Új hozzászólás Aktív témák
-
Digiflex
tag
válasz
Black_Raven #244 üzenetére
Estleg konkrétan erre a telefonra értékekkel, hogy pl mi mennyi százalék??
(amúgy neked van M5 telefonod? mert ha nincs, akkor megértem, hogy nem látod, hogy mennyire más a menü felépítése az eddig leírtakhoz képest, ha meg van, akkor esetleg az a 1-2 konkrét átállítani való pontos számszerű megadása sokat segítene)A helyzet az, hogy az információ attól információ, hogy bizonytalanságot tud megszüntetni. Sajnos amit eddig kaptunk, az nem szüntetett meg semmilyen bizonytalanságot, sőt...
-
Digiflex
tag
válasz
Black_Raven #242 üzenetére
igen, jó lenne tudni, mi mit csinál pontosan... én is belepiszkáltam, de fogalmam sincs mi minden változott, így meg elég vakrepülés
-
Digiflex
tag
kipróbáltam töltőn és korrektül ébresztett kikapcsolt állapotból....
az android betöltés kód/minta kérését nem kell engedélyezni, akkor működik így, ahogy már korábban is teszteltem. A képernyőzáron maradhat a minta...
(jópofa, hogyv ébresztés után megint kikapcsol...)másik hiányosság; ha töltőn van, majdnem lehetetlen behúzni a mintát, le kell venni a töltésről, különben mellémegy... ezzel már találkoztam korábban olcsó telefonnál, elég idegesítő, egyszerűbb lehúzni okos enged alapon
-
Digiflex
tag
Ez jó hír, majd kipróbálom, a mikrofonja is tuti, én kristálytisztán hallottam a kölköt a múltkor a SzéllKállmántér mellől a zajos utcáról. A fülhangszórója viszont nem annyira huszáros, erre meg éppen ő panaszkodott.
@Timi:
gratulálok a kitartásához, és remélem nem csalódik@többiek:
tényleg lapozzunk már a ki mit hogy szeret témáról... nem igazán kapcsolódik az M5-hözA tesztben ott a legtöbb hasznos infó, a többit meg lassan összemazsolázzuk.
Nekem most aktuálisan van némi összehasonlítási alapom, mert lett hirtelen több új telefon is a családban:
M5, Mi A1, Samsung S7 szóval van mit mivel összevetni, ha bármi kérdés felmerül.Elég érdekes, hogy pl. se a Xiaomi, se a Samsung nem kapcsol be kikapcsolt állapotból az ébresztéshez. Ezt csak az M5 tudja, bár mintha pár másodpercet csúszna, meg valaki írta, hogy töltőre kapcsolva sem kapcsol be, de majd megnézem. (Az tuti, hogy "minta-kérést az android indításhoz" ki kell kapcsolni, mert akkor úgyse tudna bekapcsolni addig, amíg a mintát fel nem oldja valaki)
-
Digiflex
tag
igen, kicsit trollkodás, és éppen ezt próbáltam elkerülni. Bocs, ha ennyire felzaklattalak, de azért is szóltam korábban, amikor mindenféle értékelhető érv nélkül szidták ezt a telefont itt vagy a másik fórumban, mert már esetleg hallottak erről a márkáról valamit valahol. Az lenne a feladata egy ilyen fórumnak, hogy a felmerűlő kérdésekre releváns válaszokat tudjunk találni. A véleményektől és költői kérdésektől senki nem lesz okosabb.
Én vettem korábban is a fáradtságot, és elkunyeráltam a gyerektől a telefont, hogy le tudjam tesztelni a kérdéses dolgokat. Tehát időt szenteltem neki. Ha pozitív volt az eredmény, azt is leírtam, meg ha negatív volt, azt is. De nem akarom a telefonnal meg a use-case-ekkel kapcsolatos "hangulatommal" telekürtölni mások fejét. és pont. lapozzunk.Aki esetleg EU-Stocktól vette, megnézné, hogy ki a magyar szervíz??? itt is a Waytek?
-
Digiflex
tag
Szíved joga, hogy nem érdekel az OTG, csak az zavar kicsit, amikor valakit elégedettséggel tölt el a saját tudatlansága, ráadásul ezzel még a fórumot is offolja (telepötyögi, mindenféle hasznos információtartalom nélkül, mert ez a felület itt elsősorban arra volna fenntartva, nem pedig a személyes emócionális megnyilvánulásokra...
És a probléma továbbra is abban áll, hogy az M5 specifikációjában benne van, hogy tudnia kell OTG-t, a valóságban pedig NEM tudja.
Amúgy meg pl. film, vagy a navigációs térképek másolásakor jól jöhet, hogy pendrive-ról is fel tudd másolni. -
Digiflex
tag
én konkrétan (tinédzser)gyerek-telefonnak szántam, ha ellopják, összetöri, stb, ne legyen nagy a kár. Viszont egy olyan telefont néztem, amivel minden appot, netes programot, játékot ki tud próbálni.
Erre 33 ezer forintért (ennyiért jött be 4 nap alatt a 4/64-es) tökéletes. És néha még telefonálni is tud vele :-) -
Digiflex
tag
válasz
nightshadow #171 üzenetére
nálam úgy működik ahogy kell... inkább a screen off beállítással lehet a gond, az általában nem kapcsolja ki rendesen a telót, csak lesötétíti a képernyőt, és csak a beállított pl 30 sec után zár. Na utána már kell a megfelelő ujjlenyomat a feloldáshoz. Előtte lehet hogy csak a képernyő visszaébresztését generálja bármilyen érintés.
viszont ha nem a lesötétítős módon megy a sceen-off, akkor meg mintát fog kérni, nem lesz elég az ujjlenyomat. Ez így van kitalálva biztonságilag :-)
-
Digiflex
tag
az nem lesz egyszerű... nekem jóó sokára jött meg az a satnya kis gyári szilikon+edzett üveg (ami ráadásul láthatóan jóval kisebb a kijelzőtől)... (lapozz vissza, nincs túl sok oldal)
Legegyszerűbb venni egy zsáktokot a tecckóban, vagy akárhol. Amúgy egy vékony fólia van rajta gyárilag, a védőüveget nem rakom rá, csak majd ha az elkezd karcosodni.
A gyerekem most is a zsáktokban hordja, mert belefér szilikonnal is. -
Digiflex
tag
válasz
Digiflex #133 üzenetére
akkor te szerencsés vagy, nálam előtte nem kapcsolt be, a gyári állapot visszaállítása után igen...
Mégegyszer nincs kedvem resetelni android-mintakérés beállítás miatt... majd csak tisztázódik a dolog. nálunk most ok, bár az ébresztéskor kicsit lemaradt, mert lassan bootlot be. Úgy 6-8 mp. -
Digiflex
tag
válasz
veressjanos #132 üzenetére
de kétszer kér??
egyszer a bootolás közepénél, hogy betöltse a user partíciót, ha kértük rá a titkosítást, és egyszer a boot végén, a screen-lock feloldásakor.
Ha nem kértünk titkosítást az adatpartícióra, akkor csak a screen-lock-ra kéri.
A titkosítot partícióval nem kapcsolt be nekem, visszaállítás és titkosítás kikapcsolása után pedig bekapcsolt a beállított időpontra. Mondjuk gyerekem még mindig morog, hogy valamelyik játékja elért szintjei nem jöttek vissza a google-mentésből....
Az lenne még érdekes, hogy a kikapcsolt telefont be tudja-e kapcsolni a beállított ébresztés előtt, hogy ébreszteni tudjon! Na ezt majd este lecsekkolom, ha itthon lesz a telefon :-) -
Digiflex
tag
hogy felpörgött a fórum... sajna még egy kis hiányosság: WiFi nem tudja az 5GHz-es izmosabb sebességeket... de ez annyira nem tragédia, az 5GHz-nek amúgy is jóval kisebb a hatósugara.
-
Digiflex
tag
Megjött a szilikonTok+VédőÜveg, egy olyan gyári műanyag nyitható dobozban, aminek a hátuljára az van írva hogy
ezek szerint ilyen is kapható rá....
Azért a szilikon tokot igazán belerakhatnák a csomagba, mert nov.26. rendelés ma érkezett.... fizettem volna érte akár + 10 usd-t is ha benne van.
Úgy döntöttem, a most kapott üveggel nem szerencsétlenkedek, majd csak ha már vállahatatlanul karcos lesz a gyárilag rajta talált fólia, de az egyelőre jól bírja.
Az üveg amúgy is jóval kisebb, de fölül egy durva nagy kivágással.
amúgy alatta az a Tescós tok van, amiben eddig lakott, és szilikontokkal is szépen belefér...
-
Digiflex
tag
Egy nagy plussssz e telefonnak:
a mikrofon(ok) minősége!!!
működik a sztereo, és jó dinamikával vesz föl.
-
Digiflex
tag
válasz
Black_Raven #43 üzenetére
nettó... vagy ha cégre veszed igazoltan befogadott számlával, EU adószámra, de egy cég amúgy is levonhatja az ÁFÁ-t...
Nem rosz ár amúgy, a szoftvere eddig korrektnek tűnik, 4G megy Gödöllőn T-vel -
Digiflex
tag
Én ezt rendeltem, mert semmi mást nem találtam hozzá.
Dec. 10.-én shippelték, januárban remélem beszámolhatok róla.
Addig egy 1000Ft-os teszkós kék-zöld slot-in tokkal használja a fiam.
Az eddigi 2 hét alatt nem panaszkodott semmire, de leginkább csak játékok, youtube, stb. megy rajta.A töltés elég érdekes, úgy rémlik, hogy már valahol 95% környékén zöldre vált a led, de tölti persze tovább.
Ellenben ha lekerül a töltésről, és nem megy rajta semmi komilyabb, még pár órán át 100%-ot mutat.Egy kéket inkább vettem volna, de az nem volt akciós annó, és a 32GB is elég kell legyen, lényeg a 4GB ram. (Ok, hogy most soknak tűnik, de ha megy még 2-3 év múlva a teló, akkor talán még nem fog ram miatt meghalni, mint a mostani 1Gb-oask)
Azért az a 30 inkább 35... én 4/64 est 116$-ért kaptam, az 31 alatt volt, szállítással EU-ból 33.5.
35 helyett már inkább 42-ért RedMi 4x, csak a támogatás és a tokok miatt.
-
Digiflex
tag
volt még pár frissítés.... kb 5-6... szóval elmegy vele majd pár óra. Amúgy hozza azt ami az áráért elvárható, de 160 usd-t már biztosan nem adnék érte, mert nem vagyok benne biztos, hogy a 6.9 mm-es vastagság előny-e.
Mechanikailag elég sebezhetőnek tűnik, és mintha a screen is hajlana kicsit az erősebb tapizás hatására....
Szóval csak óvatosan. De összességében valahogy azt érzem, hogy nem lesz egy "örök darab"...
Kár... A tokot 10 nappal az átutalás után még el sem postázták, szóval jó eséllyel jövőre... -
Digiflex
tag
Na megérkezett, ezért az árért egész csinos, a fényképezője sajna nem áll a helyzet magaslatán az esti körülmények mellett, de még csak ismerkedünk. Remélem bírja addig a gyerkőcömmel, amíg megérkezik hozzá a tok, meg a védőüveg. Most tölti éppen az első frissítését...
-
-
Digiflex
tag
Megtetszett, főleg az ára, meg hogy nem csapják agyon a közepes hardvert egy full HD kijelzővel, ami ezeknél a kijelzőméreteknél teljesen fölösleges, ugyanakkor van bőven ram és háttértár.
http://www.vernee.cc/products/m5/
Rendeltem egyet jóáron...elvileg 4 nap alatt jön Németországból.
sajna tok csak gearbesten van egyelőre hozzá...
esetleg van, aki már használja??
off:
Senkinek se olyen éles a látása, hogy a 300 ppi-től több kelljen;
Fiziológia: a normál látószög alatt egyszerűen nincs annyi érzékelőelem a retinádon, hogy láthasd a különbséget. Persze aki 15 cm -rő vizslatja, vagy nagyítóval, az csak tolja a full HD + -t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest