Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mykroft
tag
Üdv!
Van itthoni használatban egy HP Microserver gen8-am, nevezzük játszós környezetnek.
ESXi (6.7.0 u3) sd kártyáról bootol, belső sata porton ssd a datastore, első 4 hdd pedig rdm ként átadva a nas virtuál gépnek. (Azért rdm, mert mikor kezdtem, még nem volt xeon proci benne, azóta még nem játszottem el vele, hogy direkben a diszkeket kapja meg.)
Ez a felállás működik is szépen már 5éve, amire kell, azt bőven tudja.Pár hete előjött egy hiba, amire nem találom a megoldást, csak tippelni tudok:
random időközönként elérhetetlen lesz az ESXi, a webfelület betölt, de belépni már nem lehet, ssh-n belépni lehet, de a kiadott parancsra már nincs válasz. Virtuál gépek (nas, pi-hole, mikrotik chr) látszólag futnak (pingre válaszolnak), de érdemi szolgáltatást nem végeznek már el ilyenkor. Ilyenkor a ventillátor sebesség 50%-ra emelkedik (normál üzem alatt 20-25%), és elöl a HDD led folyamatosan világít. iLO-ból tudom resetelni a teljes szervert, és néhány napra újra megy tovább minden. Sajnos egyre sűrűbbek a megállások.Tegnap végre megtaláltam a smart infót a lemezekről. Szerintem a datastore ssd "Write Error Count 100 0 100" egyáltalán nem jelent jót, így ez cserés lesz. A többi hdd smart értékei rendben vannak.
Van-e kimondottan virtualizáció számára ajánlott ssd, legalább 250GB-s méretben, melyek ezek a tipusok?
Van-e mód az ingyenes liszenszben automatikus smart adat ellenőrzésre, és esetleges riasztás küldésére?
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest