- Videós, mozgóképes topik
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomoty
senior tag
válasz fboldog #64284 üzenetére
Shift X szerintem az egyik legvagányabb ITX házikó. Szemeztem is vele, csak már egy MATX házban is 2 radival + merev csöves hűtéssel sokszor kb beszorult a kezem egy ram cserénél . Szóval lemondtam az ITX-ről.
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Gyerek születése miatti 1/2 év pihi után végre hétvégén összeraktam a merev csöves vízhűtésemet.
9600k-ról váltottam 3600x-re, amíg az új Ryzen sorozat ki nem jön. Szemezgettem a 10600K-val, de 110eFt-ot a processzorra (+100 a lapra) most nem akartam beletolni a gépbe.Már csak a táp a billentyűzet és a füles csere van hátra.
Ez a Raijintek Pelias RGB fitting elég szivatós . a 6db-ból 1 ment is a kukába. A kábelmegvezető csatorna széle sorjás és elég szűkös, meghúzáskor simán elb*ssza a kábelezést, mivel a vezetékezés nincsen védve a behatások ellen (max egy 0.05mm-es ragasztóréteg van rákenve erre a célra) . Nagyon kell rá figyelni sajnos.Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #59121 üzenetére
Igen, ezen a keresztmetszeten én is meglepődtem. Kibontáskor egy kb 6 milliméteres furat köszönt vissza a fitting belsejében (gondolkodtam is a felfúrásán 7.5-re) .
Ezért a komplett rendszer légtelenítése DDC pumpával egy kib*szott szívás.BMW001: én is "static" rendszerben használom. Ez a videó a "demó" volt az RGB fittinghez.
[ Szerkesztve ]
Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
válasz #65675776 #59118 üzenetére
Én beszereléskor "taperoltam", hogy mennyire melegszik. Nem számottevő, amúgy is a fitting is fém + folyadék is kering a rendszerben. A fém szerkezetet a nyáktól egy vékony faggyú szerű ragasztóréteg választja el, ezért van valamennyi hőátadás.
Nem szabad gondot okoznia a melegedésnek.
[Raijintek RGB][ Szerkesztve ]
-
Tomoty
senior tag
válasz abridabri #58843 üzenetére
Szerintem frissítenek. Kb pumpából most csak a készleten lévő termékek vannak a webáruházban.
[ Szerkesztve ]
-
Tomoty
senior tag
válasz Lanash #58830 üzenetére
Szia!
Én is ITX házban gondolkodtam, de ott a radiátorok száma és mérete elég korlátozott.
Ezért választottam inkább Micro ATX házat (jonsbo C3 Plus).
Igaz nekem CPU + VGA is egy körön van hűtve. Ezért van egy 240-es és 2db 120-as radiátor a rendszerben.
Ha valamikor fejlesztesz, és egy komolyabb vga is fog kerülni a rendszerbe egy blokkal, akkor kevés lesz a hely egy plusz radinak ITX esetén
Néha azért MicroATX házban is elég érdekes kézmozdulatokat kell tennem egy bios reset vagy egy ram csere eseténA képen a fronton a 120 az 240 akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
Tomoty
senior tag
Köszönöm a válaszodat!
Teszt alapján pont a eLoop B12-3-at néztem.
A Noctua NF-P12 redux-1300-ról vélemény?Elöl van egy 240-es radi egy Noctua NF-S12B redux-1200 PWM és egy Cooler Master Silencio FP 120 ventilátorral. Sajnos ezek befelé fújják a meleg levegőt.
Hátul felül egy 140-es gyári ventilátor.
Hátul egy 120-as radiátor, ide kevés volt Cooler Master Silencio FP 120. Bedobtam ideiglenesen egy Coolink SwiF2 ventit, és ez már tökéletesen elviszi a rendszert. Ezt szeretném kiváltani.Ez lenne a gép: [link]
-
Tomoty
senior tag
válasz perecKING #58129 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Nekem egy Slim 240-es EK radim van, és egy 30mm-es 120-as. Így a ryzen 2600x gyári feszen, és egy 1080Ti még pont használhatóan elviszi a rendszert.Igaz még a ventilátorok is számítottak. Egy Coolery Master Silencio FP 120-nál (38CFM) CPU 60-62 fok, gpu 45 fok, Egy másik Cooler master kb 50CFM-es használt ventivel CPU 55-58 fokos, GPU meg 40 környékén.
Akkor jön egy ventilátoros kérdés!
Igényeim (azok vannak):12cm, (nagyon-)csendes, nem pwm-es, minimum 50-60CFM (90m³/h vagy felette).
Mit ajánlanátok? kb 6-7000Ft-ig bezárólagPostázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
válasz Terrorista #58121 üzenetére
Rövid videó: [link]
Nemsokára rakok fel ide képeket is.Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
válasz Terrorista #58093 üzenetére
Épp most raktam össze magamnak egy ilyet. 20 perce végeztem.
Merev cső + pasztel fehér folyadék + alsó fektetett DDC310 pumpa kis tartállyal.
Ja és egy k*rva szopatós Jonsbo C3 Micro ATX ház. Mert szeretem a kihívásokatPostázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
válasz Dobrika #57506 üzenetére
-
Tomoty
senior tag
válasz MPowerPH #57490 üzenetére
Tökéletesen
-
Tomoty
senior tag
válasz Tomoty #57488 üzenetére
-
Tomoty
senior tag
Van egy EK 980TI - Titan-X blokkom.
Egy 1080-as kártyát vettem inkább (már tud "freesync"-et), és meg kellett oldani a kettő párosítását.
Most jól jött, hogy CNC programozóként tevékenykedek, illetve volt 30-40 perc szabad kapacitás a marógépenPostázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Merev csöves rendszert tervezek még mindig. Egy Ryzen 7 1700 és egy 1080 VGA kártyát kellene hűteni.
Van-e valami előnye egy ilyen nem túl bonyolult rendszerben a 16/12-es csövezésnek a 14/10-essel szemben?Postázás mostanában elég nehézkes, van egy extra aktív 3 éves fiam (aki a 2 nap ovi - majd 1 hét megfázva otthon periódusát éli). Szóval elnézést, ha csúszik az alkatrészek postázása. Sajnos amíg nem hívsz fel, addig nincs módomban jegelni a vásárolandó alkatrészt. Előre köszönöm a megértésedet.
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Egyedi vízhűtés építésén gondolkodom. Kis méretűt szeretnék (Szivattyú+tartály esetében).
Segítség kellene:
Kinéztem ezt a pumpát: [Alphacool Laing DDC310]Ha jól értelmezem, akkor ez a hozzá való tartály [Laing DDC tartályegység]
Illetve mi a vélemény a DDC310-ről?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest