- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
bullseye
addikt
válasz
apostol666 #2796 üzenetére
hivatalos szöveg szerint ditheringgel 16,2M, erre kell figyelni, mert az igazi meg 16,7M-t tud...
-
apostol666
tag
Itt egy minta, ilyenek a színek az én LG 194WT-men:
A bal oldali az aminek lennie kellene és a jobb amit én látok...
Ha Te is egyformának látod a bal és a jobb oldalt akkor gáz van a monitoroddal
[Szerkesztve] -
KOre
tag
Létezik xVA panelos 19'' Wide monitor?
-
apostol666
tag
válasz
thaler2 #2793 üzenetére
Nem erről van szó! Azt írták a monitoromról hogy 16 millió színt tud, de nem annyit, csak kamu. 262 ezret mindössze és ez simán láccik még weboldal bongészés közben is!!! Csak javasoltam ennek az ellenőrzését neked is nehogy meglepődj! Mert elvileg 3 napig vissza lehet vinni ha nem tetszik.
-
bumper
senior tag
válasz
thaler2 #2793 üzenetére
Igazad van. Nem kell mindenkinek a legjobb csúcsmonitort megvenni 100ezrekért. Sokan észre sem veszik a ms-ok közti különbségeket. Nekik fölösleges +2ms gyorsaságért plussz tízezreket kiadni.
Az én 17' crt-m tökéletesen megfelel arra amire vettem, és nincs olyan tft ami jobb képminőséget adna, mint ez (legalábbis a többszázezres kategória alatt biztosan).
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
válasz
apostol666 #2791 üzenetére
Elvan rakva, majd csak karácsonykor tudom lefuttatni, egyébknét nem érdekelnek az ilyen tesztek, mivel nem játszom...És arra tökéletes amire én vettem. Mellékesen próbálj találni 85Kért egy 22''os tft-t...
-
bumper
senior tag
válasz
apostol666 #2791 üzenetére
Lefuttattam és semmi hibát nem találtam. És mind a 16 millió színt is tudja a monitorom, pedig csak 40 ruppóért vettem 3 éve... ja igaz hogy crt ...
-
apostol666
tag
válasz
thaler2 #2789 üzenetére
Azért tolj le rajta egy EIZO TFT monitor tesztet (innen letölthető: [link]).
Amíg ezt le nem futtattam én is azt hittem hogy jó monitort vettem
Főleg a Moire meg a Gradient fill teszt (itt mozgatni kell a csúszkákat) ami kimutatja a monitor hibáit.
(Az én LG-m szépen elbukott a Gradient fill teszen (kiderült hogy tud vagy pár száz ezer színt a 16 milló helyett), mondjuk a moiret szépen vitte de ez magatol érthetődő DVI esetén.) -
FireLord
aktív tag
válasz
thaler2 #2789 üzenetére
köszönöm szépen a választ. őszintén szólva nemtudom mit csináljak. nekem is nagyon tetszik a cucc csakhogy már van egy Sams 913N moncsim az meg sulinetes
kár hogy játékról nem írtál engem pont az érdekelne! kisebb felbontásokban milyen a kép (1024*768) illetve maxon rendesen olvasható a szöveg???
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
válasz
FireLord #2788 üzenetére
Pont tegnap délután hozta a futár. Én a briver.hu ról rendeltem hétfőn késő este, és szerda délután fél3kor már itt volt Pestről Győrbe, szal abszolút korrekt volt a cég.
A monitorról: Jó nagy dobozban hozták,szépen ki volt tömve hungarocellel, adtak hozzá tápkábelt, d-sub kábelt, és egy jack-jack kábelt, mert ugye stereo hangrendszer van a monitoronAztán van hozzá használati utasítás több nyelven. Magyarul sajnos nem, de csak a legalapvetőbb dolgokat irja le. Mondjuk egy monitornál olyan sok mindent nem lehet...VAn hozzá egy cd, na azon például rajta van magyarul a használati utasítás. Maga a monito ezüst színű, az alján fekete csíkkal. 5 db vékony desgnos gomb található, elsővel lehet 3 beállításra váltani a fényerőt ( Picture legerősebb, Text közepes, Economy leg''sötétebb'')
Rádugtam a tápkábelt, d-subbal összekötöttem (érdekes hogy a monitoron van dvi aljzat, de dvi kábelt nem adtak hozzá). Bekapcsolás után elgyönyörködtem hogy dejó végre az én szememet is tft pirítja. Mikor bejött a windows, a lankás háttérképre ránézv, tipikusan tn paneles életérzés járta át testemetSajna a win alapból az 1600x1200at erőltette, és nem tudta az 1680x1050et, ezt powerstrippel kellett hozzáadni, mint új felbontást. Hozzáadás után ujraindult a gép, és ekkor már kilehetett választani ezt a felbontást, igy azért egy teljesen más kinézete volt. Így 1 napos használat után, abszolút tudom ajánlani, megnéztem 1-2 filmet, és gyönyörű, mivel pont ablakra néz, fénylőnek kéne lennie, de tökéletesen lehet látni. Játékról nem tudok nyilatkozni, mert nem játszom, de gyárilag 5ms válaszidő van megadva, igy gondolom nem akadály a játék neki. Én nagyon erősen azt gondolom, hogy 86K egy ilyen, és ekkora monitorért nem pénz. 1 nap után csakis ajánlani tudom. Mivel nem volt szerencsém sok tft panelt látni, csak 2re tudok hivatkozni, amit sokat láttam, a suliban a samu tft panelje 17''os sz.tem ezerszer szarabb, és köbö egy acer 1916was panellel egyenlő a minősége, számomra legalábbis ez jött le.
Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdésed van, irj nyugodtan ide, vagy privit. -
FireLord
aktív tag
Videoseven L22WD 22'' monitorja van valakinek? Érdekelne vélemény róla!
-
VRoll
csendes tag
Megjött az LG L194WT monitorom. Eddig meg vagyok elégedve, főleg mivel mva paneleset nem láttam még. Marha jól néznek ki rajta a 720p-s filmek, sorozatok.
-
apostol666
tag
Akinek LG L194WT típusú monitora van az küldene nekem egy privátot? Van egy kis gondom a monitorral (pontosabban a színárnyalataival). THX!
-
Khaal
őstag
Sziasztok, a Photo Hallnál lehet most kapni ezt a monitort: Mirai DML-522W , 22'-es 1680x1050, 5ms, DVI... és mindez csak 88ezerért. Valakinek van már ilyen? Nagyon rossz lehet ha csak ennyibe kerül, vagy ezért a pénzért jó vétel?
-
!!!!!!!!!!!!! (#2773) !!!!!!!!!!!! Kérem valaki válaszoljon rá...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
donw3ga #2768 üzenetére
Hát itt Bp-n elvileg mindegyikben volt, nem tudom, hogy az ára maradt-e annyi, amennyi volt, telefonáld végig őket, hogy van-e nekik, meg mennyiért.
P-mva, nem S-pva, bár az nem túl lényeges. Kétféle változatról szólnak az infók, van egy S-ips, meg egy P-mva alapú, valószínűleg az utóbbi kapható Mo.-n. Válaszidő mindkét esetben g2g-nél 8ms(a dobozra 16 ms van írva!!!, meg az, hogy a doboz változatlansága mellett a benne rejlő termék különböző lehet.. Kösz...), látószög 176/176, gari 3 év, nem tudom mit hagytam le, ha lehagytam valamit.
[Szerkesztve] -
VRoll
csendes tag
-
takk
csendes tag
[link] Ő az!
-
mobbo
senior tag
valahol en is olvastam hogy az ujgeneracios TN panelek tudnak 8bitet mar
-
Hello mindenki!
Azt szeretném kérdeni, hogy erről a monitorról mi a véleményetek? Belinea 22 W Artistline, Milyen rajta dolgozni mondjuk grafikai programmal, vagy multimédiára mennyire alkalmas. Esetleg akinek hasonló panellel szerelt más 22-es Widescreen TFT-je van, az is írhat véleményt. Köszönöm előre is
Tisztelettel, DonK -
takk
csendes tag
Üdv.
LG 20'' L204WT-SF LCD
Érdeklődnék valaki tud valamit erről a monitorol?
Egyszerüen túl jó és olcsó.
2000:1
5ms
80k.
Ebben vajon már az új panel van?
Valami biztosan hibádzik benne
Noob vagyok a témához sajnos, de várnám a véleméyneket.
előre is köszönöm. -
donw3ga
őstag
válasz
apostol666 #2770 üzenetére
Megnézni nemtudom, mert online rendelném, de most, hogy egy korábbi hsz-ban írtak egy s-pva paneles philipset azt veszem meg 89-ért.
azért köszi az infot -
apostol666
tag
válasz
donw3ga #2766 üzenetére
Lásd a 2761-es hozzászólásom. LG-re is 16M színt írnak de a valóság nem éppen ez. Láttam pl. TN+Film Samsungot aminek pl. sokkal jobbak voltak a színei/színárnyalatai. Szóval inkább meg kell jól nézni.
Nézd meg ezt a képet rajta: [link]
Ha jók a színátmenetek akkor meg lehet venni. Vagy ha neked megfelelő. Egy profi grafikus lehet más szemmel nézi mint akinek csak pl. jétékra kell a monitor.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
donw3ga #2766 üzenetére
Nos a legbiztosabb megvarni a helyi szakertonket, Racecam, o majd velemenyezi ezt az allitast. En tovabbra is tartom, hogy a FRC vagy valami hasonlot neztek el, de nagyon. Bar az sem kizart, hogy en tudom rosszul, de majd kijavitanak.
[link]
''a színmegjelenítés csak alapszínenként 6 bit (18 bit=262.144 szín), csak ditherelés-sel, vagy FRC-vel biztosítható a 16.2M színmélység''
[Szerkesztve] -
donw3ga
őstag
válasz
h_143570 #2764 üzenetére
Akkor ez nem igaz?
One thing that BenQ has definitely done right is that it hasn’t sacrificed quality in order to achieve a low response time – while some manufacturers have resorted to 6-bit panels to get the response time as low as possible, the FP202W uses an 8-bit panel, producing the full 16.7 million colours.
utolsó mondat[link]
-
h_143570
addikt
-
donw3ga
őstag
Sziasztok, a BenQ FP202W (TN panel) tft-vel van valakinek tapasztalata? A leírásában 8 bites panelt írnak ami 16.7MIO szín megjelenítésére képes (igaz lehet ez?
), 80e ft-ért jutnék hozzá 3 év garival.
-
törölt tag
nekem 19'' samsung 940bw van, a 20'' nem nagyobb, nagyon kicsi a meretbeli kulonbseg, viszont nagyon szep kepe van es a videokartyam is birja a nativ felbontast a jatekoknal, nekem bejott
ja, es dvi csatlakozos mindossze 65k-ert -
mobbo
senior tag
ugy emlekszem 2 fele panellal szerelik a dell 2407wfp-t (talan MVA es IPS?)
melyik a jobb es honnan lehet megtudni kivulrol hogy melyik van benne?
most rendelnem meg, de akkor direkt olyat rendelek (az irorszagi gyarbol kozvetlen rendeli a ceg)
thx -
momba1
csendes tag
Most olvasom, ezen az ausztrál fórumon: [link], hogy valami firmware probléma van az Asus MW221U-val!
-
VRoll
csendes tag
Még mindig nem rendeltem monitort. Nem tudok dönteni. Igazából nincs kedvem kidobni, több mint 100e Ft-ot az mva panel + dvi kombóért.
Ezért jó lenne, ha segítenétek nekem ebben:
Melyik a jobb párosítás?
tn panel + dvi (LG L204wt ~87e)
mva panel + dsub (Belinea 10 20 30w ~87e)
Előre is kösz a válaszokat! -
D600
tag
Megtetszett nekem is ez a 215TW belső tulajdonságait és mások eddigi tapasztalatait tekintve. Viszont külsőleg lehetne kicsit modernebb is. Gondolom csak úgy lehet elégedett valaki a monitorjával, ha tetszik neki minden szempontból.
-
-
golyani
őstag
hali emberek negem is érdeklene karácsony környékén egy Wide TFT.
7600GT-nél mekkora lenne a telj-beli visszalpés 1024*768-hoz képest?
illetve hasonló áron milyen monitort tudtok még mondani? -
thaler2
senior tag
[link]
Az alábbi monitorról valaki? vélemény? tapasztalat? tanács? Elég olcsó a méretéhez képest, nemtom ezek milyen minőségűek lehetnek. -
mobbo
senior tag
válasz
slyking #2741 üzenetére
sajna konkretan ezeket nem probaltam
de egy tanacsom van: meg a boltban, vasarlas elott vedd le a fenyerot es ugy nezd meg a feher egyenletesseget
amit eddig probaltam mind elverzett itt
a kep foltokban beszurkul, nem egyenletes a hattervilagitas csokkentese
a szinek is elmasznak ettol (ablakok szukre kerete zold vagy kek lesz)
mindez arra jo, hogy ne otthon deruljon ki, hogy az irtozatos fenyereju TN panel kisuti a szemed a gyari beallitason (mind 100%os brightness-szel indul, ez a gyari default...) ha meg leveszed akkor osszeomlik a hattervilagitas, vele a szinek, minden
picit dragabban mar kapsz 21es samsung215TW-t ami nem TN paneles es mentes a fenti problemaktol
en is tettem egy probat a 22es tn panellel
szerencsemre visszavette a bolt... -
slyking
csendes tag
hi alll
milyen 22''-es wide-ot ajánlanátok ?
a Samsung 225BW 110.000,- (ő a legszimpibb )
és a BenQ FP222W 100 000,-
esetleg ViewSonic VX2235wm 110.000,-
ez a 3 között vacilálok ( árak: pixm*nia ).
esetleg ha a valamely monitor a birtokodban van lécci oszdd mega tapasztalatokat (jót rosszat egyaránt) előre is köszi a válaszokat. -
freemaan
csendes tag
válasz
kismarcika #2732 üzenetére
Hello,
Nekem nagyon tetszik! (6 napja van meg)
0 pixelhiba, egyenletes háttérvilágítás (nem látszik a bevilágító fény, mint a Samsung 940BW-nél), szép színek, jó kontraszt.
Utánhúzást, bemosódást 75Hz-en egyáltalán nem vettem rajta észre. (60Hz-en igen!)
Ide tettem fel pár képet róla: [link]
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
Hello
Na megrendeltem az LG L194WT-t, majd meglátjuk milyen.
Ja és az LG monitorokra milyen pixelhiba garancia van?
[Szerkesztve] -
mobbo
senior tag
ajanljatok valami 22-23as monitort amiben nem tn panel van, jo a kepe, jol nez ki es elfogadhato aron kaphato pls
thx -
fLeSs
nagyúr
válasz
kismarcika #2732 üzenetére
van...
-
kismarcika
csendes tag
Hali!
19''os hanns g-ről van valakinek tapasztalata?
http://www.extremedigital.hu/product.php?productid=27107&cat=284&page=1 -
mobbo
senior tag
na
kezdeti lelkesedesem a multe
ma vissza is vittem ew-be a 22es fusit
borotvaeles kepe volt, de desktop modban egyszeruen kifolyt tole a szemem
ezzel a 22es tn panellel valami nem stimmel
nemtom mi de valami
ja es gyors mozgasok kozben (pl. jatek) latni ahogy a 6bitbol dithereli a 8bitet... lol -
Atteszka007
tag
Sziasztok
Elolvastam a wide tft tesztet és nekem is egy ilyen asusom van.Na én magamtól körülbellül én is ezekre a szinbeállításokra jutottam, de szeretném ezt az icc profilt is kiprobálni.
Mit kell csinálnom ezzel az icc fájlal?
Ha tud valaki segítsen, köszi. -
guri
tag
Hello!
Nekem is ilyen monitorom van,és ugyan az a problémám.
Milyen értékekre van beállítva a kontraszt meg a fényerő meg a többi beállítás?
Meg egy másik gond ,hogy leteszteltem Eizo monitor tesztelővel ,és a konvergencia tesztnél az RGB háló azt írja hogy folyamatos kell legyen, és a kék ki van mozdulva.
Légyszíves letesztelnéd te is?
Köszi -
momba1
csendes tag
válasz
quasarus #2722 üzenetére
Majd írd le mi történt kíváncsi vagyok!
Ha az enyémen is tapasztalható lesz a dolog, azt nem fogom annyiban hagyni, az biztos! Nem azért cserélem le az egyébként tökéletesen működő 5 éves Sony LCD-met, hogy végül rosszabbat kapjak! És itt nem lehet hivatkozni arra, hogy hát ez egy olcsó TN+film-es, mert a Sony-m is az és papíron jóval gyengébb adatokkal rendelkezik, mint az Asus! Na mindegy ne szaladjunk ennyire előre!
Amit MoBBo javasolt, azt mindenképp nézd meg, mert ott sok minden eldőlhet!
[Szerkesztve] -
p4t4
csendes tag
Basszuskulcs....
Megvan a problémámra a válasz....
Megnéztem a leírását. És képzeljétek, ha DVI-al használom, akkor nem lehet állitani a CLOCK-ot, meg a PHASE-t sem...
Ez miért van?
Akkor átdugom ANALOG-ra... mi a külömbség a DVI, és az analóg között???
PLS HELP... -
quasarus
tag
sokat javult a helyzet az új beállításokkal, de így sem az igazi, ha a szűrke hátteren fekete betüt beállítom, amit teljesen nem lehet beállítani kiválóra, akkor a más színű betük más színű hátteren szellemképesek. már a szineket is külön kezdtem csökkenten, de ez sem segített.
szombaton jön hozzám egy monitor szakember, aki megpróbálkozik beállítani a kicsikét, ha nem megy akkor harakirit hajtok végre magamon!
[Szerkesztve] -
VRoll
csendes tag
Srácok Pixmania-val kapcsolatban van tapasztalatok?
Tőlük szeretném rendelni a monitoromat. -
p4t4
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 194WT-S monitorom... egy baja van a moire-t nem tudom állítani....
Sehogy... Bejön az OSD-n az a lap ahol lehetne állitani, de nem aktív.
Amúgy meg vagyok elégedve vele... csak a színei... nincs átmenet, olyan mintha 16bites lenne...meg ez a Moire téma... Amúgy FPS-sel játzom... és az 5ms elvileg jó... nem olyan folyamatos mint a régi 19''-es CRT-m, de nagyobb (szélesebb) és élesebbek a színek...
Ha valaki tudja, hogy kell beállítani... az pls szóljon már... nagyon zavar.... csíkosak az ablakok... -
-
D600
tag
Én is az mw221u-t nézztem ki. Most jelenleg ez tünik a legjobbnak ár/minőség szempontból szerintem.
-
mobbo
senior tag
bementem ew-be mas ugyben, aztan vettem egy fusi L22-W-2DV
teljesen jo
nem egy dell de ennyiert bestbuy
nagyon nagyon jo a kepe
kovetkezo allomas a 30as dell lesz ha lemegy az ara -
quasarus
tag
Laikus vagyok én is, azzal a problémával kűzdök, hogy az asus mw221u monitorom, nativ felbontásba, a betük szellem képesek, az eggyik kolléga it a PH-n akinek szintén ilyen monitora van azt monta, idézem:
Szia!
Látom Te is beleestál ebbe a problémába! Nálam is ilyen volt!
A megoldás: állítgasd a Sharpness-t (élesség) és a Saturation-t (színtelítettség), amíg jónak nem látod! Nálam most 20-ason van a Sharness és 65-ön a Saturation.
Érdemes még bekapcsolni a Cleartype-ot (megjelenítés -> hatások).
Remélem tudtam segíteni!
Üdv! -
guri
tag
Nem vágom h. mi a natív felbontás.
1440x900 60 hz dvi használom.
[Szerkesztve] -
guri
tag
Igen kipróbáltam Analoggal meg Dvi-vel is.
-
guri
tag
Sziasztok!
Van egy Lg l194 wt tipusú monitorom,kb. 2 hete vettem ,nekem is az a problémám h.szellemképesek a betük,meg a kontraszt-fényerőt egyszerüen nem lehet beállítani ugy hogy ne zavarja a szemet. Elötte Lg F720 B Crt-m volt,ahoz képest nagyon gagyi az új monitor képe.
Tesztet nem találtam sehol ,abban reménykedem ,hogy csak beállítás kérdése.
Akinek esetleg ilyen típusú monitora van ,vagy ilyen márka ,kérem segítsen!!! -
KriszBoy
senior tag
Nem tud vki egy helyet ahol Dell monitorok ki vannak állítva? Pl olyan ami a tesztben szerepelt...?
-
quasarus
tag
Help!
van egy Asus mw221u monitorom, a problémám az vele, hogy a betük, szellemképesek, ill az ikonok a tálcán olyanok mint a fogaskerék, akár milyen kontraszt,fényerő beállítást alkalmazok, nem javul a helyzet. natív felbontást használok 1680x1050/60hz
szar a monitor? vagy én vagyok a béna?
előre is köszönöm segítségeteket -
VRoll
csendes tag
Úgy néz ki megtaláltam a monitoromat:
VIEWSONIC VX2025wm (8 ms) 20'' TFT képernyő
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal?
Másik kérédsem, hogy pixmania-ba mennyire bízzak?
Náluk 20-30 ezerrel olcsóbb, mint más boltokban, 103 e Ft-ba lenne.
Aktív témák
- BlueGift @ Logout.hu
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jövedelem
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest