- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Egy régebbi integrált vga-val van problémám. ATI X700-as vga fehér képernyõvel kifagy Win7 alatt nagyon gyakran. Ha simán elindítom a gépet,akkor megy akár órákig, de ha valamilyen ablakot megnyitok, akkor szinte egybõl lefagy az egész gép hibaüzenet nélkül, a kép meg full fehér lesz. Külsõ vga-val nincs ilyen gond. Driver a win szerint a legfrissebb. Bios beállítások defaulton vannak. Mi okoz ilyet?
Elõre is köszi a segítséget!
Üdv.
spgabor -
asvald
senior tag
válasz
bartucz911 #555 üzenetére
Szia!
Nálam aranyszabály , hogy vga elé semmit se csatlakoztatok ,csak magát a kártyát!
Amint látom új gépről van szó , lehet kontakt hiba van nálad az átalakítónál , ki és be huzigáld a csatit párszor és ellenőrizd a molex átalakítón a sarukat , hogy nem mozognak a csatlakozóba(persze rádugva a vga-ra)
Aztán start -
bartucz911
tag
Sziasztok,
Fórumozók tanácsára a következő gépet állítottam össsze: i5-4440,B85M-D3H, Gigabyte GTX 960 4 GB G1 Gaming, FSP HEXA+ 500W táp. A problémám az, hogy amikor összeraktam és beindítottam ez fogadott: "Please Power down and connect he PCI1 power calbe(s) for this graphic card". A VGA tetején van 2 db 6 pines csatlakozó. Az egyikbe beledugtam a tápból jövő 6+2 pin-es csati 6os részét, a másikba pedig a vga-hoz kapott átalakítókábelt, ami 2 Molex csatiból csinál egy 6 pin-es csatlakozót. A vga ventijei felörögnek, meg világít is de mégse megy. Lehet hogy az a gond, hogy az egyik molex csati közé még egy toldóval megtáplálok egy 120 mm-es ventit. Vagy esetleg a tápból jövő egy kábelon lévő 2 db 6+2 pin-es csatlakozóval kellene mind a két 6 pin-es aljzatot megtáplálni? Nem mertem próbálgatni... Vagy esetleg gyenge a táp? A leírásában semmit nem találok erről, csak arról, hogy hogy kell amikor 2-3 db VGA-t hídba kötnek, de nekem ugyebár csak egy van.
Valami segítséget vagy leírást tudtok adni a problémára? -
asvald
senior tag
válasz
zsoltrocky #553 üzenetére
Éreztem , hogy rájössz már lassan!
Szinte egyértelmű volt ,legalábbis nekem, és remélhetőleg nem lesz hosszas procedúra ,a csere ! -
zsoltrocky
csendes tag
Valóban alaplap hibás!
De valóban jó fele kerestem a hibát a 925mhz-el meg 1050mhz-el
Na ez az Asus alaplap úgy ahogy van egy kuka külföldi leírásba jól leírta a hibát a srác ugyan ez volt a baja ugyan ezzel az alaplappal:
https://rog.asus.com/forum/archive/index.php/t-78599.html
Alaplappal van valami baj videókártya kezelés terén
Másik pc-be jól megy a vga-ám és a fsp táppal is...csak ez az alaplap valamiért hibás -
zsoltrocky
csendes tag
Megnézem majd a biosban habár biost hagytam defaulton is hagytam performance módba
Kézi advencedből gondolom eltudom érni nem néztem sose.
Habár ehez nem értek nem tudom a cpu-a vga gpujával hogy függ össsze hogy csak 925mhz-en tud jól üzemelni a vga-m.1050mhz-en összeomlik igen hamar.
Ha bios beállítást keressek akkor várom a válaszod milyen téren varriáljak esetleg a beállításal.
A kártya gpu-ja máskülönben 1190mV
Ezt véletlen valahogy biosban nem fordulhat elő hogy nem ad le anyi kakaót a pci foglalaton ami elegednő neki?
Ha 925mhz-en fut a kártya a gpu tweak automatikusan leviszi 1150mV-ra a kártya feszültségét -
SP4C3
veterán
válasz
zsoltrocky #550 üzenetére
Speedstep technológia mond neked valamit?
-
zsoltrocky
csendes tag
Nem alaplap
Ha az Ac power loss van és Power On on van hagyva a beállítás akkor csinálja ezt rájöttem.
Ha power Off on hagyom akkor jó semmi probléma.
Ez biosbeállítás volt....Akkor arra lennék kiváncsi
925mhz-en stabil...Gyári emelt órajelen nem.1050mhzOc 1070mhz (kise próbáltam még így)
Mi tudja ezt kiváltani nem lehet hibás driver vagy maga a vga hibás ilyen téren.
Gondolom a gyártók nemcsak a beleírt program szerint varriálnak az OC modelekkel. -
asvald
senior tag
válasz
zsoltrocky #547 üzenetére
Amit furcsállok hogy ha kivan kapcsolva a gép kihúzom a tápkábelt a konnektorból és újra bedugom a gép elindul úgy hogy a power gombot besem nyomom.
Viszont ha a tápkábel marad bedugva kikapcsolom a gépet akkor normálisan működik(lekapcsolva marad a gép amíg a power gombalal benem kapcsolom)Ez alaplap lesz !
Ugyanezt csinálta nekem egyszer az amd lapom és garba kellet küldeni -
zsoltrocky
csendes tag
Dehogy a témánál maradjak azt nem értem csökkentett órajellel miért jó a vga gyári 1050mhz-ről 925mhz-re (nem oc változatú videókártya órajele) nem áll le a gép 1nap után stabilnak mondható.
az 1050mhz meg anyira stabil csak hogyha bizonyos beállítás be vagy épp kivannak kapcsolva játékba/vagy benchbe akkor leáll... 925mhz-en viszont stabil a rendszer
Amit furcsállok hogy ha kivan kapcsolva a gép kihúzom a tápkábelt a konnektorból és újra bedugom a gép elindul úgy hogy a power gombot besem nyomom.
Viszont ha a tápkábel marad bedugva kikapcsolom a gépet akkor normálisan működik(lekapcsolva marad a gép amíg a power gombalal benem kapcsolom)Megpróbálok amint van lehetőségem egy másik tápot kipróbálni de furcsálnám ha ez táp hiba.
Bios valami power menegmentes dolog nem lehet?
Nem lehet valahol a pcie feszültség leadásának a szabályozását állítani? -
zsoltrocky
csendes tag
FSP AURUM AS 700
Azért enyire értek hozzá.
Van több 6+2 pinesem vga-hoz de alaplapi csak 4+4 van rajta
Ilyen van mint a képen jól látható hogy a csatoló fül felől jön a 2+2 12V-os ág és alulról a 2+2 test
Viszont ha kimondottad egy cpu 8pinest nézel meg ott is ugyan ez van amibe egybe van öntve a műanyag csak a csatlakozó kockák alakja más.
Utolsó képen szerintem ha jobban megnézed és elolvasod akkor ez vonatkozik rám isA vga 8pinese meg 3 12V +1 test és 4 sor test és fordítottja a csatlakozó fül felől jön a test
Szóval nem erőltetek én semmit sehova csak furcsa egy ilyen kaliberű tápon nincs alapból 8pines cpu csak 4+4
Erről szerintem ennyit én csak furcsállom a dolgot.... -
asvald
senior tag
válasz
zsoltrocky #542 üzenetére
Hát akkor kellene a pontos típusa annak a tápnak !
De ha veszel átalakítót akkor úgyis megoldható ! -
lacus83
senior tag
válasz
Az alaplapi 8 pin és a vga 8 pin nem ugyan az.
A táp pontos tipusa kéne de kizártnak tartom hogy ne lenne alaplapi 8 pin csati rajta,a vga általában 6+2 de attól még lehet az is 2x4 mint az alaplapi 2x4 pin.
De más az aljzatban a dugó kiosztás,nem véletlen nem tudod bele dugni.
Egyébként az áram is más,ha nem akarunk pl vga kártyát kinyirni ne is erőltessük bele az alaplapi 8 pint,ami amugy sem megy könnyen, azért amit már irtam,a dugó más. -
kriszbon
őstag
válasz
Nem tudom, de ha jól látom a kiosztása rendben van, a letört sarkú meg ha minden igaz belemegy a négyszög illesztésbe, fordítva már nehezebb lenne beleerőltetni.
Minden esetre érdekes hogy ilyen. -
asvald
senior tag
válasz
zsoltrocky #540 üzenetére
Maximushoz Én se sokat konyítok ....Ezt hogy kiszűrd kell egy másik tápegység .... azzal az LC powerrel meg nagyon nem kísérleteznék (gagyi-sz@r) finoman fogalmazva ! (Ismerősöktől kölcsönkért tápra értem)
Azt tudom csak mondani használod csökkentve az órajelet és beéred ezzel vagy elkezded kiszűrni a dolgokat !
A másik dolog: ez a 4+4 pines alaplapi csatlakozó meg tuti rá kell ,hogy menjen ,kicsit hihetetlen is ez számomra !
Nem árt ha rá lenne dugva !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asustor NAS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest