Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsambek #5495 üzenetére
A string és a karaktertömb két teljesen külön dolog. A karaktertömb csak egy buta tároló, ami a saját hosszán és elemein kívül semmit se kezel, míg a string tud rengeteg spéci műveletet, ami szövegekkel kapcsolatos. Az egyik közülük két szöveg összehasonlítása karakterenként (ez hívódik meg a == operátoron keresztül), de a Replace, Trim, PadLeft metódusai mind hasznosak például.
Amivel megtéveszthettelek (végülis én ajánlgattam korábban) az az, hogy a [ ] operátorral eléred a karaktereket egyesével. De ez is csak egy a string hasznos funkciói közül, attól még egy másik állatfaj.
Széljegyzet: string[] ketszo = new string[2]; A kiemelt rész felesleges, mert az értéket az első adandó alkalommal eldobod.
Széljegyzet 2: szerintem == 2 helyett >= 2-t akartál írni.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- OLED monitor topic
- Mos, főz, takarít ez a furcsa figura
- Battlefield 6
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Kínai tulajdonban sem változtat nevet a MediaMarkt
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- Apple iPhone 15 Plus 128GB,Újszerű, USA verzió, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest