Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • galocza

    aktív tag

    válasz tamas97 #1685 üzenetére

    az első baj az, hogy bluetooth füleseknél általában számíthatsz késésre (lagra). ez az alap a2dp kodek és aptx esetében pl 150-250ms, ami erősen zavaró pl filmnézésnél vagy játéknál. aptx low latency (ll) kodek esetén ez a késés elhanyagolható (~40ms), de én 2 egyéb (egy a2dp és egy aptx hd) füles esetében sem tapasztaltam, pedig kellene jelentkeznie (?!?).

    és igen, a forrásnak és céleszköznek is kell támogatnia aptx-et. megoldás pc esetén egy megfelelő dongle (az az usb izé) vagy adó.
    előbbire példa, pc-hez (occóéknál van - izé, occóbban is), nekem ilyenem van (meg egy occó is):
    csr dongle
    vagy
    avantree leaf
    az árkülönbség nem véletlen (erről kérésre bővebben), nekem csr dongle van, de most rendeltem egy avantree-t és kalandvágyból egy creative-ot is. majd beszámolok itt ~két hét múlva 8)
    a másodikra példa (bármilyen eszközhöz, analóg kimenettel, rca, jack):
    avantree aptx ll adó
    biztosan van ilyesmi is olcsóbban. itt rámadzagolod az ufót a forrásra (pl tv), és az adja a fülesnek a bt jelet.
    mobilokhoz nem értek, de oreo-tól androidok támogatnak aptx-et - hogy melyiket/mindegyiket, azt nem tudom.
    a másik dolog, amire tán vágysz és hamar el fog keseríteni az az, hogy pl ha mp játék közben csacsognál - nos, az nem fog menni (valószínűleg). ha a pc-den mikrofonnak beállítod a füles mikrofonját, visszavált handsfree módba, amitől 2irányú lesz a kapcsolat, de amit te hallasz, csapnivaló minőségű (és, mivel ugrott az aptx ll, valószínűleg késni is fog).
    jó minőségű 2irányú hangátvitelre egy megoldás van (tudtommal), a fast stream technológia, amit megint mind a cél- és forráseszköznek kell támogatnia - és ilyen nem sok van. donglinak tudtommal jó a fenti avantree és a creative bt-w2, fülest én csak pár avantree-t és creative-ot tudok. minőségben a fast stream-et aptx alá lövik be, de ezt úgysem zenehallgatásra használja az ember, ez a füles (és a forrás) egy másik üzemmódja, tehát zenére lehet továbbra is az aptx.
    avantree aptx ll, fast stream füles

    felmerülhet még a sennheiser rs 160, ez "félmobil". nem bluetooth, hanem rádiófrekvenciás KLEER (nincs sustorgás). ez csak a saját adójából jövő jelet fogja, amit rá kell dugni vmire 3,5mm jack-kel. az adót is lehet akkuról üzemeltetni, igy megoldható, hogy rádugod a mobilt/mp3 lejátszót, bevágod a táskába és hallgatod pl utazás közben. irányítani persze nem tudot a lejátszást a fülesről, meg plusz 1 cipelnivaló, de ezt tényleg kb mindenre rá lehet dugni, késés nincs. persze mikrofon ebben nincs.

    nekem a sonyval nincs tapasztalatom, csak 1 drágább típusból 2 példánnyal és az lesújtó. a hd 4.40 bt tud passzív módot (madzagosat) és dícsérik a passzív izolációt, és hangot is (semleges). a sennheiser tud ugyan aptx-et, de csak simát, low latency nincs, a lag kérdéses. avantree szerint aptx ~70ms, az elfogadható lehet akár.

    a végére az állandó tanács: ott/úgy vedd, hogy kipróbálás után vissza tudd vinni, ha nem tetszik vmi miatt. ha neten rendelsz, 14 napig elállhatsz (postát buktad), és lehet, hogy van olyan kereskedő is, aki vállalja ezt személyes vásárlás esetén is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák