Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

félisten

Egy WPF-es kérdésem lenne, amivel már egy ideje szívok... Próbáltam rákeresni, de nem voltam eredményes.

Adott két Selector-leszármazott (egy TabControl és egy ComboBox), melyek ItemsSource-a egy-egy ObservableCollection.

Azt szeretném elérni, lehetőleg codebehind nélkül (de ha nem úszom meg, beadom a derekam), hogy egy elem mindig ki legyen jelölve, azaz amikor az aktív elemet törlöm a collectionből, akkor egy másik lesz Selected, illetve ha az üres collectionhöz adok egy elemet, az is választódjon ki azonnal.

Valaki csinált már ilyet?

Ez a ComboBox:

<ComboBox ItemsSource="{Binding Scripts}" DisplayMemberPath="ScriptName" SelectedItem="{Binding CurrentScriptModel, Mode=TwoWay}"/>

Illetve a kapcsolódó collection:

private ObservableCollection<ScriptViewModel> _scripts = new ObservableCollection<ScriptViewModel>();
    public ObservableCollection<ScriptViewModel> Scripts
    {
    get
    {
    return _scripts;
    }
    }
    private ScriptViewModel _scriptModel = new ScriptViewModel { ScriptName = "XXX" };
    public ScriptViewModel CurrentScriptModel { get { return _scriptModel; } set { _scriptModel = value; NotifyPropertyChanged("CurrentScriptModel"); } }

Új hozzászólás Aktív témák