Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Szinte simogatja a pénztárcákat a Scythe új hűtője
- …és akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Dexter74
üzenetére
Ezer éve preóbálkoztam utoljára winforms és classic EF-el.
Azt javaslom, próbáld meg esetleg .Net Core-al. PomeloFoundation/Pomelo.EntityFrameworkCore.MySql: Entity Framework Core provider for MySQL and MariaDB built on top of MySqlConnector (github.com) -
Keem1
veterán
válasz
Dexter74
üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből, de ez kipróbálva, 100% működik. Lehet ezt még variálni, van hozzá helper (amivel akár még egyszerűbb), de ez egy teljesen alap és tutira működő megoldás, akár GUI-s, akár console-os appról legyen szó.
Azt azért hozzáteszem, hogy form-os app esetén biztos van szebb, elegánsabb, jobb megoldás, de én console és webappot használok, formra nincs szükségem.
string connstr = "Server=yourmysqlserver;Port=3306;Database=yourdatabase;Uid=yourmysqluser;Pwd=yourmysqlpass";using (MySqlConnection conn = new MySqlConnection(connstr)){conn.Open();using (MySqlCommand cmd = new MySqlCommand("SHOW TABLES;", conn)){MySqlDataReader reader = cmd.ExecuteReader();DataTable dt = new DataTable();dt.Load(reader);// Ha van DataGrid a window-n (mert nem console app), akkor még:dataGridView1.DataSource = dt;}conn.Close();}
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi