Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrKapocs

    őstag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni az alábbi élethelyzetben: oktatással foglalkozok és nem szeretném még egyszer végigélni a digitális oktatás szörnyűségeit. Egyszerűen nem bírja a szemem azt, hogy egész nap a laptop előtt üljek és beszéljek a "képernyőnek". A következő korona vírus hullámra kicsit felkészültebb szeretnék lenni ilyen téren. Adott egy lapop hdmi csatlakozóval és bluetooth képességgel, illetve a szobában egy Samsung smart tv. Screen mirroring funkciója nincs. Arra gondoltam, hogy a laptop képét egy hdmi kábellel átvezetem a tv-re (hdmi csatlakozó van rajta). Ide átküldöm a ppt képét, amit Skype, Zoom, Meet, stb. segítségével megosztok. A laptop bluetooth funkcióját használva, egy Redmi AirDots (ez volt az első ötletem) segítségével hallanám azt, amit a hallgatók mondanak, ők pedig hallhatnák az előadásom. Ez így működőképes lehet?

    Van némi aggodalmam az ügyben:
    1. gyenge a mikrofon funkciója az AirDots-nak, ahogyan olvastam.
    2. több órás (4-6 óra megszokott, de előfordul olykor egy-egy 10-es is) előadások is vannak, kétséges az üzemideje az AirDots-nak.
    Ezt az ötletet már-már teljesen elvetettem, mármint az AirDots-ot.

    A lényeg az lenne, hogy nagy képernyőn lássam a képet (tv), halljam a hallgatókat és ők is halljanak engem úgy, hogy nem kell ott ülnöm a laptoptól 40 cm-re egész nap.

    Gondoltam két másik eszkörzre is az AirDots helyett. Az első ez lenne:
    https://www.aliexpress.com/item/4000614255847.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.2b8d2e0eARbNNc
    Vezetékes fülhallgatóm van, az nem lenne gond, hogy van egy kis "kábelezés". Ennek nagyobb lenne az akkuja és a mikrofon részéről is jókat írnak.

    A harmadik eszköz pedig ez lenne:
    https://www.aliexpress.com/item/4000945705618.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.10f62e0eYKBFgG

    Ahogyan egyre többet olvasgatok a témában, a 3. tűnik a legjobb megoldásnak számomra.

    De bármilyen meglátást, ötletet szívesen fogadok! :R
    Azért azt vegyétek figyelembe, hogy nagy összegeket nem szánnék a megvalósításra, illetve fülesen keresztül soha nem hallgatok zenét. Nem erre kell.

Új hozzászólás Aktív témák