Hirdetés
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
Le van írva abban a hozzászólásban mi a teendő, mikre (több dologra) javasolt odafigyelni, ami ha nem megy, akkor maradni kellene az eredeti elképzelésnél.
-
-
-
King Unique
titán
A #25822 számú hozzászólásban nemrég ki lett fejtve a hogyan kell Windows 11-et telepíteni.
"ne fussak bele megint ebbe a vállalti felhasználású verzió telepítésbe"
• How to Install and Log In to Windows 11 Without a Microsoft Account
Akkor lehetne helyi inkább fiókkal telepíteni.
• Switch to Microsoft Account from Local Account in Windows 11
• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11Utólag is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, meg Microsoft-fiókról helyi fiókra is.
-
Joshi
titán
Azt állítsd be ami szimpatikus és tényleg nem kell. Illetve telepítéskor azt jelöld be a telepítő varázslónál, hogy nincs kulcsod. Ezek után frissítsd be a Windows Update-nél és ha minden meg van és újraindítások után se talál frissítést, na akkor írd be a kulcsot.
Én OEM kulcsot vettem ami az alaplaphoz kötött, tehát ha komplett konfigot cserélek, akkor új Win kulcs is kell.
-
Joshi
titán
Én utóbb két Win 11-et is telepítettem és eredeti kulccsal lettek aktiválva. Én a Rufussal készítettem egy boot pendriveot és simán telepítettem a gépekre. Persze telepítés előtt töröltem a partíciókat és újra kiosztottam azokat, mindezt a telepítő elején választhatóan. Kb ennyi. Ha ez nem tiszta telepítés akkor semmi. Amúgy itt van a teljes útmutató a telepítéshez.
-
Indiant
addikt
Szerintem vissza lehet vonni az update-et. így visszakapnád a 10-et.
"mire figyeljek, hogy ne fussak bele megint ebbe a vállalti felhasználású verzió telepítésbe, illetve hasonló szívások..." - szerintem csak olvasni kell.
Kizárt, hogy abból nem lehet kilépni, pláne, hogy elképzelni sem tudom miképp léptél bele.
Formázásnál az is törlődik(office)...., szóval nem veszíthetsz. -
-
-
King Unique
titán
• Windows Update / Windows Update
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11Ha a rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re frissíteni, ahol alapesetben adja magát a gépházban a Windows Update, valamint a teljes képernyős frissítési tájékoztató.
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►
FRISSÍTÉS
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processHa a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re frissíteni.
Ha 1x már aktiválva lett adott PC-n a Windows 10 digitális licenccel, akkor utána ugyanazon PC-n ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadásra frissítésnél (in-place upgrade) és újratelepítésnél (clean install) nem kell újra megadni a termékkulcsot, mivel automatikusan aktiválódni fog a Windows 11 is digitális licenccel.
-
És tényleg.
Az AsrDrc101 megoldódott.
A AslO.sys még megvan.
Kb. 6 éve volt asrock lapom, olyan régi volt már a win10 -es rendszerem.
Akkor mikor váltottam asus-ra, csak átdobtam az ssd-t és felállt a win10.
És hát most sem kellett mindent előlről kezdenem.
Épp most megy a frissítés a laptopomra is... -
Én most frissítettem a win10pro-mat, win11pro ra.
Daemon tools-al bemountoltam a win11 iso-t.
Win 10-alatt elindítottam a mountol-t kép file-nál az exe-t.
Rákérdezett hogy megtartok e minden beállítást. Természetesen igen.
Újraindítás, és el is kezdte a frissítést. Kb. 1óra volt az egész a gépemen.
Asus rog strix z390 gaming F + i7 8700k 16gb ram 512Gb ssd.
Marad az eredeti licensz is és az összes beállítás, beleértve a torrentjeimet is.
A telepítés végén egyből csatlakozott a wifim-re is. Szóval tényleg minden maradt
úgy ahogy a win 10 alatt volt. -
-
-
paolinho
őstag
Én az alapbeállításokkal csináltam a Formázási beállításokat.
Lehet ez a videó szerinti is jó, de a Rufus számomra végtelen egyszerűen tette a dolgát. Nem kellett semmit állítgatni, csak telepíteni pendrive-ról, és ennyi.Na, közben részletesebb választ kaptál.
Én a 4.6-os Rufus-t használtam anno. -
paolinho
őstag
De ez a Rufusz-szal a világ legegyszerűbb dolga, és minden megmarad. Csináld úgy, ahogy csixy is mondta. Én nem rég csináltam egy asztali PC-re, és egy öregecske laptopra is. Nem kell más, csak egy pendrive, meg vagy a 24H2, vagy ha régebbi az eszköz és azt nem tenné fel, akkor egy 23H2-es Win11, amit a MediaCreationTool-lal leszedsz. Ezt a Rufusz-szal felírod a pendrive-ra, és az exe fájl alól elindítod a telepítést simán a működő Win10 alól. Minden meg fog maradni, csak a rendszer lesz az újabb. Nem lesz semmi gebasz vele.
-
-
-
Lenry leírta ugyanezt magyarul is [link] , talán úgy egyszerűbb.
Megjegyzés: pl a Windows 11 24h2 kompatibilitási listán nem szereplő Intel Core i7-3770 proci esetében is azt tapasztaltam, hogy bár a proci POPCNT és SSE4.2 szempontjából megfelelne és fel lehet rá varázsolni a windows 11-et, de amint 24h2 verzióra frissül a rendszer, akkor az integrált Intel graphics HD 4000 kártya driver egyik dll fájlja nem fog megfelelni a windows biztonságnak és ki fogja nyírni a rendszer. Biztos ezért nincs rajta a kompatibilitási listán ez a proci. Ez a rendszer tehát csak akkor tud tovább élve maradni, ha van benne egy másik dedikált videokártya is és az az aktív monitormeghajtó. -
King Unique
titán
-
-
King Unique
titán
Mármint itt akkor célszerű érdeklődni, ha biztosan Windows 11 specifikus a probléma és nem az alaplap, illetve annál a BIOS/UEFI beállításai - pl. a boot menü beállítása, ahol UEFI-s bootolásnál a Windows Boot Manager bejegyzés legyen az 1. - a hiba forrása, és a BIOS frissítése sem oldotta meg a problémát.
Ha bekapcsolt Fast Startup mellett van leállítva a Windows 11 és úgy indítva, akkor nem meglepő ha egyből a Windows 11 indul, ellenben újraindításnál ugye teljes leállítás történik.
Egyébként nem ismeretlen maga a jelenség, számos cikk íródott már erről különféle megoldási javaslatokkal.
• How to Fix PC Keeps Booting into BIOS Menu Issue? (6 Fixes)
• How to Fix a Windows PC Always Booting Into BIOS -
King Unique
titán
How to Install Windows 11 in VirtualBox
Nyilván van erre lehetőség, + egyéb kipróbálási opciók is vannak, lásd korábban a társtopikban leírtakat.
Termékkulcs meg nem feltétlen kell a kipróbáláshoz, mert egyrészt eleve kihagyható a telepítésnél, másrészt technikailag akár aktiválás nélkül is működik bizonyos korlátozásokkal (pl. testreszabási) a Windows 10/11.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Autós topik
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung M5 Smart - 27" VA - Beépített WiFi & Bluetooth - Apple Airplay - HDR10 - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest