Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CYBERIA

őstag

Sziasztok!
    Mondanám (röviden):
    VideoTon C2911-AM

Már a legelején gondoltam, hogy a beépített hangszóró kevés lesz, két 3×9 cm-es, fene tudja milyen, nem tudom hogy szól, egyből lekötöttem:
    [kép]

Amikor szétszedtem, nem nagyon találtam benne semmit, két panel + képcső + hangszórók, a paneleken szinte semmi, biztos ez a trend:
    [kép]
    Szinte teljesen IC-s az egész:
    [kép]

Jó képcsöve van, LG Flatron:
    [kép]

Tehát kötöttem a saját erősítőjére hangfalat, a SCART-on kívül (meg az antennán) semmilyen más csatlakozó nincs rajta.
    Bekapcsolás után tapasztaltam, hogy az erősítője olyan zajos, hogy 0 hangerőn a 90 dB erzékenységű hangfalon még 4-5 méterről is lehet hallani az alapzajt. Ezt nem viszi magával, 10-12-es hangerőn már nem feltűnő, viszont már túl hangos. Valószínűleg a saját hangszórója lazán 10-15 dB-lel érzéketlenebb, ezért a zaj sem annyira jön át. Kipróbáltam, hogy a hangfal elő kötöttem 10 Ohm ellenállást (a hf. 8 Ohm), de még így is zavaró, a normál tévézési hangerő így 7-10-ről 10-14-re ment fel. Kb. 40-60 Ohm lehet a jó, így talán az alapzaj nem zavar, a normál hangerő meg mondjuk 50-es körül lenne. Dinamikátlan, nem jó.

Hang tekintetében a másik észrevétel, hogy a tuner bizony mono, nagy baj. AV bemeneten valószínűleg sztereó, ezt hamarosan kipróbálom.

A tuner egyébként átlagos, ismervén az itteni kábeltv minőségét, elmegy. 72 centin talán jobban látszódnak a hibák, esetleg ennyi.

A menüje is átlagos, értelemszerűen a profi EIZO monitoromon több a beállítási lehetőség.

Kép. A kép kimondottan élvezhető, nem számítottam ilyen jóra.
    Fényerő: 4-es
    Contrast: 5-ös
    Színek: 5-ös
    Talán a konvergencia (szívesebben írom convergentia-nak) nem tökéletes, de simán elmegy, jó lenne valahogy beállítani. Talán szerviz menü, jó lenne tudni.

A távirányítóján a nagyobb gombok nyomáspontját el kell találni, néha keresni kell.

Összegzésképpen nagyon rossz hang, nagyon jó kép, közepes tuner. Legnagyobb hibája, hogy mono, erre nagyon haragszom. AV bemenetet még nem próbáltam ki, de elöljáróban annak tudnám ajánlani, aki UPC vagy DigiTV előfizető.

Még az AV bemenetről beszámolok.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák