Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
akkor első lépésként írd le pontosan, hogy mit szeretnél!! A kérdésed alapján ez ui nem eldönthető.
Mi a kiindulási videó formátum? - pontosan: honnan van, milyen kiterjesztésű, esetleg milyen kódolású.
Mi a kiindulási hang formátum? - pontosan: honnan van, milyen kiterjesztésű, esetleg milyen kódolású.
Mi a végcél? Netre feltölteni egy vicces videót? Valami művészi ihletésű alkotás? Családi homevidejó? DVD-re szeretnéd vagy csak youtubera vagy csak otthonra? -
rlazol
veterán
első körben: mit szeretnél? egy videófilet újy hanggal, vagy hangsáv választási lehetőséget egy videó alá?
mentsd le a hangfile-t külön, erre formátumtól függően több lehetőséged is van.
Utána a kettőt egymás alá tenni egy egyszerűbb vágószoftver is képes, a kimenet pedig rád van bízva, ha hangsávokat akarsz pedig a hangfilet át kell alakítanod a megfelelő formátumra. -
NZKK
tag
Hogy lehet azt megoldani, hogy egy 480p-s felbontású video alól a szinkront leszedni, s egy 720p-s video alá betenni?
-
wattafaka
senior tag
válasz
Core2duo6600 #354 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Ezek közül tud valamelyik esetleg .jpg-ből is videót csinálni?
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan videószerkesztő programra lenne szükségem, ami ezeket tudja:
-videóból/filmből videórészlet(ek) kivágása
-videódarabok összefűzése
Nyilván ezt bármelyik meg tudja csinálni, a kérdés az, hogy melyik a legalapabb? Tehát hogy ne egy Adobe Premier Pro-t tegyek fel eme két alapfeladat kielégítésére. További igényem a programmal kapcsolatban, hogy
kezelje az összes létező formátumot (Avidemux kilőve), tehát ne kelljen szerkesztés előtt konvertálnom, és rendelkezzen beépített kodekkel (Virtualdub kilőve). Ha még esetleg tudna audió-videó szétválasztást, összefűzést és/vagy konvertálást, az maga lenne a menyország.
Tud valaki esetleg ilyet?
Előre is köszönöm,
W -
rlazol
veterán
szia!
ha egyszerűt szeretnél, első körben nézd meg a windows movie maker-t. Ha meg tudja nyitni a telód videóit, arra teljesen alkalmas, hogy összeillessze őket és jól betömörítse.
Ha nem megy, vagy nehézkes akkor talán virtualdub.
Ha valami csilivili végeredményt akarsz, akkor uLead vagy Premier. -
anytime
őstag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a témában, ezért előre is elnézést kérek Mindenkitől, ha rossz helyre és nagyon zöldeket kérdeznék ...
Van egy iPhone4S-m és azzal szoktam készíteni a snitteket. Tudom, ez nem az a klasszikus videózás (kövezzetek meg), de az adott "pillanatokat", remekül meg tudom örökíteni és a "gép" mindig kéznél van. Az elmúlt években számtalan ilyen 1-4 perces bekezdés készült és eljutottam oda, hogy szeretnék belőle összerakni egy "rendes" videót.
1. Azt kérdezném először, hogy erre a célra milyen programot ajánlanátok nekem? Olyat, ami egyszerű és könnyen kezelhető. Nem vagyok ugyan UFO, de egy talentum se.
2. Ezeknek a snitteknek nagyon nagy a mérete, ~ egy 7-8 mp az 19-20 Mb. Hogyan tudnám ezeket tömöríteni? Netán a kész művet a végén össze lehet nyomni, avagy ezeket a kis darabkákat kellene előre tömöríteni?Egyenlőre ennyi!
Nagyon hálás lennék a segítségemért, mivel alapvetően a családi mozit szeretném összerakni
Köszi,
anytime -
hemo
tag
Nem tudom valaki használja-e a powerproducert..
belépsz ott a menü és eltűnt az edit rész alatt a 3 menüpont.. tehát nem tudok megnyitni filmet, hogy berakjam.. új powerrel van de 4-ben eltűnt, hiába telepitem vissza..
Nem találkozott vele véletlenül valaki, hogy milyen program vagy mi tűnteni el? -
Neró
őstag
Sziasztok!
Lenne egy videó, amiből valamilyen giffet kellene csinálni. - a lényeg, hogy állandóan mozogjon az animáció, megszakadás nélkül a végtelenségig
. A videó ez lenne: [link]
A gif készítés nem okozna problémát, csak sajnos nem tudom úgy megvágni a videót, hogy az folyamatosnak tűnjön. Onnantól kellene, mikor beérkezik a logo és elkezd égni - a fehér villanásig. Az a pár másodperc. Nem tudom, hogy meg lehet e oldani.
Valaki tudna ebben segíteni?
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Készen kaptam egy videót mpg kiterjesztéssel.
A videó egy 4:3-as képarányú képpel kezdődik, majd egy elhalványulás effekttel folytatódik a film ami már 16:9-es képarányú.
A problémám az, hogy a film része ami 16:9-es képarányú fekete keretben van (gyászkeret). Ezt a fekete keretet szeretném én eltüntetni valahogy. Most ha az elején lévő 4:3-as kép torz lesz az a legkevesebb.
Hogyan tudom én ezt megcsinálni? Mivel tudnám átkonvertálni a filmet, hogy ne legyen fekete keret, és utána ki tudjam írni normál DVD videóként?
-
rlazol
veterán
válasz
szaboygula #341 üzenetére
szaboygula
well... időigényes, de nem feltétlenül jár minőségromlással. Ami azt illeti én becsülettel megvásároltam a Premiert, és nagyon tisztelem, ha valaki tiszteli annyira a céget, h ha már megvenni nem tudja, nem töri fel. Ugyanakkor ha valaki privát célra használja, nem keres vele pénzt, talán nem okoz kárt a cégnek, ha tört verziót használ.Átkódolás nélkül nem fog menni.
VirtualDub tudtommal ingyenes, Windows Movie Maker is, de az alkalmasságában kételkedem.geckowize: Premierrel kapcsolatos kérdésekkel gyere át a Premier topicba. Az "Effects" és "Effect Controls"ablakokban találod. Kiválasztod az Effektet, ráhúzod az érintett snittre és a controlsban beállítod.
Dj Tommy: Alapvetően rém egyszerű. Kell egy képszerkesztő (PS), amivel megcsinálod a fix feliratokat meg az alsó részt. Egy (3D) animációszerkesztő, amivel a forgó logót és a buborékos hátteret csinálod meg (3DS Max?). Az alul futó feliratot pedig az összerakáshoz használt videószerkesztő program tudja rátenni (Premier, Vegas). Haladj lépésről lépésre. Igazából egyik se egy nagy cucc, ha értesz a progikhoz, akkor pár óra alatt megvan. A kérdés, hogy fentiek közül mihez értesz és mihez kell segítség.
-
TommyX_
őstag
Valaki tudna segíteni abban, hogyan tudnék én is egy ilyen videót készíteni?
-
szaboygula
csendes tag
Egy Hd adás átkódolása időigényes és minőségromlással jár. Ha ezt rendszeresen teszed ez sokat számít. Javaslatodhoz hasonló ötletek gond nélkül tehetők, de a Premier nem híres az ingyenességéről és én ezt sajna nem fizetős megrendelésre csinálom, hobbira meg nincs módom százezreket költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest