Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Hű! Akkor rakd fel a kernel forrását is! Anélkül elég nehéz lesz kernelmodult fordítani...

Nézd meg, milyen kernel van fent (hátha a csomagkezelő kiírja), és az annak megfelelő forrást pakold fel.
Az adott esetben szimbolikus link létrehozása: konzolban kiadod:
''ln -s /usr/src/linux/include /usr/include/linux'' -
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Bár valahol azt olvastam, hogy ez nem jó megoldás, én sokáig ezt használtam, és működött:
elvileg a /usr/include/linux különbözik a /usr/src/linux-tól. Próbáld meg, hogy a /usr/include/linux könyvtárat átnevezed pl. linux.old-ra, és egy szimbolikus linket hozol létre: a /usr/include/linux link mutasson a /usr/src/linux/include-ra (esetleg, ha nem talál állományokat, a /usr/src/linux-ra)! Így tuti, hogy meg fog egyezni a kernel és az include, mert ugyanaz lesz a kettő.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
A GNU/Linux alap C fordítója a GNU C Compiler. Ennek neve általában gcc, a csomagoknak is. Minden terjesztésben benne van. Szerintem alapvetően Neked is fent kellene, hogy legyen.
A headerek kérdésében: vagy a sima /usr/include/linux, vagy a /usr/src/linux/include/linux lehet a nyerő.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Okoslámpával vinne fényt az OpenAI a sötétségbe
- Diablo II: Classic és Resurrected
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest