Hirdetés
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 5V BOOST-os ASRock PRO tápok jöttek a középkategóriába
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mykroft
tag
Üdv!
Van itthoni használatban egy HP Microserver gen8-am, nevezzük játszós környezetnek.
ESXi (6.7.0 u3) sd kártyáról bootol, belső sata porton ssd a datastore, első 4 hdd pedig rdm ként átadva a nas virtuál gépnek. (Azért rdm, mert mikor kezdtem, még nem volt xeon proci benne, azóta még nem játszottem el vele, hogy direkben a diszkeket kapja meg.)
Ez a felállás működik is szépen már 5éve, amire kell, azt bőven tudja.Pár hete előjött egy hiba, amire nem találom a megoldást, csak tippelni tudok:
random időközönként elérhetetlen lesz az ESXi, a webfelület betölt, de belépni már nem lehet, ssh-n belépni lehet, de a kiadott parancsra már nincs válasz. Virtuál gépek (nas, pi-hole, mikrotik chr) látszólag futnak (pingre válaszolnak), de érdemi szolgáltatást nem végeznek már el ilyenkor. Ilyenkor a ventillátor sebesség 50%-ra emelkedik (normál üzem alatt 20-25%), és elöl a HDD led folyamatosan világít. iLO-ból tudom resetelni a teljes szervert, és néhány napra újra megy tovább minden. Sajnos egyre sűrűbbek a megállások.Tegnap végre megtaláltam a smart infót a lemezekről. Szerintem a datastore ssd "Write Error Count 100 0 100" egyáltalán nem jelent jót, így ez cserés lesz. A többi hdd smart értékei rendben vannak.
Van-e kimondottan virtualizáció számára ajánlott ssd, legalább 250GB-s méretben, melyek ezek a tipusok?
Van-e mód az ingyenes liszenszben automatikus smart adat ellenőrzésre, és esetleges riasztás küldésére?
Új hozzászólás Aktív témák
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest