Hirdetés
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Kombinálná a Gaudi 3-at az NVIDIA B200-zal az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- OLED TV topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
tototos #5621 üzenetére
Kicsit áthegesztettem: Visual Studio 2013-as project
Nyilván nem tudom, működik-e rendesen, de van benne pár ötlet.
Megjegyzések:
- parser-t nem összekeverni: adattárolóval (DataSet), mentő megoldása (CreateFile)
- parser, saver, writer blabla dolgokat mindig érdemes IDisposable interface-szel ellátni
- DataSet ne maradjon véletlenül sem gazdátlanul, mert a ctor-ban alapból van egy GC.SuppressFinalize((object) this); hívás
- nem kell mindennek mindent ismernie
- miért nem XML-lel megy?
- CultureInfo csak parse-olásnál volt állítva, mentésnél nem, de parse esetén sem volt visszaállítva
- a többit nézd meg -
válasz
tototos #5621 üzenetére
Három dolog vágott szembe elsőre:
1) A System.Type.GetType(string) egy törékeny, és teljesen felesleges mellélövés, használd inkább a typeof operátort. Így biztos, hogy nem írod el a névteret, és azt a típust jelenti, amit szeretnél.
Például System.Type.GetType("System.String") helyett typeof(String).
2) Másrészt a kódod rettenetesen redundáns.
a) Például a két konstruktort (filename paraméteres és paraméter nélküli) simán össze tudnád vonni egybe, opcionális paraméterrel vagy a this konstruktor láncolással.
b) Magában a konstruktorban jön ki nagyon, hogy ismételed önmagad: ugyanaz a szerkezet ismétlődik újra meg újra meg újra, copy-paste-tel gondolom egyszerű volt megírni, de ez is nagyon törékeny és karbantarthatatlan. Az oszlopok definícióit ki kéne szervezned egy static readonly tömbbe (benne pl. string+Type Tuple-ökkel), és for ciklussal helyettesíteni az ismétlődő részeket.3) Túl hosszú és monolitikus. A 600 soros blob helyett szét kéne szedni – felelősség szerint – 100-150 soros darabokra.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- bambano: Bambanő háza tája
- EAFC 26
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest