Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Még kérdéses az is, hogy elég a legutolsót feltenni (tartalmazza az összes frissítést), vagy érdemes mindet (régebbitől az újabbig haladva)?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ha jól olvastam, akkor az Update Managerhez kéne Vmware vsphere server appliance-t telepítenem. Egy Esxi host esetén akkor szerintem egyszerűbb SSH-n keresztül.
update:
most nézem,h ogy ezen a remek oldalon a Imageprofil ESXi-6.5.0-20171204001-standard -re kattintva még segítséget is kapunk ehhez:
# Cut and paste these commands into an ESXi shell to update your host with this Imageprofile
# See the Help page for more instructions
#
esxcli network firewall ruleset set -e true -r httpClient
esxcli software profile update -p ESXi-6.5.0-20171204001-standard \
-d https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml
esxcli network firewall ruleset set -e false -r httpClient
#
# Reboot to complete the upgradeMár csak egy kérdésem maradt: HP Esxi image esetén biztonságos ezeket az updateket telepíteni? (Microserver Gen8)
-
adriankoooo
senior tag
Én verticalbackuppal mentek, tud Backblaze B2-re is, vagy bárhova máshova is.
Rögtön az Esxi-n fut, én a Veem miatt nem fogok Windows-t telepíteni.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Engem ami kicsit idegesít, hogy fordítva nem működik (shrinking).
Mint újdonsült Esxi tulajdonos odaadtam az első virtuális gépnek az egész merevlemezt. Telepítettem egy másik gépet, gondoltam, hogy lekicsinyítem akkor ezt a lemezt (kb 30%-ban volt foglalt). Na ná hogy ilyet nem lehet, csak ha Convert-tel átkonvertálom az egész gépet (=pain in the ass).
Kár, hogy nincs ez valahogy egyszerűbben megoldva, előre nem tudom, hogy mekkora lemez kell egy adott VM-nek. -
adriankoooo
senior tag
Srácok, hátha tudtok segíteni, Esxi:
1, SSD 120GB -> op. rendszereknek fenntartott
2, WD RED 3TB
3, WD RED 3TBNemrég telepítettem az Esxit egy Microserver Gen8-on. Adjatok ötletet, hogy a két WD-t hogyan használjam (Raid0-ban vannak, nem akarom 1-be tenni őket). A két WD-n annyira nem fontos adatok lennének. Használjam vajon RDM-ként őket, vagy maradjanak sima VMDK-nál?
Utóbbival van olyan bajom, hogy nagy hévvel odaadtam az egyik OS-nek az egészet, most szeretném shrinkelni, de persze ilyet nem lehet, csak Converttel, ami egy jó kis macera. RDM-nél ez talán nem lenne olyan nagy feladat.
Vagy lehetséges úgy használni a VMDK-t, hogy ne foglalja le az egész helyet előre?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kár, hogy nincs ez valahogy egyszerűbben megoldva, előre nem tudom, hogy mekkora lemez kell egy adott VM-nek.