Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hequila

őstag

Volt már erről itt szó, de mivel nem tudom, hogy mrelyik topicban, és régen is volt, leírom, hogy mi a helyzet.

Egyrészt úgy tudom, hogy a SilentBlade dupla golyós csapágyas.Itt meg is van lőve a dolog, ugyanis ott a porszűrő a csapágyon, amitől egy csepp zsír sem fogsz tudni bejuttatni. Inkább ne is nyúlj hozzá, azzal csak a garancia elvesztését okozod.
    Ha érzel magadban barkácsszellemet, akkor megcsinálhatod, hogy vagy másik, nem csapágyhibás ventiből kiütöd a csapágyakat, vagy ha lehet kapni forgalomban (nem tudom, hogy lehet-e) veszel ilyen kis csapágyakat. Kiütöd a SilentBlade-ből a régi csapágyat, és belepréseled az újat, de csak finoman, mert reped a műanyag, de könnyen!
    Egyébként én már próbáltam még régebben azt, hogy olajban áztatam a csapágyat egy napig, és még hangosabb lett utána.
    Illetve most jutott eszembe, hogy ha eltávolítod a csapágyról a porvédőt, átmosod benzinnel a csapágyat, beolajozod, akkor talán jó lehet (én a porvédőt sem tudtam eltávolítani úgy, hogy ne sérüljön semmi.

Chieftec:
    A zsír alapvetőleg jó dolog... autóba és motorba.
    Itt olyan kicsi helyen kellene befolynia, hogy saját sűrűségéből adódóan nem folyik be. Ezt nem csak a golyóscsapágyakra értem, hanem a siklóra is. Én próbáltam már zsírozni siklós ventit, és egyrészt mocskosul megfogta a fordulatot, másrészt meg egy hét után elkezdett megint zörögni. Ezért a zsírozás nem jó.

Ami jó, az a motorolaj. Van ebből sokféle (2T, sebváltó, motor). Ezek közül mindegy, hogy melyiket használjuk, az a lényeg, hogy kenésre legyen kitalálva. A nagyon folyékony műszerolaj sem az igazi, kifolyik, ha a venti nyugalmi állapotban van. És azért a fékolajat is kerüljük, ha lehet.
    Én konkrétan motorolajat használok, a viszkozitása most nem jut az eszembe (a doboza meg már nincs meg). Ezzel eddig mindenféle beragadt, kikopott szar ventit életre tudtam kelteni, a mai napi gműködnek. Egy olajozás használattól függően 3-4 hónapig bírja, utána újra kell olajozni.

Új hozzászólás Aktív témák