- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tappancs2001
senior tag
válasz Tappancs2001 #2116 üzenetére
Érvényes Windows 10 pro digitális licensszel természetesen rendelkezem.
-
DellFan
csendes tag
válasz Tappancs2001 #2117 üzenetére
Az első kérdés az, hogy mit keresel a dev-en, gyúrsz 2022 októberre?
Mivel a magasabb verzió számról az alacsonyabb számra nem lehet visszalépni, ezért csak egy tiszta telepítéssel tudsz az októberi kiadásra átállni (természetesen ha az akkori követelményeknek megfelel az eszköz, különben vissza kell tenni a 10-et).[ Szerkesztve ]
-
Heroes fan
őstag
válasz Tappancs2001 #3493 üzenetére
Ilyen gyenge gépen még tesztre se raknám fel, már a windows bejelentkezésnél megfeküdne. 4 giga ram semmire nem elég. Az integrált vga meg nem is tudja a direct x 12-őt.
-
Zoz
őstag
-
Beldar
tag
Szia ! Ennél gyengébb notira raktam fel és akadás, hiba nélkül fut rajta, ahogy írtam is.
[link] -
Johnny001
senior tag
Hi!
Fel! Nézd meg a konfigom, fogd meg a söröm!
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Heroes fan
őstag
válasz Tappancs2001 #3518 üzenetére
Arra az integráltra soha nem fog felmenni Direct x 12 kötelező.
-
Beldar
tag
válasz Tappancs2001 #3504 üzenetére
Szia! Én ezt a videót követtem, működő megoldás clean install esetén:
[link] -
Johnny001
senior tag
válasz Tappancs2001 #3518 üzenetére
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
FattyDove
őstag
válasz Tappancs2001 #3665 üzenetére
Minek akarod feltenni a Win11-et egy 9 éves laptopra? De most őszintén..
-
Zoz
őstag
válasz Tappancs2001 #3665 üzenetére
Ahogy már többször is leírtam, ezzel a módszerrel nem számít a CPU, nem kell TPU, UEFI, GPT, Secure boot, semmi se, bármire felmegy, amin a 10 elfut.
-
King Unique
titán
válasz Tappancs2001 #20386 üzenetére
A régi és új PC-nél a BIOS/UEFI alapvető beállításai egyeznek, mármint a Legacy/CSM vs. UEFI boot, IDE/RAID vs. AHCI/NVMe, a boot sorrendnél az új SSD, UEFI mód szerint telepített Windows 11-nél a Windows Boot Manager bejegyzés van beállítva elsődlegesként?
Ha nem, akkor nem meglepő a leírt probléma.+ Miért Insider Preview build és miért nem az általános kiadásra szánt 22H2 / 23H2 verzió? Az Insider Preview buildeknél eleve több lehet a bug, ami további hibákat eredményezhet.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Tappancs2001 #20388 üzenetére
Előtte én még ajánlanám -amit biztos más is meg tud csinálni, csak ezzel próbáltam-, hogy a macrium reflectnek az USB-s bottolható kis programjának a bootolsá helyreállító részével próbálkozz egy kört.
Amikor cserélgettem és telepítgettem meghajótkat, windowsokat, akkor a későbi feltelepítése után az újabbat visszacserélve az nem akart egyből indulni (talán lemez ID-k miatt). Hátha. Ha nem, úgy is egy reinstall a vége!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Zoz
őstag
válasz Tappancs2001 #20386 üzenetére
Pontosan milyen az a új gép?
A hibaüzenet arról szól, hogy a Windows nem látja a rendszer meghajtót, mert nincs betöltve a hozzá szükséges driver.
Mivel itt egy Nvme meghajtó áthelyezéséről van szó, ezért gyanúm szerint olyan új gép lehet, ahol alapértelmezetten VMD módon van kezelve a meghajtó. (Ez az a jól ismert eset, amikor a telepítő sem látja az SSD-t, drivert kell betallózni neki)
Ha ez a helyzet, akkor Biosban ki kell kapcsolni a VMD-t. -
King Unique
titán
válasz Tappancs2001 #20388 üzenetére
Ez a 3 db felvetett beállításból csak 1-re ad választ, holott mind a 3 kérdés volt...
+ Ott van a másik válaszban említett is, ahol ha az IRST / VMD beállítása sem egyezik, akkor az +1 ok a bootolási problémára. -
King Unique
titán
válasz Tappancs2001 #20392 üzenetére
Az előbb linkelt hozzászólásban eleve ott van pont egy ASUS specifikus leírás / ASUS specifikus leírás magyarul és annak végén ezen és ezen screenshotok, amik szemléltetik a VMD Controller kikapcsolását.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz Tappancs2001 #20400 üzenetére
Ha már wifis lap, akkor mobiltelefon hotspot arra az időre?
-
Zoz
őstag
Esetleg telefonról USB kábelen netet adni neki?
-
Csupingo
veterán
Szerintem az is működhet, hogy telepítővel indítod a gépet, és betallózod a lan drivert.
Szerk: (Ez lehet, hogy csak új telepítésnél működik, és neked nem jó ebben az esetben, bocsi!)[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csorbi
addikt
válasz Tappancs2001 #20410 üzenetére
Innen letöltötted már a LAN drivert és feltelepítetted? [link]
Ha igen, az eszközkezelő mit mutat, milyen hálózati eszközöket? -
Csupingo
veterán
válasz Tappancs2001 #20412 üzenetére
Ha nem sikerül, esetleg kipróbálhatod ezeket a win 10-es módszereket is.
-
Csorbi
addikt
válasz Tappancs2001 #20412 üzenetére
Kicsit kezdem elveszteni a fonalat - most telepíteni szeretnéd, vagy már fel van telepítve?
Milyen fiók van a Windowsban, ami PIN-t akar módosíttatni? MS fiók, vagy offline, lokális fiók, netán valami munkahelyi/iskolai fiók?
Már bejelentkezéskor ezt dobja? Volt ezen a gépen valaha net? Jó lenne átlátni/megérteni az egész folyamatot mert itt nekem valami nagyon sántít. -
Tappancs2001
senior tag
válasz Tappancs2001 #20421 üzenetére
MS fiók van a gépen, és már a bejelentkezéskor kéri a pin módosítását.
-
Csorbi
addikt
válasz Tappancs2001 #20421 üzenetére
Kb ilyet gondolnék esetleg átmeneti megoldásnak: [link]
(Valahonnan kölcsönbe, esetleg online megrendelni és aztán visszaküldeni, stb...)
Remélhetőleg működik külön driver telepítése nélkül. (Általában szoktak) -
Csorbi
addikt
válasz Tappancs2001 #20430 üzenetére
Akár az is jó, a lényeg egy külső, lehetőség szerint USB-s (az egyszerűség végett) hálózati eszköz.
-
King Unique
titán
válasz Tappancs2001 #20446 üzenetére
Önmagában egy szimpla meghajtócsere nem indokolja a tiszta újratelepítést a 0-ról, ilyenkor eleve adja magát a klónozás, meg ha a jelenleg telepített és belakott Windows 11 megtartása a cél.
De egyébként most hogyan is van ez, nem a 970 helyett lesz a 990 hanem mellé, mindkettőre Windows 11 telepítése a cél, az egyik nem adatmeghajtó lesz hanem mind a kettő rendszermeghajtó ugyanabban a PC-ben dual-boot megoldással?
Mert ugye a 990-esre klónozásnak is alapesetben akkor van értelme, ha az lesz az új rendszermeghajtó, a 970-es pedig másodlagos adattár meghajtóként funkcionál tovább. Vagy még akkor sem feltétlen, ha mindkettő 1 TB-os és nem pl. tárhelybővítés a cél, adatátviteli sebesség tekintetében meg hiába 2x gyorsabb szekvenciálisan a PCIe 4.0-s 990, az a Windows 11 működésénél nem nagyon lesz érezhető, mivel ott a random olvasás és írás + az elérési idők számítanak.[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
válasz Tappancs2001 #20540 üzenetére
De miért csinálsz felesleges munkát magadnak az újra telepítéssel? Ha jó a mostani rendszered, átmásolod a megfelelő backup programmal, és bebootolsz róla, ha kész, ahogy írtad.
[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
Ha nem akarod újratelepíteni, akkor elég átklónozni is.
Ez esetben miután átklónoztad, a régi SSD-t szereld ki (tudom, macera, de ez a biztos), a BIOS-ban elvileg már csak az újat fogod látni, de csekkold is le, hogy az lett-e a BOOT meghajtó, és bootolj be róla. Ha minden oké, szereld vissza a régit, bootolj be újra, győződj meg róla, hogy valóban az új ssd-ről megy a rendszer. Ekkor lemezkezelővel a régiről töröld az összes partíciót, hozz létre egyet, és formázd meg. Kész.Ha újra akarod telepíteni, az újratelepítés idejére vedd ki a régi SSD-t!
Miután teljesen kész az újratelepítés, szereld vissza a régit, és onnantól ugyanaz a teendő mint a klónozásnál: bootolj be újra, győződj meg róla, hogy valóban az új ssd-ről megy a rendszer. Ekkor lemezkezelővel a régiről töröld az összes partíciót, hozz létre egyet, és formázd meg. Kész. -
Csorbi
addikt
válasz Tappancs2001 #20544 üzenetére
Én a Macriumot javasolnám mindenképp, arra figyelj, hogy offline klónozást csinálj, azaz készíts egy Rescue Media-t (Other Tasks menüpontban van) USB-re, arról bootolj, és úgy végezd el a klónozást.
-
poirot
őstag
válasz Tappancs2001 #20543 üzenetére
Én mostanában az Aomei backupper-t használtam, teljes megelégedésemre. Magyarul tud, azt hiszem a freeware is ebből a szempontból teljes értékű. [link] De azért nézz utána. Klónozni tud image file-t készíteni, pendrive-ra bootolható backupper-t, stb.
Mivel nekem körülményes volt mindig is ennél az új alaplapomnál egy új rendszer felinstallálása (csak egy meghajtó lehetett bekötve, mert különben a telepítés nem futott végig, így van 3 db win11 rendszerem fent, amire bármikor bebootolhatok) -
King Unique
titán
Az már le lett írva nemrég a hasonló kérdésedre adott válaszban, hogy ilyenkor adja magát a klónozás egy arra való célprogrammal, nem feltétlen kell a 0-ól újratelepíteni a Windows 11-et. Na meg ugye a klónozást is értelemszerűen csak akkor, hogy ha a 990-es lesz az új rendszermeghajtó, mert ha marad a 970-es, akkor nyilván nem kell.
Ha klónozva lesz a Windows 11 a régiről az új SSD-re, akkor a BIOS/UEFI boot menüben értelemszerűen az új SSD-t kell majd beállítani elsődlegesként, illetve UEFI séma szerint telepített Windows 11-nél a Windos Boot Manager bejegyzést.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tappancs2001 #21465 üzenetére
Letöltöd, kicsomagolod a lan drivert (valahol egy mappában kell lennie benne INF kiterjesztésű fájl(ok)nak), majd a telepítő pen-re rámásolod (egy külön mappába az egészet), telepítés ezen pontjánál betallózod.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jimmy399
senior tag
válasz Tappancs2001 #21467 üzenetére
az UEFI BIOS-ban átállítod a boot sorrendet, ha minden jól megy, akkor az újabb verzió fog elindulni. Később meg gyalulhatod a 970 EVO-ról a korábbi windows-t, ha minden jól megy.
--- N/A ---
-
jimmy399
senior tag
válasz Tappancs2001 #21470 üzenetére
Szerintem lépj be a BIOS-ba, F2 vagy delete gombbal majd egy F7-et nyomva belépsz a fejlett módban és ott a boot fülön változtasd meg a boot order-t a 990 Pro-ra.
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
teptep
aktív tag
válasz Tappancs2001 #21470 üzenetére
Szerintem a 990 azért nem jelenik meg a boot menüben, mert a 990 SSD-n NINCS EFI Bott partició! Csak a 970 SSD-n van multiboot, amivel az egyik vagy másik Win perticiót tudod kiválasztani bootolásra. Start menü, jobb klikk, lemezkezelő. Ha a második SSD-n nincs ott az a pirossal jelöllt EFI partició, akkor bukta! Ezt utólag létrehozni nagyon macerás: Particó manager programmal összébb húzni és eltolni a rendszerparticiót, létrehozni az EFI-t...
Legegyszerűbb ha újratelepíted. Én például a telepítés előtt az asztali gép BIOS-ban a régi SSD SATA portját tiltottam. A fenti kép szerinti laptopban ilyen lehetőség nem volt, ezért a telepítés idejére kiszereltem a régi SSD-t. Ha nincs bent másik SSD, akkor a telepítő nyílván csak bent lévő SSD-re tudja telepíteni az EFI particiót. Telepítés után pedig EasyBCD-vel beállítottam, hogy mind a két EFI el tudja indítani akár a Win10, akár a Win11 rendszert. -
Doky586
nagyúr
válasz Tappancs2001 #21477 üzenetére
Arra hogy ne megszokásból telepíts és pontosan kövesd lépésről lépésre a telepítési utasításokat. [link]
-
King Unique
titán
válasz Tappancs2001 #21467 üzenetére
Ha a lemezkezelőt megnyitva a 970-esen vannak az UEFI/GPT sémánál létrejövő segédpartíciók, a 990-esen pedig csak a C és nincsen külön EFI-rendszerpartíció (ESP) mint másnál a linkelt példában, akkor nem meglepő a jelenség.
A Boot Loader bejegyzés törlése a rendszerindítási beállítások menüben a Windows indításkor
A Windows rendszerindító menüjéből eleve törölhetők a felesleges indítóbejegyzések, ahhoz nem kell az EFI-rendszerpartícióval és egyébbel mókolni.
• How to Create EFI Partition Windows 10/11? [Full Guide]
• Moving / recreating EFI partitionHa az a cél, hogy az új SSD-n (990 Pro) legyen a rendszerindítás, az EFI-rendszerpartíció, akkor az utólag létrehozható manuálisan is.
Rendszerpartíciók machinálása előtt viszont javasolt rendszermentést készíteni arra az esetre, ha balul sülne el a művelet és utána nem működő (nem bootoló) állapot lenne az eredmény."Azt le tudnád írni, hogyha újra szeretném telepíteni az op. rendszert, akkor mire figyeljek az újra telpítés során?"
Lásd a #151124 számú hozzászólásban leírtakat.
De egyébként mi értelme ennek az egésznek?
Van 2 db 1 - 1 TB-os M.2 PCIe NVMe SSD, ahol ez esetben kb. teljesen mindegy hogy melyik a rendszermeghajtó, a dual boot egyszerű megszüntetéséhez elég az indítóbejegyzés törlése és nyilván nem feltétlen kell csak emiatt újratelepíteni a Windows 11-et, vagy új EFI-rendszerpartíciót kreálni és egyebek, meg ha a régi SSD (970 EVO Plus) továbbra is ott marad a PC-ben és nem lesz onnan eltávolítva.[ Szerkesztve ]
-
teptep
aktív tag
válasz Tappancs2001 #21477 üzenetére
Ha a 990 SSD-t újra szeretnéd telepíteni, akkor előtte a 970-et ki kell szerelni a gépből. (Vagy letiltod a BIOS-ban -ha lehetséges.) Teljes telepítést kell választani, és a lemezválasztó ablakban minden partíciót törölni kell. Sikeres telepítés után a 970-et visszateheted, és a BIOS boot menüben mind a két SSD meg fog jelenni. A 970 multiboot módot például az msconfig paranccsal tudod kikapcsolni.
-
teptep
aktív tag
válasz Tappancs2001 #21491 üzenetére
Asztali gépen perifériák, SATA eszközöknél tudom a SATA SSD-ket egyenként ki-be kapcsolgatni. Két laptop van itthon, de az M.2 portot egyikben sem lehetséges letiltani. (Ezért kellett kiszerelnem az SSD-t a telepítés idejére.)
-
Csupingo
veterán
válasz Tappancs2001 #21534 üzenetére
Szerintem ha a partíciók is törölve vannak, akkor egy helyre pakol. Viszont ha formázva is van, feldarabolva, stb. akkor már szokott tenni a másik meghajtóra is dolgokat.
-
teptep
aktív tag
Amelyikre telepíted a rendszert, arról nyílván töröli fogsz mindent.
Ha a másik SSD-n van EFI boot partíció, akkor oda települ az új rendszer boot partíciója is.
Ha a másik SSD üres, akkor bizonytalan, melyieken lesz a boot. Talán a fizikai első helyen?
Ha a másik SSD például teljes egészében adatnak van partícionálva (nincs rajta EFI boot), akkor ezt a telepítő nem fogja elcseszni, az elsőn lesz a boot partíció létrehozva.
Tehát ha nem akarod kiszerelni a telepítés idejére a másikat, és úgyis üres, akkor foglald le egy teljes méretű formázott partícióval. -
King Unique
titán
Lásd egy másik válaszban leírtakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest