Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Miért jelenik meg a tálca, ha beletekerek egy videóba VLC-n?

-
nfsu17
veterán
Hello.
Beállításokban beállítom, hogy a deinterlace yadif (2x) legyen. Elmentem. Újra belépek, látom, hogy elmentette.
De ha betallózom a dvd-t, akkor a büdös ro**ebnek se deinterlace-li a képet, nekem kell mindig rányomnom a fenti menüsörből a váltottsorosság megszüntetésénél a yadifot, ekkor ugrik egyet a kép, és onnantól már nem csíkos.
Állandóan ezt játsza, már xp alatt is, 1.0.3. win7 64 bit. -
törölt tag
Valaki tudja esetleg, hogy mikor fog EVR-t támogatni a VLC? Mert anélkül W7 alatt soha nem is lesz DXVA... És normális kép sem.
-
repvez
addikt
Hát nem egy pörgös topic
-
repvez
addikt
a legujabb 1.03as vlc van fenn és nem tudom hogy lehet e valahol hardwares gyorsitást kapcsolni a progiban, mert mind a 720p és 1080p-s filmek bekockásodnak ha beletekerek a filmbe ill kameraváltsoknál is valamikor. A gyos mozgásoknál meg scrollozni kezd a kép van rá valami mod hogy folyamatos lejátsás legyen.A gépemnek birnia kéne x24000+ proci VGA 4850 512mb ,2gb DDR2es ram 800Mhz
-
G@ben
addikt
Ismét az a kérdésem van, mint pár hónapja, hogy hogyan tudom világosítani a képet? Sajnos a múltkor csak azt hittem, hogy működik. Nagyon sötét és hiába állítom benne a brightnesst vagy akármi mást a Settings/Preferences/Video/Filters/Image adjust-ban, nem változik semmi.
Hogy tudom elérni, hogy világosabb legyen? -
ktg3
őstag
sziasztok
valahogy sikerült kikapcsolnom az opciót, hogy teljes képernyős módban is tudjam állítani a scrollal(persze úgy, hogy nem lépek ki a fullscreen mode-ból), hogy hol tart a film, ellenben nem tudom, hogy ezt hogy lehetne visszaállíteni mert igen fontos lenne
valakinek esetleg vmi 5lete amivel visszahozhatnám a hud-ot?
-
alabaro
csendes tag
nekem meg az a gondom hogy a feliratot nem tudom a fílm alá a fekete alsó sávba kényszeríteni. hiába állítom a FELIRAT POZICIÓJÁNAK KÉNYSZERÍTÉSE mínusz x pixel nem teszi oda. a fílmet pedig nem tolja feljebb hogy a lenti fekete sávban jobban elférjenek a feliratok. más vidlejátszóval (KMplayer, BSplayer, Gomplayer, stb) meg tudom tenni de ezzel nem. viszont a hangot jobban viszi mint más lejátszók újabban. mi a gond? azért is ragasztkodok a VLChez jelenleg mert csak ez játsza le rendesen a DVD-t, viszont a DVD alá külön elindított .srt feliratott csak pár percig írja ki aztán nem.

-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Vlc-t használnék, de minden egyes fájl lejátszása után (avi, dvd) a következőnél már csak hang van, kép nincs. Ha újrarakom a vlc-t, megint tudok egy filmet nézni.
Esetleg tipp, okosság..? -
Fentre lehet pozicionálni az .srt feliratot. Lehet fekete hátteret is adni a feliratnak, de sajnos félig átlátszó, így nem fedi az alatta lévő, égetett feliratot. Külső programot nem enged használni a VLC, tehát még ffdshow-val sem lehet rárakni.
Media Player Classic-ban megoldható. Megnyitod a filmet csak simán, felirat nélkül. Ha fel van telepítve mellég az ffdshow is, akkor valószínűleg azt fogja használni a videó dekódoláshoz. Ha így van, akkor a tálcán megjelenik a video decoder ikonja. Azt megnyitva be kell pipálni a Subtitle részt, kitallózni a feliratot, aztán a Font résznél lehet személyre szabni. Fekete háttér, méret és ilyenek.
KMPlayer-ben is megoldható, de az már tényleg más történet. VLC-ben sajnos (ahogy én tudom) nem oldható meg máshogy. -
rii
nagyúr
ha egy filmre rá van égetve az angol felirat, és a VLC is ugyanide teszi az SRT file tartalmát, akkor mit lehet tenni?
-
válasz
flurider
üzenetére
Normalizálás bekapcsolása 0.9.6-ban:
Eszközök - Beállítások (Ctrl+P) - Beállítások mutatása [Minden] - Hang - Szűrők (pipa a Hangerő normalizálása mellé - aztán a Szűrőkön belül - Hangerő normalizálása Hangpufferek száma = 50, maximális szint = 10.Átfedés nincs, a lejátszó nem támogatja a szünetmentes lejátszást, így átfedés sem valósítható meg.
-
flurider
aktív tag
Hi!
Holnap lesz a 30. szülinapom és rendezek egyfajta zsúrt tiszteletemre.
Leszedtem egy csomó régi zenét jutubról meg mindenhonnan, projektorral lövöm mindezt egy lepedőre VLC-t használva.
1. Ki lehet e küszöbölni VLCvel, vagy bármilyen programmal, hogy a nem egyforma hangerejű vidijók egyformá(bba)n hangozzanak? Nem lesz külön DJ vagy ilyenek, majd csinálok valami playlistet, de nem lehet e valahogy a hangerőkülönbségeket kiegyenlíteni?
NEm akarom átküldeni őket videoszerkesztőn, mert szombatig nincs túl sok időm
2. A másik, hogy a VLC tud e olyat, hogy a két vidijó között kis átfedést csinál, pl 5-5 másodpercet mindkettőből már valamiféle overlay módban vagy bárakárhogymáshogy játszik.Kösz előre is.
-
adalbert1
veterán
Tudja valaki, hogy lehet LAN-on megoldani a streaminget az 1.02 verzióban?
A műsorszórást és a fogadást is a vlc végezné.
Eleve nekem úgy tűnik, hogy el se akar indulni minden lehetőségnél a streaming, és ha megadom a megfelelő IP-t, protokollt, portot, akkor kidobja azt a hibát, hogy a VLC nem képes megnyitni az MRL-t (előtte persze az adott IP).Mit csinálok rosszul?
Ill. nézegettem a VLC oldalán a tutorialokat, viszont mind a régebbi verziókhoz készült, és jelen pillanatban nem igazán tudok rajta kiigazodni (talán ha kialszom magam
). Frissebb streaming tutorialhoz tud valaki linket adni esetleg? -
Boha
tag
meg lehet e oldani hogy msn-be ne a rádió nevét írja ki hanem ami megy a rádióba ???
és miért van az hogy kb csak 3 percig mutatja hogy megy a rádió, utána nem mutat semmit ?? -
Vasinger!
nagyúr
Hogyan tudom elforgatni x fokkal a videót VLC-ben?
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Nekem nem jól mutatja a dvd hosszát.
Csinálok egy dvd-t dvd author progival, 2 fejezet van és vagy kevesebbet vagy többet mutat hossznak mint powerdvd, mint asztali lejátszó, mint az mpeg vágó progim.
Sima klipeknél jól mutatja az időt.
Ha dvd mappát powerdvd-vel nyitom meg ott jól mutatja az időt, szóval nem én cseszem el a kész dvd-t.
-
Llew
senior tag
Ha dvd-t, akarok lejátszani vele, akkor szaggat a hang. Ez mitől lehet?
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Én beállítottam globálisnak a notim multimediás billentyűit,de nem akarja elfogadni a VLC. Az 1.0.1 verzió van fent. Tud valaki valami okosat mondani?

-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Hogy lehet beállítani VLC-ben, hogy az alapértelmezett képarány, az 16:10 legyen? Szóval minden videót abban nyisson meg.

-
G@ben
addikt
Lehet, hogy túl egyszerű kérdés, de hol lehet beállítani a fényerősséget? 0.8.4a verzió és ha a filmben esti jelenet van, akkor tényleg alig látni valamit, inkább csak sejtem, hogy mi történik benne. A monitorom elég világos, a nappali jelenetek egész jók, de az estiek katasztrófálisak már vagy az 5. filmnél.
Windows Media Player normálisan játsza le. -
Fooler89
őstag
Win 7 van fent és amikor a frissítést leakarom szedni Vlc 1.0.1 akkor az uac nem engedi, hogy letöltsem akárhova. Mi a megoldás?
Nem a linkről amit megadtam hanem amit a vlc feldob.
-
cellpeti
nagyúr
szevasztok!
Én a PocketPC változatát keresem a proginak,tudja valaki,hogy honnan lehet letölteni?
-
shteer
titán
válasz
donsergiooo
üzenetére
hát az 1.0 is f*s win7-en

-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Ha valaki jártas a VLC beállításokban akkor érdeklődnék pár dologról.
Előre is köszönöm a válaszokat !

-
student
őstag
frisittem 9.9ről 1.0-ra erre elkezdett akadni az összes hd videom wtf?
-
frankie!
őstag
Szerintetek melyik a legjobb deinterlace mód? Elméletileg melyiknek kell annak lennie?
-
pethYeti
addikt
Jut eszembe még az a problámám h., win 7 alatt akad a hd film de csak is vlc alatt:S Ezzel mit tudok kezdeni?
-
pethYeti
addikt
Win 7 alatt nekem olyan problémám van hogyha teljes képernyőn az alsó menüre rákattintok akkor előjön a tálca:S Erre van valami megoldás?
-
Orb1337
tag
Üdv
Adott két gép helyi hálón routeren összekötve, vlcvel szeretnék streamet indítani, de a másik gépen nem indul a lejátszás
-webfelületet elérem a másik gépről
-tűzfal mindkét gépen off
-udp és http portokat próbáltam
Tudtok adni valamilyen ötletet? Talán routeren portforward, de sztem helyi hálón nemkell? -
donsergiooo
senior tag
-
shteer
titán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
na igen - jöhet az 1.0 verzió ami orvosolja a problémát, mert ez így sux

-
BigBadPlaYeR
senior tag
Szerk.:
Visszaolvastam, megoldódott. -
PowerBuldog
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Megoldódott a probléma. A videókimenetet DirectX-re állítottam. Így arra az időre amíg megy a lejátszás az Aero felületet lekapcsolja automatikusan, de legalább szebb a kép.
-
PowerBuldog
veterán
Egy kis segítség kellene.
VLC 0.99-ben Win7 alatt, hogyha átméretezem a videó ablakát nagyobbra, akkor elkezdenek a szélek (videó és felirat egyaránt) kockásodni (vagy hogy mis mondjam) nem lehet valahol beállítani, hogy magától simítsa el az éleket? Eddig nem volt probléma, csak az utóbbi időben kezdte ezt el. -
szasza_1
senior tag
Helló mindenkinek!
VLC-vel szeretnék egy másik gépről érkező steamet tovább streamelni, de nem sikerült úgy tovább streamelni az anyagot, hogy ne kelljen újratömöríteni. Hang volt, de kép nem.
Hogy lehetne úgy beállítani, hogy újratömörítés nélkül tovább streamelje az anyagot? Illetve még olyan gondom volt, hogy a http-n keresztül streamet több perc alatt nyitja meg.
Előre is köszi a válaszokat! -
Myers
senior tag
Hi!
Help!Valamit elállítottam. Teljes képernyős módnál, ha alul középre vittem a kurzort, akkor megjelent a kis kezelőfelület, és a gördítősáv. Na most ez már nincs így. Nem jelenik meg.

Hogy lehet visszaállítani?
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Mostmár jó .
Akkor csak valami hiba lehetett
-
~Ph'vEscha
aktív tag
-
shteer
titán
válasz
SystemRoot
üzenetére
se a desktopon, se a netbookon -
rii
nagyúr
1.
használt már valaki VLC hez RAR-loader-t?
OSX alatt nem akar működni.2.
a playlistben hol lehet megnézni, hogy a le-nem játzsott film előtt lévő sárga háromszög mit akar jelenteni? -
Myers
senior tag
Hi!
Mit tudtok arról, hogy a VLC tud-e olyat, hogy videólejátszáshoz a grafkártya gpu-ját használja. -
G4bi89
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
A 0.8.6i nekem tökéletesen megy ha jól tudom ez az utolsó verzió a "nagy újítás" előtt.
Igaz ez még a régi kinézet meg régi VLC de jól is működik

Már gondoltam rá,hogy felrakom a legfrissebbet mert hátha javítottak valamit ugyanis nekem a 0.9.0 (első szar VLC ? ) igen rossz tapasztalataim voltak gondoltam várok vele, de ezek szerint azóta is vannak vele bajok rendesen. -
SystemRoot
őstag
szar az új verzió, súlyos hiba van benne, ha shift jobbrával egymás után hirtelen tekergetek, lefagy a progi. régen ezt simán birta mi a fene ütött belé?
esetleg valaki meg tudja mondani melyi a tuti verzió amit használni érdemes?
-
marcias
őstag
Meg tudja valaki mondani, hogy amikor Pause-t nyomok film közben, miért kb 1mp-cel később állítja meg? Szerintem ez elég zavaró néha, amikor valamit meg akarok nézni (egy konkrét képkockát).
-
zed01
őstag
Szasztzok!
Nekem az a problémám, hogha egy több számból álló zenát indítok és beállítom az equalizert, az első számnál még működik, de a többbinél elfelelejti a beállítást. Hogy tudnám rőávenni a VLC-t hogy az összes számot azonos equalizeren vigye?
A választ előre is köszönöm.
-
Neoka
aktív tag
törölve - bocsi
-
bbazsy
őstag
mikulás ikon

-
baandii
senior tag
Légyszi segítsetek!!!
0.9.8a verziót használok...egyetlen egy kérdésem lenne...hogy tudok arial félkövér betűtipust beállítani hogy azzal játsza le a filmeket...
A segítőknek és válaszolóknak előre is nagy köszönet!!
-
Geli
senior tag
nekem a 9-es verziok óta 50-60%-ra terheli le a procimat:SS már a 98as van és az is szar...
másnak nem?
ez volt a kedvenc lejátszóm évek óta
-
Myers
senior tag
Ez mitől lehet?
Ha mkv-t játszok le nem lehet normálisan beletekerni a filmekbe (az első 10-20-50%-al nincs gond, filmje válogatja), mert megakad a kép és a hang is. Persze alul a számláló megy.

Ja és a legszebb az egészben, hogy 2 napja még minden jó volt.
DVD-vel, avival nincs ilyen gond.

-
(Darkwood)
őstag
Ezzel a progival tudok netről tölteni link alapján? Pl.: [link]
-
HarryPotter
őstag
Arra vagyok kíváncsi, hogy a VLC lejátszik-e HD minőségű anyagot? Merthogy van nekem egy hd minőségű filmem, amit szépen le is játszik, de szerintem nem HD-ben (azaz nem 1680x1050-ben, holott ez a monitorom felbontása). Help pls!!
-
cma8
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő VLC felhasználó vagyok, most ismerkedem az alkalmazással. Alapjában elégedett vagyok a programmal, de a következő beállítási lehetőséget sehol nem találom:
Hogyan lehet a felirat pozícióját megváltoztatni?
Tehát azt szeretném, hogy a nem 4:3 arányú filmeknél a felirat az alsó fekete sávon jelenjen meg, ne a filmen.
Köszi
-
Vandit.
addikt
Hol tudom állítani a felirat időzítését?
-
G4bi89
senior tag
-
shteer
titán
van itt több is...
ha pause-t nyomok, leteszem asztalra majd visszahozom aktív ablaknak és space-t nyomok akkor nem folytatja a lejátszást, hanem csökkenti a lejátszás sebességétremélem mielőbb jön egy javított verzió
rakom vissza a 8i-tszerk: a lejátszás sebességének csökkentése az "első" nyomógomb a felületen.. de eddig simán folytatta..
előbb a képre kell kattintani és úgy space - ezzel semmi értelme a gyorbill-eknek 
-
G4bi89
senior tag
Hát találtam egy újabb bugot

Srt feliratoknál néha kimarad 1-1sor és nem tudom miért.Eddig nem sikerült rájönnöm ,hogy mikor hadja ki a sorokat.Mindig csak ugyanazokat szóval biztos nem tetszik neki azokban valami,de nem tudom mi.Mindenesetre másik lejátszóval tökéletes meg a régebbi VLC-vel is.Remélem kezdenek vele valamit. -
G4bi89
senior tag
Jaja nálam is megától elöjőn és kb ugyanezt akartam elmondani.Eleinte fura volt,hogy más ,de 1nap és olyan mintha 1000éve használnám.
Ma láttam meg egy olyan funkciót pl. benne,hogy videót is tud felvenni a desktopról
eddig ez nem volt tudtommal
- Eddig ezt más programmal végeztem ezekszerint azt kidobhatom mert a VLC már ezt is tudja 
-
shteer
titán
elég látványos és hasznos változtatások jelentek meg az új 0.9.2 verzióban - még nem is tölthető le az összes forrásból - pl Germany FTP

először kicsit furcsa volt az új design de végre beletették azt amit hiányoltam. fullképernyős kezelőfelület és a mindig (felül) látható módból fullképernyőre váltás
azonban a fullképernyős kezelőfelület állandóan előbukkan, még ha az egeret nem is mozdítom. remélem orvosolják - egyre jobb lesz ez a cucc

Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...
!