Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv, eddig az Ace Codecpackot használtam, de egyre több mindent nem játszik le az újabb verziók meg nem igazán tetszenek, ajálhatnátok valami mást ehelyett, valami jót megbízhatót, és ne írja mindenre hogy nem támogatott formátum
.Előre is köszi
-
Fauszt
senior tag
válasz
Mr.Skyline #45 üzenetére
driverben tudsz növelni az overlay (átfedés) fényerején
-
Mr.Skyline
senior tag
Hali, van egy kis problémám!
Minden videó sötétebb a monitoron mint kéne a TV jó
WinXP, GF6600GT, Media Player Classic (de a 9MP is sötét)
a DVD lejátszás is sötét (PowerDVD 5)
a driver pedig: 91.47_forceware_winxp2k_english_whql -
Jarod1
veterán
válasz
Mr.Skyline #10 üzenetére
Szia
Mi volt a megoldás a problémádra mert nekem a gépemen a Power DVD6 ugyanezt játsza.. -
Jarod1
veterán
Sziasztok, Problémák léptek fel a gépemen, nem mutat semmit lejátszáskor, Ace Codecpack van fent. eddig működött.. Valakinek van ötlete mi lehet?
-
Steelheart
senior tag
válasz
<Adamsky> #41 üzenetére
Felraktam, és minden megjavult. Nincs csík, akadás, FFDShow probléma, minden fut tökéletesen az összes lejátszóval amit használok. Nem tudom biztosra, ez előtt mi volt a hiba, miért volt nézhetetlen a videóim fele, de most minden tuti, és a videoszerkesztés is megy - ez volt az elsődleges szempont, ugyanis kiselőadásra készítek összevágott videót.
Egyébként sok ember állítja itt a PH-n, hogy az XP Codec Pack semmi hülyeséget nem csinált a gépével, és fut tökéletesen mióta fölrakta. Remélem ez nálam sem lesz másképpCodec-oldalról nagyban épít az FFDShow-ra, magában is foglalja, és más szűrőket is, nem csak úgy összedobálja egymás mellé a garmada codecet, mint pl az Ace.
Ha pedig mégsem válik be, osztálytársam ajánlott egy másikat: Combined Community Codec Pack. Viszont amíg nem muszáj, nem kockáztatok, most minden OK, maradjon is így
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steelheart #39 üzenetére
Nem ismerem ezt az ''XP Codecpack''-et, de szvsz. csak a Warcraft miatt kár volt feltenni (bár, ha most számodra minden OK-s, akkor nem szóltam). Még csak annyit, hogy a FourCC-t, amit daa-raa említett könnyedén meg lehet változtatni (a Koep's féle Xvid build-ben pl. szintén található egy ilyen: FourCC changer néven)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steelheart #36 üzenetére
''...ha nem pipálom ki az FFDShow-ban a támogatásukat...''
Ez ugye azért van, mert ilyenkor nem az ffdshow végzi a videó dekódolását, hanem a ''soronkövetkező'' dekóder. Esetedben ez a feltelepített Xvid vagy DivX kodek.
Így sem rossz a dolog, de talán próbáld meg azt, hogy az ffdshow ''postprocessing'' részében pipáld be az ''automatic quality control''-t (ekkor az ffdshow a géped/videókártyád tudásának megfelelően állítja be a dekódolás minőségét). Vagy próbáld meg a ''disable'' helyett az ''Xvid''-et beállítani az ffdshow-ban. -
törölt tag
válasz
Steelheart #37 üzenetére
A WarCraft3 intrói valóban DivX tömörítésűek, csak az FCC kódjukat változtatták meg BLZ0-ra. A WarCraft3 telepíti a módosított decodert a saját könyvtárába, blizzard.ax néven. Egyébként teljes egészében megegyezik a divxdec.ax-el. Ha le akarod játszani őket, akkor át kell írnod az FCC-t BLZ0-ról DIVX-re.
-
Steelheart
senior tag
válasz
Steelheart #36 üzenetére
Egyetlen gond maradt már csak. Lejátszani már majdnem midnent tudok BSPlayerrel, csak kodek kéne némely fájlhoz (konkrétan a WarCraft3 Introit nem játssza le az istenért sem, akármilyen fajta DivX-et rakok föl, de majd kipróbálom ezt az XP Codecpackot).
Csak hát ha pölö videót is szeretnék vágni, DVD-t összerakni, ilyenek, nem árt, ha a preview helyén nem csak zöld csíkozódást látok. És most azt látok... -
Steelheart
senior tag
válasz
<Adamsky> #35 üzenetére
Feltettem a BS Playert, ezzel müxenek a videók, csak az FFDShow-al van vmi probléma, furcsamód csak úgy futnak akadás nélkül az XVid fájlok - DivX-et még nem próbáltam - ha nem pipálom ki az FFDShow-ban a támogatásukat. Mind1, legalább fut. Köszi szépen. Valami szoftverkompatibilitási progbléma lehet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steelheart #34 üzenetére
Próbáld meg a BSplayer-el is. Ha alapból azzal se menne, akkor próbáld meg a beállítások / videó / ''Video rendering'' fülön a beállításokat váltogatni. Hátha...
Nero van fönn? -
Steelheart
senior tag
válasz
<Adamsky> #33 üzenetére
Most Catalyst 5.10 van fönt, de ugyanazt csinálja, mint a gyári, mondhatni ősi (vmi EnhancedDriver 1.18) driver.
Egyelőre WMPlayer, Power DVD meg Crystal Player Pro - ez utóbbi kicsit mást csinál, mint az előbbiek, lévén független a WMP-től. A Crystal Player csinálja azt, amit leírtam, hogy gépreinstall előtt is csinálta. Azaz ha mozgatom az egeret, és nincs fullképernyőn, van rá esély, hogy bejön a kép, de újabb mozgatásra el is mehet. Csináltam screenshotot is:
[link]
Írok az ATI Supportnak is, hátha tudnak vmit mondani, mert ha ez hardverhiba, akkor elvileg nekik azt tudniuk... kéneha meg nem, akkor bepróbálkozom az ASUSnál, ha egyik sem, és nem is szoftveres, megy vissza garival. Egyszerűen nem értem...
Minden más egyébként tökéletesen müxik vele.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steelheart #32 üzenetére
''...ugyanúgy csíkozódik a kép...''
Ez akkor szvsz. vm. driver (esetleg lejátszó szoft.) probléma lehet. Mikkel próbálkoztál?
''...WarCraft3 átvezető introi milyen codeccel futnak?''
Próbáld meg ráereszteni a Video Inspector-t [link], hátha az megmondja. -
Steelheart
senior tag
válasz
<Adamsky> #31 üzenetére
FFDShow-ot föltettem, pont ezt javasolták mások is... quicktime vidóm meg most per pill csak egy van, az is a Stronghold2 béna introja, szal nem annyira lényeg, de azért kösz, ha megoldódik ez az egész, fölteszem. Az AVI fájlok lejátszásánál - ami az FFDShow feltétele előtt codechiány miatt ugye nem ment - ugyanúgy csíkozódik a kép, nézhetetlen.
Ja még valami: ki tudja, hogy a WarCraft3 átvezető introi milyen codeccel futnak? Állítólag DivX-ek, de már ez előtt sem mentek, akár DivX, akár XVid codecet tettem föl, akár a DivXplayerrel játszottam le, akár nem, stb. Meg most sem mennek, FFDShow-al. Pedig gyakorlatilag ezek miatt tettem anno föl az ACE megátAkkor futottak gond nélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steelheart #29 üzenetére
-
Steelheart
senior tag
válasz
Steelheart #29 üzenetére
Kipróbáltam még néhány videót. A Blizzard által kiadott játéktrailereket meg még pár fájlt problémamentesen visz, azonban a legtöbb formátumnál fennáll ez a probléma. Windows video, azaz wmv fájloknál mindig ez van. Az igazság az, hogy talán egynél sem kellene...
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Hi
Most telepítettem teljesen újra a gépet. A videokártyám (nemtom, számít-e, nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz) egy Ati Radeon 9550 GE, és az alapdrivert, a legújabb Catalystot tettem föl (mondjuk lehet hogy nem ez marad). Még nem tettem föl egy szál kodeket sem.
A probléma pedig, hogy akármilyen videót játszok le, akármilyen lejátszóval, az egész video vízszintesen kékeszöld csíkokból áll, valami mozgás is megfigyelhető, de úgy alapvetően semmit sem lehet kivenni a képből.
Gépreinstall előtt is volt hasonló probléma, de akkor még nem ez a driver volt, hanem valami régi, gyári cucc. Akkor is ugyanígy becsíkozódott, de más-más formátumú fájloknál máskor, más mértékben, némelyeknél nem is (pl. WoW Cinematic Intro), és soxor egér mozgatására el is tűnt, vagy épp visszajött... Remélem lehet érteniJa, és akkor ráadásul fent volt még az Ace Mega Codec Pack 6 Full is, hozzáadott programok nélkül, azt reméltem, hogy csak az okozta a gondokat... de úgy tűnik, mégsem.
Bízom benne, hogy egy hozzáértő valaki tud nekem segíteni.
[Szerkesztve] -
Balin007
csendes tag
Hali!
Egy régebbi filmel lenne problémám,amit semmilyen lejátszó nem visz,a GSpot szerint:
4CC:H264/x264 name:ITU H.26n
Szóval ennyi és nem értek nagyon a kodekekhez meg tulajdonképpen semmihez
Szóval légyszives segítsetek és ha lehet akkor minél részletesebben!
Köszönöm! -
BRAAJEN
tag
cole2k
Bővebben: link
...etalon... -
nomac
tag
válasz
jakobkacsa #25 üzenetére
Etalon lejáccóóó!
-
jakobkacsa
senior tag
-
nomac
tag
válasz
jakobkacsa #19 üzenetére
Neked is javallom
-
jakobkacsa
senior tag
up!
-
CarrGomm
aktív tag
K-lite codec pack full van fenn, de codec pack all in one-nal is volt ez a probléma.
Amit ezután írtál... hát majdnem fejbelőttem magam! Hogy ez nem jutott eszembe, h pár percre kinyomjam a vírusírtót!!!!! áááá ez télleg fájt. Na holnap kipróbálom, ha ott leszek azelőtt a gép előtt...
De nemcsak filmeknél, hanem játéknál is csinálja. Egy pillanatra megáll, aztán felgyorsul, majd újra normális...
amd athlon 1700+ om van, 512 ram, hdd?(ez számít?)
na ennyi, de ezt a vírusírtó dolgot még kipróbálom, aztán nyilatkozom, mert én erre gyanakszom a leginkább... (legalábbis remélem, h ez a gond, mert ezt a legkönnyebb orvosolni) -
jakobkacsa
senior tag
íme az én első codec gondom
van egy filmem, amit nem tudok lejátszani
GSpot szerint h264/x264 kodekkel tömörítették (FourCC: ITU H.26n)
találtam egy valamilyen h264 kodeket, ami viszont valszeg nem reggeli magát rendesen, mert Everest megtalálja, WMP nem
mást viszont én nem találok
ffdshow szegénykém még úgy-ahogy lejátsza, de úgy, hogy fehéren villódzik a kép, mintha csak minden 2. képet tudná megjeleníteni, a többi fehéren jelenik meg - stroboszkóp szindróma
google gyorskeresés után még mindig tanácstalan vagyok, WMP magától nem tud letölteni semmit, de hangot már tud kiadni, kép nincs
esetleg valaki tud valami alternatívát?
köszi -
Fauszt
senior tag
codecpackot nem cserélni, hanem elfrelejteni kell. Vírusirtó is okozhatja, de ezt könnyen kiderítheted azzal, hogy kikapcsolod egy időre a rezidens védelmet.
Egyébként meg ha többet írnál a használt hardverekről (proci, ram, hdd), szoftverekről (milyen filmek, lejátszó, codecek) hamarabb ki lehetne találni a probléma forrását -
CarrGomm
aktív tag
Hi!
Van egy olyan problémám, h a filmek lejátszásnál úgy 2-3-5 percenként (néha sűrübben, néha nem) megállnak 1-2 mp-re, majd ezt a kimaradt időt ''felgyorsítva'' behozzák. Rohadtul zavar és nem bírok rájönni mi okozza. De ha nem áll meg, akkor meg beszaggat. Vélemény?? Codec packot cseréltem, uaz.
Arra gondoltam, h talán antivirus progi is okozhatja???? Bár lehet, h hülyeség. eTrust EZ antivirust használok most, de ha jól emléxem, akkor pandánál is csinálta. Windows is újra lett már rakva (bár nem emiatt) és ez a gond azóta is fennáll.
Remélem nem videokártya, mert most vettem rá 6 pénzért hűtőt, mert a gyári szétment. Azt hittem akkor, h talán a melegedés az ok. De nem.
De ha már mindent leírok, akkor azt is, h játéknál is csinálja.
Viszont 3dmark 03-at lefutattam és azalatt semmi akadás, legalábbis ilyen nem, báár... ki tudja, h abban ami van akadás emiatt lehet-e, v. pedig alapból nem bírja vmelyik demot a kari.
Szal szerintetek a videokártya kezdi megadni magát, vagy mi??? Radeon 9800 platinum edition, nov-ben lesz 1 éves.
Ötlet? -
csacsi77
senior tag
válasz
Secretive #15 üzenetére
Most éppen a Sonic cég MyDVD programját kaptam meg, majd kipróbálom.
Az ULEAD termékere visszatérve. Tényleg egyszerűek és hamar kiismertem magam a menük tengerében. Éppen ez a baj!!! Egyszerű és mégsem kapom meg azt a felvételt, ami elvárható lenne.
Tisztában vagyok a digitális videózás alapfogalmaival, éppen emiatt állok tanácstalanul a szellemkép előtt. Mert annak nem szabadna ott lennie.
Ez a hétvége a Sonic jegyében telik!!
Kellemes hétvégét! -
Secretive
aktív tag
Elég tüzetesen ismerem az egész programcsaládot,de nem kell hozzá sok ész,tényleg pofonegyszerű,logikus és átlátható az egész,bárkinek gyerekjáték kezelni,hidd el neked is menni fog!
Azért az itt sem árt,ha néhány alapfogalommal tisztában vagy.Nem ígérem,hogy kézenfogva végigvezetlek rajta,mert annyi időt nem töltök a billentyűzet mellett,de ha ez most épp valamiért nem műxik jól,akkor több tucat videofelvevő (capture) szoftver van a neten,ami full kompatibilis a te tunerkártyáddal is és mpeg-ben is rögzít.Igaz nem olyan egygombosak,mint a tied,de viszonylag egyszerűen beállíthatóak.
ATV2000,AVS,stb..... próbálj ki párat. -
csacsi77
senior tag
válasz
Secretive #13 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Eddig ez a program kezelte rendesen a tunerkártyát, így kénytelen vagyok ezzell bajlódni.
Ismered esetleg tüzetesebben is a progit? Egy kis konkrét segítség is jól jönne.... 8))) Pontos menünekvek, lépjbeodésaztnyomdmeg-tipusú hozzászólások.
Amiket mondtál, majd kipróbálom, bár nekem csak ez az 2.xxx verzió van meg. -
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő problémára nem találok megoldást. Hátha itt valakinek sikerül.
Egy Mercury tunerkártyával digiztem be VHS-szalagról. Remekül sikerült az MPEG, jobbat nem is lehetne elvárni tőle. Ekkor vettem elő az ULEAD Movie Factory 2.0-t, amivel a DVD-t akartam előállítani. Ez is sikerült, volt menüje, szólt a zene, jelenteválasztás, minden, amit akartok. És beraktam az asztali lejátszóba....
Itt jöttek a gondok. Nagyon jó lett minden, kivéve a gyors mozgásoknál (ezen már egy esküvői menetet kell érteni, szóval nagy a baj!!). Ekkor szellemképes a film, minden mozgó személy vagy tárgy, húzza maga után az árnyékát. mint egy profi sci-fiben.
Hangsúlyozom az MPEG-filet jól lejátsza az összes program és a DVD-t is megcsináltam egy rakás különböző programmal. Mindig a VOB fileok írásakor történik valami. Ja és korábban ment minden rendesen, csak mostanában szarakodik.
Van ötletetek????
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
(ABIT IS7-E2, IntelP4 2,4/1MB, 256 MB RAM, Radeon 7000) -
Mr.Skyline
senior tag
válasz
Mr.Skyline #10 üzenetére
asszem windows reinstall lesz belőle, úgyis megérett már rá a rendszer!
-
Mr.Skyline
senior tag
Használta már valaki a PowerDVD6-ot? én felraktam! és meg is bántam!
letöröltem és visszaraktam az 5-öt! de sajna a DVD-k nézése így is néha akadozik ill. nagyon sok időt kell várni ha belehúzok, ill. az összes videóformátumnál megszűnt a ''szélessáv'' és nyújtott minden!, esetleg valakinek van ötlete? codeceket letöröltem újra felraktam de semmis 6-os PDVD előtt minden jó volt!
-
törölt tag
nem tudom milyen lejáccót használsz, de annak a beállításait is nézd meg... nekem pl a bsplayer eccercsak meghülyült és fejjel lefelé fekete-fehérben kezdett el jáccani... és a bsplayerben meg nincsen eredeti menüpon
igaz, egy codec és player un-és reinstall után helyreállt a rend, de nem'tom most melyik lehetett a hibás
-
Pokerle
tag
Ha gond van valamivelyen driver beállítással akkor az nem az egész képre vonatkozna? Na de ha haza megyek megnézem és ha van rá lehetőség, akkor szerintem visszaállítok mindent a default értékre.
-
L3zl13
nagyúr
Van fenn esetleg ACE Mega Codecs Pack?
-
Pokerle
tag
Helló!
Nem tudom, hogy mit állíthattam el, de minden filmet feketén fehéren játszik le a gép. Mindegy, hogy milyen formátum és az is mindegy hogy milyen lejátszó. Minden mindent feketén fehéren játszik le. Egyébként minden más színes. A Windows, meg tényleg minden más az színes, csak a filmek nem. Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest