Új hozzászólás Aktív témák
-
seitec30
újonc
Sziasztok!
A szakértő véleményetekre lenne szükségem. Adott egy öregecske Radeon 4850 1G 256bites videókari. Már Windows telepitésnél szemetel és csikoz. A telepités végén mindenféle szinekben játszik,csak rendes kép nincs. Viszont bármelyik Linux alatt normál szines képet ad, de csak 16 bites felbontásban,azaz 65000 szinnel. A 24 bites vagyis a 16M szinnél már megbolondul és akkor sem jó a szinhűség,bár nem szemetel és nem is csikoz. Ez mitől lehet? A GPU adta meg magát? Az előző gazdája húzta talán és megsütötte? Egy 2 ventis Accelero Twin Turbo hűtő van rajta ami szépen teszi a dolgát.
Vagy egy rosszul sikerült tuningal átirta a biosát? -
gabe_
őstag
A memóriák elég melegek rajta, szóval akkor valószínű, hogy azok lesznek a betegek? Az alumíniumborda leszedésénél mondjuk egy kicsit megcsavargattam a karit... De tényleg csak egy kicsit...
Most egy teljes win újratelepítéshez készülök, format, meg minden. ha azután is sz@r lesz, akkor vissza gariba. (Csak az a baj, hogy kb cirka 180 km-re van bolt ahol vettem...) -
-
-
gabe_
őstag
Help!
Egy passzív hűtős radeon 9600 karim van, 128 mb Hynix rammal amin elkezdtem piszkálni a hűtést. Leszedtem, kipucoltam a bordát, majd visszaraktam, bekapcsoltam a gépet, erre elkezdett szemetelni. Kis pixelhibák jöttek elő. Gyorsan benyomtam egy játékot, azon a textúrák teljesen szétestek, kockásak, villódzanak, játszhatatlan.
Megfogva rajta a memóriák elég melegek, lehet, hogy ez a baj? Vagy elb@sztam a videókártyámat?! Megnéztem, a bordát jól visszaraktam, (Csak a gpu-t hűti, a memóriákat nem) bepasztáztam meg minden.
Vagy nem lehet, hogy a nagy csavargatásban elpattant valami a kártyán?
Help me please... -
Basmacskin
aktív tag
elolvastam, de ez a mondat kimaradt, sorry. Drivereket próbálgattál gondolom, úgyhogy próbálj meg másik videókártyát
-
djyuri
őstag
válasz
Basmacskin #13 üzenetére
MOD: Bocsikaen.
,de akkor is olvass,mielőtt írsz
Nyitónak: Csak,hogy ne csak off legyek. Nem feltétlen kell szétszedni a gépet,hogy valami pl kontakthiba legyen. Engem pomázról szinte minden nap felhív egy barátom,hogy sz@rakszik a gépe és minden esetben kontakt hiba van,pedig ő aztán nyugis ember,sazl nem nyúl a power gombon kívűl semmihez a házon. (telepíteni is image-ből telepít)
Nálam is van,mikor nem kapcsol be a monitor...Ekkor szokta az ups-en keresztül lekapcsolni az áramot,majd vissza és műkszik. (amúgy rendszertelen)
A driver problémát is javaslom orvosolni egy frissebb és egy régebbi driverrel,de ezek előtt alaposan töröld az előzőt,hogy ne maradjon szemét.
A programok hozzáadásából is és az eszközkezelőből is távolítsd el a vga-t.
És ne hagyd,hogy az XP maga keresse meg az aktuális drivert,mert nálam,akkor van aztán káosz. Néha a négy bites képernyővel kell szenvednem. Ja és 59Hz-n.
[Szerkesztve] -
L|zsidoboz
őstag
válasz
Basmacskin #13 üzenetére
1. hsz.
-
Basmacskin
aktív tag
htá windóz újratelepítés volt -é?
-
Mobulla
csendes tag
Nekem egy szétszedés-összerakás után kezdett kilépkedni, fagyogatni.
Ha megmozgattam a kártyát, a gép becsipogott.
Mivel előtte jó volt ezért az AGP slotot kompresszorral kiportalanítottam, a kártya csatlakozóját letöröltem, azóta hibátlan. (a finom portól kontaktos volt a csatlakozás)
Most látom hogy hozzá se nyúltál...
[Szerkesztve] -
dukari
csendes tag
válasz
L|zsidoboz #9 üzenetére
Minden az eredeti rajta. Hozzá se nyúltam.
Nen tűnik olyan forrónak.
[Szerkesztve] -
dukari
csendes tag
válasz
L|zsidoboz #7 üzenetére
A kártya másfél éve van meg. A hibaüzenet kb 4 hónapja jött elő. Eleinte ritkán most pedig már állandóan.
-
dukari
csendes tag
Minden driverrel ugyanazt a hibaüzenetet írja ki ''...exe hibát észlelt ezért leáll''
Most már én is úgy látom hogy ez a kártya egy rossz választás volt. -
dukari
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: játék közben kilép a windowsba ''...exe hibát észlelt ezért leállt'' Ez most már állandó hiba, naponta többször is. A windowst újratelepítettem az nem segített. A játékoknál szétesik a kép, villog. Ez biztos videokártya hiba, lehet, hogy a hibaüzenet is a videokártya miatt van.
(a memóriát ma cseréltem de most is jön a hiba).
Tudtok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest