Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tomp
félisten
Én végig hangminőségbeli eltérésről beszélek. A fátyolos hang az éneknél az hang minőségbeli eltérés. Konkrétan gyengeség!
Gondolom az AAC kodek alkalmazása tág tartományon mozog így a telefongyártók úgy oldják meg ahogyan akarják.
Ott van ugye az aptX. Gondolom annak szigorú előírásai vannak mivel aptX és LDAC között 99%-ban nem mondom meg, hogy melyik melyik. Azaz az aptX normálisan meg van oldva rendszerszinten.
A Tidal alkalmazást használva AAC-vel hallom ének közben a fátyolos hibát azaz nem tiszta, átváltok LHDC-re és megszűnik!A te korlátozottan működő készülékedből
Gondolom csak annyit ad az audio része amit az alap android tud.
Amúgy ha megcsinálom az adott zenét sztereó Dolby-ra és azt játszom le AAC-n keresztül akkor ugyan azt érem el mintha azt a zenét UAPP appból Tidalról játszom le.
Azaz Dolby esetén nem lesz post processing alap android audio esetén se.
Amúgy meg neki is OnePlus telefonja van. Nekem is. -
vicze
félisten
Egy 320-as MP3 és egy 256-as ACC között az életben nem teszel különbséget. Pont. Pontosan ugyan úgy fognak szólni, és egy igaz minden más codec-re is.Azt is 1000%-osan le merném fogadni, hogy az XM4-en nem tudnád 1x se megmondani, hogy AAC vagy LDAC szól, mert értelmesen meg van csinálva, és nincs hangzásbeli különbség. Hang minőségbeli van, de azt borzasztó kevesen hallják valósan.
Mint ahogy leírtam és linkeltem UAPP nálam az ég világon nem csinál semmit és 100%-osan ugyan azt nyújtja, mindegy a beállítás. A te korlátozottan működő készülékedből felesleges általánosítani, ez gyártónként más lesz. Továbbra is DSP különbségekről beszélsz és nem codec különbségekről.
-
tomp
félisten
Egy kodek nem változtat a hangon? Akkor egy 32kbps-es mp3 ugyan úgy szól mint egy 1411kbps-es WAV? Hmm!
Az UAPP appal megfelelő beállítással kikerülhető a telefon oldali extra feldolgozás bt kapcsolat esetén is amit többen is írtuk. Ez AAC-n valamennyit segít a hangminőségen. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
oszi666 #7490 üzenetére
Life P3? Ugyan pont ilyenem nincs , de a hallottak és a tapasztaltak (van 4 másik termékem a márkától) alapján nem lehet rossz. Az app-al, mind a hangzás (EQ, aminek a beállítása a fülesben tárolódik), mind pedig a kezelés (1×, 2× érintés, nyomva tart) - sok minden mással egyetembe - testerszabható.
-
tomp
félisten
válasz
laskr99 #7489 üzenetére
AAC-n? Háááááát AAC-re biztosan nem venném meg a fülest!
Hallható az AAC gyengesége ami javítható az USB Audio Player Pro-val a saját Hi-Res driverrel de azért na nem egy LHDC...
Amúgy az Audio ID féle hallásvizsgálaton alapuló egyedi EQ nem semmi! DSP végzi azaz nem a füles alkalmazása kreálja a módosított hangot. Az csak átküldi a fülesre az elkészített paramétert, hogy mi alapján dolgozzon a DSP. -
oszi666
őstag
sziasztok,
eddig egy honor choice TWS-t használtam, igazából tesztjelleggel, hogy egyáltalán milyen TWS-t használni nyakbaakasztós Bluetooth után, és eléggé meggyőzött.
Viszont egyrészt a hangzása kicsit gyér, másrészt a kezelése nem a legjobb.
Szóval olyan TWSt keresnék ami
-max 30ezer HUF
-lehetőleg ne EU-n kívülről kelljen rendelni
-bírjon legalább 4 órát egy töltéssel
-lehetőleg ilyen formájú legyen, szóval ne csak egy gömb izé, mint pl a Samsung Buds, de ha ilyet tudtok azt is megnézném
- lehessen kezelni a hangerőt magán a fülesen, ne csak telefonról
-értelemszerűen minél jobb hangzáselég mindenevő vagyok, bár technot EDM-et ilyesmit elég keveset hallgatok
- az ANC nekem annyira nem fontos
- BKV utazás közben használnám elsősorban, de itthon is ezt használnám zenehallgatásra, szóval ezért esik ki a honor choice, mert annyira nem szép
- honor 20 telefonom van, ha ez számít
- mindenképpen agybadugós legyen, lehet az én fülem szar, de a sima airpods féle megoldásokat utálom
Előre is köszi a segítséget! -
tomp
félisten
válasz
<Adamsky> #7487 üzenetére
Ha végre megjön az Edifier lesz LDAC vs LHDC teszt igen. Én is kíváncsi vagyok rá.
Amúgy a OnePlus Buds Pro LHDC üzemidőben bekapcsolt zajcsökkentéssel 3óra 45perc. AAC-n 4óra 10perc.
Ebben egy BES2500YP típusú SoC van.
Az Edifierben BES2300YP van ami "csak" bluetooth 5.0-t tud de cserébe nagyobb antennával rendelkezik. -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi az infót!
"Vajon az LDAC vagy az LHDC ad jobb minőséget?"
Nem mélyültem el a témában, de amit eddig láttam, az alapján azt mondom, hogy nem lehet - a minőség szempontjából - eget rengető különbség. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogyan alakul az üzemidő és a kapcsolat stabilitása egyik, ill. másik codec esetén. Ha, megjött az Edifier, letesztelhetnéd -
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Milyen füles ajánlott ami kb olyasmi mint egy OP Buds pro? Az ilyen ipods féle dolgoktól a hideg ráz, szeretem a gumi harangos megoldást. Olyan 40-50k közt. A buds prot néztem, tetszik, de mivel nem lesz az én 7 pro telómhoz LHDC emiatt kb offos.
Hangzásilag:
Avax EP 330-340, Audio Technica ATH M40X amit hallgatok, tetszik a hangzásuk, csak az EP340-em most döglött megElőre is köszönöm.
-
kizio
csendes tag
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni, hogy mi lenne a legjobb választás TWS füleseknél 30k-ig.
Fontos lenne, hogy könnyed sportolás kozben se essen ki a fülemből és a környezetből is érkezzenek információk, főleg mély frekventált zenéket hallgatok.
Eddig a Samsung Galaxy Buds+ tudtam kipróbálni, de kíváncsi lennék arra, hogy ennél van e jelenleg jobb hasonló áron ? (27 k) -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ramoskaa #7477 üzenetére
" ... gondolom ki-be kapcsolható ... " - így van.
A game mode egyébként nem csak a TrueAir2+ -ban van? Nem néztem meg, de talán hasznos lesz: Which one should you buy? TrueAir 2 vs. TrueAir 2+ -
Ramoskaa
senior tag
Még 1 kérdés
SoundPEATS TrueAir2-nél a game mode mit jelent?
[link] -
sb95
csendes tag
15 ezres kategóriában milyen fülhallgatót ajánlotok?
A zenei élmény nem olyan fontos számomra, mert botfülem van + inkább podcastokat hallgatok. Inkább az lenne fontos számomra, hogy minél kisebb legyen a hang-kép közötti csúszás, ha pl. videót nézek + kényelmes/minőségibb kialakítása legyen az eszköznek.
Jelenleg egy LG TONE Free FN4-et néztem ki.
-
Ramoskaa
senior tag
válasz
Janaboy #7470 üzenetére
Ez is már nagy segítség!
Próbáltam, néha sikerül. Inkább nem bajlódom vele úgy döntöttem.Valamikor hiába resetelem nem is villog. Igen ez nálam is fennáll , ha csatlakozik és tokba rakom nem csatlakozik már le.Azt hiszem megrendelem ezt a 2-öt : SoundPEATS TrueAir2
Haylou GT6
Tudtok olyan oldalt ,ahol eu raktárból elérem? köszönöm -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Ezek közül kellene döntenem:
Edifier TWS 200 plus
SoundPEATS Air3
SoundPEATS TrueAir2
Lenovo LP40 TWS
Haylou GT6
Haylou MoripodsEdifier tws 200-at használtam ,de sajnos nem csatlakozik a telefonhoz már, hiába látja.
Egyébként a hangja teljesen megfelelt nekem.Előre is köszönöm
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vinczetibor #7456 üzenetére
" ... a tapasztalatom, hogy bluetooth 4.2 és 5.x között nagyon nagy a különbség stabilitás szempontjából."
Remélem én is, hogy ez nem csak marketing duma."Otthon is szakadozik az LDAC vagy "csak" az utcán?"
Csak utcán, és csak akkor, ha a nadrágzsebben (általában bal oldalon tartom) van a telefon. Ez volt tegnap. Ma viszont a kis mértékben módosított beállításokkal (990 → 660 kbps) ugyanolyan körülmények között már tökéletesen muzsikált (szó szerint). Szóval "no para"új telefonnal (ha egyszer majd megtalálom a P10 utódját) meg remélhetőleg még jobb lesz.
" ... én nem látom értelmét az LDAC utcán történő használatának."
Ebben van valami. Picit én is overkill-nek érzem (főleg mert jobbára OGG-ot, hallgatok). Mindegy, most igazából kíváncsiságból (üzemidő, stabilitás, hangminőség) lehet végig fogom tesztelni a különféle LDAC-os paraméterekkel.
A fülest viszont egyre jobban imádom. A HearID-val még nem is játszottam, csak egy custom EQ-t lőttem be magamnak, de már ezzel is szinte tökéletes. A régi zenéimet gyakorlatilag "újra élem".Egyébként hihetetlen módon figyelt a gyártó a részletekre. Pl. a gumi harangokban is benne van a pici Soundcore logó, és mindegyik számozott (méret szerint).
Multipont: nem csak úgy van, hanem ki- és bekapcsolható, valamint, ha az ember eszközt vált, akkor kiválaszthatja, hogy melyiket szeretné lecsatlakoztatni. Nagyon ki van találva a szoftveres oldal (is). All-in-all, eddig nagyon elégedett vagyok. Hamarosan mennek is az "apróra" a régi fülesek. Ezek után nem szívesen térnék át / vissza bármi másra. -
karcsi421
újonc
Sziasztok,
Vettem egy Sennheiser HD 250 BT fejhallgatót de ha TV-vel (LG UK6300) kötöm össze késik a hang.
Hogy lehetne megoldani? -
vinczetibor
aktív tag
válasz
<Adamsky> #7455 üzenetére
"Én most a Liberty 3 Pro-nál a LDAC-al játszok egy picit, mert max. bitrátán - legalábbis a mai séta tanulsága alapján - néha "ugrik a tű"
Otthon is szakadozik az LDAC vagy "csak" az utcán?
Ha szigorúan a gyakorlati használhatóságból és a saját szokásaimból indulok ki, akkor (bár tudom, hogy bosszantó a tény, hogy szakadozik, de a 4.2-es bluetooth-ból csak a telefon cseréjével lesz 5.2-es) én nem látom értelmét az LDAC utcán történő használatának. Nehezen tudom elképzelni, hogy zajos környezetben bárki is különbséget tud tenni, az alap codec és az LDAC minősége között, de az LDAC legalább sokkal gyorsabban meríti az akkut.
Nekem kell, hogy beszűrődjön egy kis környezeti zaj, ahhoz hogy biztonságban érezzem magam egy forgalmas helyen, de ha hangerővel elnyomnám a zajszűrés ellenére is beszűrődő zajokat, akkor sem tudnám megmondani, hogy melyik codec van éppen használatban. Otthon, csendes környezetben látom értelmét az LDAC használatának. -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Pár hete vettem egy Haylou GT6-ot, itt a topikban ajánlottátok, de olvastam teszteket is róla, és a legtöbb helyen dícsérték. A problémám az lenne, hogy mostanában ha visszarakom a füleseket a tokba, akkor nem kezdi el tölteni, hanem bekapcsolva maradnak. Ez mitől lehet? Beteszem a tokba, lecsatlakozik a telefonon a bt-ról, aztán pár másodperc múlva visszacsatlakozik, úgy hogy a tokban vannak a fülesek
.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ami megkerüli az Androidos korlátokat ... "
Na, ennek majd picit jobban utánaolvasok, de így az első keresés alapján nekem az jön le, hogy ez egyáltalán nem törvényszerű, hogy minden készüléken működik is.#7450 Fall-N
"Ha mégis fixálni akarom 900kbps-re (...) Ha vissza akarom rakni adaptívra akkor megint ... "
Ez nem tűnik a világ legjobb szórakozásának.Én most a Liberty 3 Pro-nál a LDAC-al játszok egy picit, mert max. bitrátán - legalábbis a mai séta tanulsága alapján - néha "ugrik a tű" (ezt betudom az egy egész verziószámmal régebbi bluetooth-nak a telefonomban, ugyanis vinczetibor-nak a "hajtogatós" Samsung-al nem volt ilyen gondja). Most lejjebb vettem fix. 660 kbps-ra (szerencsére ezt nem kell minden csatlakozásnál újra átállítani). Majd meglátjuk ...
Egyébként hangzás, kényelem, kezelhetőség (minden vezérelhető, van single, double, hold 2 sec, triple tap) szempontjából eddig nagyon tetszik. Stabilabban ül a fülemben, mint az eddig használt 1More (EHD9001TA) fülesem. -
tomp
félisten
válasz
krisztianAMG #7453 üzenetére
Ohh nekem meg 2-3hét mire megjön.
Szerencsés vagy. :) -
krisztianAMG
senior tag
Végül találtam egy srácot, aki még Indigogon rendelt kettőt a NeoBuds Pro-ból, és az egyiket árulta. Ma kaptam meg.
Röviden: WOW!
Gépnél AKG K551-et használok külső DAC+ erősítővel, imádom a hangját, nálam az a referencia. És ez az apróság nagyon hozza a szintet. Féltem attól, hogy brummogós lesz a basszus, rafekszik mindenre, de nem. Erőteljes, de feszes. Üt. Valakit ez zavarhat, nekem bejön. Szeretem érezni is a mélyeket. A magas hangokból sok van. Abból lehetne kevesebb. Nagyon "armatúrás", éles, de ez lehet egyéni szoc. probléma is.Összességében ez nem 90€-s hang, ez annál sokkal jobb. Van tere, ereje, minden. Még nagyon keveset ment, eddig még csak Spotify-ról próbáltam, az LDHC, stb. beállításokban meg nagyon el vagyok veszve, annak meg utána kell olvasni. Xiaomi Mi9T Pro-m van, támogatja az LDHC-t és az összes létező protokolt, de fogalmam sincs meg, hogy mit mire kell állítani...
Remélem az év végére elérhető lesz a Spotify Hifi is.
-
Fall-N
veterán
válasz
<Adamsky> #7444 üzenetére
Lényegtelen a PowerAMP. Egyedül az USB Audio Player Pro, ami megkerüli az Androidos korlátokat és egyedi drivert (HiRes Audio driver) használ. BT-n is tud, nem csak a külső DAC vagy a támogatott telefonokkal. Ami miatt megragadt az emberekben a PowerAMP, az azért van, mert az is támogatja a 32 bites audio rendert. De ezt más lejátszók is tudják (JetAudio+, PlayerPro + DSP Pack, Onkyo Player, Neutron stb.) nem kizárólagos. MQA-t (Master Quality Audio) meg nem sok lejátszó tud, USB Audio azt is támogatja (IAP után).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- gerner1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ryzen 7 CPU-k
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest