Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mave13

őstag

Sziasztok!

Beléptem a klubba, sikerrel felment a Win11, köszönöm mindenkinek az iránymutatást, elmondom, hogy csináltam...

A gépem nem egy extra cucc, egyáltalán nem felel meg a követelményeknek:
    Legális Win10 pro, ASUS Maximus VIII Hero + i5 6500, tehát ezen nem futhat Win11... és mégis.

Szóval a menet a következő:
    Letöltöttem egy Win 10 képfájlt, majd Rufus segítségével létrehoztam egy bootolható USB meghajtót. Legalább 8 GB-os tároló kell, a Rufusban az egyetlen dolog, amit módosítottam, hogy Fat32 helyett NTFS filerendszert használjon. Lehet hasznáni a Windows Creation Tool-t is.
    Letöltöttem a Win 11 iso képfilet a Microsoft honlapjáról.
    A Pendrive Sources könyvtárából az install.wim filet kitöröltem, és a Win 11 képfileból ugyan ezt a nevű a filet bemásoltam a helyére. (Azért kellett az NTFS rendszer, mert a file 4 GB fölötti, a Fat32 ezt nem kezeli.).
    A BIOS-ban bekapcsoltam a Secure boot funkciót.
    A Windows 10 registryben hozzáadtam az alábbi bejegyzéseket:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]
    "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001

valamint:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
    "BypassTPMCheck"=dword:00000001
    "BypassRAMCheck"=dword:00000001
    "BypassSecureBootCheck"=dword:00000001

Nem szerettem volna teljes újratelepítést csinálni, ezért ezeket követően a futó Win10 alatt a pendirveról elindítottam a setup.exe-t. Rögtön az elején a Frissítések keresését kikapcsoltam. Ezt követően csak a telepítő utasításait követtem. Kb. fél óra telepítés után lett egy legális Win11 rendszerem.

Valószínűleg kissé túlbiztosítottam a dolgot, ahogy visszaolvastam valószínűleg a registry variálás nélkül is működött volna a telepítés simán az install.wim cseréjével, és a telepítés elején a frissítések kikapcsolásával. (Mivel Win10 telepítőt buherálunk meg Win11 állománnyal, ki kell kapcsolni a frissítés lehetőséget, mert a rendszer lányos zavarában nem tudja, hogy akkor ő most 10, vagy 11 telepítő, és összezavarodhat.).

Nekem így sikerült. Köszi mindenkinek, aki ezt már így-úgy a topikban leírta, így összegezve még nem láttam, ezért írtam csak le.

Új hozzászólás Aktív témák