- Milyen alaplapot vegyek?
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Lement a bolondballagás, aztán elballagott a vén diák, utána pedig elkezdtem tanulgatni történelemre, meg magyarra, hogy legalább legyen meg a 4-es, ha már úgyis duplázok infót, meg matekot. A suliban megcsináltam Karma a megoldásod, mindenki csodálkozott, hogy meg lehet csinálni, de még a Dictionary alatt kicsit rezeg a léc nálam.
A mai nap ráuntam a történelem könyv olvasgatásra, és hát úgyis informatikából is érettségizek, tehát infózzunk.
A 2010. tavaszi feladatsort nézegettem, és véleményem szerint ez egy sokkal egyszerűbb feladat, de itt is megakadtam pár helyen, illetve elgondolkodtatott a megoldókulcs, mert néhol más a megoldásom. :/
http://pastebin.com/2AF4MgHb
http://www.jos.hu/down/ErProg/Helyjegy.pdf
Az első kérdés:
Az árat jól határoztam meg, még a kerekítés előtt, illetve, hogyan tudom Math.Round-val úgy kerekíteni, ahogy a feladat kéri? (A jegy árának meghatározásakor az értéket öttel osztható számra kell kerekítenie. (1, 2, 6
és 7 esetén lefelé, 3, 4, 8 és 9 esetén pedig felfelé kell kerekítenie.))A második kérdésem az,:
hogy a 6-os feladatban, amikor számozom, akkor ugye kettőt kellene kivonni a végső eredményből, mivel az első megállót is beleszámoltam, és az utolsót is?A harmadik kérdésem pedig az,:
,hogy a 7. feladatban hol nem történik az adatbetöltés? Valaki írta itt nekem, hogy lehet közben nézni, hogy mikor mennyi érték van egy adott tömbben, de ezt hogyan hozom elő? (esetleg, ha valaki rögtön észrevenné, akkor meg is oszthatná velem a hibámat)
Köszönöm szépen,
zsambek`
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged