- Házimozi belépő szinten
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircsi21
csendes tag
válasz
Oliverda #2667 üzenetére
Az én értelmezésem szerint annyi lényegi változás lesz, hogy ha valakinek egynél több fizikai és virtuális kártyája van, akkor azokra 0.99 EUR karbantartási díjat kell fizetni (per kártya).
Én sem fogom ezt sokáig húzni, ha minden hónapban bedobnak valami változtatást, akkor megy a levesbe, a fene sem akar belefutni valami költségbe...
-
kircsi21
csendes tag
válasz
Uyuarasy #2664 üzenetére
Persze, bármilyen előfizetéssel megy, csak azért írtam a Curve-ös előfizetéses "trükköt", mert tudom, hogy páran az előző hozzászólók közül ugyanúgy használják a Curve-öt és így megtartható a Vivid még úgy is, hogy az nem megy a Curve használhatóságának rovására (= nem foglalja az értékes(ebb) kártyahelyeket).
-
kircsi21
csendes tag
Ha valaki Curve előfizető, akkor a Fifi által odaát említett módszer működik, Curve-ben felvenni a Vivid-et, ráterhelni a havi előfizetési díjat és törölni a kártyát a Curve-ből, utána ugyanúgy a Vivid-ről vonogatja a Curve a havi díját. Így megtartható alvó számlának a Vivid. Persze figyelni kell, hogy nem trükköznek-e a jövőben az ÁSZF változásoknál, ez benne van a pakliban.
-
kircsi21
csendes tag
válasz
kircsi21 #2436 üzenetére
Rákérdeztem a support-nál, az első ügyintéző csak eszkalálta a problémát, a következő már bevallotta, hogy nincs ilyen számláló jelenleg, de dolgoznak az ügyön serényen és igyekeznek integrálni valamelyik frissítésbe... Hogy melyikbe arról gőze sincs persze. A kérdésemre, hogy akkor most tényleg össze kell számolgatnom a visszatérítéseket, küldött egy aktuális egyenleget. Hát evvan'
.
-
kircsi21
csendes tag
Tudom, erősen halódik ez a Vivid sztori, de hátha valaki tudja a választ. Mielőtt ez a 0.2% / 1% cashback változtatás bejött volna, a Rewards részen a Services alatt szépen látszott, hogy éppen mennyi az adott hónapra a cashback. Valaki esetleg rájött már, hogy ez a számláló hova került? Túrtam egy kicsit a Vivid web-et, nagy nehezen megtaláltam, hogy a szerezhető összeg nem változott, 20 EUR standard plan-ben és 100 EUR prime-ban (bár hirdetik a 150 EUR-t a Prime-ra, de gondolom oda mindenféle szolgáltatást is belevesz). Nálunk még él a múltkor emlegetett 10% Lidl a Prime-ban, és max. úgy tudom, hogy hol tartunk, ha összeadogatom az időrendben a visszatérítéseket... Nem túl baráti...
-
kircsi21
csendes tag
Nálam teljesen más az SD lista, ezek közül egyik sincs benne... Meglep, mert én is azt hittem, hogy ez egységes. Nálam jó ideje zárva van a SD, de azért "mézes madzagról" nem beszélnék, amikor értelmesebb SD partnerenként (pl. Aldi) max. 5 EUR visszatérítés lenne elérhető
.
-
kircsi21
csendes tag
Még mindig rejtélyes, hogy az egyes account-ok mi alapján kapnak speckó kedvezményeket. Most az egyik kártyánkon megint van egy 'Special offer', megint Lidl, mint a tavaly novemberi (50%) és idén januári (10%), de most csak Prime-ban érhető el és 10%. Tehát max. 90 EUR-t lehet vele zsákolni a Prime díjának levonásával, de ehhez közel 400e Ft-ot kellene Lidl-ben költeni... Hát, nem biztos, hogy ezt most kimaxoljuk... De 2-3 nagyobb vásárlás után már pluszos lehet. Kapott valaki hasonlót mostanában?
-
kircsi21
csendes tag
válasz
pictigjis #2356 üzenetére
Nálam sincs semmi... fura az algoritmusuk, azon a 3 kártyán persze újra volt ez a 10% (10 EUR max) Lidl visszatérítés az elmúlt 2 hétben, amiken behúztam a 110 EUR-t még novemberben. Persze én foglalkozok ezekkel (a családtagjaimnak), nekem meg nem jön semmi jó ajánlat...
-
kircsi21
csendes tag
OK, köszi! Tehát akkor ha jól látom és jól is értem, akkor te kimaxoltad a 100 EUR visszatérítést a P&C-ban 11/04-ig és tegnap lemondtad a Prime-ot, de a 100 EUR maradt a Stock Rewards-ban!?
Ha így van (és így is lesz a továbbiakban), akkor az jó hír!
Mint írtuk, az okozza a dilemmát, hogy volt már ilyen váltás esetén nem egyértelműen logikus visszatérítés visszavonás. Pontosabban számunkra nem logikus. Ez, amit írsz és tapasztaltál, ez számomra teljesen logikus, csak nehogy a Vivid megint más logika szerint gondolkodjon.
Köszi még egyszer! Ha véletlenül lesz valami változás (ne legyen!), akkor megköszönöm, ha szólsz!
-
kircsi21
csendes tag
Érdekes gondolatmenet, de persze nem kizárt. Mi is csak a családban nyitottuk és kb. csak a SD miatt, mint ahogy szerintem a (magyar) felhasználók nagy része. Így van 4 számlánk és mindenkinek ugyanaz a családneve. Eddig még nem szóltak, hogy bye-bye... De amúgy ez ilyen "játék", bármikor felmondhatják, ha kedvük tartja, hasonló sztori volt a Revolut topikban is a múlt héten.
Volt már valaki bátor, aki a nagy kedvezményeknél előfizetett a Prime-ra és a 100 EUR visszatérítés kimaxolása után fordulónap előtt lemondta? Jó lenne valami tapasztalat.
-
kircsi21
csendes tag
válasz
anadroid #1960 üzenetére
Én meg nem kaptam semmit, pedig nekem is volt 20+ vásárlásom. Még nagyobb hiba volt ezzel tökölődni
. Néztem most a feltételeket, kicsit megkopott a német nyelvtudásom, de nekem úgy tűnik, hogy 400e EUR-t osztottak ki összesen. Szerintem én simán lemaradtam, mert leginkább az akció vége felé toltam át költéseket. Reklamálni nincs értelme, eleve feltétel lett volna egy állandó német lakcím...
-
kircsi21
csendes tag
válasz
pictigjis #1899 üzenetére
Hidd el, együttérzek!
Én is irigykedtem a tarhálással megszerzett Super Deals-ekre
(nem nálad).
Amúgy nálunk a (nagykorú) gyerekek jártak jól, én kimaxoltam a visszatérítésüket és megtarthatják a pénzt. Családilag csak 1 számlával "nyertünk" (feleség).
Nekünk iszonyat mázlink volt, hogy pont Lidl- t adtak 3 számlára is. Hetente egyszer szoktam bevásárolni ott, de akkor otthagyok 25-30e Ft-ot (5 tagú család). Most van több, mint fél milló Ft-nyi ajándékkártyám... de ez elfogy max. fél év alatt.
-
kircsi21
csendes tag
Mondasz valamit... amilyen érdekesen volt ez az egész levezetve még az is tényleg előfordulhat, hogy novemberi Prime lemondásnál visszahúzzák a visszatérítést... Védekezni maximum úgy lehet, hogy realizáljuk a nyereséget, de akkor meg a rekordot futó Tesla növekedést bukjuk a továbbiakban. Hmmm... meglátjuk, lehet tényleg be kell áldozni még 1 hónap Prime-ot. Köszi a felvetést!
-
kircsi21
csendes tag
Nálunk a csomagváltás napját jelöli a Plan-ben, 10/28-án váltottam és most azt írja, hogy 11/28 a következő díjterhelés.
Kivárok a lemondással, hátha lesz még valami gáláns ajánlat
. Persze eléggé valószínűtlen. Azért ez a számlánként 190 EUR eléggé odavert! Én meg pöcsöltem a Visa-s akció 10 EUR-jáért aminek még se híre, se hamva... Ha abba nem nevezek be, akkor lehet a saját számlámra is kapok ilyen megakedvezményt...
-
kircsi21
csendes tag
Jól érted, a Super Deals csak meghívás után elérhető és független a Prime plan-től. A Prime 100 EUR/hó kerete pedig nagyrészt "használhatatlan" ajánlatokra érvényes, de most erre a részre (Services) aktiváltak sok embernek 30-50%-os visszatérítéseket kb. 1 hétig. Így Standard plan esetén 20 EUR-t, Prime-ra előfizetve pedig 100 EUR-t lehet bezsebelni. Külön jó, hogy hónapfordulóra esett ez a hét, mert így 2x lehet aratni
.
Nálunk az inaktív számlák májusban voltak utoljára használva.
-
kircsi21
csendes tag
Hát igen, lehet kellett szerencse is hozzá...
Bár az Amazon-t én kicsit másként látom, mert nálunk is kapott pár hete ilyet az asszony és mi tényleg nem rendeltünk még onnan semmit.
Azt viszont érdekes, hogy a "pihenő" kártyákra úgy jött kedvezmény, hogy a legrégebben használt kettőnél 50%-ot adott és a legutoljára használtnál "csak" 45%-ot. Mintha lenne benne valami rendszer, de lehet ez is olyan kézivezérelt, mint a Services kimaxolásánál a pénzvisszatérítések jóváírása.
-
kircsi21
csendes tag
Ha vásárlásként könyvelődik, akkor gondolom igen. Valós tapasztalat itt dm és Lidl estén volt eddig (ha jól figyeltem), azoknál biztosan működik. Ezek azért is jók, mert elég hosszú a lejárati idejük (Lidl pl. 3 év). Láttam sokan Auchan-ra kaptak nagy kedvezményt, biztos ott is van ajándékkártya, gondolom hasonlóan működik.
Az azért rendes volt a Vivid-től, hogy nálunk (és gondolom mindenkinél) olyan helyre biztosította a kedvezményt, ahol előzőleg a jellemző költések voltak
. Mert mondjuk egy Puma 50%-os kedvezménnyel sokkal nehezebb lett volna játszani...
-
kircsi21
csendes tag
Azért rákérdeztem. Azt írta az ügyfélszolga, hogy az 50%-os cashback ajánlat csak a Standard csomag része és a Prime-os 100 EUR-t csak a Prime ajánlatokkal lehet kimaxolni... Én azt gondolom, hogy totál fogalmatlan volt ez a segítő, de ha nem... Inkább megköszöntem a közreműködést és elbúcsúztam.
Kb. úgy látom, hogy mintha kicsit átgondolatlanul szabadították volna rá az élelmes ügyfelekre ezeket az óriási visszatérítéseket és mintha nem lenne jól leprogramozva, így egyéni elbírálásban megy a cashback megadása/visszavétele. Szóval inkább nem forszírozom, mert a végén még nemcsak nálam akarnának rendet tenni...
-
kircsi21
csendes tag
Írhatnék, de nem látom sok értelmét, ez ugyanaz a helyzet, mint amit ACE írt le a 1822-es hozzászólásban, és ott van a Vivid ügyfélszolga magyarázata is. Mire ebből valami pozitív kisülhetne, addigra vége az októbernek. Így be kell ruháznom még pár Lidl ajándékkártyára
. Nem nagy gond, majd elköltjük.
-
kircsi21
csendes tag
válasz
Shade45 #1858 üzenetére
Nálunk is így volt, 3 Vivid account esetén is.
Annyi hiba van a rendszerben, hogy a standard 20 EUR kimaxolása után amikor Prime-ra emel az ember, akkor némileg megtévesztő módon azt jelzi, hogy még "0 EUR of 100 EUR" az elérhető visszatérítés, de ha elkezdi az ember pakolni, akkor már látszik, hogy a 20 EUR benne van a 100 EUR-ban (tehát ha kap pl. 40 EUR visszatérítést, akkor rögtön 60 EUR-t mutat). Ennyi baj legyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest