- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Hálás köszönet! Most ilyenre megy az alku Bagira-val. Egyezkedünk és lehet megveszem radit és a pumpát.
Wazz nézegettem blokkokat a lapomhoz...olcsó mulatság lesz, az tuti. 2 napja 10 euroval csúsztam le egy licitről. Komplett blokkszett volt...úgyhogy egyelőre lehet csak a CPU lesz, aztán ha majd lesz blokk akkor az is.
-
TazLeacher
nagyúr
Gyors kérdée, mert nézegetem már a cuccokat.
Komplett lap (sb+nb+fet)
CPU (Q9550)
VGA (GTSSLI vagy GTX280)hűtése mellé elég-e egy Laing DDC Pro?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
fsb1000 #21350 üzenetére
VGA-ra igy is felakadhat, hacsaknem ventiből is vékonyat szerzel be
Ennek mindenképp utánamegyek. A Radikhoz nem jár venti? Szóval akkor oldalra fel kell raknom a ventit, és arra rárögzíteni a radit, ha jól vettem ki a szavaidból?
A hátránya az lehet, hogy más házba a kialkított 2x120 helyre már nem fog bemenni.
Egyébként hogy lehet előlre beszerelni? Hogy fogatom oda, mihhez?
Nem tervezek többet házcserét. Ez annó nekem álomház volt, és mióta megvan eszem ágában nincs lecserélni. Ez az ami addig fix lesz, amig az ATX ill a BTX megmarad.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
fsb1000 #21347 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a korrekt és mindenre kiterjedő választ.
A VGA-t mindenképp vízzel szeretném hűteni, tehát az is kelleni fog.
Amit szacsee linkelt az számomra megfelelő és esztétikus lenne. Sajnos a linken szereplő radit nem kapni, csak a Black Ice GT Stealth 280-ast. Az megfelelő lenne? Mármint először 1 db a CPU + lapnak, utána mégegy a VGA-hoz?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
szacsee #21341 üzenetére
Elég valószínű, hogy a jövőre nézve, ha vízre váltok, 1 VGA lenne. Egyrészről a miatt is, amit mondtál, másrészről, nem igazán szeretnék 50K-t csak VGA blokkra költeni. Akkor veszek 1 erősebb VGA-t, és azzal el leszek.
Akkor kicsit konkrétabban kb erre gondoltam:
Q9550 + XFX790i hűtése elsőkörben
A VGA csere nyár körül lenne, hogy akkor mi lesz nem tudom, de kategórájában kb. GTX260/280 kb.
Illetve 2 v. 4 memóramodul.A linkelt cucc elég komoly. Az az oldalsó műanyagkeretes megoldás tetszik. Ha abba be lehetne szerkeszteni, azt nem bánnám.
Az első, 5.25-ös helyes megoldás is jónak tűnik, de nem vagyok teljesen tisztában a "kompromisszumokkal", így nehéz.
Várom fsb1000 véleményét is, köszönöm.
U.I.: grat az új arcodhoz.
-
TazLeacher
nagyúr
Egy elég átfogó tanácsadásra lenne szükségem.
Gondolkodom, hogy komplett vízre váltanék, ebben kérnék segítséget, egylőre elméleti síkon. A fő probléma az lenne, hogy olyan rendszert szeretnék építeni, ahol a radiator is a gépház belsejében helyezkeik el. Sajnos a gép környezetében eléggé helyszűkében vagyok. Vagy rosszúl gondolom, és normális vízhűtést csak külső radival lehet összehozni?
A terv a következő lenne:
Először szeretnék egy szimpla vízhűtést a procinak, esetleg ezzel együtt rögtön a lapot is vízzel hűteném. Utána egy kis anyagi regenerálódást követően a VGA-(ka)t is bekötném a rendszebe. Ha nagyon megtetszene a dolog, végül a memókat is rákötném...
Röviden a cél az lenne, hogy a légnél jóval hatékonyabb és csendesebb megoldás szülessen. Nem kell nekem a csúcstechnológia, elég egy normális. Mivel nem tudom, hogy mi számít normálisak, így az árról se nagyon tudok nyilatkozni.
Első kanyarban egy olyan pumpa-radi-tartály kellene, amit utána akkor sem kell cserélni, ha bekötöm a rendszerbe a VGA-t és a memót.
Várnám a tanácsokat...
-
TazLeacher
nagyúr
Igazából nem szertnék a ház mellé, tetejére...stb. rakni ilyen modem méretű bigyókat. Szóval a legjobb a belső, vagy a gép hátára akasztható (mint a galaxy) lenne. Elvileg a házban elöl van egy beszívó, hátul 2 kifújó venti, ez nem elég?
A lég+vízre van tipped? Vagy egyáltalán mit ajánlasz?
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok. Gondolkodom egy vízhűtésbe való befektetésen. Lehetőleg olyat szertnék, ami a VGA-t és a CPU-t is tudja hűteni. Olyan kéresnék, aminek nincs komoly külső egysége, mert nem tudom hova rakni. A Gigabyte Galaxy II. pont megfelene a házamhoz, de ahhoz sajnos nincs VGA hűtő...jól tudom, ugye? Tök hülye vagyok a témához. Segítségeket várom. Köszönöm szépen.
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Megújult a PROHARDVER!
- Spotify
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vírusirtó topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint - Beszámolok
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest