond.
Szerk.: No meg ott a sok "szabadon elérhető" kódot tették feketelistára, ha jól rémlik. Gyári, rendesen kezelt kód szerintem nem eshet ennek áldozatául.
-
kraftxld
félisten
Utánanézek a dolognak. De lehet gond lesz ha pl SP4-eset tudsz csak szerezni, és anno sima volt nektek, van rá esély, hogy nem lesz jó a serial. Mintha régebben kísérleteztem volna ezzel. Majd olvasgatok még a témában.
SBS2K3-ra migrálás nem játszik? Meg miért kell újratelepíteni? -
Pompi
nagyúr
Sziasztok!
Egy angol Windows 2000 SBS szerver 1. telepítő CD-re lenne szükségem, hátha tudna valaki segíteni. A könyvecskéje a licensszel és a 2. 3. lemez megvannak, de az 1. lemez elkeveredett. A közeljövőben újra kellene telepítenünk a rendszert, ezért lenne rá szükségem.
Bármilyen megoldás érdekel (posta, net). Remélem valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm! -
england
csendes tag
Ezek szerint 20 000 000 Ft-os kérdés...
-
england
csendes tag
A példánál maradva:
Van A gép és B gép illetve Cecil és Dénes. Cecil az A gépről bejelentkezve hozzáfér a Teszt mappához, B gépről bejelentkezve viszont nem, és ugyanez Dénes esetében is. Vagyis nem user függő kell legyen a hozzáférések korlátozása, hanem munkaállomás függő! -
kraftxld
félisten
Tehát van A gép meg mondjuk B gép és Cecil meg Dénes user.
Ha Cecil A gépről jelentkezik be akkor mondjuk csak olvasni tudja az X mappát, ha B gépről akkor írni is, de mondjuk Dénes az A gépről jelentkezik be akkor ő az X mappát olvassa és írja, de a B gépről bejelentkezve csak olvasnia lehet? -
england
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan tudnám megoldani azt, hogy a szerveren megosztott könyvtárakhoz ugyanaz a user más - más munkállomáson bejelentkezve más - más könyvtárakhoz férhessen hozzá! Active directory használok, de hiába tiltom egy-egy munkállomás hozzáférését az adott könyvtárhoz, ha user-nek engedélye van hozzá....
Előre is köszi minden segítséget! -
takos
tag
Sziasztok!
Hol tudnám lekérni a szerveren, hogy kinek mekkora a profilja?
Elvileg a legöbb user már mandatoy típusú, de szeretném megnézni, hogy kinek "nyitott" még mindig.Üdv:
takos -
törölt tag
meg egy kerdes, amire valasz kimaradt: letezik meg tamogatas/update a rendszerhez?
-
törölt tag
lenyegeben ezt kerdezem en is
regebben, amikor hasznaltam, akkor sokkal stabilabbnak tunt, mint az xp, foleg halozatban, es most megint sok netes forgalmat fogok bonyolitani a csaladdal es halozatban levo gepekkel
csak kerdem, hogy erdemes-e feltenni, hasznaltam xp-t is, most vista van, de igazabol egyikkel sem vagyok igazan megelegedve... -
törölt tag
sziasztok,
gondolkozom azon, hogy ujratelepitem a gepet
regebben hasznaltam a windows 2000-et, es most megint szujsegem lenne a halozati tudasara, anno regen nagyon stabil volt
van meg tamogatas ehhez a windowshoz?
erdemes esetleg egy windows server 2003-at vagy 2008-at feltenni? -
Kona
csendes tag
Kérlek segítsetek!
A problémám a következő: Windows 2000 szervert és xp munkaállomásokat használunk. 15 új gépet üzemeltünk be és léptettünk tartományba, amik működtek is, viszont pár nappal később az egyik gép felhasználója nem tudott belépni a tartományba és azt a hibaüzenetet kapta, hogy a tartomány nem elérhető és próbálja meg később. Előfordult, hogy a gép már be volt kapcsolva, használat közben lefagyott és újraindítás után már nem tudott a domain-be lépni! Beléptünk a gépre, a helyi felhasználónévvel és pingelésre a tartományvezérlő és DNS kiszolgáló is válaszolt (fizikai kapcsolat volt).
A többi gép gond nélkül lépett a tartományba. Az eseménynaplóban a következő leírást találtam:
Event Type: Error
Event Source: NETLOGON
Event Category: None
Event ID: 5723
Date: 12/19/2006
Time: 5:54:09 AM
User: N/A
Computer: HUWS0002
Description:
The session setup from the computer HUWDVF35 failed because there is no trust account in the security database for this computer. The name of the account referenced in the security database is HUWDVF35$.
Event Type: Error
Event Source: NETLOGON
Event Category: None
Event ID: 5790
Date: 12/19/2006
Time: 5:58:07 AM
User: N/A
Computer: HUWS0002
Description:
The description for Event ID ( 5790 ) in Source ( NETLOGON ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. The following information is part of the event: HUWDVF35, Access is denied. .
A probléma a tartományból való ki, -és beléptetéssel azonnal megoldódott, de pár nap múlva ismét előfordult egy másik géppel! Ha esetleg van valakinek ötlete, hogy mi (mik) okozhatja ezt a hibát, kérem segítsen!
Válaszaitokat köszönöm!!!
Norbi -
Amper
tag
A szerveren (win2000 DC) gpo-ból szeretném tiltani a megadott felhasználóknak - a munkaállomások winchesterein az írási jogot bizonyos könyvtárakra ( C:\ ; C:\Documents and Settings\All
Users\Dokumentumok\Képek, stb....). -
p4t4
csendes tag
Na akkor ha jól értem...
1. Szerveren megváltoztatom a Hálózati beállitásoknál az elsődleges DNS-t: 192.168.2.4-re
2. A másodlagost a T-online DNS-ére: 84.2.44.1
3. A FORWARDERSben beirom a T-online DNS-ét: 84.2.44.1, ill. 84.2.46.1
4. A munkaállomásokon a DNS-t a 192.168.2.4-re változtatom
IRJATOK... -
p4t4
csendes tag
Akkor miért nem műxik?
Mert én is ezt tettem:
1. Beállitottam a szerveren a 84.2.44.1 DNS címet, meg a 84.2.46.1 msáodlagos cimet.
2. A Forwardersben beállitottam szintén ezeket a címeket, régieket kitöröltem.
3. Újraindítottam a Serviceket.
4. És ha a munkaállomásokon a DC 192.168.2.4 (DC cime) van beállítva, nem megy a NET
Irj... -
Kona
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy működik-e RAID1 illetve RAID5 mentése/visszaállítása GHOST-tal? Ha igen melyik Ghost verzióva?
Köszönöm a válaszaitokat!
norbi -
p4t4
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni...
Van egy Windows 2000 server-es Domain contoroller szerver a cégnél, amin be van állitva minden.... elvileg jól...
Na már most nemrég a T-online DNS-t változtatott, így mivel nem automatikusra van állitva a DNS, megváltoztattam. A Forwardereknél is megváltoztattam az IP-t...
DE!!!!
A munkaállomásokon így sem működik a DNS-feloldás... tehát hacsak valaki nem tudja a kedvenc oldalainak IP cimét az nem netezik
A servicesben újrainditottam a DNS-t, a DHCP-t... hátha... sőt a Szervert is újrainditottam...
DE SEMMI!!!
Kénytelen voltam beállitani minden egyes munkaállomáson a DNS IP-t a T-onlineos IP-re...
Van-e valami Tippetek ehhez...
Mert elvileg ennek így működnie kéne... -
england
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám:
A fent említett operációs rendszernek az installer-je meghalt, ezért nem tudok sem vírusadatbázist frissíteni, sem pendrive-t csatlakoztatni, sem egyéb szoftvereket telepíteni!
A következő megoldásokkal próbálkoztam már:
- installer újratelepítése
- service pack 2 újratelepítése
Sajnos egyik sem járt sikerrel!
Ha valakinek van egyéb ötletet szívesen meghallgatnám!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest