Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy nemrég tértem át MAC-re, feltettem a Visual Studiot, C#ban szeretnék Xamarinban próbálkozni, tanulgatni, majd valami appot készíteni. Viszont már az elején az emulátornál elakadok. Próbáltam utánanézni neten, de Windowsos megoldást láttam csak, hogy szolgáltatásokban engedélyezzem a Hyper V egyes részeit. Ezt MACen elég nehéz megvalósítani, viszont lövésem sincs, hogy mi alapján tudnám ezt megoldani. Volt valaki hasonló cipellőben? Van ötletetek rá? Android studio is fent van, azért is, hogy hátha az sdk-val lett vna gond, de nem. Köszönöm előre is
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy dolgozik valaki esetleg DevExpressel?
WPFhez használok több controllját, és az egyik diagramnál nem jutok vele dűlőre. Van valaki akinek van abban tapasztalata? -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémában szeretnék segítséget kérni tőletek ami lehetséges, hogy nagyon alap, de egyszerűen nem találok rá megoldást.
De próbálkozom megvalósítani (WPFben dolgozom ezzel)egyFejPartner = fejPartnerek.Where
(x => x.id == Bev_partner_comboBox.SelectedIndex).ToList() ;
Bev_cegnev_text.Text= egyFejPartner.First().cegNev;
Ennyi lenne igazából a kód.
A Következőt szeretném megvalósítani:
Egy Comboboxba töltöttem egy függvényen keresztül lista adatokat. Ez adatbázisból jön.
Azt szeretném, hogy az egyFejPartnerbe az az elem kerüljön be minden tulajdonságával, amelyiket a comboboxba kiválasztom. Ez most ami a kódban van, ez ugye nem jó, mert így az kerül bele, amelyik adatbázis béli ID megegyezik a selected indexel, az meg tök más.[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
A Szakdolgozatommal kapcsolatosan szeretnék kérdezni tőletek.
C# WPFben gondolkodom, MS SQLes adatbázis motorral. Egy raktárkezelő programról lenne szó. Jelenleg ott tartok, hogy ötletelek az adatbázison, a funkionalitásokon, még a kinézeten is, amit arról tudok, hogy modern ui-ra akarom építeni. Egy kezdőlapban gondolkodom, s annak a bal oldalán szendvicsmenüben a menügombok, jobb oldalt pedig Chartok lennének.
Próbálok utána nézni, hogy egy szakdolgozathoz is felhasználható segédrendszert bevessek, például a devexpresst használnak környezetemben, de nemn tudom az personal use-ra mennyire ingyenes vagy van e olyan fajtája. a Nu-get-ben megtaláltam, de nem tudom mennyire merjem használni... Tudtok ebben segíteni, hogy egy olyan kiegészítő amiben vannak chartok is, és modern is, arra mit használjak? középszintű okj a feladat szintje tehát nem kell piacra szánt termék szintű programra gondolni -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Van egy házi feladatom! Tanácsot szeretnék kérni azzal kapcsolatosan. Illetve iránymutatást, és nem teljes megoldást!
Van egy mondjuk 50 hosszúságú int vektorom.
Ez fel van töltve számokkal, ahol a párosak értéke 0-ra lett állítva.Azt kellene tudnia a programnak, hogy ha az egymás utáni számok nem 0-k akkor adódjanak egy számoló értékhez. Pl a vektor egy részlete: 00157300 akkor a számláló értéke 4 legyen.
Az aminél elakadok, hogy ez hogy tud dinamikusan növekvő lenni? A végén a vektorban lévő leghosszabbal kell dolgoznom, onnan az menne, de itt elakadtam.
Eddigi gondolatmenetem:
For(i= 1től; vektor.Lenth-ig ;i++)
{
ha(vektor[i] !=0 és vektor[i+1] !=0)
akkor
{
nemnullaszamhossza++;
}
}
viszont ha a kövi 0, akkor nulláznia kellene az előzőt, míg a maximális hosszt eltárolja.
hol hal el a gondolatmenetem?[ Szerkesztve ]
-
-
kkdesign
senior tag
válasz kkdesign #4008 üzenetére
mégis lenne még gondom mert nem elég a dolog... kellene egy olyan kivételkezelés, hogy típusra, Egyet tettem overflowra, az addig jó, de kell egy ami nem minden hibát kap el, hanem akkor kapja el, ha nem szám, ergo ha nem int.
szerk: NotFiniteNumberException ezt találtam, ezzel jó lesz? mert el elkapja csak kérdés azért-e...[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
Hali, köszi a segítséget a progimhoz
annyi amire még nem jövök rá jogy van egy ilyen kódrészlet:
string valtozo;
valtozo = Console.ReadLine();
try
{
Convert.ToInt32(valtozo);
}
catch
{
Console.WriteLine("Nem számot adtál meg, vagy túl nagy a szám");
}No az a túl nagy a szám akkor jön ki, ha végigírom számokkal a konzol 1 sorát teljesen és ugye az is szám csak túl nagy és átlép vele a catchbe de nem tudom miért, vagy mi lehet a gond, ezt kellene lekezelnem még, hogy azt is számnak nézze és ne menjen a catchbe. Vagy szimplán ezzel tudom csak megoldani hogy elkapatom a catch-el?
-
kkdesign
senior tag
-
kkdesign
senior tag
válasz Jester01 #3985 üzenetére
elvetettem a tömbös megoldást, de most sem jutok el odáig, mi lehet a hiba. Nem tudom, hogy hogyan kell itt helyesen elhelyezni működőre a 2 számot
static void Main(string[] args)
{
double szam1=64;
double szam2=32;
Szamolo szObj = new Szamolo(szam1, szam2);
Console.WriteLine((double) szObj.Osszead(szam1, szam2)); // ide ad hibát: no overload for method readline takes 2 arguments
Console.ReadKey();
}
}[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
Üdv, egy egyszerű számológép szerű programot akarok írni, metódusokkal és osztályokkal. a Következőképp néz ki: ( a problémám az, hogy hogy tudom meghívni a különböző műveleteket a főprogramba ? )
namespace ConsoleApplication1
{
class Szamolo
{
private double szam_1 {get; set; }
private double szam_2 {get; set; }
public Szamolo(double sz_1, double sz_2) //konstruktor
{
szam_1 = sz_1;
szam_2 = sz_2;
}
public void Osszead()
{
double osszeaderedmeny = szam_1 + szam_2;
Console.WriteLine("Összeadás után az eredmény: {0}", osszeaderedmeny);
}
public void Kivon()
{
double kivoneredmeny = szam_1 - szam_2;
Console.WriteLine("Kivonás után az eredmény: {0}", kivoneredmeny);
}
public void Szoroz()
{
double szorozeredmeny = szam_1 * szam_2;
Console.WriteLine("Szorzás után az eredmény: {0}", szorozeredmeny);
}
public void Oszt()
{
double oszteredmeny = szam_1 / szam_2;
Console.WriteLine("Osztás után az eredmény: {0}", oszteredmeny);
}
}
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
double[] szamok = new double[2];
Console.WriteLine("Kérem az első számot!");
double szam1;
szam1 = double.Parse(Console.ReadLine());
szam1 = szamok[0];
Console.WriteLine("Kérem a második számot!");
double szam2;
szam2 = double.Parse(Console.ReadLine());
szam2 = szamok[1];
Szamolo szObj = new Szamolo(szam1, szam2);
szObj.Osszead(); //ez rossz de hogy kell meghívni jól ??
Console.ReadKey();
}
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest