Hirdetés
Aktív témák
-
Alex91
félisten
V900-B1 vezeték nélküli GSM MMS kamera riasztó rendszer, szerintem ez a megoldas!
Es meg nem is tul draga!
-
Magnat
veterán
Sztem még célszerűbb lenne kamera helyett gps-t tenni a gépekbe és mondjuk percenként küldené a koordinátákat mobilneten, az csak egészen kicsi adatforgalom és Kecskeméten egy programmal látnád, h hol van a gép, így ki tudod deríteni azt is, h mozgásban van-e (tehát dolgozik) és azt is, h esetleg kivitték-e a telephelyről (fusiznak vele).
-
Magnat
veterán
Esetleg offline mód is szóba jöhetne... elméleti síkon csak: a gépekben lenne egy doboz, ami rögzíti a képet úgy, h az idő is rá van téve a képre. Aztán a nap végén a dobozt vki beteszi az irodában egy dokkolóba, ami feltölti a képet és meg lehet nézni, vagy az iroda közelében amikor egy wifi hatósugarába ér, akkor feltölti kiszerelés nélkül. Első esetben még meg kell oldani, h a gép ne működjön kiszerelt adóval. Kivitelezésileg mondjuk 1ik sem egyszerű.
-
akom
őstag
Sikerült valamit lépni ez ügyben papamaci ?
Ha igen, érdekelne hogy oldottad meg. -
mang0o0
tag
válasz
nagygabor519 #26 üzenetére
Persze, de ez mobiltérerővel is ígyvan. Elvileg mindenhol van de sokszor a mező közepén azt írja hogy itt nem talált. Ha megfelelőek a körülmények(pl időjárás stb.) Akkor az elvileg lefedett területektől távolabb is lehet jel de ez általában csak időszakos.
Nekem mondjuk az a tapasztalatom hogy ahol jelezve van lefedettség ott az esetek 90%ban tényleg van internet is. Bár nagyon vidékre csak ritkán megyek de Budapest környékén jók a tapasztalataim.
-
nagygabor519
tag
Mondjuk ez a lefedettség sem érvényesül mindig. Nekem volt már pozitív és negatív tapasztalatom is ezzel kapcsolatban. Volt olyan vidék település, ahol elvileg nem volt 3G, aztán mégis maxon tudtam netezni
Viszont volt olyan is, ahol kellett volna, hogy legyen, de egy árva EDGE jel jött csak arrafelé -
mang0o0
tag
Ha megnézed a lefedettségi térképet ami a szolgáltatók oldalán fent szokott lenni akkor látod hogy ott ahova mész, ott van-e lefedettség. Ha van 3G-s lefedettség akkor nagy esélye van annak hogy működni fog a webkamerás képátvitel. Ha nem jelöli a térképen akkor azért kétséges a dolog.
-
Alex91
félisten
Wi-Fi router Meg mondjuk egy ilyen hozza?
-
Alex91
félisten
Ezt tudnad offline is uzemeltetni... Veszel bele egy SD kartyat, es arra rogzit.
-
rebugra
aktív tag
Itt a lényeg hogy ha 8-kor kezdődik a munkaideje, akkor elindul-e 8 kor és dolgozik-e, nem csak lebzsel. Meg figyelni ha rakod, akkor nem magának, vagy másnak fusiba, hanem tényleg dolgozik-e rendesen. 1-1 gép megy máshova, szóval mindenféleképp bele kéne telepíteni ezt a rendszert.
Jó megoldásnak tünik:Csinálni egy masszív (fém) dobozt, fixálni benne a netbookot, belekötni a kamerát, +USB mobil internetet. A dobozt lezárni, ne essen baja. Közvetíti a képet, én meg itthon nézem hogy mi történik.
-
akom
őstag
De most várjatok.
Akkor ezek a rakodók mindig 1 telephelyen lesznek ?
És csak ott kell nyomon követni ? -
Atapi
senior tag
válasz
KicsiUbul #12 üzenetére
+1, de szerintem 15-20k-ért elég kokány wifi ip kamerák vannak. egy rakodoba tuti nem mernék ilyet rakni, seperc alatt leamortizálodik még szándékosság nélkül is.
mondjuk az is egy érdekes dolog, hogy hova szerelné rögzíteni a kérdező a kamerát? ha a műszerfalat látja, akkor előre nem fog kb semmit, ha előre lát, akkor a műszerfalat nem fogja látni (mert szerintem kicsi ehhez egy kamera látószöge, főleg hogy egy fix pontot kell találni a rögzítésre a gépben, ami nem zavar a kezelésben), nem beszélve a fokuszbeli különbségről a két tényező esetén...ha belátható a telephely, talán célravezetőbb fix kamerákat telepíteni, azon is nyomon követhető, hogy dolgozik-e egy gép. viszont adatvédelmi szempontból megeshet, hogy mindkettő aggályos, nem ártana erről jogásszal konzultálni megvalósítás előtt. (ha jol tudom a törvény betűje nem tiltja kifejezetten a leskelődést, de az adatvédelmi biztos ajánlása szerint kamera csak olyan helyre szerelhető, ahol vagyonvédelmi/biztonsági okok miatt indokolt.
-
KicsiUbul
őstag
A webcamxp tud ilyet, használtam én is hasonló célra. De a mobilnetet célszerű lenne elfelejteni.
Javaslatom:
Egy vezetékes net a telephelyre (Pl ADSL) - ~6000HUF/hó/telephely
Egy jó Wifi eszköz, ami beszórja a telephelyet - ~ 15-20E HUF/telepely
wireless IP kamera. 15-20E HUF / telephely
egy gagyi PC 15000HUF/telephely
Plusz telepítési, konfigurálási költség, ha megbízol valakit vele.
Ezzel egész korrekten nyomon tudod követni webes felületen a történéseket. -
akom
őstag
EEEpc 701
1 usb webcam
1 usb modem amit kapsz a szolgáltatótól (előfizetsz valami "korlátlan" netre)Faszán bekonfigurálni azt mehet a menet.
640*480 as kepéket csináltatsz vele percenként az 1 órába 15mb adatforgalom felfele kb..
Csak legyen az adott körzetbe jó lefedettség ("gyors" upload), hogy 1 perc alatt fel is tudja tölteni az adott képet.
Ez elméleti szint, hogy ez hogy menne a valós életbe passzolom.
-
CHIPman
nagyúr
Írták, hogy GSM modullal nem érsz semmit. Istentelen pénzt bele kéne ölnöd, hogy egyáltalán legyen neted minden egyes gépben, és ingadozó sebességnél még így sem lenne túl sok értelme. Ha meg letelik az X GB forgalmad, akkor lekorlátozzák minimálisra a sávszélt, így csak hosszú időnként kapnál képet.
-
akom
őstag
Sajnos az előttem szólóknak igazuk van.
De hogy halj valami megoldást is.
Ha nem gond akkor lehetne azt is hogy a webkamera percenként csinál képet, és ezt a képet tölti fel valahova.
Igaz így nem folyamatos képet kapsz, de valamennyire nyomon tudod követni.
Programot erre nem tudok,de biztosan van.
Esetleg webcamXP. (lehet ez tudja) -
rebugra
aktív tag
A következő dolgot szeretném megvalósítani, és várom az ötleteket, hogy mivel, és hogy lehetne össze hozni.
Van egy telephelyem Kecskeméten. Vannak különböző rakodó gépeim az országban (Győr-Pécs-Debrecen-stb..)
A következőt szeretném megalkotni. A rakodó gépekbe kamerát szerelni, összekötni valamivel?? (PC? GSM modul?), ami mobil internet segítségével küldi a jelet, amit itt a Kecskeméti gépemen meg tudok nézni. Azaz látni akarom hogy speciel a Győri rakodógépem mit csinál épp. A kamera úgy lenne beállítva, hogy látszik a műszerfal+lát előre.
Hogy lehetne megoldani ezt?? Hogy a ~300km-re lévő kamera képet én lássam itt a gépemen??
Gondolom kell: - 1 webkamera
- 1 egység (valami PC szerű, ami GSM hálózatot tud, vagy modul)
- 1 korlátlan mobil internet előfizetés
- ????? más egyébÉn így gondolom. Akinek van valami ötlete, azt szívesen várom.
Köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest