- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
1face
senior tag
Ma Én is megvettem a 22''-os Acert!
Örülök neki, mint állat, Nekem tökéletes.
Előtte egy Philips 170X6-os síma TFT-m volt, de még ahoz képest is király!
Az adatok a moncsiról:
Képernyő tulajdonságai:
Képernyő neve Acer AL2216W
Képernyő azonosítója ACRAD74
Modell Acer AL2216W
Képernyő típusa 22'' LCD
Gyártás ideje 51. hét / 2006
Sorozatszám L74090466420
Maximális látható kijelző méret 47 cm x 30 cm (22.0'')
Képarány 16:10
Fényerő 300 cd/m2
Kontrasztarány 700:1
Betekintési szögek 170/160°
Bemeneti csatlakozók DSub, DVI
Vízszintes frekvencia 31 - 84 kHz
Függőleges frekvencia 56 - 86 Hz
Maximális felbontás 1680 x 1050
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Active-Off -
Trak
addikt
válasz
question man #3698 üzenetére
Milyen drivert szeretnél egy LCD monitorhoz
Ne keresd, nincs rá szükség. -
question man
tag
ja de furi mert kb 10 perc után elkezdett működni méghozzá jól
lehet hogy csak a szállítási megrázkódtatások és lelki trauma jele volt de ha holnap bekapcsolom reggel és megint nem lessz jó akkor hívom a vevő szolgálatot és megy cserére
ami nagyon furi hogy semmijen driver nincs hozzá és ez engem kicsit zavar a gyári leezen csak sima pdf-ek és azzal annyi viszont a fényrerje az valami iszonyat épphogy át nem égeti a retinám és már csak 20-ason van a fényerő de még mindíg kicsit sok -
Khaal
őstag
Megjött az új vag-m, Gef2-t cseréltem le Gef 7300GT-re. Ég és föld a különbség ( na jó ez azért túlzás), a kép sokkal élesebb lett, olvashatóbbak a betűk, végre normálisan le tudom játszani a videókat (mellékesen a játékoko is elindulnak). Egyetlen baj hogy nem tudom rávenni a DVI-t hogy működjön
Aki 20-22 colos kategóriában gondolkozik az mindenképp szánjon rá egy kicsit vga-ra is, ha nem is akar játszani. Egy Gef6-os sorozat vagy egy radeon x-ezres sorozat legalább kell, már csak a videólejátszás miatt is. Ráadásul a színek is sokkal jobbak lettek nálam. Tény, hogy a Geforce2 már nagyon elavultnak számít egy ilyen monitorhoz. Alaplapi integrált vga-t szintúgy nem ajánlom. -
Jander
senior tag
válasz
question man #3695 üzenetére
Uh csúnyán megkaptad cimbora, sajnálattal hallom.
Én holnap indulok a Samu 244T teszttel, bizakodó álláspontban vagyok. -
question man
tag
na beléptem a widescreen-esek nagy családjába legalábbis 1-2 napig Acer 2216wsd nagyon szupi kis moncsi csak már találtam rajta egy folyton világító pixelt
így hívhatom az ügyfélszolgálatot hogy cseréljék
azt nem tudja valaki hogy firefox-nál hogyan lehetne megcsinálni hogy középre igazítsa a veboldalakat mert így bal szélen kicsit nagyon gáz -
hétalvó
addikt
Én nem ajánlom az ATI-t csak nincs más lehetőség ebben az árban. Nekem a moncsim tudja a HDCP-t és nem akarok VGA-t venni, ha lesz valami HD meghajtó a gépemben. Szivem szerint vennék egy 256MB-os 7600GST-t. CSakhát az ezen a felbontáson elvérzik.
-
Jander
senior tag
Aha köszi. Nos nem valami fontos dolog számomra így hirtelen mindenesetrejó tudni róla.
off: Tervezem a 8800gtx-et, de még hatalmas ráfizetés lenne hiszen ez a kártya még csak fél éves, plusz egyenlőre értelmetlen is mivel nincs mi kihasználja a dx10-et. Egyetlen előnyként a 768Mb RAM lenne jó, de ez sem akkor előrelépés ami indokolná most 50 ropi ráfizetést.
Mindenesetre köszönöm az ajánlatod de majd ha aktuális lesz úgyis itt fogom meghirdetni. -
Taci
addikt
Szia. Itt egy cikk a HDCP-ről, valamint arról, hogyan próbálta megtéveszteni vásárlóit az ATI ez ügyben. Úgyhogy nem tudom miért pont az ATI-t ajánlja hétalvó. Bár ez már régen volt, valószínűleg azóta változtak a dolgok. Mindenesetre ha kártyát cserélnél én vevő lennék a 7900gtx-edre!!
Tehát a link:
[link]
[Szerkesztve] -
Taci
addikt
-
vittuka
aktív tag
Van valakinek samsung 226bw -vel kapcsolatban barmilyen tapasztalata? Monitor vasarlas elott allok, de nem tudom eldonteni igazan mi a jo nekem... Sehol nincs egy hely, legalabbis nem tudok rola, ahol ki tudtam probalni mondjuk a 22-es wide monitorokat egymas mellett, de ha van szoljatok.. Gondolkodom ezen a samun, viewsonic-on (csak ne lenne ott a rohadt ipod dokkolo), esetleg a Dell-en.. Nem tudom, latatlanban nehez donteni, altalaban az egyik tipus van a boltban ahova bemegyek...
-
james
aktív tag
''A panel típusán kívül számít még az elektronika is ami viszont tuti más ebben mint pl a tiédben, és ez is igen sokat hozzátehet az összképhez (szín, szellemkép,...), '' Ez biztos igy van, a szellemképet meg még nem értem mitől lehet. Érdekes módon inkább a szürke felületeken jelentkezik,ha elötte fekete volt rajta. Ha fehérbe megy át akkor kevésbé. Lehet a szobahőmérséglet is bejátszik, most direkt melegebbre fűtöttem, és mintha javúlt volna. (17 fok helyett 21) Ez különben csak érdekesség, mert különben szerintem elég jó monitor, a tolerancia meg attól is függ az ember mennyire haklis. Nyomtam megint egy kis Q3-at, de most nem nagyon zavart...hmm.
Egyébként meg mi is főleg munkára vettük, fotófeldolgozás ilyesmi.
A HD meg tényleg más. -
vittuka
aktív tag
A 32''-os EISA dijas bravia-rol van szo? Egyet kell ertsek azzal, hogy nincs a kategoriajaban jobb, legalabbis nem tudok rola
-
james
aktív tag
''Meg pl az én ASUS PW201-emnek is igen szép színei vannak, crthez mérve is.'' Beugrott abban is ugyanaz az AUO panel van, szóval nagyjából hasonló színeket látunk, csak én még vacakolok a beállításokkal.
A színek különben szerintem is szépek, a Sony hasonlat az már maximalizmus.
Viszont hagy kérdezzem meg, hogy nálad jelentkezik ez a szellemkép jelenség? -
james
aktív tag
Akkor javaslom nézz meg pl egy SOny Bravia TFT Tv-t, kenterbeveri színben és élességben bármelyik CRT Tv-t.
Ami azt illeti már megnéztem, szerintem nem, viszont jó nagy. A Sony utólsó CRT szériájáról van szó, Wega. Igaz, nem láttam esti viszonyok között Braviát, meg az is igaz, nem a Braviára gondoltam a monitorok kapcsán. Kicsit mitizálva a trinitron képcső vitte primet a CRT között és ennek hattyúdala volt a 3-évvel ezelötti Wega széria, az ''analóg technika csúcsa''. A Brávia TV-ék bár nyilván a Sony elektronika és gyártás miatt kiváló darabok, de technikailag nem különböznek a többi LG és hasonló LCD-től, mert a Sony nem gyárt panelt, meg nincs rá olyan über szabadalma, mint volt korábban a trinitron. Máskülönben pedig a fekete szín problémája elég sok filmnél ott van, jellemzően ez nem látszik a demó színes virágos, meg zöld füves videókon, de egy átlag mozifilm tele van sötétebb jelenetekkel. Underground pl. extrém példa. Itt szerintem minimum plazma, ami élvezhető képet ad.
A Sungoo közben kiderült valószínüleg a Belinea 102035W átcímkézett változata. A két monitor nagyon hasonló konstrukciókat használ. Ugyanaz a hát, és a talp is. A Belinea ovális fémtalpa pl. cselesen be van vonva egy műanyag téglalap formával. Én azt hittem először az az erősítés, de most beugrott, a műanyag lett késöbb ráaprikálva. A talp rögzítő kettős csavar is ugyanaz. A panel is ugyanolyan, meg a hangszórok elhelyezése, ugyanigy a kék narancs led (csak más formában), sőt az osd menű is teljesen ugyanúgy néz ki, pár menüpontot leszámítva. A Sungoo elvileg német cég, de csak tavaly év vége óta láttam tőlük cuccokat. Elég valószínű, hogy megvették a Belinea konstrukciót, hogy futtassák a saját márkanevet. Innen az 5-év gari is, kezdő kinai cég ilyet nem vállal be.
[link] -
0percent
csendes tag
Már hogy nem nekik, hanem neki - a monitornak.
-
0percent
csendes tag
Köszi,
azért nem gondolok panelhibára, mert csak a magasabb felbontásban vannak mosódások..
Analóg használom, dvi nincs ezen a kártyán (nem is ehhez a géphez vettem).
128*1024 fölé nem is lehet rakniNem kínálja fel egyszerűen a Vezérlőpult....
Driver van fent nekik.
[Szerkesztve] -
Fel
addikt
válasz
0percent #3673 üzenetére
Hi!
Szerintem simán mennie kellene a natív (1680x1050) felbontáson. Vmi tuti nincs rendben. A mellé kapott drivert felraktad?
A DVI vagy D-Sub használod?
Mi az, h egyes helyeken elmosódottak a szövegek? Ha nem egyforma mindenhol akkor lehet vmi panel probléma.
Lehet, h be van kapcsolva a Clear Type a ''Képernyőn megjelenő betűtípusok simítása'' opciónál.
Esetleg frissebb vga driver?
Egyéb ötletem nincs. Ha semmivel sem változik a helyzet vidd vissza az üzletbe. -
0percent
csendes tag
Hali,
vettem egy 225bw-t (wide), és olyan gondom van, hogy ha 1024*768 fölé rakom a felbontást, a képernyőn egyes helyeken elmosódottak a szövegek.. Ha meg a fenti felbontáson használom, túl pixelesek (nagyok) a betűk (tudom, üljek távolabb).
Kérdésem, hogy ez lehet videókártya függő? Mondjuk a monitort nem is tudom pl. felrakni a névleges maximális felbontásra - egyszerűen nem kínál ilyen opciót a windows Vezérlőpult..
Szóval egy ilyen 22''-es wide monitort milyen felbontásban szoktak/kéne tudni használni?
Köszi! -
james
aktív tag
1 napja megvan a Sungoo 20'' -as. Ha valakit érdekel felrakom az első tapasztalatokat.
A sarokbefénylés alapján elég valószínű Prémium MVA panel az AUO tól. Erről vagy ehhez hasonló panelról volt már cikk a Ph-n. [link]
A befénylés tényleg alig látszik, és tényleg nem zavaró. A fekete tónusa sötét szürke, közepesen mély. Igazán klasszis monitort még nem láttam, de ez kb. annyit tud, mint egy jobb TN-film. A 700:1 reális lehet, bár 1000:1 re van datálva, ezt nem tudom ellenőrizni. Jó még benne a nagy betekintési szög, ami miatt szerintem sokkal kellemesebb nézni mint a TN-paneleket. Korábban volt már nálam egy Fujitsu TN paneles 19''-es széles, annál pl. elég zavaró volt ez a jelenség. Gyak. csak merev pozicióból lehetett optimálisan látni, ami nem a legkényelmesebb, vagy jó messziről, ami szintén nem túl jó. Ennél a panelnél sokkal jobb a helyzet, és az optimum nézőszög is sokkal szélesebb és puhább átmenetű. A színek elég jónak tűnnek, ezt közepes tapasztalattal mondom, mert ki tudja. A mozizás kapcsán, minha kevésbé zsizsikelne, mint a TN panel, az a moncsi már nincs nálam, de rémlik annál kifejezetten zavaró volt. A DVD színeket összevetve egy elsőosztályú CRT Sony TV-vel, nem teljesen olyanok, első sorban a zöld színek mások, meg a kontraszt. Ha kevésbé vagyok szigorú akkor viszont egészen jó. Különben valószínű, hogy ezzel a TFT technikával nem is lehet sokkal jobb színeket előhozni... Ezzel együtt elég élvezetes, ha leszámítjuk a sötétebb jelenetek szürkés jellegét, ami persze szintén a technikából fakad.
A konstrukció masszív, bár egyszerű. Semmi állitgatás oldalirányba meg forgatás, csak fel-le. Ami jó még, van rajta USB hub a monitor álványán, van DVI, meg a VGA sub, és van rajta két hangszóró, de nálunk füllhalgatóval megy, emiatt az még nem szólt.
Media Markt 80k, Saturn 100k, máshol állitólag nem kapható. Fontos, hogy az összes többi Sungoo sima TN paneles. Egyébként ez könnyen ellenőrizhető a boltokban, a fel-le hajolós teszttel. Ja és 5-év gari van hozzá. A pixelhibákat engedték ellenőrizni, így az nincs.
Összevetettem még egy laptop TN panellel, az is Fujitsu (kevesebb mint egy éves) és egész jó. Az utánhúzást tekintve meglepően a TN látszik lassabbnak, különösen a képernyőn történő ikon vagy szövegvonszolás tesztben. Másfelöl viszont a TN-nek nincs szellemképe, ami viszont van az MVA-nak. Ezt a jelenséget korábban nem ismertem ezért leírom ha valakit érdekelne. (állitólag ez az összes overshot-os MVA-ra jellemző...?) Tehát a pixelváltás vagyis pl. feketéből fehérbe nagyon gyorsan megtörténik, becsülve kb. 30-60% al gyorsabbnak tűnik, mint a TN panelon, de ez a váltás csak a denzitás kb. 99.5 százalékára érvényes. A maradék 0.5 % meg alig észlelhető de 1-2 másodpercig kitartó halványuló szellemképként jelenik meg. Először azt hittem, valami por vagy pára lecsapódás, szóval elég halvány, de azért kellő érzékenységgel simán látható. A jelenség erősen függ a képváltás kontrasztjától, ezért nem mindig feltűnő. Ennek ellenére filmeknél néha látszik, de nem jellemző, gyorsan változó játékokban és főleg FPS-nél viszont mondhatni zavaró. Valójában a játszhatóságot nem rontja le, csak nem túl szép, ahogy a textúrák a gyors forgások után finoman szemetelik a képet...
Összefoglalva a TN nem szellemképes, kicsit vacakabb színű, emellett kifejezetten zavaró a szűk betekintési szög. Az MVA kellemes színű, nagyon kényelmes betekintési szögű, de FPS-ben esetenként idegesítően szellemképes. -
hétalvó
addikt
Megvettem az álmomat. Vettem egy Samsung 244T-t. Mindent tud amit nekem kell. ÁÁÁ imádom. Csak kicsit kivagyok, mert egy alaplapi VGA hajtja.
[Szerkesztve] -
Keksz
senior tag
Acer AL2216WS- ezt neztem most 22''-es kategoriaban, de ezen nincs DVI csak a WSd verzion. Az persze ertelmetlenul dragabb.
Milyen bajom lehet ha nem DVI -vel kotom a gepre? -
Jander
senior tag
Valaki esetleg találkozott már a
Samsung SyncMaster 244T című monitorral? Egészen kellemes dolgokat olvastam róla, és ennyit ha tényleg jók a színei kiadnék érte munkához. Sajnos nem tudok félmilkót adni egy igazi grafikus monitorért, de a mostani 20'' 4:3-as monitoromnál nem is szeretnék lejjebb adni magasságilag, mert képszerkesztéshez (nálam) ez nagyon fontos. -
adalbert1
veterán
Hello! Én azóta már a 205bw-met bámulom, és eddig nagyon meg vagyok vele elégedve...
Hát igen, nekem is a kezdő 58k-ról végül felment 71k-ig (akkor még a 205bw a legtöbb helyen 80k felett volt), de nem bántam meg, nagyon bejön a 20'', és az 1680X1050 is..
Eleinte én is ezek a monitorok között vacilláltam, de élőben sokkal jobban tetszett a 205bw, mint a 940bw (931 akkor még nem nagyon volt kiállítva), így emelett döntöttem, és nem sajnálom a plusz 10k-t, de ezt neked kell eldöntened. -
hétalvó
addikt
Akkor várok még az LG-re.
Esetleg erőől vélemény?
FSC ScaleoView H22-1W, 22'', 1680x1050, analog/2x digital (1x HDMI), Audio (S26361-K1118-V170)
[link]
100 felett kicsivel. -
csutkaa
senior tag
Hali!
22''-ban milyen márkájú monitort érdemes venni
én Sony,Viewsonic,Samsung-ra gondoltam!
előre is köxi!! -
Chryst
csendes tag
Hát... Egyre többet olvasok, és egyre többet agyalok... Viszont monitort még nem vettem...
Eredetileg adott volt 60-70 e Ft monitorra, viszont kezdek rászánni akár még többet is...
Így hirtelen a Samsung 931BW és a 205BW között agyaltam (vagy akár az LG L204WT), vajon adjak-e azért az 1''-ért, és nagyobb felbontásért 10 e. Ft-ot? Adatok alapján a 931BW jobbnak tűnik, vagy annyira nem lenne rosszabb döntés ennyiért egy 20''-os?
Meg ha már itt tartok, akkor mi lenne ha szánnék még rá egy még többet, és vennék egy 22''-osat 85-90e között? (Pl. Acer AL2216WSD vagy valami, ennek még nem nagoyn néztem utána)
Vagy ha 22-est akar az ember akkor azért szánjon már rá még többet? Viszont ennél följebb már nem mehetek, (eddig se nagyon) szóval akkkor csak maradni kéne egy 19-20-asnál...
Kinek mi a véleménye? -
hehehehe
tag
-
Keksz
senior tag
Sziasztok,
a kovetkezo monitort neztem ki magamnak:
LG L204WT
de ha mondtok ennel jobbat, es 100.000 forint alatt van akkor lehet elgondolkozom rajta.
Egy nagyon szep CRT-t (19es) cserelnek le vele, es mondjuk jo lenne ha pl el lehetne forgatni 90 fokban es mindenkeppen ket bement lenne rajta (ebbol az LG a forgatast nem tudja).
Kepe legyen szep, es megbizhato
Ilyen igenyeim vannak...
Erdemes valtani? es ha igen akkor kb mire...
köszi a felvilagositast!
K -
hétalvó
addikt
Mikádó/Laci06 bazárjában ennyi. Nekem inkább az kellene hogy megéri-e? Jó-e a kép. Tudtommal új szériás TN. Annyira rossz nem lehet, tetszik a talpa. 80at talán megér. Vélemény???
Ennyit találtam róla:
[link]
[Szerkesztve]
Nekem nem megy a német
[Szerkesztve] -
Johnny001
senior tag
Hi!
Ha már egzotikumokról van szó: HANNS.G nem játszik? Tapasztalat
By.: Johnny -
hétalvó
addikt
válasz
hétalvó #3643 üzenetére
Persze 1x-re a hármat, mert PC-n letöltök és netezek, xbox-n játszom és zenét hallgatok(ez menne PIP.ben folyamatosan), xbox360-pedig dísznek lesz!!!
. Van még TV is a szobában, szóval ha az megy akkor lehet lesz egy külső Tuner is hozzá, de ehhez már nem látom a lehetőséget bemenetileg.
-
Jander
senior tag
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy grafikai alkalmazásokhoz (alias munkámhoz, pl. PS, illustrator) tudna valaki hozzáértő megfelelő monitort? Ugyanis ezen a monitoron játszanék is illetve filmeznék stb. Ezért mostanra már akár elérhető áron lehetne egy megfelelő méretű wide moncsi aminek a magasságával ki lehetne egyezni. (?!)
Most egy nem is olyan öreg samu 204b-m van, ami sajnos munkámhoz nehezen használható, túlzottan észrevehető a bevilágítás probléma. Amúgy játékra és filmezésre is tökéletes, de nyilván a pénzkeresés a legfontosabb tényező.
Tehát összefoglalva amire szükségem lenne egy 22'' + w monitor ami megfelelő lehet grafikai alkamazásokhoz (PS, illustrator), de játékokhoz is korrekt (<8ms). Vagy maradjak a jó öreg 4:3-as verziónál és keressek ebben a kategóriában tovább korrekt monitort?
Előre is köszi a segítséget. -
Taci
addikt
Abban a helyzetben vagyok, hogy most kb 120e Ft-om van. Monitort mindenképp veszek. Nos, ha a Mirait választom 83ért, akkor marad kb 30e ft-om, amiből nemigen lehet vidkártyát venni (7600gs-em van, agp-s). Ebből már komplett gépcsere lesz, vagy megnézem hogyan gyűlik a pénzem, vagy pedig hitelre. És lehet rosszul látom, de a Samsung hazai támogattsága (szervíz, stb) nekem ad egyfokú bizalmat a márka iránt.
-
csutkaa
senior tag
Sziasztok!!
egy kis infót kérek! monitort szeretnék venni 22''-ost!
VIEWSONIC márka nagyon érdekelne, ebben a márkában milyet érdemes venni 22''-ba
én ezt néztem ki: VIEWSONIC VX2245wm (5 ms) 22'' TFT -
Fel
addikt
Valószínüleg én sem a legdrágább megoldást választanám, mert ha beruházok egy ilyen szép nagy monitorra akkor a videókarimmal, ha játszani is szeretnék, legfeljebb csak diavatítést nézhetnék a natív felbontáson, úgyhogy vmi új vga-ra is kell spórolnom...
A vásárláshoz sok sikert (szerencsét?) kívánok.
Nem akartalak a Mirairól lebeszélni, csak nem ismerem egyáltalán, nem láttam még élőben.
[Szerkesztve] -
Taci
addikt
Csak akkor tudok pénzt feldobni, ha a Mirai-t rendelem, mert csak akkor marad mit feldobni
Kb 4-5 évig ez lesz az egyetlen monitorom, így okosan szeretnék választani. Nem feltétlenül a drágábbat és márkásabbat akarom venni, de amíg nem tudok eleget a Samsungról (a Mirai-ról már elég sok infóm van, és nagyon pozitív benyomást tett), addig nem merek dönteni. És sajna a Samsungot még csak külföldön tesztelték, és ott sem angolul, így csak részeket tudok elkapni belőle, hogy mégis mit írnak. -
Fel
addikt
Az edigitalban nézted az árakat?
Ott úgylátom szintén 3 év garit adnak rá.(Miraira)
A mirai árában kaphatsz esetleg Acer AL2216wsd-t is, vagy az nem játszik?
[link] Van +4800-ért 30 napos pixelhiba garancia, de a kiszállítás nem ingyenes, ha ez is szerepet jázszik.
[Szerkesztve] -
Fel
addikt
Jómagam is vásárlás előtt állok. A kivánságlistámon rajta az új Samsung, de nekem előreláthetólag sok lesz
. Viszont 222BW talán beleférne a keretembe, úhogy én arról próbáltam meg infót szerezni.
A 225BW-hez képest biztosan újabb a panel benne: 700:1 kontraszt helyett 1000:1; 5ms válaszidő helyett 2ms. A 226BW-ben biztosan van HDCP támogatás (a 225BW-ről egyik helyen azt írják abban is van másik helyen azt , h nincs), mindkettőben van DVI bemenet.
A Mirai-ról nem tudok semmit.
[Szerkesztve]
A samsungokra 3 év a gari. (Bár ha jól tudom a gyártók nagyobb felbontású monitorokon csak több hibás pixel esetetén cserélnek.)
Ha van rá pénzed szerintem ne csak az ára döntsön, hanem esetleg érdeklődj a garancia felől is a Mirai estében.
[Szerkesztve] -
Taci
addikt
Igen, így már értem. Köszi. Kicsit lehangoló. De ez van.
Még régebben kérdeztem, csak nem volt válasz rá:
Adott két 22'' monitor:
- Mirai 522W100, 82.000 Ft
- Samsung 226BW, 113.000 Ft.
Megéri-e ezt a 31.000 Ft-os különbséget a Samsung? Újabb fejlesztésű TN panel van esetleg benne? -
Fel
addikt
Nem fogalmaztam egyértelműen, bocsi...
TFT-nél szerintem idővel jelentkezhet pixelhiba, mert ez egy ilyen technológia...
Mondjuk biztosan találsz olyan tulajt aki már évek óta használ tft kijelzőt, és a mai napig nincs egyetlen hibás pixel sem a monitorán, vagy olyat aki már így kapta kézhez újonnan. Az égész lutri... Még az sem garancia ha a ''JÓ'' márkát választod, ugyanúgy bexarhat egy olcsó és egy drága modell is.
Biztos válasz nincs, megjósolni nem lehet...
Mod:
Egy ilyen vizsgálat nem garancia arra, h később nem lesz pixelhiba.
[Szerkesztve] -
Fel
addikt
Ha az Everestben lévőre gondolsz, akkor azzal csak a jelenlegi állapotot vizsgálhatod. Egyébként előre (szerintem) nem lehet megmondani biztosan. Statisztikai adatok (uilyen monitorok tulajainak beszámolói) alapján számolgathatsz... De inkább használd a moncsit és ha jó garancia van hozzá, akkor (ha nagyon zavaró a hiba) kicserélteted.
[Szerkesztve] -
Taci
addikt
Pixelhibák időközben is kialakulhatnak, vagy ha az ellenőrzés után mindent tökéletesnek találok, akkor garantáltan nem lesz soha ilyen hibája?
-
Taci
addikt
Tudnátok nekem ajánlani olyan alkalmazásokat, amivel megnézhetem, hogy van-e pixelhiba a monitorban? Gondolom olyan kell, ami teljes képernyős piros, zöld, majd fekete, fehér színeket fest a monitorra, vagy ha nem is ezeket a színeket, de a lényege ugyanez. Tudnátok ebben segíteni?
Köszönöm -
dtss
tag
Hali
Lenne egy kérdésem. Van egy MIRAI DML-522W100 monitorom 1 hetes és most találtam rajta egy pixelhibáta jobb felső sarkától nem messze(Nem zeveró helyen). Érdemes gariztatni?
-
james
aktív tag
Üdv
Most árulnak egy érdekes Sungoo 20'' -ost a Media Markt -ban. Ránézésre sem TN-film, inkább MVA, az adatai szerint is ez valószínűsíthető. (talán AUO?) Az ára meg 80k, ami elég jónak tűnik. [link]
Valaki ismeri? Színhűség, kontraszt, fekete ami érdekel, elsősorban nem játékra kéne, inkább fotókhoz. -
-
bumper
senior tag
19''.-es wide moncsi (1440x900+DVI) PVA panellel?
a 21/22-esek már elég drágák és a vidkarik sem bírját mindig maxon nyomni a játékot 1680x1050-en... -
Primőr
aktív tag
Hallo!
Nem tudom wide monitort vegyek vagy sima 19-est. Játékokat tényleg széthúzza. és csak filmezésre jók, vagy játékra is?
Aktív témák
- BlueGift @ Logout.hu
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jövedelem
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest