Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• czizso

csendes tag

Sziasztok! Kezdő-középhaladó programozó vagyok, és az alábbi témában elkadtam:

Írtam egy progit (most mindegy, hogy mit), amelyet szeretnék serial kóddal védeni. Egy hasonló progiban láttam egy olyan megoldást, hogy a telepítés utáni első indításkor a progi kiír egy kulcsot, majd ezt megküldve a progi készítőjének visszakapunk egy aktiváló kódot. Ezt beírva a megfelelő helyre lesz teljes értékű a progi.

Nekem nagyon tetszik ez a megoldás, én is ezt szeretném megcsinálni, csak érdekelne az elv, tehát nem a konkrét leprogramozás, hanem az elv.

Az első indításkor egy ilyen formárumú kulcs jön létre: QFQQYT-SBKBRI-3-CABBAC. Az érdekessége az, hogy ha az aktiválás után a windowst újra telepítik, illetve a progi is ismételten felkerül az újratelepített win alá, akkor is ugyanezt a kulcsot készíti a progi az első indításkor, tehát az egyszer már aktivált progi ugyanarra a gépre ismételten teljesen működővé tehető, viszont másik gépre történő telepítéskor már természetesen más kulcs készül.
    Ez a kulcs minek (esetleg hardvernek?) lehet a sorozatszáma, hiszen ránézésre nem HDD serial, illetve nem is VSN (partíció kötetszám).

Köszi a válaszokat.

Ui.: Azért ebbe a topikba írtam, mert az eredeti progi is Visual Basic-ben készült.

Új hozzászólás Aktív témák