Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomisan
tag
válasz
hommeros
üzenetére
Sajnos sokmindenben igazat kell adnom, a játék szenved a manapság kiadott MMORPG-k sok betegségében, de azért eléggé "félig üres pohár" stílusú ez a hozzászólás. Bármelyik másik játékról lehetne ilyeneket írni, ha csak a negatívumokat szeded össze. Számomra a pohár félig tele van, valóban csak félig, de az a fele legalább finom. Előrebocsátom, hogy a PvP-ről semmit nem tudok mondani, számomra az már elvesztette a varázsát, nem foglalkozom vele, és kicsit sajnálom azokat, akik egy MMORPG-ben keresik a PvP élményt, de sok sikert nekik, hátha egyszer majd megtalálják...
A szintezés vs. endgame viszonyáról nekem pont fordított érzéseim vannak, számomra az előbbi volt grind, sajnos túlságosan is a régi receptet követi, GW2 után elég nehéz volt egyhuzamban sokáig élvezni. Azzal próbálták feldobni, hogy több rövidebb küldetés van, így aztán elég nyüzsgőnek, élőnek mutatja a világot (sok a phasing, változnak kicsit néha a helyszínek, bár ez sokszor inkább hátrány, mert nem tudsz együtt játszani olyannak, aki másik phase-ben van). Elsőre valóban magával ragadó, nagyon jó az atmoszférája, de altkarakteren egyelőre még csak el sem gondolkodtam (mondjuk én amúgy se vagyok egy nagy altoholic). A játék világa nem összefüggő, a területek viszonylag elszigeteltek egymástól, repülőkkel meg ilyesmikkel lehet közlekedni közöttük, és az első 1-2 terület kivételével csak egy útvonal van a szintezésre. Szóval nekem összességében a szintezés kicsit csalódás.
Az endgame-ről eléggé megosztottak és sokszor szélsőségesek a vélemények. Szerintem a legnagyobb oka a problémáknak, hogy 20 meg 40 fős raidekre terveztek. Nem tudom, mire gondoltak a fejlesztők. A fórumokon szépen lehet látni, hogy még külföldi guildeknek is nehéz összeszedni az embereket ilyen nagylétszámú raidekre. És ezt szerintem sokan előre megmondták nekik... A 20 fős még elmenne, de van egy process, amit teljesíteni kell, hogy raidelhess, aminek során le kell tolni 4 veteran instát időre. Na itt potyognak ki sokan. Ugyanis ez baromi nehéz. Itt nyer értelmet a játék sokat hangoztatott hardcore mivolta. Azt, hogy ezen kihullik egy csomó ember, viszont nem tudom egyértelműen a játék hibájának tulajdonítani. Amikor mindenki fikázza a WoW-ot, hogy az mennyire casualbarát... Sajnos a mai játékpiacon a vezető nevek ilyen rail shooterek, meg interaktív filmeknek beillő játékok, ahol csak néha kell valami gombot megnyomni, esetleg ilyen hentelős keleti harcos játékok, ahol folyamatosan suhogtatsz egy bazinagy karddal és egyszerre tíz zombit levágva henteled a tömegeket. Egy ilyen piacon ne csodálkozzunk azon, ha az embereket nem köti le, hogy mondjuk nem megy le három próbából egy insta. Inkább elmennek játszani valami konzolos szarral (már bocsánat), amiben gyors sikerélményük van. A gamerek ma nem kitartóak és türelmesek. De ahogy mondtam, azért ebben annak is szerepe van, hogy a legkisebb raid 20 fős, és a játékos azt látja, hogy rajta kívül még 20 másik embernek meg kell valahogy csinálnia a nehéz ötfősöket, és akkor nem csodálom, hogy elmegy a kedve. Mondjuk ezek az insták már gyakorlatilag a raidek előszobájának, progress tartalomnak foghatóak fel, nem értem, miért csak átugrandó szükséges rossznak lehet felfogni, attól, hogy csak 5 ember kell hozzá... Szóval ha már olyan nagy a szája az embereknek hogy "casual WoW" (persze nyilván mindegyikőjük letolta már az összes WoW raidet HC-ban), akkor elvárnám, hogy ne csináljanak seg*et a szájukból. Itt is olyan emberek sírnak, hogy nincs tartalom, akik nemhogy a raideknél nem tartanak, de ezeken az ötfős instákon elvéreznek. A tartalom ott van, csak meg kellene tudni csinálni. Mondom ezt úgy, hogy eddig én is csak kettőt toltam le a négyből az attunementhez. Ennek ellenére én élvezem a nehézséget. De nem kell aggódni, akkora sírás meg abbahagyás van a dolog miatt, hogy a Carbine-nak valamit lépnie kell a dologgal kapcsolatban. Kivéve, ha viszonylag kevés előfizetővel számoltak...
Egy csomó dolog, amit felhoztál, az ízlés dolga, vagy egyéni dolog, hogy ezekkel ki mennyire foglalkozik. Én pl. eléggé casual vagyok időbeosztásban, nem nagyon farmolok semmit, nem AH-zom csak amennyit muszáj, leszarom, hogy nincs sok pénzem, annyi így is van, hogy simán tankolom a veteran dungeon-öket. Az első tankolásom MMORPG-kben az volt, amikor kb. három nappal az 50-es szint elérése után beinveltek a guildembe, és egyből elmentünk az egyik dungeonba és letoltuk silverre. Ennyit arról, hogy sokat kell farmolni pl. gearre (az akkori gear nagy részét úgy vettem olyan max 3-4 platinából, és nem voltak rúnázva). Mivel nem PvP-zek, nekem a két AMP/LAS setup is elég, szóval részemről ennyit az erre való farmolásról. Eleve van két setupod, mint kb. minden másik MMO-ban, az hogy lehet még kettő, egy plusz lehetőség. Addonokból használok nyolcat, ennek a fele kényelmi. WoW-ban is max ennyit használtam, sose kellett agyonaddonolnom a játékokat, hogy élvezni tudjam őket.
Nem akarok tételesen írni mindenről, annyi a lényeg, hogy igen, lehet nagyon negatívan nézni a játékot, ha direkt a hibáira figyelsz, mert sok van. Mint ahogy minden egyes új MMO-nak. Sok sikert, hogy megtaláld a tökéletes MMO-t a következő tuti WoW-killerben, amit az egekig hájpolnak és te el is hiszed a reklámot... Vicces, hogy folyton röhögünk a reklámokon, de ha PC-s játékról van szó, minden szavát elhisszük, mint egy kisgyerek.
Én inkább igyekszem megtalálni azokat a dolgokat, amik szórakoztatnak benne, mert ilyen is akad bőven. Nekem nagyon bejön a hangulata, ill. a PvE endgame is, nem vagyok ellensége annak sem, ha könnyíteni akarnak a raidekbe való bejutáson, de nekem tetszik a kihívás, mégha el is vagyunk ettől szokva. Elismerem, hogy valóban határeset, hogy megéri-e a havidíjat (mondjuk én IRL pénzzel fizetem, szóval erre sem farmolom ki a platinát, bár tudom, hogy így nem is vagyok igazi magyar, mert pénzt adok ki egy PC-s játékra...), de még egyelőre elvagyok vele, és azért szerencsére nem vagyok egyedül.
Új hozzászólás Aktív témák
![]()
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- iPhone 11 Pro 256GB 100% (3Hónap Garancia)
- Huawei Mate 20X 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD / 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én inkább igyekszem megtalálni azokat a dolgokat, amik szórakoztatnak benne, mert ilyen is akad bőven. Nekem nagyon bejön a hangulata, ill. a PvE endgame is, nem vagyok ellensége annak sem, ha könnyíteni akarnak a raidekbe való bejutáson, de nekem tetszik a kihívás, mégha el is vagyunk ettől szokva. Elismerem, hogy valóban határeset, hogy megéri-e a havidíjat (mondjuk én IRL pénzzel fizetem, szóval erre sem farmolom ki a platinát, bár tudom, hogy így nem is vagyok igazi magyar, mert pénzt adok ki egy PC-s játékra...), de még egyelőre elvagyok vele, és azért szerencsére nem vagyok egyedül.