- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gigabyte alaplap topik
- Steam Deck
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
Aktív témák
-
Sir Tyudor
csendes tag
Kézenfekvő anyag: Vatelin.
Kabátok bélését csinálják belőle és ipari porszűrőket.
Ugyanis elégjó a hőszigetelő képessége és mellesleg megfogja a port is.
A nyomdába ahol régen dolgoztam 2 méter átmérőjű 1 cm vastagságú szűrő betétek voltak. Acél keret csirke hálóval kétoldalról közte a vatelin. Ebből volt 10 darab.
Kb kéthavonta cserélni kellett.
Sziasztok. -
Guruka
senior tag
'' ...betűval...'' Az nem betűvel? :P
Hamár a javítgatásnál tartunk.. :C:C:C
[Szerkesztve] -
Grey
aktív tag
Tegnap lenyúltam muter egyik harizsnyáját/fekete,a barna az nagyon gáz szvsz/,kivágtam úgy,hogy mindkét befúvó ventit takarja.Hangosabb nem lett,viszont mivel nagyon szépen raktam fel,egész jól néz ki.Kár,hogy nem látszik az ''előlaptól'':D.Szal műxik.
-
.:GoliBali:.
aktív tag
takarits sokszor a szobában, és nem lesz por:D
-
matte
csendes tag
Sziazstok
A porszívószűrő nem fogja meg túlságosan a levegőt?? Mert amilyen a mi
porszívónkban van az tül vastag lenne a ventire és szerintem rontana a hűtési
teljesítményen. -
zeg
őstag
Szúnyogháló, két rétegben.
-
Üdv. Én ezt a problémát kb2 éve megoldottam, porszívókhoz lehet kapni szűrőbetétet, én akkor vettem egy kb 20X10-est (kb 300Ft volt). Ezt raktam a venti elé, hangossabb nem lett, de a por sokkal kevesebb. Egyébként ha jól emléxem volt már ilyen topic itt is.
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
reggelt.
kb 1 hónapja gondolkodtam el én is ezen a dolgon, mert szétszedtem a gépem már nem is tudom hogy miért és rádöbbentem hogy ej mi por van idebent.
el is ábrándoztam hogy mit is kéne csinálni, nézegettem a cikkeket a neten, bementem haverhoz boltba, de aztán mégis csak a legkézenfekvőbb megoldást választottam, ami bizony nem más mint a harisnya. megfogtam, négyzetre vágtam, befőttesgumival réerősítettem, és kész is van 0 HUFból. kb 2 hetente megnézem, elég kedvesen megfogja a cúna porockát, a venti pedig nem hangosabb tőle, a házban pedig rend és tisztaság :) ekkor kiporszívózom és visszateszem :) ennyi a titok.
peace
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
válasz
kamikaze boci #27 üzenetére
A régebbi helyesírási szótárak szerint valóban két l betűval kell írni a ventilátort. De már egy ideje biztosan csak ventilátor.
-
csimmasz
aktív tag
Most lehet hogy hülyeséget mondok, de autokban ugye a sportlégszürők azok valamilyen ritkaszővésü müanyag vagy milyen anyagból van és olajjal át van itatva.
A lényege hogy a szűrő koszolódásával sem csökken az áteresztő képessége jelentősen.
Gondolom itt is lehetne hasonlot eszközölni ( a szűrőt nem belemártani kell hogy csöpögjön össze vissza)
Ha volt rolla szó akkor bocs. -
Guruka
senior tag
Köszönöm a javítást! Igyekszem gyors lenni, topic címet is tudok javítani? :)
Hogy a témához is hozzászóljak, köszönöm az ötleteket. :P -
Guruka
senior tag
Ha ennyire zavar egyes embereket, hogy hogyan írtam a topic címét, akkor kérnék egy moderátort, hogy szerkessze. És lehetőleg a fórumot is írjátok át, hogy ne csak moderátorok tudják javítani a topic-okat és a hozzászólásokat.. :(((
-
littlemole
őstag
Én is a méteráruboltban vettem egy nagyon finom, kis lukakból álló anyagot. A nevére nem emlékszem. Lehet hogy az amit Haris is ír. Nekem bevált. Elég sok port megfogott.
Most jut eszembe mégse az amit haris ír. Nem vatelin, mert az beugrott hogy néz ki. Vettem azt is de nem raktam bele, nekem túl sűrűnek tűnt.
De ennek az anygnak a nevére még mindig nem emlékszem. :(
[Szerkesztve] -
kamikaze boci
őstag
Ez viszont még a művelt (sic!) embereket is megzavarja. Vannak szótárak, ahol bizony kettő az az l (L).
Hogy ne csak off legyen, vatelin túl sűrű anyag. Légtechnikai üzletekben többféle légszűrőt is tudsz venni, még aktív szenest is. Gyorsan szétkaptam a gyári szűrős hűtőt, abban ''nagy buborékos'', alig 1 mm-es szivacs van.
[Szerkesztve] -
Zofren
aktív tag
Hali!
Én régebben olvastam, hogy anyám harisnyája jó lenne porszűrőnek. :))
Hát kipróbáltam. Müködik. 3 hete van a gépben, és a gép nem porosodik annyira. A zaj szerintem nem nőtt. Igaz egy hurrikán hangja a proci hűtőmhőz képest szélcsend. :( -
haris
őstag
Én vatelint vettem méteráru boltban. Nem lett hangosabb, a venti nem erőlködik tőle (persze most még nem koszos)
-
gado
tag
Lehet, hogy a proci hűtőmre is megcsinálom, mert amikor legutoljára leszedtem és belefújtam egy kicsit, akkora porfelhő jött ki belőle, hogy kb. fél percig port köhögtem :DDD
gado -
balkó
aktív tag
Ez a PÓRszűrő, azért ez se semmi! :))
Miért kell szegény parasztokat bántani? -
gado
tag
Most kedvet kaptam én is ehhez a porszűrő készítéshez, harisnyából, de ettől nem lesz hangosabb?
gado -
engusz
veterán
Nem is olyan régen volt erről egy cikk a Radikalmod.hu-n. [L]http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=38&st=0[/L].
Egyébként pedig a téma címében csak két hiba van. Helyesen így lenne: ''Ventilátor elé porszűrőt, de miből?!''
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
Nézd meg a porszívódba milyen van, és mögé gépbe rakj egy turbinát :'))
-
Manta
tag
[L]http://www.freeweb.hu/coolness/mod/filter.html[/L]
-
nobufalo
tag
Vízhűtés!
Egyébként lehet kapni a gépházra valamilyen porvédő tasakot, nemhiszem hogy beválna, a harisnya és társai sem tutik, mert az is beporosodik és nem ereszt át annyi levegőt! -
cadgers
aktív tag
Szögezz a ventillátor tetejére egy acél lemezt, de előtte szedd le a ventillátor védőt :))
-
Guruka
senior tag
Sziasztok!
Miből tudok ilyet csinálni? Vagy van gyári megoldás? :)
Üdv!
Aktív témák
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest