Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
így utólag már mezei file-ok és memória blokkok elegendőek az sql szerver helyett, ami bizony egyszerűbbé teszi a dolgokat - akár hiszed, akár nem.
Tudom, hogy egyszerűbbé tudja tenni a fájlokat használó megoldás az életet, rendszeresen használok ilyet a storage interfész mockolására tesztekben. Persze éles környezetben nem, hiszen a redundancia, rendelkezésre állás kifejezések léteznek, és amíg egy clusterezhető middleware elintézi helyettem az adatok node-ok közötti replikálását, addig egy fájlalapú megoldásnál nekem kellene ezt nulláról lefejleszteni. Nem lehetetlen, csak rettenetesen időigényes, és akármennyi erőforrást is elégetek rá, akármennyi tesztet gyártok hozzá, a saját implementáció kevésbé lesz tesztelve éles szituációban, mint az elterjedt 3rd party megoldások. Vannak esetek, amikor érdemes feltalálni a spanyolviaszt, mert megéri, ez szerintem határozottan nem az.Részemről inkább azt a kérdést tartom nehezen megválaszolhatónak, hogy a c# topikban miért c stuffokat preferálnak a népek?
Én sosem a nyelvhez, hanem mindig feladathoz választok middleware-t, az pedig, hogy miben írták, teljesen irreleváns addig, amíg van hozzá .NET vagy REST API. Így aztán az egyik rendszerünk tipikus telepítése használ Javában, Erlangban és Góban készített middleware-eket (másikban akad Ruby is), miközben a rendszerünk forrása egyetlen sornyi Javát, Erlangot és Gót sem tartalmaz. Nem azért, mert a szivárványos össznyelvi összeborulás volt a cél, hanem azért, mert adott részfeladatra az adott komponenst találtuk a legjobbnak.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
- Számítógép, i5 7400, Gtx 1050Ti 4GB, 16gb ddr4, 512 ssd
- HP,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku, szép á
- Dell Latitude 7410 /I5-10310U, 16GB RAM, SSD/ Leírás! Beszámítás! Posta oK!
- ASUS VivoBook S412 14" /i3-8145, 8GB RAM, 250GB SSD/ Beszámítás! Posta ok!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest