Keresés

Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz Cos #49 üzenetére

''tisztázni kellene hogy mi a célja ennek a moddingnak! ... Mert az nem derült még ki egyértelműen számomra!''
    Mondjuk, és sem igazán tudom. :)

De ha szabadjára engedem a fantáziám, akkor ki tudok találni pl. olyat, hogy CPU coolernél pont a mag fölött van a venti motorja, ezért ott nemigazán jár a levegő. Viszont ha egy tölcsért iktatok közbe, akkor a magot is fújatni tudom. (Itt nincs fojtás, így sem a szállított levegő, sem a zaj nem változik)

Vagy pl. a Banshee 4x4cm-es bordáját egy 8cm-es kisfordulatszámú ventivel hűtöm szűkítőn keresztül. Itt van fojtás, de nem érdekes hogy lecsökken a szállított levegő mennyisége, mert a Banshee alapban úgyis paszív hűtésű.

Meg ilyenekre tudok gondolni.

• mdk01

addikt

válasz Cos #49 üzenetére

Nem tudom hogy végig olavastad e a topicot de ajánlom!
    Én se kötekedeek meg mr. ricsi se hanem kérdésekre válaszolunk.
    Én ugy vettem ki hogy azért szükítette le a csávó a levegő utját hogy erősebben fújja a levegőt.
    Ezt én is és Mr. ricsi is megcáfoltuk hogy nem fogja erősebben fújni mert nincs elég hely a levegőnek.
    Erre volt egy kérdés hogy, hogyan lehetne megcsinálni hogy ugyan annyi levegőt szállítson szűkítéssel mint szükítés nélkül.Erre én is és MR. ricsi is azt írta hogy gyorsabban kell forognia a ventinek.
    Ezek csupán válaszok nem javaslatok.
    Egyébként könnyen ki lehet számítani hogy mekkora átmérőjünek kell lenni a szűkítő végének.Csupán kör terület számítás(3x): r2Xpí
    A fentebb belinkelt kép(ami gyári)az tökéletes mert alig szűkít és egy helyre koncentrálja a levegőt.
    Ebből jön a kérdésedre a válasz hogy mért jó a szűkítés.
    Azért mert a venti közepén alig nyom vmi levegőt a venti(mert ugye ott van az a 3cm-es tengely) de amit a lapátok termelnek azt is közepre irányítja.

Aktív témák