Aktív témák
-
Yaye
őstag
Elektrós guruk, esetleg még valami ötlet, hogy mi lehet az az legvalószínűbb elemi alkatrész, ami egy laptop hálózati csatija környékén előfordul, és ténylegesen sípoló hangot tud kiadni? Senki többet?
-
egy kondi, egy tekercs, vagy egy poti/ gondolom kontaktos/ is sipolhat. ja, és még tranyo, idióda :)
egyszer suliba, jelalak generátorokat vizsgálgattunk, amik ott lettek készitve.
tehát méricskélünk méricskélünk, a csupasz nyákból lognak ki a vezetékek, és egyszer csak észreveszem a sipolást.
a tanár is csak lesett:DD pontos választ nem kaptam tőle, pedig a mű.egyetemen végzett.:F -
Yaye
őstag
Próbáltam a hálózat egy másik helyén ahol másik switch-re kapcsolódik a kábel, hasonló a helyzet. Csak végső esetben akarok magam megpróbálkozni a dologgal, elvégre nem két filléres cucc ez. De arra gondoltam, hogy akármiből is jön a hang, ha megtámogatom egy kupac szilikonnal, az valamennyire biztos gátolja az alkatrész nagyfrekvenciás rezgését.
-
And
veterán
Hi! Lehet hogy furcsa ötlet, de esetleg az ethernet illesztőtrafó sípol (bár nem szabadna neki). A kapcsolóüzemű tápokban is a transzformátor tud ilyen hangot adni. Ha viszont így van, akkor azt sajna nem nagyon fogod tudni megszüntetni, mert az egy tokozott SMD-alkatrész, esetleg közvetlenül az RJ45 csatlakozóházba beépítve, a belsejéhez nem férsz hozzá. Milyen eszköz csatlakozik a portra kívülről? Ki kellene próbálni, hogy akkor is sípol-e, ha más eszközt teszel rá.
-
Yaye
őstag
Ez, mint írtam is, egy Fujitsu-Siemens Lifebook laptop. Gondolom nyilván az alaplapra van integrálva, mert nem bővítőkártyás megoldás. Mi van benn? Hát a szokásos: P4, integrált video (Ati radeon IGP340), modem, mindenféle portok meg vezérlők, semmi extra. Azért szeretném tudni, hogy mi lehet, mert akkor gari ide vagy oda, szépen szétszedem, és egy-két borsószemnyi, megfelelően elhelyezett szilikonnal kicsit megfogatom az adott alkatrészt (tranyó, tekercs, relé, vagy mittudomén), hátha az lefogja egy kicsit a hangoskodást.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Nekem a tapom sipolt regen.
-
Yaye
őstag
Ne vacakoljatok, egy csomó tag itt keni-vágja az elektrotechnikát, valamelyikük meséljen már kicsit, léccilécci! :)
-
Yaye
őstag
Meg tudná mondani valamelyik villamos ember, hogy milyen alkatrész tud magából egészen magas frekis sípolást kiadni? Van egy tökúj laptop, aminek sípol az -nincs rá jobb kifejezésem- ethernet csatolója. Élénk hálózati forgalomnál kisebb-nagyobb szünetekkel, szaggatottan sípol, olyan hangon, mint a televíziók sípoló alapzaja, csak annál hangosabban. Ha kihúzom a kábelt, vagy a win-ben letiltom a hálózati kapcsolatot, a hang rögtön megszűnik. A sípolás intenzívebbé válik, ha beindul a ventilátor, de kisebb mértékben álló hűtés mellett is jelentkezik. Mondanom se kell, hogy a garanciális szerviz nem akar hallani semmit. :(
A kérdésem az lenne, hogy milyen, laptopban előforduló elektromos alkatrész képes egyáltalán fizikailag ilyen hang kiadására?
(tudom, tudom, hangszóró, de azon kívül...)
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Autós topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 7 5700X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Intel Core i3 9100f / Radeon RX 570 4GB / 8GB DDR4 RAM / 120GB M.2 SSD + 500GB HDD konfig eladó
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest